Σελίδα 19 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 9141516171819202122232429 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Δε με λέτε, ποιο το καλύτερο Ελληνικό forum για photo, να διαβάσουμε τίποτα; Το http://www.dpgr.gr/ ?

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εγώ μόνο αυτό ξέρω.
    Sent from me using a computer.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Transfagarassan.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	104,3 KB 
ID:	298182

Τι μας δείχνεις εδω με την φωτογραφία αυτη?

Moderator
    Αυτόν τον πυλώνα ποιος πήγε και τον έβαλε εκεί και χάλασε τη θέα?

Απ' τον κάτω δρόμο, πίσω απ' τον πυλώνα, δεν έβγαινε καλύτερη? Έχεις αυξήσει ελαφρώς το κοντραστ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αυτόν τον πυλώνα ποιος πήγε και τον έβαλε εκεί και χάλασε τη θέα?

Απ' τον κάτω δρόμο, πίσω απ' τον πυλώνα, δεν έβγαινε καλύτερη? Έχεις αυξήσει ελαφρώς το κοντραστ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος

Ναι το contrast είναι λίγο αυξημένο. Επίσης το EV είναι στο -0,7.

Δείχνω ότι με ένα καλό αισθητήρα βγαίνουν πολύ καλές photos. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε καν ερασιτέχνης. Νομίζω όμως ότι η photo αυτή είναι καλή.

p.s Στο κάτω δρόμο δεν μπορούσα να σταματήσω. Μ'αρέσει που είναι και ο πυλώνας.

Moderator
    Με τι μηχανή την τράβηξες?

Δώσε και λίγα στοιχεία για την φωτό. Κλείστρο, διάφραγμα, εστιακό μήκος κτλ. θα τα βρεις στις ιδιότητες της φωτό.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Το transfagarasan.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το transfagarasan.
    Έβαλε καινούριο τούρκικο το MEGΑ;

Αυτήν την φωτογραφία μπορείς να την βγάλεις με κινητό, compact, mirroless ή DSLR. Πέρα από το θέμα (που είναι όμορφο ως τοπίο) δεν δείχνει κάποια τεχνική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί με κάποια παραπάνω προσπάθεια ή κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Για να μην είμαι αρνητικός, θα δώσω μια φωτογραφία όπου ο φωτισμός είναι αρκετά απαιτητικός και η δυναμική περιοχή μπορεί άνετα να αποδοθεί με μια DSLR:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 7849593336_0cb7516ed9_k.jpg‎  

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Φίλε Κώστα (Versys) η φωτογραφία του Mike είναι πιο απαιτητική για οποιονδήπτε αισθητήρα σε σχέση με αυτή που έχεις αναρτήσει. Η δική σου έχει πολύ ωραία τονική διαβάθμιση, οξύτητα, αντιθεση, χρώματα, όλα πολύ ωραία και ισορροπημένα αλλά έχει δημιουργηθεί σε ελεγχόμενες συνθήκες με τεχνητό φωτισμό. Δεν λέω ότι είναι κάτι εύκολο να το πετύχεις αυτό και αν την έχεις τραβήξει και στήσει εσύ συγχαρητήρια γιατί είναι πολύ καλή δουλειά. Αλλά δεν ζορίζεται ο αισθητήρας καθώς του δίνεις έτοιμη δουλειά και ότι έιναι να αποδόσει το αποδίδει άνετα. Αντιθέτως η φωτογραφία του Mike είναι παλούκι καθώς οι συνθήκες είναι χάλια μαύρα, με συννεφιά και απαιτήσεις για μεγάλο δυναμικό εύρος, αφού πρέπει να καταγραφούν πέρα από τους μεσαίους τόνους και οι σκοτεινοί στις πλαγιες των βουνών και τα φωτεινά στον ουρανό. Ή τα σκοτεινά θα έκαιγε λοιπόν ή τα φωτεινά, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει φθάσει στα όρια του ο αισθητήρας στα φωτεινα, που παρουσιάζονται ξεπλυμένα και χωρίς πληροφορία και σε αυτό δεν φταίει βέβαια ο φωτογράφος αλλά η μηχανή.

Ορθώς μάλιστα έκανε αντιστάθμιση -0.7ev καθώς είναι πιο εύκολο να ανακτήσεις πληροφορίες από μπουκωμένα σκοτεινά στην επεξεργασία, παρά από τα φωτεινά. Οι top of the top αισθητήρες κάνουν ανάκτηση που σου πέφτει το σαγόνι κάτω... μιλάμε βέβαια για μηχανές που κοστίζουν από 1500 ευρώ και πάνω μόνο το σώμα, αλλά έχουν καταφέρει να βγάζουν τερατώδες δυναμικό εύρος σε βαθμό που εκθέτεις σωστά μόνο για τα φωτεινά και στα @@δια σου για τα σκοτεινά, σηκώνουν τόσο πουσάρισμα που δεν σε νοιάζει καθόλου! Όχι ότι είναι σωστή η πρακτική αυτή αλλά κουβεντα να γίνεται.

Ένα δείγμα από τον #1 αισθητήρα της αγοράς αυτή τη στιγμή, δηλαδή Nikon D800/E. Το τεστ το έχεΙ κάνει μέλος σε ελληΝικό φωτογραφικό φόρουμ κάτοχος της μηχανής. Στα αριστερά η "λάθος" φωτογραφία με έκθεση για τον εξωτερικά φωτεινό χώρο όπου "έκαψε" φαινομενικά τα σκοτεινά... και στα δεξιά η ανάκτηση των πληροφοριών από τα σκοτεινά στην επεξεργασία...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	d800e_dr1.jpg 
Προβολές:	142 
Μέγεθος:	72,9 KB 
ID:	298192

υ.γ. η αντίστοιχη Canon... @@δια...

Moderator
    Εμένα η φωτό του Μιχάλη μου αρέσει πολύ. Γι' αυτό ζήτησα τα exif data, για να δω τι κάνω λάθος εγώ. Βέβαια η μηχανή μου δεν είναι τόσο καλή αλλά απ' τη στιγμή που μπορώ να επέμβω παντού χειροκίνητα ίσως με κάποιο κολπάκι μπορέσω να πάρω καμιά φωτό λίγο καλύτερη απ' όσες έχω ως τώρα. Αυτό με το EV το χρησιμοποιούσα σπάνια για πχ.

Χύμα αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε τούνελ θα πέσει πολύ γέλιο.

Μηχανή έχουμε, αισθητήρα έχουμε, φακό έχουμε .. αλλά ο κορίτσαρος είναι αλλουνού
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων CTS_0775.jpg‎  

Τη καλημέρα μου.

Η φωτογραφική είναι μια αρκετά παλιά Canon Powershot A590. Οι ρυθμίσεις από όσο θυμάμαι πρέπει να ήταν : -0,7 EV, το πρόγραμμα TV με ταχύτητα κλείστρου 1/80, ISO auto. Αυτά.

Τώρα ψάχνομαι να αγοράσω μια mirorless (μάλλον Olympus Pen E PL3), αν και ανεβαίνουν αρκετά για το δικό μου budget. Οι mirorless της Νικον τι λένε;

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη