Ναι φταίνε οι "εξ ανάγκης" ενώ οι "εκ πεποιθήσεως" , όπως το παλικάρι στην ποσειδώνος που με πέρασε με 180 στην ποσειδώνος στη λωρίδα μου ξέρει να οδηγάει.![]()
Παίδες, πάρτε το χαμπάρι πως τα πράγματα έχουν γίνει πιο επικίνδυνα στους δρόμους και φυλαχτείτε...
Δεν είναι μόνο τα δίκυκλα ή η πόλη.
Όσοι κυκλοφορείτε Αττική Οδό, δεν έχετε προσέξει πως ενώ τα όρια είναι στα 100/120 κυκλοφορούν δεξιά, μεσαία και ενίοτε και αριστερή με 80 που είναι άκρως επικίνδυνο για όλους;
20% δεν το έχουν, 80% το κάνουν για (υποτιθέμενη) οικονομία στη βενζίνη.
Ή που κυκλοφορούν με 36 βαθμούς κι αντί για A/C έχουν ανοιχτά παράθυρα με αποτέλεσμα να χαζεύουν απ' τη ζέστη;
10% δεν έχουν A/C, 90% το κάνουν για οικονομία.
Πόσα βλέπετε με λάστιχα που αν χρειαστεί να φρενάρουν μάλλον θα σκάσουν πάνω μας;
Θα ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα, λίγη παράταση μας έχει δοθεί μιας και στην πλειοψηφία του έχει ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων σχετικά πρόσφατα με το "πάρε κόσμε αυτοκίνητο". Όταν θα αρχίσουν να έχουν και χοντρά θέματα συντήρησης θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα...
Κι ας μην πάμε στο αν είναι ασφαλισμένα ή όχι...
Γι' αυτό, ΠΟΛΛΗ προσοχή και σιγουρευτείτε πως το ασφαλιστήριό σας έχει κάλυψη για ζημιά από ανασφάλιστο όχημα.
My 0,02.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ας βγαινουμε απο το σπιτι μας λοιπον σαν αστακοι,με οσα περισσοτερα μπορουμε να φορεσουμε για προστασια,το μονο που μπορουμε να κανουμε...
α,και να προσπαθησουμε να ειμαστε η μειοψηφια που σεβεται τους αλλους χρηστες στον δρομο..
Επαγγελματιας οδηγος ,ο πατερας μου,μου πιπιλιζε συχνα τη φραση:ασε πως οδηγας εσυ,τον αλλο φυλα.
Προσοχη αστερια μου ,φυλαχτειτε,εχει πολλα προβηματα ο κοσμος ,αλλου κοιταει και αλλου παταει.
Οσο για τα 180 που πηγαινε καποιος στην Αττικη μου θυμιζει εναν αγαπημενο μου στιχο απο τους AC/DC
I'm on my way to the promised land,I'm on the highway to hell.(ηξερε δεν ηξερε να οδηγαει)
Με τι ήσουν ?
Το θέμα δεν είναι δυστυχώς καινούργιο. Ίσως να έχει γίνει πιο έντονο λόγω κρίσης και ανάγκης μετακίνησης με οτιδήποτε.
Είναι πάντως λυπηρό, να βλέπω σχεδόν κάθε μέρα ανθρώπους άσχετους με σκουτερόπαπιες να κινούνται με 30-40 χλμ στην αριστερή της παραλιακής για να μπορέσουν να "πιάσουν" την Συγγρού χωρίς να αλλάξουν λωρίδα.
Και ο λόγος είναι οτι απλά αδυνατούν να άλλάξουν μια λωρίδα, χωρίς να χεστούν πάνω τους.
Πριν 2 μέρες στην στροφή του Ιπποδρόμου προς Συγγρού, είχε μποτιλιάρισμα και φαντάστηκα οτι κάτι θα είχε γίνει.
Τίποτα δεν είχε γίνει...απλά κάποιος εύσωμος κύριος με φόρμα εργασίας οδηγούσε ένα παπί στην αριστερή λωρίδα με 10-15 χλμ ενώ ο τρόμος στα μάτια του ήταν φανερός. Πάλευε με δαίμονες ο άνθρωπος, και πίσω του το χάος.
Τώρα αν σου πω ευχαριστούμε για την ευχή συνοδοιπόρε γιατί κάπως έτσι το εξέλαβα θα απαντήσεις πως δεν το εννοούσες έτσι ε;
Τεσπα μιας και έχω μαλ@κιστεί αρκετά σε Αττικές - περιφεριακές - εθνικές - επαρχιακές οι ταχύτητες που αναφέρεις δεν είναι υψηλές για ss μοτά, αντίθετα τα 50 που πήγαινα πριν μια εβδομάδα στη Λαυρίου και στο χιλιοστό δεν καρφώθηκα πίσω απο τον γύφτο που πλακώθηκε στα φρένα και φυσικά ήταν και χωρίς πίσω φώτα είναι σαφώς πιο επικίνδυνη ταχύτητα ιφ γιά αντερστάν γουάρ αμ σεν...![]()
Το μεγάλο θέμα το οποίο επιβεβαιώνεται και απο τις στατιστικές είναι οι οικισμοί και οι πόλεις. Εκεί χρειάζεται να επικεντρωθούμε και όχι οι υψηλές ταχύτητες στις Αττικές που ελάχιστοι πάνε πλέον.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Να πηγαίνεις Αττική οδό με 180 και να σε περνάει ο άλλος με 380...