Τελικα φορεσα τα Tourance, μονο καλες εντυπωσεις για πολη, για χωμα δεν τα εχω δοκιμασει και θα καθυστερησω μου φαινεται
Τελικα φορεσα τα Tourance, μονο καλες εντυπωσεις για πολη, για χωμα δεν τα εχω δοκιμασει και θα καθυστερησω μου φαινεται
Θα σου αρέσουν και στο χώμα αρκεί να μην τους ζητήσεις πολλά.
Sent from me using a computer.
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από 18.000χλμ με τα michelin sirac ναι καλά βλέπετε τοποθετήθηκαν τα dunlop TRAILMAX λόγω επικείμενου ταξιδιού.
Εντυπώσεις μετά από 2.500χλμ περίπου!
Άσφαλτο: Θέλουν το χρόνο τους για να ζεσταθούν (τώρα το καλοκαίρι 6-7χλμ) μετά σου δίνουν αρκετή αυτοπεποίθηση. Νιώθω το μπροστά να "πέφτει" λίγο νωρίς στη στροφή το οποίο στην αρχή με τρόμαζε αλλά είναι ο.Κ. Δεν χάνει την πρόσφυση όταν περνάω πάνω από τη διαγράμμιση. Απλά δεν νοιώθω σιγουριά σε μεγάλη κλίση της μοτό (είμαι και σχετικά αρχάριος)! Στη βροχή (αν και δεν το κυνηγάω) μου δίνει την αίσθηση πως κρατάει πολύ καλά!
Χώμα: Λίγα χιλιόμετρα έκανα (περίπου 100) αλλά είναι πολύ ανώτερα των sirac! Παρόλο που και εδώ η εμπειρία μου είναι μικρή πήγαινα με πολύ σβέλτους ρυθμούς σε στεγνό πατημένο χώμα. Σε δρόμο με χοντρές πέτρες πάλι πολύ άνετα! Σε λάσπη και βρεγμένο χώμα δεν δοκιμάστηκαν!
Φθορά: Τα 1.000χλμ έγιναν δικάβαλο φορτωμένο και μετά το ταξίδι το τακούνι του πίσω ελαστικού έπεσε αισθητά! Κάτι το οποίο μου λέει πως θα βγάλει λίγα χιλιόμετρα!
Συμπέρασμα: Τίμιο λαστιχάκι 190 ευρώ περασμένα κόστισαν (χωρίς σαμπρέλες) αλλά είναι νομίζω παντού μέτρια. Προσωπικά δεν θα είναι η επόμενη επιλογή μου!
Σε μια κοινωνία οπού η αίσθηση της ελευθερίας ολοένα και συρρικνώνεται η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο νόμιμο ναρκωτικό για μένα!
ποιο trailmax?
το Κ760
η το TR91?
για το tr91 εχω να σου πω τα καλυτερα φορεμενα πανω σε transalp 700
Αυτό http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/mc/...d/Trailmax.jsp
Νομίζω λέγεται σκέτο trailmax έτσι γράφει και στο προφίλ του ελαστικού! Το σκεπτικό ήταν να πατάει και χώμα.. στο οποίο είναι αρκετά καλό!
Σε μια κοινωνία οπού η αίσθηση της ελευθερίας ολοένα και συρρικνώνεται η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο νόμιμο ναρκωτικό για μένα!
αυτο ειναι το Κ760
αν κοιταξεις ποιο προσεκτικα καπου το γραφει
ηταν να βαλουμε τετοια
αλλα λογω οτι η χρηση προοριζοταν 95%ασφαλτο και 5% χωμα προτιμηθηκε το TR91
για το κ760 δεν μπορω να εκφερω γνωμη
για το αλλο αν ανατρεξεις πισω στο θεμα κατι θα βρεις
Με αφορμη την παραπάνω ερώτηση του φιλτατου daz να δωσω και γω αναφορα...
Heιdenau K60 Scout (140-80-17 Πισινό)
Τα λαστιχα τα φόρεσα τον Απρίλη και εχουν 10.000 πανω τους.Τα 9.000 σε ασφαλτο και τα 1.000 σε χωμα...
Αρχικα οταν τα φόρεσα υπολόγιζα να κάνω περισσοτερα χλμ σε χωμα αποτι εκανα τελικα ...
Οπότε ισώς μπορει να πει καποιος οτι δεν ήταν και η καλύτερη επιλογη
Στο χωμα ...,κανένα απολύτως θεμα αν εξαιρέσεις μια μικρη σαβουριτσα σε λασπη (σε στροφή ενω περασε η μπροστα ροδα , γλιστρησε η πισω και ξάπλωσα χωρις να παρω χαμπάρι),που οφειλόταν μαλλον στην απειρία μου...
Το τερέν που κινήθηκα ηταν από απλο χώμα μονός εως κατσάβαχο φορτομένος ,απροβλημάτιστα ...
Σε λάσπη δεν κινήθηκα σχεδον καθολου.
Στην ασφαλτο τώρα...μπορω να πω, με την πολυ μικρη μου εμπειρία, πως σε στεγνο οδόστρωμα δεν αντιμετώπησα κανενα απολύτως θέμα
εκτος από τον αναμενόμενο θόρυβο ο οποίος μετα τα 80-90χλμ συντόνιζε και δεν ενοχλούσε .
Το λαστιχο αρκετά καλό σε στοφές,(για χωμάτινο) χωρίς να με φοβίζει οταν το πίεσα λιγο παραπάνω με μεγάλες κλισεις ...
Εκει που με φοβισε αρκετα ηταν στιγμες που απο στεγνή ασφαλτο πατούσα βρεγμένη (βλεπε απο απλο νερο σπασμένου σωλήνα εως σαπουνονερα της κυρα Τασιας ) ...Εκει καποιες φορές τα είδα ολα.Η προσφηση χανοταν ,και αν καποιος ειναι και λιγο αφηρημενος θα μπορουσε να είναι και μοιράιο...
Απο φθορά τωρα ... το τακούνι δεν πεφτει ευκολα.
Ακομα και μετα απο το τελευταιο ταξιδι ,Αθήνα-Αλεξανδρουπολη-Αθήνα,με ταχυτητα εως και παρατεταμένα 140 Tenerισια το πλεμα δεν επεσε αισθητά ...
Το βασικο τωρα... Παράπονα...Οι βασεις σε ολα τα πισω τακούνια εχουν ανοιξει ,απο λιγο εως πολυ...
Τα ελαστικα παρουσίασαν αυτο το κουσούρι από τα 5.000 οπου τότε ήταν πολυ αμυδρό το ραγισμα...Το οποιο επιδεινώθηκε μετα τα τελευταια 1700 μαζεμένα χιλιόμετρα που τους εκανα.
Την πιεση την πρόσεχα αρκετα , και τιρούσα τις πιέσεις που μου πρότεινε ο μαστορας και που ειχα δει να προτεινετε και εδω...
Μονός 29 μ 32 π
Χωμα 26 μ 29 π
Φορτομ 33 μ 36 π
Ψαχνοντας να βρώ την αιτία που προκάλεσε αυτο το ράγισμα ξεκίνησα απο το μαστορα , ο οποιος μου ειπε πως εφταιγε η παρατεταμένη υψηλη ταχυτητα σε ζεστο οδόστρωμα και πως το λαστιχο εχει χαμηλο δείκτη ταχύτητας, το οποίο αναιρεθηκε ψάχνοντας γιατι ο δεικτης του συγκεκρημένου είναι ''H'', τουτέστιν 210...
Επικοινωνησα με τον αντιπρόσωπο στην Ελλαδα και του εστειλα φωτο τις οποίες με τη σειρα του τις προώθησε στον κατασκευαστη.
Απάντηση...; Πως αυτό οφείλεται σε χαμηλη πιεση και υπερφορτωση της μηχανης...
Ψαχνοντας βρηκα και τι πιεσεις που προτεινει και η Heidenau...
Σε ασφαλτο μπρος-πισω :
μονός : 33-39
διπλός: 35-42
Φορτο: 36-44
Σε χωμα μπρος-πισω :
Μονος : 26-29
Διπλός : 29-33
Φορτο : 32-36
Τις οποιες τις βρηκα λιγο υπερβολικές σε σχέση με ο,τι εχω ακούσει και διαβάσει μεχρι στιγμής...
Ακολουθουν Φωτο ...
Η ημερομηνια παραγωγής για το αρχειο 26η εβδομαδα του 12.
Για πειτε και σεις τίποτις ,να το κύνηγησω σαν ελατωματικό ή την εκανα εγω τη :a31: ...
Αυτα...![]()
Get up ,Stand up....Stay up.
Μπράβο ωραίος. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Μετά από 10.000χλμ έχουν αυτή τη φθορά μόνο? Εντυπωσιακό!
Τα 44αρια και εμένα μου φαίνονται υπερβολικά όπως και το 36 στο χώμα με φορτίο. Δλδ πόσο φορτίο να βάλεις? Περισσότερο απ' ότι όταν είσαι δικάβαλο, στο οποίο προτείνει 33 πίσω? Εκτός και αν το 36 είναι για δικάβολο φορτωμένο.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται με τις πιέσεις. Ο κατασκευαστής κάτι ξέρει αλλά μήπως οι προτάσεις του είναι για την μέγιστη αντοχή και μόνο? Μόνος σε άσφαλτο 33-39?
Sent from me using a computer.
πλεχτε ενα στεφανι 18ρι πισω να βρειτε την υγεια σας, εντος κι εκτος![]()
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
και για του λόγου το αληθες ...
http://www.tiger800.co.uk/index.php?topic=5525.10
και αυτο που το βρηκα απο το advrider :
http://www.advrider.com/forums/showt...=864083&page=2 :
Get up ,Stand up....Stay up.
Πλεονεκτηματα:
1) Περισσοτερες επιλογες ελαστικων για χωμα και διπλη χρηση
2) πολυ καλλιτερη συμπεριφορα στο χωμα και στην ασφαλτο (με λαστιχα χωματος και διπλης χρησης)
3) ευσταθεια και προσφυση
4) ανεβαζει 1.5 εκατοστο τον ποπο της μηχανης και την αποσταση απο το εδαφος (αλλα αν δε μας αρεσει αυτο ευκολα το φερνουμε στα ιδια με προφορτηση)
5) μεγαλυτερη μακροζωια ελαστικων (ειδικα στα προβληματα ξυρισματος τακουνιων)
Μειονεκτηματα:
1)Κοστος μετατροπης (περιπου 250ευρα)
2)μακραινει το γραναζωμα κατα +1 δοντι μπροστα η -3 δοντια πισω, οποτε θελει τα αναλογα για να ερθει στα ιδια
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.