Πας εδώ: http://stores.ebay.de/OlympusMarket_...=p4634.c0.m322
και περιμένεις να σκάσει οποιδήποτε μοντέλο Olympus Pen στο πλειστηριασμό... αυτή τη στιγμή έχει μια E-P3 θα φτάσει καμία 200αριά ευρώ τελική τιμή, οι E-PL1 κλείνουν σε 150 ευρώ max. Με 150-200 ευρώ αγοράζεις λοιπόν μια φωτογραφική πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε compact. Θες να τα έχεις όλα σε ένα με μηχανή χάντρα γυαλιστερή - αγοράστε με; Οκ κανένα πρόβλημα, αλλά χάνεις σε ποιότητα τρελά και σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι... απλή αρχή της οπτική είναι, όσο περισσότερο zoom έχεις σε ένα φακό τόσο πέφτει και η ποιότητα του κάθετα. Προσωπικά σκασίλα μου αν κάποιος κάνει το δουλεια του ακόμη και με το κινητό, καλώς το κάνει και καλά κάνει. Αυτά όμως τα υπεραπλουστευμένα και ισοπεδωτικά "έχω μια μηχανή που κάνει τα πάντα και για να ακολουθήσει κάποιος με dslr θέλει πολλά χιλιάρικα" ή "τραβάει στο μαύρο σκοτάδι" και κάνει tracking σε πύραυλους και τους παίρνει φωτογραφίες είναι για γέλια. Και δεν μιλάμε να σκάσεις διψήφια νούμερα σε χιλιάρικα ευρώ... όχι. Για το budget το δικό σου μιλάμε.
Ούτε εγώ είμαι επαγγελματίας φωτογραφός απλά γουστάρω το sport και τυγχάνει να το έχω μελετήσει λίγο... όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι εδώ μέσα κάτι παραπάνω έχουν μελετήσει για τις μοτοσικλέτες. Φαντάσου λοιπόν να σκάσει κάποιος και να ισχυριστεί ότι με το scooter τα κάνει όλα, από πίστα μέχρι χώμα και για να ακολουθήσει κάποιος θα ήθελε 5 διαφορετικά μοντέλα μοτοσικλετών...
Για να το κλείσουμε, αν εσένα σου κάνει η P510 με γεια σου με χαρά σου και στην τελική όπως έγραψα και απο την αρχή του νήματος, ακόμα και με κινητό βγαίνουν τρομερές φωτογραφίες, όπως και τρομερές βόλτες μπορείς να πας και με παπάκι. Έτερον - εκάτερον. Αυτό που πασχίζω να πω είναι ότι όποιος θέλει το κατι της παραπάνω, καλύτερη ποιότητα εικόνας και ας απωλέσει το Χ50 zoom και το wi-fi, το βρίσκει με λιγότερα χρήματα από αυτά τα μοντέλα φωτογραφικών που έχουν αναφερθεί.
Ένα δειγματάκι για του λόγου το αληθές...
Αριστερά πάνω η P510 που έχεις, δεξιά κάτω η Sony HX-200 κάτι τέτοιο της συνομοταξιάς τα κάνω όλα compact.
Δεξιά πάνω η Olympus E-PL1 των 150 ευρώ και αριστερά κάτω η Nikon J1 των 199 ευρώ (η οποία κάνει tracking σε πύραυλο χωρίς υπερβολή!)
Στα ISO 400 όλες... το οποίο είναι ευαισθησία ούτε καν για βράδυ αλλά για indoor απογευματινά... για το σκοτάδι που λες εσύ θες ISO χέσε μέσα... φαντάζομαι διακρίνεις την αδιαμφισβήτη υπεροχή της P510 σε γράψιμο φακού και διατήρηση λεπτομερειών... υπέροχη... και μην νομιζεις, με το f/5.9 που σου βγάζει ο φακός της στο zoom, τα ISO 400 είναι τιμή που θα επιλέξει η μηχανή πάρα πολλές φορές την ημέρα για να τραβήξεις κάτι μακρυνό... και θα έχεις αυτή την ποιότητα εικόνας, να βλέπεις το πουλάκι δηλαδή σαν υδατογραφία.
Περί ορέξεως βέβαια...