Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 100

Θέμα: "ΚΛΑΣΙΚΑ" ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotos 8 Προβολή μηνύματος
    Μια διευκρινιση , κατα τα γραφομενα σας βλεπω (στα δικα μου ματια) μια συνχυση μεταξυ ΚΛΑΣΙΚΟΥ , ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ , ΣΥΛΕΚΤΙΚΟΥ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ . Το τι ειναι κλασικο ειναι καθορισμενο και εχει να κανει με χρονολογικα κριτηρια και την κατασταση γνησιοτητας.
    Συνημμένο 298751
    Συμφωνώ με το φίλο από πάνω...
    Επειδή ακριβώς η έννοια του κλασσικού είναι... τεχνικώς καθορισμένη, ΟΛΑ τα σημερινά μηχανάκια μετά από 30 χρόνια θα θεωρούνται κλασσικά, εφόσον βρίσκονται σε εργοστασιακή κατάσταση φυσικά.... Άρα ο όρος Future Classic αφορά το κατα πόσο ένα μηχανάκι του σήμερα έχει τη δυναμική να γίνει κάποτε... συλλεκτικό! Και αυτό δεν αφορά απαραίτητα μόνο εξωτικές κατασκευές (πχ, Bimota) αλλα και απλά καθημερινά μηχανάκια που απλά "έχουν κάτι να πούν"... Θα εξηγηθώ με μερικά παραδείγματα...

Ένα V-Strom για παράδειγμα θα γίνει κάποτε κλασσικό, όμως δεν νομίζω να γίνει ποτέ συλλεκτικό (με κάθε σεβασμό προς το συμπαθές δίτροχο που άλλωστε υπήρξα κι εγώ στο παρελθόν κάτοχός του)!! Το ίδιο και για μια Africa Twin 750... Αντιθέτως η πρώτη Africa 650 που παράχθηκε μόλις για 2 χρόνια (1988-1989) και ηταν και η μόνη AT που έτρεξε και κέρδισε το Rally Dakar (στην κατηγορία Marathon, γι' αυτό και φέρει τα αυτοκόλλητα του HRC), πριν... χαμηλωσει και βαρύνει σαν 750, θεωρείται ήδη συλλεκτική...

Τελευταίο παράδειγμα -και το πιο τραβηγμένο ίσως- ενός future classic, που αποδεικνύει κατά τη γνώμη μου πως μια μηχανή για να γίνει συλλεκτική δεν είναι κατ' ανάγκη ούτε η ακριβότερη, ούτε η ομορφότερη, ούτε η καλύτερη.... απλά διαφορετική!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	aprilia_moto_6.5_1995.jpg 
Προβολές:	218 
Μέγεθος:	41,1 KB 
ID:	298764

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Η ντροπή της Aprilia. Κατάρα στον Starck.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Η ντροπή της Aprilia. Κατάρα στον Starck.
    Αν και apriliaκιας κι εγώ, όποτε τύχει να το πετύχω στον δρόμο στρέφω αλλού το βλέμμα μου :a04::a04:
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Θυμάμαι τους BMWδάκηδες όταν βγήκε το Κ1 τι λέγανε και τώρα υποκλίνονται απαξάπαντες.
    ΥΓ Περιμένω την άποψη του Βύρωνα για το Aprilia...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    ΥΓ Περιμένω την άποψη του Βύρωνα για το Aprilia...
    Δεν το αντέχω...

Καλός ο Starck για καμμιά ντιβανοκασέλλα, αλλά όταν μπλέκει η στυλιστική μπουρδολογία και το design του λεμονοστίφτη με μοτοσυκλέτες ή πλεούμενα άστο να πάει στο διάλο...
    Τι να λέμε για το aprilia ρε παίδες. Εδώ ο mr.Apple έδωσε 100.000.000$ στον Starck για το παρακάτω έκτρωμα.

Ημαρτον λέμε, σαν πάγκος της λαικής είναι

Όνομα:	venus_steve_jobs.jpg 
Προβολές:	193 
Μέγεθος:	49,9 KB 
ID:	298776
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Μια χάρη παρακαλώ: γίνεται ένας διαχειριστής να αφαιρέσει ένα σίγμα από τον τίτλο;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Εδώ ο mr.Apple έδωσε 100.000.000$ στον Starck για το παρακάτω έκτρωμα. Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	venus_steve_jobs.jpg 
Προβολές:	193 
Μέγεθος:	49,9 KB 
ID:	298776
    Να γιατί Microsoft!!!

Όνομα:	flat,550x550,075,f.jpg 
Προβολές:	187 
Μέγεθος:	37,3 KB 
ID:	298779

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Μια χάρη παρακαλώ: γίνεται ένας διαχειριστής να αφαιρέσει ένα σίγμα από τον τίτλο;
    νεανίες ...

Όνομα:	6410_1205076126076_1203821855_572867_1842244_n.jpg 
Προβολές:	182 
Μέγεθος:	77,3 KB 
ID:	298797

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotos 8 Προβολή μηνύματος
    Μια διευκρινιση [/ATTACH]
    Κλασικα ειναι ολα ανω των 30 αιτων
    Ενα κλασικο που εχει διαχρονικη ομορφια ή αξια, θα ειναι και συλλεκτικο.
    Συλλεκτικο απο την αλλη μπορει να ειναι και ενα (ημι)αδιαφορο καματι μονο και μονο επιδει αποτελει τμημα μιας συλλογης ή μιας παραγωγης. Αν η συλλογη "σπασει" χανουν εντελος την αξια τους.

Ο μονος αντικειμενικος τροπος για να ξεχωρισουμε τα αξιολογα, απο τα αδιαφορα ειναι η προστιθεμένη αξια που αποκτουν (ή χανουν) χρονο με τον χρονο.
    Δεν ειναι (και δεν πρεπει αν ειναι) ο μονος τροπος αξιολογισης, αλλα για να διαχωρισουμε τα καλα, τα κακα και τα αδιαφορα ειναι εξερετικος.

Απο εκει και περα το ποιο ειναι καλυτερα απο τα καλα ειναι θεμα γουστου και προτιμησεων.

Τα συνεσθηματικης αξιας ειναι εντελος αδιαφορα για ολους εκτος απο τον αμεσα ενδιαφερομενο και για αυτο η αξια τους ειναι χαμηλη.

το VTRSP1 θα εχει συλεκτικη αξια? εχω και ενα GSXR400SP στο γκαραζ αυτο? Α και το Husqvarna WR400?
    ORGIA!!!!!

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Και τα 3 θα εχουν κάποια αξία στο μέλλον πρώτο το husky γιατί πολλούς λόγους ειδικά αν είναι original και μετά το 400 και τέλος το vtr ( το sp1 όχι το sp2 )

Οι συλλέκτες έχουν μια συγκεκριμένη λογική και κάποια κριτήρια πχ κατι μη original ρίχνει την τιμή του και όσο πιο σπάνιο τόσο πέφτει και η τιμή

Ένα παράδειγμα μπορείς να βρεις Indian scout ίδιας χρονολογίας με 20000 και μπορείς να βρεις και με 100.000 και η πλάκα ότι μπορρι η ακριβή να είναι τίγκα στην σκουρια :-) original και ειδικά non restored με τα εργοστασιακά πράγματα ανεβάζει την τιμή

Επίσης ειδικές σειρές ( πρώτη παραγωγή η μικρή παραγωγή) ανεβάζουν την τιμή

Αλλο παράδειγμα στην Τσεχία αν θυμάμαι καλά βρήκε τύπος σε αποθήκη παλιόυ μαγαζιού που αγόρασε 4 Norton του κουτιού ( πραγματικά ήταν ακόμα στις ξύλινες κούτες με 0 χλμ χωρίς να εχουν δουλέψει ποτέ και ολα εργοστασιακά ) οι τιμές τους οταν δημοπρατηθηκαν ηταν στα ύψη
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από imitrelos Προβολή μηνύματος
    Και τα 3 θα εχουν κάποια αξία στο μέλλον πρώτο το husky γιατί πολλούς λόγους ειδικά αν είναι original και μετά το 400 και τέλος το vtr ( το sp1 όχι το sp2 )

Οι συλλέκτες έχουν μια συγκεκριμένη λογική και κάποια κριτήρια πχ κατι μη original ρίχνει την τιμή του και όσο πιο σπάνιο τόσο πέφτει και η τιμή

Ένα παράδειγμα μπορείς να βρεις Indian scout ίδιας χρονολογίας με 20000 και μπορείς να βρεις και με 100.000 και η πλάκα ότι μπορρι η ακριβή να είναι τίγκα στην σκουρια :-) original και ειδικά non restored με τα εργοστασιακά πράγματα ανεβάζει την τιμή

Επίσης ειδικές σειρές ( πρώτη παραγωγή η μικρή παραγωγή) ανεβάζουν την τιμή

Αλλο παράδειγμα στην Τσεχία αν θυμάμαι καλά βρήκε τύπος σε αποθήκη παλιόυ μαγαζιού που αγόρασε 4 Norton του κουτιού ( πραγματικά ήταν ακόμα στις ξύλινες κούτες με 0 χλμ χωρίς να εχουν δουλέψει ποτέ και ολα εργοστασιακά ) οι τιμές τους οταν δημοπρατηθηκαν ηταν στα ύψη
    Μαλλον εννοεις οσο πιο σπανιο τοσο ανεβαινει η τιμη.

Σε ολα τα παλια - συλλεκτικα αντικειμενα ισχυουν αυτα, οσο πιο κοντα στην αρχικη του κατασταση ειναι κατι τοσο μεγαλυτερη αξια εχει.
    Αν υποστει καποια επεξεργασια, ανακατασκευη, καθαρισμο, αναπαλεωση κλπ (και) τοτε πεφτει η αξια του.

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    ναι αυτό εννοώ εγραφα απο το κινητό και τα πράγματα γίνονται δύσκολα

εκτός βέβαια απο τήν σπανιότητα παίζουν και άλλα πράγματα
    π.χ είναι πρώτη σειρά , όταν βγήκε είχε κάποιο ιδιαίτερο αντίκτηπο στήν αγορά ( σπάνια η NR αλλά άν έχεις πχ αριθμό πλαισίου 0001 ε τότε καταλαβαίνεις )

άλλο κλασικό παράδειγμα είναι το ducati supermono η τιμή του είναι στα ύψη και κανενας δέν πουλάει και απο όταν βγήκαν μερικά άν θυμάμε καλά supermono καινούρια ( φτιαγμένα σήμερα ) η τιμή τών original ανέβηκαν περισσότερο

εγώ πάντος μια v-due θα ήθελα να τήν βάλω στο σαλόνι μου
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

το αφεντικο μου αμερικη εχει 2 συπερμονο και 2 750σσ πρασινο σκελετο.... επισης bayliss 998 F1 750 ΤΤ2 ΤΤ1 και πολλα αλλα!
    ORGIA!!!!!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από astroman76 Προβολή μηνύματος
    το αφεντικο μου αμερικη εχει 2 συπερμονο και 2 750σσ πρασινο σκελετο.... επισης bayliss 998 F1 750 ΤΤ2 ΤΤ1 και πολλα αλλα!
    Kαι στην Ελλάδα υπαρχουν όλα αυτα astro.
    Απλά δεν φαίνονται πουθενα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μέλλον: Οθόνη στο κράνος
    από Ζεύκας στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 20