Σελίδα 23 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 13181920212223242526272833 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος
    ...
    Κοιτα για να ειμαι ειλικρινης δεν θα προτεινα σε κανεναν να τραβηξει βιντεο με dslr,ειδικα αν πιστευει οτι εχει την ιδια ευκολια
    με μια συγχρονη HD handycam.
    Ο λογος ειναι οτι το βιντεο θελει λιγο προσοχη,και δεν μιλαω για εκθεση, καδρα, και τετοιες μαλακιες.Ο σενσορας στις dslr ξεκιναει απο super35 (κινηματογραφικο) πχ στις crop οπως η 550d
    που σημαινει οτι θα κυνηγας το νετο σαν μαιμου που τις εχουν βαλει μια μπανανα στον κωλο.Συνδυασε το γεγονος οτι οι καμερες αυτες ειναι για να τις πιανεις στο χερι και να τραβας φωτοgραφιες
    και οχι να πηγαινεις περα δωθε με τον καρπο να τρεμει ζουμαροντας και προσπαθωντας ταυτοχρονα να νεταρεις .
    Αν λαβεις αυτο υπ'οψιν και εισαι καπως πιο συντηρητικος/προσεκτικος στο βιντεο που τραβας, τοτε αξιζει και παρααξιζει, ειδικα απο την στιγμη που σου μενει μια πολυ καλη και φθηνη φωτογραφικη μηχανη καβατζα.

Απο και και περα υπαρχουν και καποιες αλλες λιγοτερο η περισσοτερο πρακτικες δυσκολιες τις οποιες δεν ξερω αν εχει νοημα να συζητησουμε αλλα σε γενικες γραμμες αυτα.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Κοιτα για να ειμαι ειλικρινης δεν θα προτεινα σε κανεναν να τραβηξει βιντεο με dslr,ειδικα αν πιστευει οτι εχει την ιδια ευκολια
    με μια συγχρονη HD handycam.
    Ο λογος ειναι οτι το βιντεο θελει λιγο προσοχη,και δεν μιλαω για εκθεση, καδρα, και τετοιες μαλακιες.Ο σενσορας στις dslr ξεκιναει απο super35 (κινηματογραφικο) πχ στις crop οπως η 550d
    που σημαινει οτι θα κυνηγας το νετο σαν μαιμου που τις εχουν βαλει μια μπανανα στον κωλο.Συνδυασε το γεγονος οτι οι καμερες αυτες ειναι για να τις πιανεις στο χερι και να τραβας φωτοgραφιες
    και οχι να πηγαινεις περα δωθε με τον καρπο να τρεμει ζουμαροντας και προσπαθωντας ταυτοχρονα να νεταρεις .
    Αν λαβεις αυτο υπ'οψιν και εισαι καπως πιο συντηρητικος/προσεκτικος στο βιντεο που τραβας, τοτε αξιζει και παρααξιζει, ειδικα απο την στιγμη που σου μενει μια πολυ καλη και φθηνη φωτογραφικη μηχανη καβατζα.

Απο και και περα υπαρχουν και καποιες αλλες λιγοτερο η περισσοτερο πρακτικες δυσκολιες τις οποιες δεν ξερω αν εχει νοημα να συζητησουμε αλλα σε γενικες γραμμες αυτα.
    Όχι, δεν περιμένω να τραβήξω με την ίδια ευκολία.
    Αλλά με ένα τρίποδο και αρκετή υπομονή - πειράματα, θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν και μερικά καλύτερα πλάνα - αποτελέσματα απ'ότι με μια χαντικαμ (όχι ; )...
    Ή τουλάχιστον ορισμένα που θα ήταν αδύνατο να ληφθούν με χαντικαμ.
    Ναι, νομίζω έχω την διάθεση και την υπομονή να δοκιμάσω.
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Όχι, δεν περιμένω να τραβήξω με την ίδια ευκολία.
    Αλλά με ένα τρίποδο και αρκετή υπομονή - πειράματα, θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν και μερικά καλύτερα πλάνα - αποτελέσματα απ'ότι με μια χαντικαμ (όχι ; )...
    Ή τουλάχιστον ορισμένα που θα ήταν αδύνατο να ληφθούν με χαντικαμ.
    Ναι, νομίζω έχω την διάθεση και την υπομονή να δοκιμάσω.
    Δηλαδη στο ταξιδι θα εχεις τριποδο;
    Ασε που το τριποδο μπορει να ειναι χειροτερο ειδικα αν θα πρεπει να βαζεις χερι στον φακο να νεταρεις.
    Καλυτερα παρε ενα φθηνο πτυσσομενο μονοποδο μεχρι 50 ευρω.
    Η καλυτερη λυση και αμα ανεβαινεις και κανα ζορικο μονοπατι το κανεις και μπαστουνι.

Υ.Γ Μου ξαναλες μια γρηγορη για τι χρηση ακριβως την θελεις;
    -..Not Yet!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη στο ταξιδι θα εχεις τριποδο;
    Ασε που το τριποδο μπορει να ειναι χειροτερο ειδικα αν θα πρεπει να βαζεις χερι στον φακο να νεταρεις.
    Καλυτερα παρε ενα φθηνο πτυσσομενο μονοποδο μεχρι 50 ευρω.
    Η καλυτερη λυση και αμα ανεβαινεις και κανα ζορικο μονοπατι το κανεις και μπαστουνι.

Υ.Γ Μου ξαναλες μια γρηγορη για τι χρηση ακριβως την θελεις;
    Ναι, θα κουβαλάω μαζί μου τρίποδο
    Το τρίποδο υπάρχει ήδη (από την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων "Πακιστανός" )
    Απλά και περιληπτικά...ξεκινάω με το φίλο Θάνο (8avos στο μοτο.γρ) για τον γύρο του...κόσμου
    με βέσπα και θέλω να καταγράψω όσο το δυνατόν καλύτερα βίντεο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δεν χρειάζεσαι κάμερα των ΧΧΧΧ ευρώ, άσε που όπως ειπώθηκε πιο πάνω οι dslr μπορεί να τραβάνε πλέον Video κινηματογραφικής ποιότητας, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολες και βολικές στον χειρισμό τους. Το βασικότερο μειονέκτημα τους για αναμνηστικά κλιπάκια είναι το ζουμ και η εστίαση. Θα πηγαίνεις να κάνεις ζουμ και θα κουνιέται το κάδρο σαν τρελό ενώ οι φακοί των dslr δεν είναι σχεδιασμένοι για εστίαση σε video (γινεται με άλλο τρόπο από τη φωτογραφική εστίαση) και είναι πααααρα πολύ αργοι σε αυτή τη χρήση. Επίσης όλα αυτές οι μηχανικές κινήσεις του φακού θα περνάνε στον ήχο του κλιπ, χρατς-χρουτς, βζζζ-βζζζ και τέτοια πολύ σπαστικά. Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι μια compact με δυνατότητα καταγραφής video καλής ποιότητας ή αν θες κάτι ακόμη καλύτερο μια mirrorless από Sony και Olympus αλλά με την προϋπόθεση ότι θα την αγοράσεις με έναν από τους νέους kit φακούς που έχουν power zoom, δηλαδή δεν έχουν το κλασσικό δαχτυλίδι για zoom αλλά μοχλουδάκι που κινεί τα μέρη του φακού με σερβομηχανισμό. Υπολόγισε γύρω στα 450 ευρώ για μια από αυτές της μηχανές με τους συγκεκριμένους φακούς.
    Ο χειρισμός της και ο θόρυβος δεν με προβληματίζουν και τόσο.
    Αν την κουμπώσω σε ένα τρίποδο και απλά τραβάω βίντεο θα έχω πρόβλημα;
    Επίσης με ενδιαφέρει πιο πολύ η εικόνα και όχι τόσο ο ήχος, αφού στις περισσότερες των
    περιπτώσεων βάζω μουσικό χαλί στα βιντεάκια.

Ναι, θα κουβαλάω μαζί μου τρίποδο
    Το τρίποδο υπάρχει ήδη (από την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων "Πακιστανός" )
    Απλά και περιληπτικά...ξεκινάω με το φίλο Θάνο (8avos στο μοτο.γρ) για τον γύρο του...κόσμου
    με βέσπα και θέλω να καταγράψω όσο το δυνατόν καλύτερα βίντεο.

Τι να σου πω το "οσο το δυνατον καλυτερα βιντεο" με φοβιζει καπως γιατι φευγεις για ταξιδι me motosykleta και οχι για ντοκυμαντερ.
    Οτι σου ειπα ισχυει,αν και τωρα που το σκεφτομαι ο κιτ φακος μαλλον θα σε περιορισει γιατι θελεις και ενα πιο τηλεφακο για αυτες τις φασεις.
    Απο την αλλη οι εναλλακτικες HD βιντεοκαμερες που εινια καπως της προκοπης ποτε δεν επαιζαν λιγοτερο απο 700-800 ευρω,και κριμα γιατι μια τετοια καμερα θα ηταν η ιδανικη
    για αυτο που θες να κανεις.
    -..Not Yet!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    αν θες κάτι ακόμη καλύτερο μια mirrorless από Sony και Olympus αλλά με την προϋπόθεση ότι θα την αγοράσεις με έναν από τους νέους kit φακούς που έχουν power zoom, δηλαδή δεν έχουν το κλασσικό δαχτυλίδι για zoom αλλά μοχλουδάκι που κινεί τα μέρη του φακού με σερβομηχανισμό. Υπολόγισε γύρω στα 450 ευρώ για μια από αυτές της μηχανές με τους συγκεκριμένους φακούς.
    Sony NEX 3N με τον καινούργιο 16-50 πιο κόμπακτ απο ποτε, με power zoom + servo + OSS στα 350€ MM Συγγρού. Μειονέκτημα σε σχέση με την ακριβότερη κατα 150€ 5N/5R οτι δεν έχει manual ρυθμίσεις στο βιντεο και τραβάει 1080 25p/50i ενω η 5N/5R 50p Διαλεγεις και παίρνεις!
    Τελευταία τροποποίηση από Innersense; 03/09/2013 στις 12:46.
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Innersense Προβολή μηνύματος
    Sony NEX 3N με τον καινούργιο 16-50 πιο κόμπακτ απο ποτε, με power zoom + servo στα 350€ MM Συγγρού. Μειονέκτημα σε σχέση με την ακριβότερη κατα 150€ 5N/5R οτι δεν έχει manual ρυθμίσεις στο βιντεο και τραβάει 1080 25p/50i ενω η 5N/5R 50p Διαλεγεις και παίρνεις!
    Που τη βρηκες αυτη την τιμη ?

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    ξεκινάω με το φίλο Θάνο (8avos στο μοτο.γρ) για τον γύρο του...κόσμου με βέσπα
    ...
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ο χειρισμός της και ο θόρυβος δεν με προβληματίζουν και τόσο.
    Αν την κουμπώσω σε ένα τρίποδο και απλά τραβάω βίντεο θα έχω πρόβλημα;
    Επίσης με ενδιαφέρει πιο πολύ η εικόνα και όχι τόσο ο ήχος, αφού στις περισσότερες των
    περιπτώσεων βάζω μουσικό χαλί στα βιντεάκια.
    Εξαρτάται στο πόσο χρόνο και ενέργεια θα αφιερώνεις στην καταγραφή video. Στατικά πλάνα είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθούν με dslr αν και σας φαντάζομαι να σταματάτε, να βγάζετε τρίποδο, να κουμπώνετε την dslr πάνω, να την ρυθμίζετε, να τραβάτε ένα - δύο πλάνα και μετά αντίτροφα όλες οι διαδικασίες για να ξεκινήσετε... και στην επόμενη στροφή ένα άλλο τοπίο ιδανικό για καταγραφή... δεν ξέρω, πακέτο μου ακούγεται. Επιμένω στις mirrorless με τους φακούς στους οποίους αναφέρθηκα. Ποιότητα εικόνας ακριβώς η ίδια με τις dslr (μη σου πω και καλύτερη) είναι 70% πιο μικρές σε μέγεθος και βάρος από αυτές και μαζί με ένα τύπου gorillapod εύκαμπτο τριποδάκι κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Η ΝΕΧ 3Ν που αναφέρθηκε είναι πάρα πολύ καλή, μια σταλιά μηχανούλα με τρομερή ποιότητα εικόνας σε video και φωτογρασφία, στα 350 ευρώ που την βρήκε ο φίλος είναι εξαιρετική τιμή!

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    Το θεμα παιρνει αλλη τροπη αλλα θα παρακαλουσα τους Mod να μην κλεισει γιατι εχει πολλα ενδιαφερονται πραγματα μεσα.

Στεργιο πως το σκεφτεσαι το σκηνικο; Οπως λεει ο Χυμαδορ απο πανω; Δηλαδη στησιμο σε τριποδα, θα πατε πισω, θα ξαναπερνατε, θα γυριζετε, θα ξεστηνετε και μετα θα το κοβεις στο μονταζ ;
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ας γράψω και εγώ το δίλημμα μου.

Olympus E PM1 ή Olympus E PL3 ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    Που τη βρηκες αυτη την τιμη ?
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Innersense Προβολή μηνύματος
    στα 350€ MM Συγγρού.
    Media Markt, το έγραψα να πω ότι δεν το έγραψα
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Α το ΜΜ ειναι shortcut για το Media Markt.... με το μπαρδο που δε το γνωριζα

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Ας γράψω και εγώ το δίλημμα μου.

Olympus E PM1 ή Olympus E PL3 ?

Τα ίδια είναι ακριβώς, E-PM1 να πάρεις που είναι πιο φθηνή, αυτά περί καλύτερου ελέγχου με περισσότερα κουμπιά κτλ-κτλ της E-PL3 είναι λεπτομέρειες και θέμα συνήθειας, άσε που και στις δύο όλες τις ρυθμίσεις από το super control panel θα τις κάνεις (και είναι ένα από τα βολικότερα μενού που υπάρχουν)

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη