η βαλβολίνη περνάει και εισχωρεί στους συνδέσμους και στα πυράκια ένωσης της αλυσίδας όπως και το 100άρι λάδι που προτείνουν κατασκευαστές σε διάφορα μηχανήματα επαγγελματικά που χρησιμοποιούν αλυσίδες για την κίνησή τους.
Το πείραμα με 100άρι λάδι το είχα κάνει το 2002 όπου είχα τοποθετήσει μπουκαλάκι μέσα στην ουρά του κ2 με λάδι και έξοδο με σιλικονούχο σωληνάκι με μηχανισμό ροοστάτη ορού. Ξετρύπησα τη πάνω πλευρά της γλύστρας από την κάτω πλευρά και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Σκαλοπάτια πουθενά, μονίμως καθαρή και μονίμως υγρή. Άκουγες την αλυσίδα και χαιρόσουν να οδηγείς τη μοτό. Δηλάδή αυτό που κάνει το scottoiler όπου ήταν και είναι η καλύτερη λύση http://www.scottoiler.com/
Προκειμένου να χαλάσεις όλα αυτά τα σπρέι για αγορά και να χαλάσεις στο τέλος την αλυσίδα σου αγοράζεις το σύστημα και βγάζεις σχεδόν τα 2πλάσια χιλιόμετρα αντοχής και σου μένει το σύστημα για μια ζωή ότι μοτό και εάν πάρεις.
Αυτό που μου φαίνεται και μου φαινόταν απίστευτο ήταν αυτή η απάτη που βρήκαν για να πωλούν τα εργοστάσια= τα σπρέυ αλυσίδας
που αυτά κι αν δεν είσχωρούν που γίνονται σαν κόλλα και δεν διεισδύουν πουθενά αντιθέτως κολλούν τα πυράκια και η αλυσίδα κάνει σκαλοπάτια με αποτέλεσμα το φαινόμενο "μάζεμα-τέντωμα" στη λειτουργία της και το αποτέλεσμα στο καλάθι των αχρήστων και αλλαγή....
Τα σπρέι που θα πληρώσεις λοιπόν για την "προστασία" της αλυσίδας σου είναι για την καταστροφή της εκτός και εάν είναι ρευστό κι ας πετάει λίγο. Όλα θέμα τοποθέτησης της λίπανσης στην εσωτερική πλευρά της αλυσίδας είναι, ποσότητας και σκουπίσματος της αλυσίδας μετά. Ας μην αναφέρω καλύτερα το κόστος για την όλη διάρκεια της αλυσίδας των σπρέυ όπου ξεπερνά την αγορά της αλυσίδας κατά πολύ ....
Προσωπικά όταν το πήρα χαμπάρι τη ζημιά που κάνουν τα σπρέυ άλλαξα τροπάρι και βάζω αντισκωριακό με λάδι (όχι με πετρέλαιο) των 3 ευρώ από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς (όχι wd40 γιατί το κόστος είναι στο 8ευρω) και από τότε στην αρχή με δούλεμα στο χέρι μετά την λίπανσή της για να ¨σπάσω¨τα σκαλοπάτια της αλυσίδας και κάποια χιλιόμετρα και συχνή λίπανση για 2 με 3 φορές η αλυσίδα έγινε ολόϊσια χωρίς σκαλοπάτια.
Αυτά τα όλιγα από εμένα
Καλή συνέχεια στο θέμα
*edit: και σωστή λίπανση και τελείως καθαρό το αποτέλεσμα στη ζάντα δεν γίνεται. Αποφασίστε τι επιλέγετε