Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 153

Θέμα: εμποροι και εμποροι .....η αναζητηση ενος κρανους !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος.
    Οι παλιοί έμποροι έλεγαν πως ακόμη και η σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη, είναι κέρδος για το μαγαζί. (Τότε έτσι ήταν , σήμερα ίσως όχι).
    Πέραν των βασικών κανόνων όπως «αγοράζω φθηνά – πουλώ με κέρδος» υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνεχώς μεταβάλλονται - εξελίσσονται . Το σύνολο αυτών των κανόνων , βασικών αλλά και συγκυριακών (ενίοτε και αλλοπρόσαλλων) , ονομάζεται «Αγορά».
    Όποιος τολμήσει να αγνοήσει την «αγορά» είναι καταδικασμένος να αποτύχει (εκτός αν είναι τόσο ισχυρός ώστε να επιβάλλει δικούς του κανόνες δηλ να δημιουργήσει νέα «αγορά».
    Ακόμη και σε επίπεδο κράτους , όταν χαράσσεται οικονομική πολιτική σε κλειστά διευθυντήρια αγνοώντας την «αγορά» , η οικ. αυτή πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει ( βλέπε την πάλαι ποτέ Σοβ. Ένωση , το κράτος με τον μεγαλύτερο πλούτο ή βλέπε τα δικά μας χάλια…).
    Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία.
    Όποιος γνωρίζει κολύμπι , κολυμπάει , οι υπόλοιποι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους ή σε κανά φόρουμ να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί .
    Μη βιαστείτε να μου επιτεθείτε… Κι εγώ στην παραλία είμαι ! Οφείλω όμως να βλέπω την πραγματικότητα.
    Όχι νικ η πραγματικότητα είναι μια άλλη
    Μόνο τα σούπερ μάρκερτ θα μείνουν στην λιανική
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ
    Εσύ κολύμπα όσο θες, εγώ στο διευθυντήριο θα φτιάξω νόμους που δεν θα σου επιτρέψουν να δουλέψεις, ωράρια, φόρους κλπ κλπ
    το λέει κι η προπαγάνδα εξ άλλου στα βοθροκάναλα...

'Εμποροι, ταξί, φαρμακεία, ΔΥ, βενζινάδες, περίπτερα, λαικές, βαρβάκειο αγορά, κρατικές - δημοτικές επιχειρήσεις
    ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Άκουσες πχ εσύ κανένα να κάνει παράπονα για το Λιντλ ?
    Άκουσες να πάει να δει πόσο πουλάνε από προχτές στο ΑΒ το κρέας και το γάλα?

Μα όχι φυσικά
    Για το κράνος όμως της πτνς !
    Απλά πράγματα, σαν τον Χαιλάντερ.
    Όλα αυτά περί αγωράς είναι για τους καρχαρίες, η μαρίδα είναι φαί

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    και κάτι τελευταίο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !!!

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος, ΔΥ, ταξιτζής, κλπ κλπ
    αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις.
    ΑΠό εκεί πέρα το ΜΟΝΟ επάγγγελμα που σου επιτρέπει η προπαγάνδα να κάνεις είναι υπάλληλος με Αλβανικό μυσθό.
    ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι βολεμένοι, κλέφτες, φοροφυγάδες κλπ κλπ

(και κάνω πολύ υπομονή για μην αρχίσω στα μπινελίκια τον άλλο που ρωτάει για αποδείξεις,
    λες κι εγώ τον ρώτησα ποτέ αν λουφάρει στο δημόσιο ή όπου δουλεύει και έγινε ξαφνικά κριτής των πάντων)

Παλαιό μέλος
    Αν η πραγματικότητα είναι άλλη , τότε αυτή η άλλη θα επικρατήσει.
    Δεν κολυμπώ είπαμε .. Στην παραλία με το κουβαδάκι μου είμαι.
    Όλοι αυτοί που ανέφερες και φυσικά δεν είναι κλέφτες (ίσως μερικοί να ήταν) . Αν όμως δεν εξελίχθηκαν (προσφορά υπηρεσιών – προϊόντα κλπ) επαναπαυόμενοι στην μονοπώληση του είδους τους , η αγορά θα τους τιμωρήσει.
    Για το Λιντλ έχω ακούσει πολλά και κακά , προσωπικά δεν ψωνίζω , τουλάχιστον είδη διατροφής.. Και.. Κολοσσοί έχουν κλείσει …

Παλαιό μέλος
    Με μπινελίκια δεν βγαίνει τίποτα..

Η το παλεύεις ή πας στο Αγιο όρος

Αν έτσι πιστεύει τότε , γιαυτόν έτσι είναι.. Αλλαξέ του την γνώμη , βρες τρόπο ..

Ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου κατάφερε να έχει πιο πολύ κόσμο απο σούπερ μάρκετ .. Κάτι κάνει σωστά προφανώς !

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    και κάτι τελευταίο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !!!

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος, ΔΥ, ταξιτζής, κλπ κλπ
    αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις.
    ΑΠό εκεί πέρα το ΜΟΝΟ επάγγγελμα που σου επιτρέπει η προπαγάνδα να κάνεις είναι υπάλληλος με Αλβανικό μυσθό.
    ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι βολεμένοι, κλέφτες, φοροφυγάδες κλπ κλπ

(και κάνω πολύ υπομονή για μην αρχίσω στα μπινελίκια τον άλλο που ρωτάει για αποδείξεις,
    λες κι εγώ τον ρώτησα ποτέ αν λουφάρει στο δημόσιο ή όπου δουλεύει και έγινε ξαφνικά κριτής των πάντων)

Καταρχήν φίλε μου μην νευριάζεις γιατί εδώ μέσα κουβέντα κάνουμε και δεν χαρακτηρίζουμε κανέναν. Ούτε ιερά εξέταση είμαστε. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω τέτοια διάθεση. Και εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι και παρόλο που στο αντικείμενο μου είμαι αναγκασμένος να εργάζομαι στο ίδιο σακί με βάζεις και εσύ και όλοι σας αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
    Παραθέτουμε τις εμπειρίες μας απο την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα και δε νομίζω οτι δέχεται αμφισβήτηση μιας και δεν έχουμε δει το αντίθετο. Οι καλοί έμποροι έχουν εκθειαστεί και μάλιστα προτιμούνται απο αυτούς του εξωτερικού. Εγώ πχ πηγαίνω χρόνια σε ενα μοτομάγαζο στο περιστέρι αλλά τα παιδιά εκεί ξέρουν 5 πράγματα και έχουν σωστές τιμές σε πολλά οπότε γιατί να μην τους προτιμήσω?
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Τον τελευταιο καιρο βλεπω στο fb να μου βγαζει προσφορες απο γνωστο (φανταζομαι) για τους αθηναιους μαγαζι στην Καλλιρροης.
    Οι τιμες ειναι αντιστοιχες με των ξενων και σου δινει και δυνατοτητα για 5 ατοκες δοσεις (στην τιμη προσφορας).
    Πως λοιπον αυτος μπορει και κανει τετοιες προσφορες που ειναι εξισου καλες -αν οχι καλυτερες- με του λουι, του χελμετ και λοιπων αλλοδαπων καταστηματων και οι υπολοιποι δεν μπορουν;

Υ.γ. Δεν ειρωνευομαι, πραγματικα εχω αυτη την απορια.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Με μπινελίκια δεν βγαίνει τίποτα..

Η το παλεύεις ή πας στο Αγιο όρος

Αν έτσι πιστεύει τότε , γιαυτόν έτσι είναι.. Αλλαξέ του την γνώμη , βρες τρόπο ..

Ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου κατάφερε να έχει πιο πολύ κόσμο απο σούπερ μάρκετ .. Κάτι κάνει σωστά προφανώς !
    Ο ψιλικατζης εχει τεφτερι το μαρκετ οχι......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Παρεπιπτόντως από Ελλάδα έχω αγοράσει μόνο 1 κράνος και αυτό είχε κοινή Ευρωπαϊκή τιμή. Ότι άλλο έχω αγοράσει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ από κατάστημα στην Ελλάδα. Συμβουλεύομαι τους καταλόγους των εταιριών και τις γνώμες άλλων αγοραστών και δεν έχω πέσει ποτέ έξω στο μέγεθος. 1 φορά έκανα λάθος στην αγορά κράνος και αυτό γιατί τελικά ήταν βαρύ για τον αυχένα μου και όχι στο μέγεθος και επειδή το πήρα σε τρελή προσφορά από Αμερική το πούλησα όσο το αγόρασα(μαζί με τα μεταφορικά που πλήρωσα). Και εγώ δεν έχασα και ένα παλικάρι πήρε ένα πολύ καλό κράνος στο 1/3 της τιμής Ελλάδας.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Εγώ πχ πηγαίνω χρόνια σε ενα μοτομάγαζο στο περιστέρι αλλά τα παιδιά εκεί ξέρουν 5 πράγματα και έχουν σωστές τιμές σε πολλά οπότε γιατί να μην τους προτιμήσω?

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Είπα να αρχίσω να γράφω σεντόνια για την Ελληνική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας έμπορος, που τόσο εύκολα κάποιοι απο εσάς ονομάζουν λαμόγιο, αλλά διαβάζοντας είδα οτι τα έγραψε όλα ο MG-Ktinos, οπότε +1 σε όλα τα πόστ του.

Τελικά οι Ελληνες πελάτες έχουν τους έμπορους που τους αξίζουν...

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος

κράνος γράφω μαν ΚΡΑΝΟΣ!!!!! ρε σεις τα διαβάζετε η πράγματι φιλτράρετε ότι σαν κεντρίζει το ενδιαφέρον για αντιπαράθεση???
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Μιας και αναφέρθηκαν οι αποδείξεις, σημερινό περιστατικό πριν 2 ώρες... Στην πόλη μου είναι δύο μεγάλα μαγαζιά που πουλάνε παιδικά παιχνίδια, στον ένα ψωνίζω από τότε που ήμουν παιδάκι. Πάω σήμερα να αγοράσω ένα σετ playmobil για την κόρη μου αλλά δυστυχώς δεν είχε το συγκεκριμένο που ήθελα, οπότε αναγκαστικά πήγα στον άλλο ο οποίος το είχε διαθέσιμο. Πάω να πληρώσω, €22 η τιμή, βγάζω τα λεφτά να πληρώσω και μου λέει "μισό λεπτό να σου κόψω μια χειρόγραφη απόδειξη γιατί έχει βλάβη η ταμειακή μηχανή και δε δουλεύει". Ακούω ξαφνικά ένα "ΟΧΙ, ΟΧΙ μην κόβεις" και πετάγεται από το πουθενά ο ιδιοκτήτης και μου λέει:
    -Θέλεις απόδειξη;
    -Ναι, του λέω, θέλω.
    -Μωρέ έχει χαλάει η ταμειακή, μην αρχίσω τώρα να κόβω αποδείξεις έτσι με το χέρι, δε λέει Εσύ θες απόδειξη τώρα;
    -Μα μου είπε η γυναίκα σου θα κόψει χειρόγραφη
    -Όχι μωρέ, €22 δεν είχε; Να, πάρε πίσω το δίευρο κι είμαστε εντάξει κι από εβδομάδα πέρνα να σου κόψω απόδειξη άμα τη θες τόσο πολύ...

Περιστατικό Νο2 προχτές:
    Παραγγέλνω από ένα μαγαζί τακάκια για τη μηχανή, με παίρνει τηλ μου λέει ήρθανε και θα στα φέρω εγώ από τη δουλειά γιατί είναι στο δρόμο μου. Πράγματι μου τα φέρνει και μου λέει "ξέρεις απόδειξη δεν έκοψα γιατί είναι μεσημέρι και το ξέχασα θα στη φέρω αύριο". Ε λοιπόν την άλλη μέρα όντως ήρθε μόνο και μόνο για να μου φέρει την απόδειξη!!!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Είπα να αρχίσω να γράφω σεντόνια για την Ελληνική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας έμπορος, που τόσο εύκολα κάποιοι απο εσάς ονομάζουν λαμόγιο, αλλά διαβάζοντας είδα οτι τα έγραψε όλα ο MG-Ktinos, οπότε +1 σε όλα τα πόστ του.

Τελικά οι Ελληνες πελάτες έχουν τους έμπορους που τους αξίζουν...
    καλά τώρα να βάλουμε τις πλερέζες όλοι να κλαίμε παρέα για τους εμπόρους...

ενώ ο Έλληνας υπάλληλος και ο Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας ζουν στο παράδεισο ε ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος

κι εγώ με το ζόρι κρατιέμαι να μην απαντήσω............................με τρόπο που δεν με τιμάει ιδιαίτερα.......... αλλά δε βαριέσαι , Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	keep-calm-and-love-jah-rastafari.png 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	43,5 KB 
ID:	298427
    μια ζωή την έχουμε , οπότε:
    http://www.youtube.com/watch?v=SCDIixNMhy8

Die fetten Jahre sind vorbei, για όλους όμως...................
    Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 01/09/2013 στις 04:31.

μακάρι να φοροδιαφευγαν όλοι ΣΩΣΤΑ ,δηλαδη να αποφορολογουν ΚΑΙ τον ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ τον ΦΟΡΟ επί του κέρδους τούς που γλιτώνουν...
    ΜΑΚΑΡΙ να εδιναν και τις δυο επιλογές στον πελάτη .... και την νόμιμη (απόδειξη) και την ηθική (άνευ απόδειξης και ΦΠΑ+ΦΟΡΟΣ ΕΞΩ)

Οσοι το κάνουν είναι σωστοί επαγγελματιες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    "ΣΩΣΤΑ"...Αν μάλιστα επιπλέον του φπα (που μπορεί να τον έχουν πληρώσει κατά την αγορά...) και του φόρου επι του κέρδους πουλήσουν και το προιόν τους κάτω από το κόστος τους και σε 48 άτοκες δόσεις, θα είναι ακόμα πιο "σωστοί επαγγελματίες"... Βάζω στοίχημα ότι θα έχουν πάρα πολλούς "ευχαριστημένους πελάτες" που θα πίνουν νερό στην υγειά τους... Το ότι θα καταλήξουν χρεωμένοι στην φυλακή ή στους πέντε δρόμους είναι δευτερεύων και άνευ σημασίας..."Ευχαριστημένους" πελάτες να έχουν...

Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο εσωτερικός κόσμος ενός κράνους!!!
    από latris mixanis στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2013, 21:03
  2. Αναζήτηση ενός γνωστού μου
    από maria k. στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2010, 01:13
  3. Η διαφορα ενος αντρα και μιας γυναικας
    από XTakias στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ