Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 36

Θέμα: Άδεια οδήγησης ταχύπλου σκάφους.

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic

Άδεια οδήγησης ταχύπλου σκάφους.

Τον τελευταίο καιρό εχω πριζωθεί να ασχοληθώ με την θάλασσα και και συγκεκριμένα με τα φουσκωτά αλλά οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα είναι μηδενικές.
    Δεν είναι καπρίτσιο της εποχής μιας και πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την θάλασσα και την αγαπούσα αλλά δεν είχα χρόνο η χρήμα να το κάνω.
    Λέω λοιπόν να ξεκινήσω αλλά επειδή θέλω να το κάνω σωστά θέλω να βγάλω πρώτα άδεια οδήγησης ταχύπλοου και αν εχω την δυνατότητα να ενοικιάσω
    αρχικά ενα φουσκωτό και μετά αν κάποια στιγμή μπορέσω να αγοράσω ενα πχ 5μετρο και να κάνω τις βόλτες μου και εδω στις θάλασσες τις ατικής αλλά
    και όταν πηγαίνω διακοπές στην Κρήτη στο πατρικό της παντόφλας.
    Έχει κανείς υπόψιν του καμμία καλή σχολή να απευθυνθω τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψω απο διακοπές? Οι εξετάσεις είναι δύσκολες? Μην μου πείτε οτι και
    κεί λάδωμα παίζει γιατί δεν έχω διάθεση να το κάνω. Όποιος γνωρίζει κάτι ας ξεστραβώσει τον άσχετο...
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Εχει ο Σγουρός μονίμως μια προσφορά στο Groupon για 80 ευρώ. 4 πρακτικά μαθήματα (που στη πράξη τα μοιράζεσαι με 2-3 άλλους στο σκάφος οπου σε εναλάσσει στο τιμόνι) και 2 θεωρία. Στην πράξη μαζί με τα παράβολα, και τα έξοδα παραστάσεως θα σου πάει κανένα 200ρι.
    Οι εξετάσεις είναι πανεύκολες, τόσο οι θεωρητικές όσο και οι πρακτικές.
    Καλά που το θυμήθηκα, να πάω να παραλάβω το δικό μου...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Www.fouskoto1.gr για να σε κατατοπισουν καλύτερα. Υπαρχουν ενα δυο μαγαζια για ενοικιάσεις φουσκωτών,αλλα πιθανον να χρειάζεται κάποια εμπειρία. Τα σκάφη μοιαζουν πολυ με τις μοτο. Οπως δεν ξεκινας με 750, δεν ξεκινας με 5 μετρα να βγεις στο πέλαγος.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Το παν είναι να αποκτήσεις αντίληψη πάνω στο νερό και να διαβάσεις ΔΚΑΣ.
    Όλα τα άλλα έρχονται με το καιρό και την τριβή,όπως πού "ακούει" χειριστικά,πώς πάει στον καιρό και άλλα ενδιαφέροντα.
    Όσο για το σκάφος,ο βλάκας θα κάνει βλακεία και με παιδικη βάρκα.
    Καλή αρχή!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Τον τελευταίο καιρό εχω πριζωθεί να ασχοληθώ με την θάλασσα και και συγκεκριμένα με τα φουσκωτά αλλά οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα είναι μηδενικές.
    Δεν είναι καπρίτσιο της εποχής μιας και πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την θάλασσα και την αγαπούσα αλλά δεν είχα χρόνο η χρήμα να το κάνω.
    Λέω λοιπόν να ξεκινήσω αλλά επειδή θέλω να το κάνω σωστά θέλω να βγάλω πρώτα άδεια οδήγησης ταχύπλοου και αν εχω την δυνατότητα να ενοικιάσω
    αρχικά ενα φουσκωτό και μετά αν κάποια στιγμή μπορέσω να αγοράσω ενα πχ 5μετρο και να κάνω τις βόλτες μου και εδω στις θάλασσες τις ατικής αλλά
    και όταν πηγαίνω διακοπές στην Κρήτη στο πατρικό της παντόφλας.
    Έχει κανείς υπόψιν του καμμία καλή σχολή να απευθυνθω τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψω απο διακοπές? Οι εξετάσεις είναι δύσκολες? Μην μου πείτε οτι και
    κεί λάδωμα παίζει γιατί δεν έχω διάθεση να το κάνω. Όποιος γνωρίζει κάτι ας ξεστραβώσει τον άσχετο...
    Καλημέρα Όταν λες πάντα ήθελες να ασχοληθείς με τη θάλασσα τί εννοείς? Ή άποψή μου είναι πως υπάρχουν πολλοί ωραιότεροι τρόποι να ασχοληθείς και να την ευχαριστηθείς....Βέβαια γούστα είναι αυτά... Αν αυτό που ζητάς βέβαια είναι ταχύτητα και να φτάσεις σε ένα προορισμό, το φουσκωτο είναι η καλύτερη λύση
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις των παιδιών με κάλυψαν πλήρως!

Η πρακτική ΟΚ .... Πρέπει να ξέρεις , αλλιώς δεν περνάς με τίποτα . Στη θεωρία υπάρχει ένα θεματάκι , μιας και πρέπει να μάθεις πράγματα και λέξεις που 1η φορά ακούς στη ζωή σου ... Κάποια από αυτά και να μην τα μάθεις ποτέ δεν έχει σημασία , αλλά κάποια άλλα είναι τόσο βασικά , που χωρίς αυτά , καλύτερα να μην μπεις καθόλου στο νερό .

Αν δεν έχεις καθόλου εμπηρεία , καλό θα ήταν να πας με κάποιο γνωστό (αν υπάρχει δυνατότητα ) να σου δείξει 5 πράματα ακόμα και με βάρκα με εξολέμβιο μηχανη (και ας δουλεύει ανάποδα από το τιμόνι) γιατί δεν είναι σαν τη μηχανή .

Άλλο να πας από ποδήλατο σε μηχανάκι 50άρι και μετά στα μεγάλα και άλλο να πας από μηχανή στη θάλασσα . Τα πλωτά ΔΕΝ έχουν φρένο .

Αν βρεις που κάνεις κράτη . πως βάζεις τη βάρκα σε κόλπο , πως να ¨παρκάρεις ¨ για δέσιμο και δυο τρια βασικά , μετά με λίγο διάβασμα παίρνεις το δίπλωμα χαλαρά .

* Με το δίπλωμα αυτό μπορεί κανείς να οδηγήσει και JetSki ΝΟΜΙΜΑ .

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Www.fouskoto1.gr Τα σκάφη μοιαζουν πολυ με τις μοτο. Οπως δεν ξεκινας με 750, δεν ξεκινας με 5 μετρα να βγεις στο πέλαγος.

Για κατσε βρε Βυρωνα......

Αντε για τα λιμανιατικα να καταλαβω το σκεφτικο σου...... Αλλα και εκει αντε να γινει καμμια ψιλοζημιτσα , αντε να τα ταλαιπωρηθει λιγο παραπανω μεχρι να παρει το κολαι.....

Αλλα στο πελαγος πρεπει να βγει απο εκει και περα με σκυλοπνιχτη....????

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Τα πλωτά ΔΕΝ έχουν φρένο .
    έχουν ανάποδα όμως, που έχει σαφώς μεγαλύτερη πλάκα

πάντως ή εμείς δεν καταλάβαμε καλά πως το έχει στο μυαλό του ο paramedic, ή αυτός δεν το έχει σκεφτεί καλά...
    λέμε για τις συνθήκες στους δρόμους, αλλά η θάλασσα είναι 10 φορές πιο επικίνδυνη...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Για κατσε βρε Βυρωνα......

Αντε για τα λιμανιατικα να καταλαβω το σκεφτικο σου...... Αλλα και εκει αντε να γινει καμμια ψιλοζημιτσα , αντε να τα ταλαιπωρηθει λιγο παραπανω μεχρι να παρει το κολαι.....

Αλλα στο πελαγος πρεπει να βγει απο εκει και περα με σκυλοπνιχτη....????
    Οχι βέβαια. Απλά δεν βγαίνεις στο πέλαγος αν δεν έχεις εμπειρία, είτε ως συνεπιβάτης, είτε ως "καπετάνιος" σε μικρότερα και πιο κοντά στην ακτή. Ενα σκάφος 4,00 έχει τεράστια διαφορά από ένα 5,00 και το οτι είναι 5 μέτρα δεν σημαίνει οτι είναι δύσκολο να μπει σε μεγάλους μπελάδες.

Εκτός αυτού, κατά τη γνώμη μου, η απόκτηση εμπειρίας είναι προαπαιτούμενο για να βγεί κάποιος στη θάλασσα (δεν μιλάω για πέλαγος), και το δίπλωμα ταχυπλόου σου μαθαίνει ότι σου μαθαίνει και το δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Δηλαδή τίποτα απολύτως.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ενα σκάφος 4,00 έχει τεράστια διαφορά από ένα 5,00
    Γιατι το λες αυτο?
    Επισης εξαρταται απο το φουσκωτο (πολυεστερικη καρινα, βαθος της, τροπος που δενει με το φουσκωτο τμημα, μηχανη, καιρος/κυμματα-ενα 5μετρο μπορει να πλεει καλυτερα πανω στο κυμα, αποτι ενα 4μετρο κλπ κλπ)
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Πρώτα από όλα η ασφάλειά σου και του πληρώματος. Ολα τ'άλλα έπονται.
    Γλυφάδα έχει καλή σχολή αλλά μην περιμένεις απο καμμιά σχολή να μάθεις τη ναυτική τέχνη.
    Τα φορουμ γενικά έχουν αρκετες πληροφορίες αλλά τη θάλασσα τη μαθαίνεις με τα χρόνια.
    Πάρε ένα μικρό βαρκάκι ( κατα προτίμηση φουσκωτό να γλυτώσεις τις πρώτες χαζομάρες)
    Μεχρι 15 άλογα σε φουσκωτό και 30 σε πλαστικό δεν χρειάζεσαι άδεια χειριστή.
    Σωσίβιο και quick stop εννοείται πάντα.
    Run, rabbit run

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ktmakis Προβολή μηνύματος
    πάντως 15 άλογα σε 3άρι φουσκωτό μόνο λίγα δεν είναι

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Οχι βέβαια. Απλά δεν βγαίνεις στο πέλαγος αν δεν έχεις εμπειρία, είτε ως συνεπιβάτης, είτε ως "καπετάνιος" σε μικρότερα και πιο κοντά στην ακτή. Ενα σκάφος 4,00 έχει τεράστια διαφορά από ένα 5,00 και το οτι είναι 5 μέτρα δεν σημαίνει οτι είναι δύσκολο να μπει σε μεγάλους μπελάδες.

Εκτός αυτού, κατά τη γνώμη μου, η απόκτηση εμπειρίας είναι προαπαιτούμενο για να βγεί κάποιος στη θάλασσα (δεν μιλάω για πέλαγος), και το δίπλωμα ταχυπλόου σου μαθαίνει ότι σου μαθαίνει και το δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Δηλαδή τίποτα απολύτως.

Αλλο το οτι δεν βγαινεις στο πελαγος καθοτι βασικα .....

Δεν μπορεις να κατεβεις να σπρωξεις ......

Κατα δευτερο δεν υπαρχουν βενζιναδικα -- μηχανικοι...

Κατα τριτον μεχρι να καταλαβεις πως θα βαλεις τον καιρο θα εχεις πνιγει....!!

Εγω απαντησα στο αρχικο σου ποστ ( δηλ απο την στιγμη που θα κανεις την μ@λ@κι@ να βγεις παρα εξω...)

Ε... Το 4.20 με το 5μετρο δεν εχουν και καμμια σοβαρη διαφορα.....

Οι σοβαρες διαφορες αρχιζουν μετα 6μιση μετρα και αυτες κυριως στα λιμανιατικα ...!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ktmakis Προβολή μηνύματος
    Πρώτα από όλα η ασφάλειά σου και του πληρώματος. Ολα τ'άλλα έπονται.
    Γλυφάδα έχει καλή σχολή αλλά μην περιμένεις απο καμμιά σχολή να μάθεις τη ναυτική τέχνη.
    Τα φορουμ γενικά έχουν αρκετες πληροφορίες αλλά τη θάλασσα τη μαθαίνεις με τα χρόνια.
    Πάρε ένα μικρό βαρκάκι ( κατα προτίμηση φουσκωτό να γλυτώσεις τις πρώτες χαζομάρες)
    Σωσίβιο και quick stop εννοείται πάντα.

Εγω ηξερα απο 10αρα και πανω σε οτιδηποτε χρειαζεσαι αδεια .....

Το εχουν αλλαξει..???

Πάντα έτσι ήταν Stoubi. 15άλογα φουσκωτό και 30 πλαστικό. Παίρνεις μια 30 άρα Selva και τη κάνεις 40άρα έυκολα και ένα πλαστικούλι 4.80 και είσαι άρχοντας.
    Αν και δεν προβλέπεται ασφάλεια βγάζες μια να έχεις το κεφάλι σου ήσηχο.

Εννοείται πως και τη τάπα θα ξεχάσεις στη σεντίνα, και από καύσιμα θα μείνεις καραβοφάναρο, και θα καρφώσεις στο καιρό, και για να δέσεις θα γελάνε μια ωρα με τη πάρτυ σου. Αυτά είναι στο πρόγραμμα. Τυπικός με το νόμο να είσαι μιας και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και αόριστα και πάντα προσοχή και τα μάτια σου 14 στη θάλασσα στο σκάφος σου και στο κόσμο που κουβαλάς.
    Μάθε να χρησιμοποιείς τους χάρτες και τη πυξίδα πρώτα να χαράζεις πορεία , να παίρνεις δελτίο καιρού να λύνεις και να δένεις το σκάφος σου. Να κινήσαι μόνο σε θάλασσες που γνωρίζεις πως γυρνάει ο καιρός και να έχεις πάντα έναν άνθρωπο που ξέρει μαζί σου.

Το σωσίβιο δεν το φοράμε να μην πνιγούμε ξύπνιοι..... Το φοράμε να μας προστατεύει όταν δεν είμαστε εμείς σε θέση να κολυμπήσουμε.
    Η Ελλάδα είναι θάλασσα πρώτα και μετά στεριά. Μακάρι όλοι οι Ελληνες να ήταν θαλασσόλυκοι και όχι σκαφάτοι.
    Run, rabbit run

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 15:56
  2. Άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου
    από nikolinho στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2009, 05:11
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2008, 19:12
  4. Νέα άδεια οδήγησης από το 2013!!