Έχω μωρέ το cs3 extended αλλά δεν ξέρω να το δουλέψω καλά... Χρησιμοποιώ μόνο τα βασικά όπως Resize, crop, auto contrast, auto levels αιντε και λίγο curves... Γενικά με τα layers δεν τα πάω καλά...
http://snapsort.com/compare/Canon-1D-X-vs-Nikon_D3X
Από εκεί και πέρα αν μιλάμε για τοπίο ΙΣΩΣ η D800 να είναι πιο κατάλληλη (πια) (χωρίς πουλλούς τσαμπουκάδες όμως γιατί φίλος πήγε Ισλανδία και η μηχανή γύρισε με σκουρΓιά)
ΑΛΛΑ
ρεπορτερς, άγρια φύση, σπορ η κάνον είναι μονόδρομος ΑΦΟΥ μέχρι να νετάρει η νίκον... φέξε μου !
περί φακών οι L της κάνον είναι απλά σε άλλη διάσταση.
( με αντάπτορες χάνεις πχιότητα)
ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ............Η ΜΟΝΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ....??
Λέμε............
Πουλάκι μου έσύ πού μέ είπες θεό βλέπω συμφωνείς γιά τίς Κάνον........
ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ................
Έχει μερικές πού φυσάνε.........μέ 4-5 κατοστάρικα,
νά γυρίσεις Κατράκη σέ τοπίο στήν όμίχλη....
ύπερπαραγωγή σάν τό συχωρεμένο.
Τελευταία τροποποίηση από irinia; 03/08/2013 στις 00:26.
Μπα...
Δημοκρατία έχουμε (λέμε τώρα...)
ξαναλέω η φωτογραφία δεν είναι ΕΝΑ κεφάλαιο αλλά χιλάδες.
Δεν μπορείς λοιπόν να λες αν θες φωτογραφία πάρε αυτή κι αν θες βίντεο την άλλη.
Πρέπει να δεις τι φωτογραφία θες για να αποαφασίσεις ποιά μηχανή σου κάνει
(και στο τέλος να πάρεις την πιο ακριβή που δεν σου κάνει)
Περί βίντεοΥ δεν έχω ιδέα.
Να προσθέσω κι εγώ απορίες σχετικά με την επιλογή του μεταχειρισμένου...
έχω προσέξει πως αναφέρονται τα κλικς ως μονάδα μέτρησης χρήσης της κάμερας...
από πόσα περίπου και πάνω θεωρείται ότι είναι παλιά η κάμερα?
επίσης, τι μπορεί να πάθει όταν έχει πάρα πολλά κλικ?
ακόμη, μπορεί κάποιος να επέμβει και να μαιμουδέψει τον μετρητή των κλικ, γυρνώντας έτσι το κοντέρ της προς τα κάτω...?
Τα κλικ έχουν περισσότερη σημασία στις dslr που για τον έλεγχο του κλείστρου και το σήκωμα του καθρέπτη χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη τα οποία υπόκεινται όπως είναι λογικό σε φθορά με την χρήση. Οι compact και οι mirrorless έχουν ηλεκτρονικό κλείστρο, είναι κατά 99% ψηφιακά μηχανήματα οπότε αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα κλικ είναι μια ένδειξη του πόσο έχει χρησιμοποιηθεί η μηχανή.
Στις dslr αναλόγως της κατηγορίας του μοντέλου οι κατασκευαστές δίνουν μια μέση εκτίμηση της αντοχής του κλείστρου... σε γενικές γραμμές για εισαγωγικές και σοβαρές ερασιτεχνικές dslr το νούμερο αυτό είναι 100.000-150.000 κλικ ενώ για τις επαγγελματικές 250.000-300.000 κλικ. Προσοχή όμως, αυτό είναι μια εκτίμηση και δεν σημαίνει ότι μετά από 100.000 κλικ μια entry level dslr είναι για πέταμα, πολλές έχουν ξεπεράσει τα διπλά σε νούμερο και δουλεύουν ακόμη απροβλημάτιστα, όπως και πολλές επαγγελματικές έχουν πάει για αλλαγή κλείστρου στα 50.000 κλικ (σπάνιο αλλά συμβαίνει)
Τώρα για μαϊμούδεμα των κλικ είναι εφικτό αλλά πάρα πολύ δύσκολο καθότι θα πρέπει κάποιος να έχει πολλές γνώσεις για να πειράξει το firmware της μηχανής και να αλλοιώσει τα δεδομένα του.
Με τα λιγα που ξερω απο φωτογραφια, παρατηρω οτι το λινκ που παραθετεις συγκρινει μια μηχανη του 2008 και μια του 2011 και βγαζει τη μια(κανον) οριακα καλυτερη απο την αλλη(νικον, 3 χρονια παλιοτερο μοντελο). Οχι οτι αμφισβητω την ποιοτητα οποιασδηποτε, αλλα δεν καταλαβα απο που κ ως που αποδεικνυει το οτιδηποτε για την κανον.
Τωρα απο κει και περα, περι ποιοτητας φακων L και ταχυτητας εστιασης, θεωρω οτι ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις και δεν θα ερθω σε αντιπαραθεση, κυριως επειδη ειναι διαφορετικο το θεμα του θρεντ.
Παντα φιλικα, ακομα κι αν ανηκεις στους κακομοιρους τους κανονακηδες
![]()
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Mωρέ και εγώ ήθελα να τα γράψω του μόρτη του αλήτη του Guzzoβιου, αλλά στου Canon την πόρτα όσο θέλεις βρόντα... πρώτα απ΄όλα το snaspshot είναι για συγκρίσεις compact του τύπου η μια έχει Hello Kitty γραφικά στο σώμα και η άλλη σοκολά χρώμα, ποια κερδίζει;
Κατά δεύτερον η D3x είναι μια κατηγορία από μόνη της, καμία σχέση με τη Canon 1D X...
η σωστή σύγκριση είναι με την Nikon D4 στο σωστό το site το έγκυρο (DxO Mark) και εκεί η κακομοιρούλα η pro Canon τρώει σκόνη στα πάντα, από δυναμικό εύρος και αναπαραγωγή χρωμάτων μέχρι διαχείριση θορύβου... εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι ακόμα και η Nikon D3s που είναι δύο χρόνια παλαιότερη της Canon 1D X και ανήκει στην ίδια κατηγορία... της ρίχνει και αυτή στα αυτιά ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα η μηχανή με την καλύτερη διαχείριση θορύβου ever!
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ισχυρίζομαι ότι η Canon είναι όλες για πέταμα, μια χαρά μηχανές είναι, απλά τα τελευταία 3+ χρόνια η Nikon την πάει κωλόφεράτζα παντού, σε όλες τις κατηγορίες και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιοι οι χρήστες της Canon, ο CEO και η πολιτική της εταιρείας είναι γ.τ.π.κ. τουλάχιστον!
![]()