Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: CBF 125 vs PCX 125

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kiiraklis94 Προβολή μηνύματος
    Θα ήθελα να διασκεδάσω όσο γίνεται την οδήγηση.

Και το χω σκεφτεί πως ενα scooter ίσως το βαρεθώ γρήγορα.

Κάνει την δουλειά του, αλλά εσύ γιατί το βαρέθηκες αν επιτρέπεται?

Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Οταν απο μηχανη "αναγκαστεις" να χρησιμοποιεις καθημερινα ενα τετοιο μηχανακι νιωθεις/θω μια αποστειρωση.... ειναι ολα ευκολοτερα.... δεν σκεφτεσαι με λογικη μηχανης.... λειπει αυτο το κατι... για μενα ηταν μεγαλο το σοκ αν σκεφτεις οτι απο τουονο που χρησιμοποιουσα καθημερινα "επεσα" στο pcx...... αντεξα σχεδον 2 χρονια το σκοτωσα μαζι με το τουονο και πηρα ενα on-off για καθημερινο παπακι....

Οσο πρακτικα και να ειναι τα σκουτερακια εγω τα θεωρω αποστειρωμενα.... δεν ειναι μηχανες και δεν θα γινουν ποτε οσα κυβικα και να φτασουν...

edit..

Οοοολα αυτα ισχυουν για μενα..... για τον καθενα ειναι διαφορετικα..... και αν μιλαμε για πρωτη επαφη τοτε ειναι εντελως αλλο καπελο. Εκει παιζουν παραγοντες οπως ηλικια, σοβαροτητα κλπ κλπ

Μετά τις διαπλανητικές ταχύτητες των 110 χλμ ανά ώρα ας επιστρέψουμε στον πτωχό πλην τίμιο πλανήτη Γη.

Μέλος Το avatar του/της kiiraklis94
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Μετά τις διαπλανητικές ταχύτητες των 110 χλμ ανά ώρα ας επιστρέψουμε στον πτωχό πλην τίμιο πλανήτη Γη.
    Hahahahah xD

Τι να κάνουμε φίλε μου. Με τους νέους περιορισμούς δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο απο 125 δυστυχώς xD

Οταν απο μηχανη "αναγκαστεις" να χρησιμοποιεις καθημερινα ενα τετοιο μηχανακι νιωθεις/θω μια αποστειρωση.... ειναι ολα ευκολοτερα.... δεν σκεφτεσαι με λογικη μηχανης.... λειπει αυτο το κατι... για μενα ηταν μεγαλο το σοκ αν σκεφτεις οτι απο τουονο που χρησιμοποιουσα καθημερινα "επεσα" στο pcx...... αντεξα σχεδον 2 χρονια το σκοτωσα μαζι με το τουονο και πηρα ενα on-off για καθημερινο παπακι....

Οσο πρακτικα και να ειναι τα σκουτερακια εγω τα θεωρω αποστειρωμενα.... δεν ειναι μηχανες και δεν θα γινουν ποτε οσα κυβικα και να φτασουν...

edit..

Οοοολα αυτα ισχυουν για μενα..... για τον καθενα ειναι διαφορετικα..... και αν μιλαμε για πρωτη επαφη τοτε ειναι εντελως αλλο καπελο. Εκει παιζουν παραγοντες οπως ηλικια, σοβαροτητα κλπ κλπ
    Hmmm... Κατάλαβα.. Όταν μιλάμε για μεγάλες μηχανές το καταλαβαίνω. Αλλά ισχύει το ίδιο και για την κατηγορία των 125? Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξω πρακτικά ή καθαρα με γνόμονα την διασκέδασή μου στην οδήγηση?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    οχι...αν το πιεσεις το pcx μπορει να βγαλει και 130χλμ...(αν θυμαμαι καλα ηταν το 125 αυτο που ειχα παρει βολτα και οχι το 150)
    το cbf οσο και να το πιεσεις πανω απο 120 σε κατηφορα δεν θα δεις...

μια και μονο ΜΙΑ φορα βρεθηκα στο περιφερειακο υμηττου, κατεχακη ουσιαστικα πηγαινοντας για μεσογειων, 401, κλπ, και στην κατηφορικη αριστερη τερμα ψαρακωμενος εγραψε 135.. (ευτυχως του ειχα αλλαξει προσφατα λαδακια γιατι θα'παιρνα το πιστονι στην μασχαλη, και οχι τιποτα αλλο, ειναι και της γυναικας και ποιος την ακουει μετα... )
    Φιλε μου το έψαξα λίγο και είδα ότι το PCX έχει limiter στα 108χλμ/ω.
    Μόνο αν αλλάξεις το variator σε ένα Takegawa ανεβάζει μέχρι τα 120.

Άρα μάλλον το 150άρι είχες δοκιμάσει.

Ξέρεις τι επιρροές έχει το μοτέρ μιας μηχανής αν πχ στο CBF 125 αλλάξω το μπροστινό γρανάζι σε ένα μεγαλύτερο? (+1 δόντι)?.

Εννοώ αρνητικές επιρροές. Πχ πέδεμα του κινητήρα κτλ?

Νέο μέλος
    Καλησπέρα παιδιά.
    Είμαι νέος στο φόρουμ, και έχω κάποιες απορίες.

Είμαι 19 χρονών (20 τον Γενάρη) και τον Σεπτέμβρη βγαίνει το δίπλωμά μου (Α1).

Τον Σεπτέμβρη λοιπόν θα πάρω και το πρώτο μου μηχανάκι και θα είμαι και επίσημα μέλος της παρέας σας.

Αναγκαστικά λοιπόν, λόγω των περιορισμών του διπλώματός μου, θα πάρω ένα 125αράκι.
    Πήγα σε έναν dealer και είδα το CBF 125 και το PCX 125. Είδα συγκεκριμένα αυτά τα δύο γιατί
    ανάμεσα σε αυτά τα δύο έχω καταήξει από κριτικές κτλ.

Δεν θέλω κάτι μεγαλύτερου κυβισμού, ούτε κάποιο άλλο απο αυτά τα δύο.

Αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε πιο θα είναι καλύτερο σαν πρώτο μηχανάκι.

Στα μαθήματα οδηγούσα ένα CBF 125 (το μοντέλο χωρίς το στροφόμετρο).
    Μου άρεσε το πως πήγαινε και γενικά σαν μηχανάκι αλλά δεν ξέρω αν ίσως είναι καλύτερο να πάρω το PCX 125.

Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι γιατί είναι πιο άνετο, είναι υδρόψυχτο. Η τελική του είναι σχεδόν ίδια με το CBF 125.

Εσείς τι λέτε?

Ευχαριστώ προαιρετικά.

Επίσης μία ακόμα ερώτηση. Τα καινούργια μοντέλα του CBF 125 που είδα στον dealer είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που βλέπω σε εικόνες στο ιντερνετ.

http://bikemotorsclinic.com/admin/im...sdfgs%20fg.jpg

Το μοτέρ είναι μαύρο, έχει μια όμορφη καρίνα από κάτω και τα σχέδια είναι λίγο διαφορετικά και πιο ωραία.

Στον dealer όμως εγώ είδα αυτό (το οποίο σύμφωνα με τον Google-η είναι το μοντέλο του 2012):

http://www.aggelies24.gr/images-disp...5832339_2f.jpg

Τί γίνεται εδώ? Είναι διαφορετικά τα μοντέλα ανά τις χώρες κυκλοφορίας τους ή απλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα το συγκεκριμένο μοντέλο?

Ευχαριστώ και πάλι προαιρετικά.
    γεια σε ολους ειμαι νεο μελος αν και παλιος μηχανοβιος μετα απο χρονια με εμπειρια σε μηχανες ολων των κυβικων εχω λογω συγκυριων ενα pcx 125 το πεμπτο σκουτερ που εχει πεσει στα χερια μου.
    Θα σου προτεινα φιλε μου για πολη το pcx με κλειστα ματια οι μηχανες στη κατηγορια που θες δεν νομιζω οτι θα σου προσφερουν κατι γιαυτο και τεινουν να εξαφανιστουν σε σχεση με τα σκουτερ. βεβαια ολα αυτα ειναι γουστα και προσωπικη αποψη εκφραζω .για μενα το pcx εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα διαφορετικης φιλοσοφιας βεβαια σε σχεση με το CBF ασε το χειμωνα με την παραμικρη βροχουλα γινεσαι χαλια με το CBF
    Τελευταία τροποποίηση από keraunos; 15/08/2013 στις 13:14.

UPDATE!

Για όσουν ενδιαφέρονται πήρα το CBF 125 τελικά.

Άκουσα τις γνώμες σας και ήταν δύσκολη επιλογή ανάμεσα στο PCX και το CBF αλλά τελικά κατέληξα εκει για διάφορους λόγους.

1. Φθηνότερα ανταλλακτικά και συντήρηση. Το γεγονός ότι είναι έναν πολύ απλό μηχανάκι μηχανικά σημαίνει χαμηλώτερα έξοδα γενικά. Επίσηςη τα λίγα πλαστικά που έχει σημαίνει πως και να το σπάσω η αντικατάστασή τους είναι φθηνή σε σχέση με το PCX το οποίο δεν συμφέρει να πληρώσω για fairings.

2. Συμπλέκτης. Για την πόλη ναι ίσως με κουράσει, αλλά ξέρω πως μετά από λίγο καιρό γίνεται δεύτερη φύση η αλλαγή των ταχυτήτων. Επίσης είναι πιο διασκεδαστικό για απλές βόλτες.

3. Το μέλλον. Η επόμενη μηχανή μου θα είναι κατα 99% μοτοσυκλέτα πάλι και δεν θα την πάρω μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως αν διάλεγα το σκούτερ, και μετά αγόραζα μηχανή κανονική, θα έπρεπε να ξαναμάθω από την αρχή το στυλ οδήγησης και τον συμπλέκτη/ταχύτητες. Αυτό ίσως να μην είναι πρόβλημα αλλά συνήθως οι μεγαλύτερες μηχανές απαιτούν περισσότερη εμπειρία από τον οδηγό, που δεν θα αποκτήσω από το σκούτερ.

4. Εμφάνιση. Μπορεί το PCX να είναι ομορφότερο γενικά αλλά με εμένα πάνω, το CBF φαινόταν πολύ ωραιώτερο. Ταιριάζει καλύτερα με το στυλ μου.

5. Κατανάλωση. Κατανάλωση έχουν παρόμοια αλλά το CBF έχει λίγο χαμηλώτερη καθώς είναι manual κιβώτιο. Επίσης με το 13άρι ντεπόζιτο, θα ξεχνάω να βάζω βενζίνη. Όντας φοιτητής χωρίς εισόδημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα.

6. Κρατήματα. Το CBF έχει μεγαλύτερες ρόδες πράγμα που σημαίνει καλύτερα κρατήματα και συμπεριφορά. Επίσης η έλειψη πολλών fairing σημαίνει ότι δεν θα με παίρνει ο αέρας (πράγμα που έχω ακούσει πως στο PCX είναι πρόβλημα). Η κυκλοφορία μου θα είναι απο Πειραιά-Αιγάλεω (ΤΕΙ Αθήνας), άρα θα κυκλοφορώ σε μεγάλους και ανοιχτούς δρόμους χωρίς πολλά κτήρια όπου τις μέρες που θα φυσάει θα είναι τρομακτικό με κάποιο σκούτερ.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις γνώμες σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ σας. Με βοηθήσατε πολύ στην τελική επιλογή μου.

Το μηχανάκι δεν το εχω ακόμα στα χέρια μου. Έδωσα προκαταβολή και περιμένω να βγουν οι πινακίδες και να μπει μία επιπλέον καρίνα (TCP Aerodynamics) που παρήγγειλα.

Το χρώμα είναι μαύρο και το μηχανάκι θα είναι όπως στις παρακάτω εικόνες:

http://s16.car.gr/760/760554_0_b.jpg

http://s16.car.gr/760/760554_3_b.jpg

http://s16.car.gr/760/760554_1_b.jpg

http://s16.car.gr/760/760554_2_b.jpg

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    UPDATE!

Για όσουν ενδιαφέρονται πήρα το CBF 125 τελικά.

καλοταξιδο, αγρατζουνιστο και καλοβολταριστο να ειναι...
    εκανες καλη επιλογη...

οτι θες, εδω ειμαστε...
    (οντως η συντηρηση του ειναι παναπλη και μπορεις να την κανεις και μονος σου αν πιανουν λιγο τα χερια σου)...

καλοταξιδο, αγρατζουνιστο και καλοβολταριστο να ειναι...
    εκανες καλη επιλογη...

οτι θες, εδω ειμαστε...
    (οντως η συντηρηση του ειναι παναπλη και μπορεις να την κανεις και μονος σου αν πιανουν λιγο τα χερια σου)...
    Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να σαι καλά.

Ξέρεις πόσο καιρό κάνει να βγει η πινακίδα? Σήμερα θα πάω την υπεύθηνη δήλωση που χρειάζεται. Μου είπε μέχρι την Πεμπτη θα το έχω. Κάνει όντως τόσο γρήγορα?

Ευχαριστώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να σαι καλά.

Ξέρεις πόσο καιρό κάνει να βγει η πινακίδα? Σήμερα θα πάω την υπεύθηνη δήλωση που χρειάζεται. Μου είπε μέχρι την Πεμπτη θα το έχω. Κάνει όντως τόσο γρήγορα?

Ευχαριστώ.
    δεν εχω ιδεα...

δεν εχω ιδεα...
    Πήγα σήμερα να δώσω το χαρτί και μου είπαν πως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μέχρι αύριο το βράδυ. Το είδα που έβαζαν τον συναγερμό xD

Ευχαριστώ και πάλι. Αν θέλουν οι Moderators μπορούν να κλειδώσουν το θέμα.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Derbi Mulhacen 125 vs Terra 125 vs YBR 125
    από karneadis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2009, 23:50
  2. CBF-250 vs CBF-125 2009
    από soul_giannis στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2009, 21:07
  3. KYMCO NEXXON 125 vs SPRIDER 125 DAYTONA,
    από nik7119 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2008, 16:46
  4. CBF-250 vs Varadero-125
    από oulas στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2005, 17:09
  5. Honda CBF-250 vs Cagiva Planet 125
    από Alchimistis στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2004, 21:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα