Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 62

Θέμα: Μουγκρίζη στα 60 km/h το μηχανακι

Μέλος Το avatar του/της MR.Pilot

Unhappy Μουγκρίζη στα 60 km/h το μηχανακι

Καλησπέρα εχω το εξεις προβλημα στο kaze r 115c μου, αυτο το προβλημα το ανακαλύψει οταν με έπιασε η κα@λα να ανοίξω το γραζι σε μια ευθεία του δρομου μου! Λοιπόν ας αρχίσω οπως ελεγα στην αγαπητη ευθεία άνοιξα το βρομογκαζω και ειδα πως το μηχανακι οταν θα πιάνει ο δείκτη τα 60 παει με τρελες ανεβασμενες στροφες μουγκριζη τερματα αλλα τα πιάνει τα 60 και αντε 70 αλλα ειναι έτοιμο να σκαση! Αν περνάω κάποιον πεζό απο διπλα θα κανει την προσευχή του να μην "σκαση" το μηχανακι. Και η αλλαγές στις ταχύτητες ειναι πως να το πω καπως κοντες δηλαδη βαζω πολυ γρηγορα την 4η ακομα και σε χαλαρο οδήγημα πχ τα 40km/h γιατι η τελικιάζει και ολες η ταχυτητες μεχρι να μπει η και οσο παει μετα δηλαδη τα 60 και μετα το λοιπάμε και αφήνω το γραζι!! Έλεγα για δισκους πήγα σε μαστορα μου ειπε να το κανει βολτα το κανει και μου λεει πως εχει μικρο πατιναρισμα αλλα δεν επιρεαζη το ολο θεμα και μου λεει πως πρεπει να εχει πιο κοντα γραναζια απο τα μαμα (ειχε μια λογικη αυτο που ειπε) μου λεει 14-42 θα πρεπει να εχει δηλαδη τα μαμα παω την αλλη μερα αφου ανοιξα και ειδα οτι οντος ειναι 14-42 αυτα που εχει πανω οππ λεω κατι αλλο τρεχει παω και μου λεει πως θελει ψάξιμο και μετα τις 26 γιατι εκλησε σημερα! Εσεις τι λετε μια βοήθεια παιδιά δεν παω για μπανιο με το παπι γιατι ετσι και βγω σε μεγαλο δρομο θα πρεπει να πιγενω με 40 για να μην εχω το προβλημα Έχω σκεψει και για βαλβιδες αλλα δεν της ακουω, δεν ξερω ομως
    Τελευταία τροποποίηση από MR.Pilot; 14/08/2013 στις 18:12.

Banned
    ανεβαζει στροφες στο θεο αλλα δεν ανοιγει,δεν ανεβαζει χλμ
    μηπως το πατιναρισμα δεν ειναι τοσο μικρο?
    ξεκινα βαλε μπρος αλλαξε γρηγορα σε 4η αν γκαζωνει αλλα μενει εκει τοτε δισκακια

Πρώτα πολλα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!
    Ένα πατινάρισμα το εχει το νιώθω κάποιες φορές αργή να φορτώσει την ταχύτητα και μετά "παίρνει ίσια γραμμή" σήμερα έκανα τα πρώτα 11 χλμ στα 22.011 *(δεν το αγόρασα σήμερα)* Λες να είναι τα δισκάκια η όλοι φάση του προβλήματος? Πριν πάω στον μάστορα να μου πει για τα γρανάζια ειχα ρωτήσει εναν άνθρωπο που εχει μαγαζι με λιπαντικα κτλ... οπου εχει ενα c50 και εχει καποιες γνώσης αλλά δεν απλώνει τα χερια του σε ξενα παπια (και καλα κανει) και μου ειπε αφου του ειπα το προβλημα οτι κατα 90% ειναι δίσκοι, λες να ειπε καλα ο ανθρωπάκος και ο άλλος να έλεγε για γραναζια γιατι απο οτι ειδα οταν το πειρε βολτα να δει το ανοιξε το γκαζι και ισως εκει να "κρύφτηκε το πατινάρισμα" λεω εγω?
    -------------
    Εννοείς να πάω απο 1η σε 4η κατευθείαν? Δηλαδή εκει που ειμαι με την 1η στο τελίομα της να βάλω 2η 3η 4η και να δώσω γκαζι στην 4η? (την 2η κ 3η να μην τις δουλέψω ετσι?)
    Τελευταία τροποποίηση από MR.Pilot; 14/08/2013 στις 22:20.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    1. ξεκίνα το κανονικά όχι μαλιοκούβαρα
    2. βάλε 2α μέσα και πιάσε 20-25 χλμ το πολύ
    3. βάλε 3η και τέρμα γκάζι
    4. βάλε 4η και τέρμα γκάζι....

Οι δίσκοι έχουν να κάνουν με τον "συμπλέκτη" που είναι άλλη ιστορία απο τα γρανάζια του σασμάν.
    Αν σου πατινάρει με 3η και 4η τότε θέλεις δίσκους.
    Αν πατινάρει μόνο σε συγκεκριμένες ταχύτητες τότε μπορεί να θέλει και δίσκους αλλά και γρανάζι σασμάν. Για μένα καλό είναι να αλλάζουμε και δίσκους αν αλλάξουμε και γρανάζι σασμάν. Που βέβαια το σασμάν για να φάει δόντια είναι ακραία περίπτωση.
    Σε κάθε περίπτωση δες και την αλυσίδα σου μήπως θέλει αλλαγή. Όχι οτι ευθύνεται για το πατινάρισμα αλλά αμα έχει μπόσικα ή τα o-ring της έχουν εξασθενήσει τότε Houston we have problem... Σκορτσάρει και σιγά σιγά τρώει σασμάν κλπ

Σε ευχαριστώ και εσενα για το ενδιαφέρον σου αλλά ο μαστορας μου ειπε για τα γρανάζια εκκίνησης οτι πρεπει να ειναι πιο κοντα απο τα μαμα και για αυτο ευθύνονται η γρηγορες αλλαγές στις ταχύτητες και στο γρήγορο τελίκιασμα, αλλά τελικα δεν ειναι το θεμα εκει γιατι φορουσε τα μαμα 14-42. Δεν μου ειπε για γραναζι του σασμαν.
    Αυτο που εγγραψες στην αρχη ειναι για να δω αν πατινάρει?
    Υπάρχει περίπτωση για το γραναζι του σασμαν? τοσο προχωρημένο?
    Τελευταία τροποποίηση από MR.Pilot; 14/08/2013 στις 22:47.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Το κόλπο με τις ταχύτητες και το γκάζι είναι για να δεις αν πατινάρει...
    Γρανάζι σασμάν δύσκολα θα φας φίλε μου... Είναι σχεδόν ακατόρθωτο ειδικά σε παπί. Φαντάσου οτι εμένα δεν έχει στοπ στην 4η και κάνει κύκλους το σασμάν... 1-2-3-4-Ν-1-2-3-4-Ν κλπ ε ενα βράδυ γυρνούσα σπίτι και απο απερισκεψία πες πήγαινα με 70 περίπου και πατάω νεκρά, ξεχνιέμαι και πατάω πάλι και μπαίνει πρώτη...
    Το μοτέρ στροφάρισε σαν τρελό, ο πίσω τροχός σερνόταν πέρα δώθε... Εγώ απέκτησα ασπρες τρίχες αλλά τελικά σασμάν δεν έφαγα... Μόνο μια αλυσίδα μου έκοψε απο τα πολλά ζόρια....

Οπότε μην ανησυχείς για σασμάν αρχικά. μπορεί να ναι γρανάζια εξωτερικά να χουν φαγωθεί, μπορεί αλυσίδα, μπορεί δίσκοι....
    Κοίτα πρώτα αν πατινάρει και τα κοιτάς τα υπόλοιπα, ένας οπτικός έλεγχος ειδικά σε εξωτερικά μέρη γίνεται πανεύκολα και δεν χρειάζεται να είσαι μάστορας.

Banned
    οτι σου ειπε ο απο πανω
    κανε αυτα και πιστευω θα λυσεις το προβλημα σου

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MR.Pilot Προβολή μηνύματος
    ....οταν με έπιασε η κα@λα να ανοίξω το γραζι σε μια ευθεία του δρομου μου! ....
    Είσαι και εσύ απ' αυτούς που νομίζουν ότι ο δρόμος είναι δικός τους?

Φίλε μου πρώτα θα "θεραπεύσεις" το πατινάρισμα και μετά θα ασχοληθούμε με το πόσα πάει το εργαλείο. Αν εξακολουθήσει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Στο είπαν όλοι οι από πάνω. Άλλαξε δισκάκια να λήξης με το πατινάρισμα και πιθανότατα θα λήξης και το πρόβλημά σου.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    1. ξεκίνα το κανονικά όχι μαλιοκούβαρα
    2. βάλε 2α μέσα και πιάσε 20-25 χλμ το πολύ
    3. βάλε 3η και τέρμα γκάζι
    4. βάλε 4η και τέρμα γκάζι....
    Μια ερώτηση για το παρα πανω.
    Τι εννοείς 3η 4η τερμα γκαζι? μεχρι που τερμα γκαζι? Για να δω αν αργή να τις φορτώσει? που σημαίνει πως πατινάρει σωστα?

Banned
    ΤΕΡΜΑ=ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΤΟΠ
    αντε πανε δοκιμασε το

Ποιος ο λόγος να το κανω το εχω κανει και για αυτο εχω ανοίξει το θεμα πανω απο τα 60 και.. μουγριζει τελικιαζει δεν παει αλλο ανεβαζει στροφες χωρις να δινει αλλο γκαζι παρα μονο μουρλο ηχο!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MR.Pilot Προβολή μηνύματος
    Ποιος ο λόγος να το κανω το εχω κανει και για αυτο εχω ανοίξει το θεμα πανω απο τα 60 και.. μουγριζει τελικιαζει δεν παει αλλο ανεβαζει στροφες χωρις να δινει αλλο γκαζι παρα μονο μουρλο ηχο!
    =ΔΙΣΚΑΚΙΑ

Οκ θα το βγαλω σε λιγο να πέσει η ζέστη!

Μήπως παιζει τιποτα με την ρύθμιση του συμπλέκτη? (την βιδούλα δεξια) να θελει κανα ρύθμισμα, τι λετε?

Παραθέτω και φοτο απο το manual:
    Το manual ειναι απο kawa KLX110 ιδιο μοτερ με το kaze r

http://i1051.photobucket.com/albums/...ps1f4668d2.png
    http://i1051.photobucket.com/albums/...psb4b72014.png
    Τελευταία τροποποίηση από MR.Pilot; 15/08/2013 στις 17:35.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΜΠΟΥΚΩΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ
    από aaa``` στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2005, 12:41
  2. να το μηχανακι του spiderman (τι αλλο???)
    από idi στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2005, 13:01
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2004, 21:35
  4. Μου πατησαν το μηχανάκι !
    από illuminatios στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2004, 22:37
  5. πεταει το μηχανακι?
    από Spazz στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8