Φίλε xalia... Αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετά συχνά, δεν συμμετέχω άλλα με έκανες να θέλω να απαντήσω.
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου (αν και για μένα είναι περισσότερο πρόβλημα του σκύλου) καθώς και τους φόβους σου.
Το θέμα "σκύλος" το έχω ψάξει πάρα πολύ γιατί τα λατρεύω. Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω ασχοληθεί με αρκετά σκυλιά, έχω δουλέψει ακόμα και εθελοντικά (ναι χωρίς να πληρώνομαι) σε εκπαιδευτήρια για την εμπειρία και για να μάθω κάποια πράγματα.
Το μόνο που μπορώ να σου πω για την ώρα είναι ότι κακώς έβγαλες το σκύλο στο μπαλκόνι, άσχετα με το πότε το έκανες και να μην χρησιμοποιήσεις κανένα είδος κολάρου.
Για να σου πω κάτι παραπάνω θα πρέπει να ξέρω ποια ήταν η θέση του σκύλου στην οικογένεια-αγέλη πριν την άφιξη του νέου μέλους,
τι άλλαξε και πότε και, ίσως το πιο σημαντικό από όλα, ποιος είναι ο αρχηγός της οικογένειας-αγέλης στο μυαλό του σκύλου όμως και όχι στο δικό σου. Επίσης, οι ανάγκες του σκύλου (βόλτα, άσκηση, εκπαίδευση) καλύπτονται;
Από ένα σωστά μεγαλωμένο σκυλί δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... (αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του να έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι πολύ σπάνιο) Σκέψου ότι ο δικός μου, ένα σκυλί ~30κιλών, όταν ο 18μηνών ανιψιός μου πάνω στο παιχνίδι του τράβηξε τα @@

το μόνο που έκανε ήταν να φύγει κλαίγοντας...