Πριν από μερικούς μήνες αποφάσισα να πουλήσω κάποια είδη ρουχισμού τα οποία μου ήταν πλέον πολύ μεγάλα. Οι καιροί δύσκολοι για όλους και όλοι, πωλητές κι αγοραστές, πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να ικανοποιηθούν με τις επιλογές τους.
Σκάει μύτη στα πμ μου ένα μυνηματάκι με το οποίο εκδηλωνόταν ενδιαφέρον για ενα παντελόνι. Μετά τα απαραίτητα διευκρινιστικά μηνύματα και αφού ψιλογνωριστήκαμε, ερωτώμαι αν γίνεται να κρατηθεί το παντελόνι και να μου σταλούν τα λεφτά καποια στιγμή μελλοντικά. Προσωπικά, ακούγοντας τον έταιρο μοτοσυκλετιστή να μου αφηγείται λίγες από τις περιπέτειες του, δε διστασα στιγμή. Κανονίσαμε να του στείλω το παντελόνι και όσο για τα λεφτά, όποτε είχε θα μου τα έστελνε. Δεν τον ήξερα, ακόμα δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά παρά τα όσα βιώνουμε όλοι μας, ήξερα ότι δεν πρόκειται να με γελάσει.
Το παντελόνι στέλνετε με δική μου υπαιτιότητα στα Ιωάννινα αντί για το Ηράκλειο. Μεσολαβούν οι δικές μου μέρες αδείας αλλά ευτυχώς είχα φυλάξει στο γραφείο την απόδειξη αποστολής των ΚΤΕΛ. Και ενώ έχουμε αλλάξει ένθεν και ένθεν πολλά τηλέφωνα, ευρισκόμενος μακρυά από το σπίτι μου εγώ, διαπιστώνουμε ότι όλα ήταν σωστά στην απόδειξη, πλην του τόπου αποστολής.
Για να μη μακρηγορώ, μετά από περίπου 1,5 μήνα το παντελόνι φτάνει στον νέο του ιδιοκτήτη με εμένα να έχω σπαταλήσει την αξία του παντελονιού στις αποστολές των ΚΤΕΛ. Δε με πείραξε καθόλου, αρκεί που ήξερα ότι κάποιος σύντροχος θα ευχαριστιόταν το νεο του παντελόνι.
Χθες σκάει μήνυμα στο κινητό, μετά από 10 μερες περίπου από την τελευταία μας επικοινωνία. " Ένα δεματάκι σε περιμένει στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου" Θεωρώντας ότι μάλλον το έστειλε σε λαθος άνθρωπο, τον καλώ και μου λέει " Ευχαριστώ για όλα, ελπίζω να το ευχαριστηθείς."
Η παραλαβή έγινε πριν από λίγες ώρες. Ένα βαζάκι γλυκό σταφύλι, ένα λίτρο ρακί ( δικής του παραγωγής έκαστο), η αξία του παντελονιού συν 10€ και ένα γράμμα το οποίο μιλάει από την καρδιά και χτυπάει ακριβώς εκεί.
Φίλε Μανώλη, ακα Africaptan, δεν αγόρασες ένα παντελόνι, κέρδισες ένα φίλο. Το πρώτο σφηνάκι ρακί στην υγειά σου, το δεύτερο στην εμπιστοσύνη που δεν χάθηκε και το τρίτο σε όλους όσους ακόμα πιστεύουν...
ΥΓ. Το παντελόνι μάλλον θα ξαναβγεί προς πώληση καθότι του είναι μεγάλο![]()