Ποτέ δε φανταζόμουν τον εαυτό μου να γράφει ένα ταξιδιωτικό σε κάποιο φόρουμ. Δε μου άρεσαν από παλιά οι μοτοσυκλέτες, για αυτοκίνητα είχα τρέλα. Πήρα την πρώτη μου μοτοσυκλέτα το 2009, ένα TDM 900, κυρίως για να πηγαίνω γρήγορα σε ότι αποστάσεις πήγαινα μέχρι τότε με το παπί. Σιγά σιγά άρχισα να ξεφεύγω από το αμάξι, και βόλτα με τη βόλτα να μου αρέσει όλο και περισσότερο η μηχανή, μέχρι που αποφάσισα να μείνω μόνο με αυτή.
Άρχισε να αλλάζει κάτι μέσα μου και να ζητάω κάτι παραπάνω από τη μοτοσυκλέτα, όταν πέρασα ένα καλοκαίρι διαβάζοντας το βιβλίο "27 Πανσέληνοι" του Ηλία Βροχίδη, 2 χρόνια πριν…
Ένα βράδυ λίγο καιρό αργότερα, ψάχνοντας στο tdmhellas κάτι, έπεσε το μάτι μου πάνω σε κάτι ταξιδιωτικά… Θυμάμαι ότι σχεδόν ξενύχτησα διαβάζοντάς τα! Ε, κάπως έτσι νομίζω ότι γεννήθηκε η επιθυμία μου να ταξιδέψω…
Πέρασε λοιπόν ο καιρός, οργανώθηκα, ρώτησα να μάθω, γνώρισα άτομα με τεράστια εμπειρία σε ταξίδια ανά τον κόσμο που μου έλυσαν ότι απορία είχα και αποφάσισα να τολμήσω φέτος το πρώτο μου ταξίδι. Προορισμός κάτι εύκολο για κάποιον πρωτάρη : Βόρεια Ιταλία και Αυστρία…
Φίλοι με μοτοσυκλέτες δεν ακολούθησαν, παρέα οι δυο μας, εγώ και η Μαρία, η κοπέλα μου… Ή μάλλον οι τρεις μας, ξέχασα τη Yamaha!!!
Έκλεισα τα εισιτήρια μέσω airtickets.gr 2 μήνες νωρίτερα, αγόρασα εξοπλισμό για τη Μαρία που δεν είχε σχεδόν τίποτα, βαλίτσες για το ST και διάφορα άλλα που θα παίρναμε μαζί. Σχεδίασα τη διαδρομή που ήθελα να κάνω σε χάρτη μαζεύοντας παράλληλα πληροφορίες σε ένα τετράδιο για χιλιομετρικές αποστάσεις και διάβασα ταξιδιωτικά σε αυτά τα μέρη για να πάρω ιδέες, χαρτογραφώντας στο μυαλό μου σχεδόν όλη τη διαδρομή. Πήρα και ένα GPS της Garmin, αποθήκευσα τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων και διάφορα σημεία που θα περνούσαμε… Το GPS ήταν η καλύτερη αγορά που έκανα, με έσωσε κυρίως από πάρα πολύ χρόνο!
Ήξερα βέβαια ότι ενδεχομένως να κουραζόμασταν και να χρειαζόταν τροποποίηση το πρόγραμμα, αλλά επειδή κάποια μέρη ήθελα οπωσδήποτε να τα δούμε, είχα ένα πλάνο για το πώς περίπου θα κινηθώ σε μια τέτοια περίπτωση, πράγμα που έγινε…
Η ώρα έφτανε για την αναχώρηση, είχα πολύ άγχος και υπήρξαν βράδια που δεν κοιμόμουν καλά -όπως το πρώτο βράδυ στο πλοίο-…
Παρασκευή 14/6 λοιπόν και δυο φίλοι μας από την Αθήνα και μια φίλη από την Πάτρα μάς συνόδεψαν μέχρι το λιμάνι της πόλης όπου ώρα 00:00 σαλπάραμε για Βενετία.
Ηλίας και Τάσος...
Εγώ με τη Μαρία...