ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν πρϋποθετει να ειναι λιωμα για να δημιουργησουν ενα ατυχημα...
οσο περισσοτερο πινεις τοσο πεφτουν τα αντανακλαστικα σου και μειωνεται η προσοχη σου στην οδηγηση...
γιατι νομιζετε οτι υπαρχουν αλλα ορια για μοτοσυκλετιστες και αλλα για αυτοκινητο? γιατι το να οδηγεις μοτοσυκλετα προϋποθετει περισσοτερη προσοχη και προσπαθεια να κρατηθεις στον δρομο απ'οτι ενα αυτοκινητο...
ΑΡΑ..
το να πιεις και να οδηγησεις, ειναι ΛΑΘΟΣ...
και δεν το παω με ορια...
γιατι σημερα αντεχεις 3 μπυρες, αυριο ομως που σε παρατησε η γκομενα με 2 μπυρες γινεσαι κουρελι..(ναι, παιζει σημαντικο ρολο και η ψυχολογια)...
ή το 1 ποτο στο μπαρ ηταν μπομπα και σε "επιασε" αμεσως...
ή δεν ειχες φαει καλα και το να ανακατεβεις ουϊσκυ με τεκιλα, δεν ειναι και το καλυτερο πραγμα..
ή..
ή..
ή..
ΚΑΘΟΛΟΥ αλκοολ γιατι εμεις, πρεπει να προσεχουμε και για τις μ@λακιες των αλλων, αρα διπλα...
btw, σοκαριστικο το βιντεο...ειδικα οταν κοιταει την καμερα καταματα και παρακαλαει να μην πιει και οδηγησει κανενας αλλος..![]()
Συμφωνω απολυτα,οταν πας για ποτο η τελος παντον να πιεις ενα ποτο,δεν ξερεις που θα καταληξει και ποσα θα πιεις.Προσωπικα δεν πινω ειδικα τα τελευταια χρονια,μου εχει τυχει ομως και σε μενα και σε παρεα,φιλους κ.λ.π το ενα να γινεται πολλα και μετα αρχιζουν τα προβληματα,χαχαχουχα μουσικες στο αμαξι...να περναμε με κατακοκκινα,να παμε αναποδα σε λεωφορο κ.α.Ποτε λοιπον οδηγηση ουτε για ενα ποτο.
Μια φορα το εκανα και αυτο πριν απο αρκετα χρονια.Οδηγησα μαλιστα και για 75χλμ δυσκολου δρομου ,αρκετα αργα και επιφυλακτικα (λεμα τωρα).Δεν ειχα καταλαβει δυστυχως ποσο ειχα πιει,μεχρι την επομενη μερα που μου το ειπανε οι υπολοιποι.Απο τοτε οχι μονο δεν το ξαναεκανα αλλα σταματησα να πινω εξω πανω απο δυο ποτηρια.
Ναι ειναι απαραδεκτο να πινουμε και να οδηγουμε.Δεν καταστρεφονται μονο δυο οικογενειες.
Μεθυσμενος πεφτει σε λεωφορειο ......Μετρα οικογενειες και πες μου αν πρεπει να συνεχιζουνε μερικοι να το βλεπουνε τοσο επιπολαια.
Με το αλκοόλ , ο χρόνος "μακραίνει" ο υπολογισμός των αποστάσεων επίσης ... Συμφωνώ και προσυπογράφω!
Ομως.. Αυτός που περνάει με κόκκινο ή εγκαταλείπει τα πιθανα θύματά του μεθυσμένος , θα το έκανε και ξεμέθυστος , δεν φταίει το ποτό (αν και θα το επικαλεστεί) αλλά ο σκατοχαρακτήρας του.
Δηλ το αλκοολ απελευθερώνει κάποιες σκοτεινές πτυχές της προσωπικότητας όπως επιθετικότητα κλπ (οι παλιοί έλεγαν πως δείχνει τον χαρακτήρα του ανθρώπου).
Συνετός οδηγός είναι αυτός που έχοντας συναίσθηση της κατάστασής του προσαρμόζει τον τρόπο οδήγησής του **, ακόμη και ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Καθημερινά συναντώ ξεμέθυστους αλήτες του δρόμου που είναι ικανοί να σε λυώσουν για 2 μέτρα άσφαλτο και φυσικά να εξαφανιστούν , το κόκκινο και η παραβίαση των στοπ το ψωμοτύρι τους .
Πάντως καλά κάνετε και δεν πίνετε.
** ή δεν οδηγεί καθόλου.
Τώρα καθόμαστε και σχολιάζουμε το ότι ποτό και οδήγηση δεν πρέπει να συνδυάζονται, το αυτονόητο δηλαδή...
Οι του χωρου που πιθανως γνωριζουν κατι παραπανω...
Με τα ναρκοτεστ εχει γινει καμια προοδος ή ακομα στην μπυρα εστιαζουμε?
to idio fantazomai isxyei kai gia tin ypervoliki taxytita mesa stin poli...i otan pername apo xwria se mia volta stin eparxia???
Αυτονοητο τωρα.Πριν απο μερικα χρονια (στα νιατα μας)το θεωρουσαμε ολοι αυτονοητο?Μαλλον οχι.Τα χρονια που περασαμε και οι εμπειριες που μαζεψαμε ειναι αυτα που μας κανουνε σημερα να το κατακρινουμε.
Οι νεοτεροι του φορουμ καλο ειναι να το ακουνε και να το ξαναακουνε μεχρι να καταλαβουνε τι μπορει να τους στοιχισει μια στιγμη απερισκεψιας.
Αρχικά να σου πω τί πιστεύω ότι βρήκαμε [στο θρεντ για την ελληνική συμμετοχή στο Isle (που έκαναν προπόνηση σε δημόσιο δρόμο) και σε ένα άλλο θρεντάκι αν θυμάμαι καλά.]:
1. Υπάρχει πάω κομμάτια και πάω κομμάτια. Άλλο "εγώ" άλλο "εσύ".
2. Υπάρχουν κόκκινα και κόκκινα. Άλλο το φανάρι Χ κι άλλο το Υ.
Σου αναφέρω αυτά τα δύο γιατί πολλοί συμφωνήσαμε περί των μεταξύ τους διαφορών.
Για το τί ψάχνουμε?
Τρέμω και να τα αναφέρω (για να μη γίνει της Κορέας όπως είπα και πριν)
1. Υπάρχει οδηγώ υπό την επήρεια και οδηγώ υπό την επήρεια ή για όλους είναι το ίδιο?
2. Υπάρχει οδηγώ ακράνωτος και οδηγώ ακράνωτος ή καμία περίπτωση δε διαφέρει από την άλλη?
3. Υπάρχει οδηγώ μιλώντας στο κινητό και οδηγώ μιλώντας στο κινητό ή όλα το ίδιο είναι?
και διάφορα άλλα που μπορούν να αναφερθούν...
Γι'αυτό είπα, ας μην πάει σε σύγκριση με το θέμα "υπερβολική ταχύτητα" γιατί Θεέ μου φύλαγε τί έχει να γίνει.
ΥΓ. Δεν παίρνω κάποια θέση στα παραπάνω, ούτε υποστηρίζω ομοιότητες ή διαφορές στις συγκρίσεις. Απλά λέω ότι άμα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των ευθυνών/ηθικών φραγμών/γουατέβα δεν έχει τελειωμό.
Όταν υπάρχει κάποια προσωπική ανάμιξη είναι δύσκολο να δει κάποιος καθαρά (δε λέω ότι δε βλέπει καθαρά ο Ζεύκας. Γενικά μιλάω.)
Αν εγώ για παράδειγμα είχα χάσει κάποιον γιατί τον είχε χτυπήσει μηχανή που πήγαινε κομμάτια σε δημόσιο δρόμο (κι ας ήτανε κι ο Ρόσσι που πήγαινε για προσκύνημα στον Άι Γιάννη το Ρόση που λέει κι ο Βύρωνας), θα σου'λεγα αν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω ψύχραιμα την κουβέντα περι υπερβολικής ταχύτητας και street racing κλπ, ή αν θα είχα φάει μπαν με το καλημέρα.
Κατά τα λοιπά, όπως είπα θεωρώ ότι άκρη με τέτοια θέματα δε βγαίνει.
Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει.
Το τί είναι καθολικά σωστό και λάθος εξαρτάται από τα κριτήρια του καθενός (εκτός απ'αυτούς που νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια οπότε με'γεια τους με χαρά τους).