Δεν έχει να κάνει με τους κυλίνδρους αυτό?
Θέλω να πω, λογικό δεν είναι ένα 1000άρι τετρακύλινδρο εν σειρά να συγκρίνεται με ένα πχ 1200άρι δικύλινδρο L ή V για παράδειγμα?
Λιγότεροι κύλινδροι = περισσότερα κυβικά για να βγει η αντίστοιχη δύναμη (σε πολυυυυυυυ γενικές γραμμές), ή όχι?
Είδα ένα μεγάλο πανιγκαλε στο Λουτράκι και χαζεψα, από εικόνα και ήχο...
Πτνα ντουλαπι, ονειροξη είσαι...
Πολυ ωραιο κλπ κλπ. Δεν αντιλεγουμε. Κ φορτωμενο με πολλα πραγματα ακριβα που μπαινουν κ στα δικα μας βεβαια... Ασχετα που λογω κοστους κρατιουνται χαμηλα με υποδεεστερα περιφερειακα. Αλλα το ερωτημα ειναι μετα απο 30-40k...τι γινεται???
Ποσα απο ολα αυτα που ειχε πανω απο καινουριο εξακολουθει να δουλευει απροβληματιστα??? Που σκεφτεσαι μονο βενζινες κ λαστιχα για ταξιδι κ οχι αλλα πραγματα??
Ωραιο ειναι αλλα ας το εχει ενας φιλος να το παιρνω κ γω καμια βολτα...
Ride(s) the wind of change...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δε μιλάω μόνο για τελικές.
Βασικά δεν το πάω από πλευράς επιδόσεων. Μιλάω από πλευράς "δικαιολόγησης".
Τί εννοώ:
Έχω παρατηρήσει μια πατέρνα, τα μη τετρακύλινδρα εν σειρά μηχανάκια να έχουν "περίεργο" και συνήθως μεγαλύτερο κυβισμό από τα αντίστοιχά τους τετρακύλινδρα.
Πχ. R6, CBR600, GSXR600 αλλά Daytona675.
Αυτά τα παραπάνω 75 κυβικά κάπως δε δικαιολογούνται? Είναι "δίκαιο" ένα τρικύλινδρο να έχει 75 κυβικά παραπάνω από τα υπόλοιπα 600άρια και να το χαρακτηρίζουμε 600άρι, ή "κλέβει" για να το πω έτσι?
Κι αντιστοίχως με τα μεγάλα. Τα τζαπάν στάνταρ χιλιάρια, και τα γιούροπ ανάλογα τους κυλίνδρους, τη διάταξη και τις ορέξεις τους.
Ανήκουν στην ίδια κατηγορία μοτοσυκλετών και τα μεν και τα δε?
Ασχέτως αν του αλλάζει τον αδόξαστο, μπαίνει έστω και τυπικά σε σύγκριση το fireblade με το panigale (το μεγάλο), ή όχι λόγω διαφοράς κυβικών?
(ανάποδο παράδειγμα: μου σηκωνόταν η τρίχα όταν έβλεπα σε περιοδικά τίτλο "Τεστ: ποιό είναι το καλύτερο γυμνό 600άρι" και μου είχε μέσα και το Z750)
σε βλέπω λίγο off - topic![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε