Συμφωνώ με το φίλο από πάνω...
Επειδή ακριβώς η έννοια του κλασσικού είναι... τεχνικώς καθορισμένη, ΟΛΑ τα σημερινά μηχανάκια μετά από 30 χρόνια θα θεωρούνται κλασσικά, εφόσον βρίσκονται σε εργοστασιακή κατάσταση φυσικά.... Άρα ο όρος Future Classic αφορά το κατα πόσο ένα μηχανάκι του σήμερα έχει τη δυναμική να γίνει κάποτε... συλλεκτικό! Και αυτό δεν αφορά απαραίτητα μόνο εξωτικές κατασκευές (πχ, Bimota) αλλα και απλά καθημερινά μηχανάκια που απλά "έχουν κάτι να πούν"... Θα εξηγηθώ με μερικά παραδείγματα...
Ένα V-Strom για παράδειγμα θα γίνει κάποτε κλασσικό, όμως δεν νομίζω να γίνει ποτέ συλλεκτικό (με κάθε σεβασμό προς το συμπαθές δίτροχο που άλλωστε υπήρξα κι εγώ στο παρελθόν κάτοχός του)!! Το ίδιο και για μια Africa Twin 750... Αντιθέτως η πρώτη Africa 650 που παράχθηκε μόλις για 2 χρόνια (1988-1989) και ηταν και η μόνη AT που έτρεξε και κέρδισε το Rally Dakar (στην κατηγορία Marathon, γι' αυτό και φέρει τα αυτοκόλλητα του HRC), πριν... χαμηλωσει και βαρύνει σαν 750, θεωρείται ήδη συλλεκτική...
Τελευταίο παράδειγμα -και το πιο τραβηγμένο ίσως- ενός future classic, που αποδεικνύει κατά τη γνώμη μου πως μια μηχανή για να γίνει συλλεκτική δεν είναι κατ' ανάγκη ούτε η ακριβότερη, ούτε η ομορφότερη, ούτε η καλύτερη.... απλά διαφορετική!
![]()