Σελίδα 7 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Επι τη ευκαιρία μια και όλοι οι γουαιλντ λαιφ photographers του National Geographic έχουν μαζευτεί εδώ μέσα...

Ξέρω ένα σκασμό τρόπους-software για να αφαιρώ τα κόκκινα μάτια από το φλας (αν και είπαμε...η Ρ510 δεν κοκκινίζει τα μάτια... ).

Μπορεί να που πει κάποιος πως στο ΜΠΟΥΣΤΗ αφαιρώ το πράσινο χρώμα από τα μάτια του σκύλου μου ... ???
    έχεις φωτοσόπι;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Έχω μωρέ το cs3 extended αλλά δεν ξέρω να το δουλέψω καλά... Χρησιμοποιώ μόνο τα βασικά όπως Resize, crop, auto contrast, auto levels αιντε και λίγο curves... Γενικά με τα layers δεν τα πάω καλά...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Έχω μωρέ το cs3 extended αλλά δεν ξέρω να το δουλέψω καλά... Χρησιμοποιώ μόνο τα βασικά όπως Resize, crop, auto contrast, auto levels αιντε και λίγο curves... Γενικά με τα layers δεν τα πάω καλά...

οκ τοτε μονο αυτο μπορω να σκεφτω...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dogs-sunglasses.jpg 
Προβολές:	194 
Μέγεθος:	27,7 KB 
ID:	296819

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    τι μλκα είναι... :rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Στα top μοντέλα καλές είναι όλες, αλλά οι αισθητήρες της Nikon συνεχίζουν να ρίχνουν ξύλο σε αυτούς της Canon... τώρα για τους φακούς τι να σου πω... εγώ ξέρω ότι κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν πανάκριβοι αντάπτορες για να προσαρμόζουν τον φακό φαινόμενο 14-24mm f/2.8 της Nikkor οι Canonάκηδες στις μηχανές τους, καθότι ακόμα δεν έχουν έναν (υπερ)ευρυγώνιο της προκοπής...:a029: το ανάποδο δεν έχω υπόψιν να συμβαίνει... όχι ότι δεν έχει καλούς φακούς η Canon βεβαια, μην τρελλαθούμε, φακουδάρες έχει, αλλά το "καλύτερους" είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά και οι δύο εταιρείες έχουν και θεικά κρύσταλλα και μούφες αντιστοίχως. Όπως είπες λεφτά να έχεις και παραπονεμένος δεν θα μείνεις, είτε Canon, είτε Nikon...

Για να λέμε του στραβού το δίκιο οι πιο καλές εταιρείες, οι πιο σοβαρές και μετρημένες είναι η Pentax και η Fujifilm, είδικά η δεύτερη.

http://snapsort.com/compare/Canon-1D-X-vs-Nikon_D3X

Από εκεί και πέρα αν μιλάμε για τοπίο ΙΣΩΣ η D800 να είναι πιο κατάλληλη (πια) (χωρίς πουλλούς τσαμπουκάδες όμως γιατί φίλος πήγε Ισλανδία και η μηχανή γύρισε με σκουρΓιά)

ΑΛΛΑ
    ρεπορτερς, άγρια φύση, σπορ η κάνον είναι μονόδρομος ΑΦΟΥ μέχρι να νετάρει η νίκον... φέξε μου !

περί φακών οι L της κάνον είναι απλά σε άλλη διάσταση.

( με αντάπτορες χάνεις πχιότητα)

ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ............Η ΜΟΝΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ....??

Λέμε............
    Πουλάκι μου έσύ πού μέ είπες θεό βλέπω συμφωνείς γιά τίς Κάνον........

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    οκ τοτε μονο αυτο μπορω να σκεφτω...

Όνομα:	dogs-sunglasses.jpg 
Προβολές:	194 
Μέγεθος:	27,7 KB 
ID:	296819
    Μλκ!
    Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ............Η ΜΟΝΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ....??
    +1

Μεσιέ Χυμαδώρ περιμένουμε την πάρνηθα από μια D5000, την αυλή σου με μια Samsung και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο από Olympus.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    άμα θες dslr καθαρά για φωτοφραφίες ???
    ρε παιδιά έλεος....
    Η φωτογραφίες δεν είναι όλες ίδιες.

πχ
    άλλη φωτογραφική θες για σπορτ, γουάιλντ λάιφ, κλπ
    Άλλη για τοπία, άλλη για μόδα σε σντούντιο κλπ κλπ

Δεν υπάρχει Η μηχανή να τα κάνει όλα.
    (εκτώς της Ζενίτ του Θεού)

Όσο για τις κόμπακτ είναι γτπκ
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ
    καλές να βγάζεις το άρνι το Πάσχα κλπ κλπ.
    Υπάρχει φυσικά και μια σόνι με 3 4 χιλιάρικα που είναι άλλη κλάση κόμπακτ.

Το θ'έμα όμως παραμένει ένα

Μέχρι που θες να το φτάσεις???

Αρνί το Πάσχα
    Καλές φωτό με (για) φίλους
    θα κάνεις τέχνη
    επάγγελμα
    κλπ κλπ
    (και οι κάνον στα τοπ μοντελα είναι πιο καλές από τις Νίκον και έχουν και πιο καλούς φακούς, άμα έχεις Λ7 φυσικά)
    Τί έπαθες και ζητάς έλεος;
    Απαγορεύεται κάποιος να αγοράζει dslr όχι μόνο για φωτογραφίες αλλά και για τις δυνατότητές της στο βίντεο;

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ................

Έχει μερικές πού φυσάνε.........μέ 4-5 κατοστάρικα,
    νά γυρίσεις Κατράκη σέ τοπίο στήν όμίχλη....
    ύπερπαραγωγή σάν τό συχωρεμένο.
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 03/08/2013 στις 00:26.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dmf Προβολή μηνύματος
    Τί έπαθες και ζητάς έλεος;
    Απαγορεύεται κάποιος να αγοράζει dslr όχι μόνο για φωτογραφίες αλλά και για τις δυνατότητές της στο βίντεο;
    Μπα...
    Δημοκρατία έχουμε ( λέμε τώρα...)
    ξαναλέω η φωτογραφία δεν είναι ΕΝΑ κεφάλαιο αλλά χιλάδες.
    Δεν μπορείς λοιπόν να λες αν θες φωτογραφία πάρε αυτή κι αν θες βίντεο την άλλη.
    Πρέπει να δεις τι φωτογραφία θες για να αποαφασίσεις ποιά μηχανή σου κάνει
    (και στο τέλος να πάρεις την πιο ακριβή που δεν σου κάνει)
    Περί βίντεοΥ δεν έχω ιδέα.

Να προσθέσω κι εγώ απορίες σχετικά με την επιλογή του μεταχειρισμένου...

έχω προσέξει πως αναφέρονται τα κλικς ως μονάδα μέτρησης χρήσης της κάμερας...
    από πόσα περίπου και πάνω θεωρείται ότι είναι παλιά η κάμερα?
    επίσης, τι μπορεί να πάθει όταν έχει πάρα πολλά κλικ?
    ακόμη, μπορεί κάποιος να επέμβει και να μαιμουδέψει τον μετρητή των κλικ, γυρνώντας έτσι το κοντέρ της προς τα κάτω...?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Να προσθέσω κι εγώ απορίες σχετικά με την επιλογή του μεταχειρισμένου...

έχω προσέξει πως αναφέρονται τα κλικς ως μονάδα μέτρησης χρήσης της κάμερας...
    από πόσα περίπου και πάνω θεωρείται ότι είναι παλιά η κάμερα?
    επίσης, τι μπορεί να πάθει όταν έχει πάρα πολλά κλικ?
    ακόμη, μπορεί κάποιος να επέμβει και να μαιμουδέψει τον μετρητή των κλικ, γυρνώντας έτσι το κοντέρ της προς τα κάτω...?
    Τα κλικ έχουν περισσότερη σημασία στις dslr που για τον έλεγχο του κλείστρου και το σήκωμα του καθρέπτη χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη τα οποία υπόκεινται όπως είναι λογικό σε φθορά με την χρήση. Οι compact και οι mirrorless έχουν ηλεκτρονικό κλείστρο, είναι κατά 99% ψηφιακά μηχανήματα οπότε αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα κλικ είναι μια ένδειξη του πόσο έχει χρησιμοποιηθεί η μηχανή.

Στις dslr αναλόγως της κατηγορίας του μοντέλου οι κατασκευαστές δίνουν μια μέση εκτίμηση της αντοχής του κλείστρου... σε γενικές γραμμές για εισαγωγικές και σοβαρές ερασιτεχνικές dslr το νούμερο αυτό είναι 100.000-150.000 κλικ ενώ για τις επαγγελματικές 250.000-300.000 κλικ. Προσοχή όμως, αυτό είναι μια εκτίμηση και δεν σημαίνει ότι μετά από 100.000 κλικ μια entry level dslr είναι για πέταμα, πολλές έχουν ξεπεράσει τα διπλά σε νούμερο και δουλεύουν ακόμη απροβλημάτιστα, όπως και πολλές επαγγελματικές έχουν πάει για αλλαγή κλείστρου στα 50.000 κλικ (σπάνιο αλλά συμβαίνει)

Τώρα για μαϊμούδεμα των κλικ είναι εφικτό αλλά πάρα πολύ δύσκολο καθότι θα πρέπει κάποιος να έχει πολλές γνώσεις για να πειράξει το firmware της μηχανής και να αλλοιώσει τα δεδομένα του.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    http://snapsort.com/compare/Canon-1D-X-vs-Nikon_D3X

Από εκεί και πέρα αν μιλάμε για τοπίο ΙΣΩΣ η D800 να είναι πιο κατάλληλη (πια) (χωρίς πουλλούς τσαμπουκάδες όμως γιατί φίλος πήγε Ισλανδία και η μηχανή γύρισε με σκουρΓιά)

ΑΛΛΑ
    ρεπορτερς, άγρια φύση, σπορ η κάνον είναι μονόδρομος ΑΦΟΥ μέχρι να νετάρει η νίκον... φέξε μου !

περί φακών οι L της κάνον είναι απλά σε άλλη διάσταση.

( με αντάπτορες χάνεις πχιότητα)

Με τα λιγα που ξερω απο φωτογραφια, παρατηρω οτι το λινκ που παραθετεις συγκρινει μια μηχανη του 2008 και μια του 2011 και βγαζει τη μια(κανον) οριακα καλυτερη απο την αλλη(νικον, 3 χρονια παλιοτερο μοντελο). Οχι οτι αμφισβητω την ποιοτητα οποιασδηποτε, αλλα δεν καταλαβα απο που κ ως που αποδεικνυει το οτιδηποτε για την κανον.

Τωρα απο κει και περα, περι ποιοτητας φακων L και ταχυτητας εστιασης, θεωρω οτι ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις και δεν θα ερθω σε αντιπαραθεση, κυριως επειδη ειναι διαφορετικο το θεμα του θρεντ.

Παντα φιλικα, ακομα κι αν ανηκεις στους κακομοιρους τους κανονακηδες

There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Mωρέ και εγώ ήθελα να τα γράψω του μόρτη του αλήτη του Guzzoβιου, αλλά στου Canon την πόρτα όσο θέλεις βρόντα... πρώτα απ΄όλα το snaspshot είναι για συγκρίσεις compact του τύπου η μια έχει Hello Kitty γραφικά στο σώμα και η άλλη σοκολά χρώμα, ποια κερδίζει;

Κατά δεύτερον η D3x είναι μια κατηγορία από μόνη της, καμία σχέση με τη Canon 1D X...

η σωστή σύγκριση είναι με την Nikon D4 στο σωστό το site το έγκυρο (DxO Mark) και εκεί η κακομοιρούλα η pro Canon τρώει σκόνη στα πάντα, από δυναμικό εύρος και αναπαραγωγή χρωμάτων μέχρι διαχείριση θορύβου... εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι ακόμα και η Nikon D3s που είναι δύο χρόνια παλαιότερη της Canon 1D X και ανήκει στην ίδια κατηγορία... της ρίχνει και αυτή στα αυτιά ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα η μηχανή με την καλύτερη διαχείριση θορύβου ever!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ισχυρίζομαι ότι η Canon είναι όλες για πέταμα, μια χαρά μηχανές είναι, απλά τα τελευταία 3+ χρόνια η Nikon την πάει κωλόφεράτζα παντού, σε όλες τις κατηγορίες και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιοι οι χρήστες της Canon, ο CEO και η πολιτική της εταιρείας είναι γ.τ.π.κ. τουλάχιστον!

Όνομα:	nr.JPG 
Προβολές:	125 
Μέγεθος:	72,7 KB 
ID:	297109

Σελίδα 7 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη