Σελίδα 28 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 182324252627282930313233 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 406 έως 420 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Χρησιμοποιώ μια Nikon D7000 & τηλεφακό 75-300. Εαν θέλεις να δεις τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση, ρίξε μια ματιά στο Flickr μου :

http://www.flickr.com/photos/6036193...h/10002332896/
    Νταξ...
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @ngelos Προβολή μηνύματος
    Η γνώμη μου πως οι 55-200 με το κλασικό διάφραγμα είναι σκουπίδια,αλλά αν τον πάρεις μεταχειρισμένο κάτω από 100Ε τον αφήνεις απλά να υπάρχει.
    Εγώ θα έπερνα ένα 18-50 με σταθερό διάφραγμα στα 2,8 μεταχειρισμένο πάλι.Δίνεις και τον δικό σου του kit και βάζεις την διαφορά.
    Μήπως είσαι λίγο υπερβολικόςστην κρίση σου; Ο 55-200 σίγουρα δεν είναι η επιλογή για φωτογράφηση στη σαβάνα από επαγγελματίες του National Geographic, αντικειμενικά όμως και δεδομένης της τιμής του, είναι ένα ικανότατο kit φακουδάκι που μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Χρησιμοποιώ μια Nikon D7000 & τηλεφακό 75-300. Εαν θέλεις να δεις τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση, ρίξε μια ματιά στο Flickr μου :

Σκοτωνει ο 75-300!!! Πολυ ωραιες φωτο ευγε!! Αν δεν κανω λαθος κανει AF στην D7000...?
    Ride(s) the wind of change...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Σκοτωνει ο 75-300!!! Πολυ ωραιες φωτο ευγε!! Αν δεν κανω λαθος κανει AF στην D7000...?
    Αν δεν εχει προβλημα να απαντησω εγω για αυτον, ναι. Εστιαζει. Τα μεγαλα DX μοντελα της Νικον εχουν μοτερακι AF...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ρε θα με βοηθήσει εμένα κανείς; Μεταχειρισμένο DSLR startup kit με 300 euros περίπου;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Ρε θα με βοηθήσει εμένα κανείς; Μεταχειρισμένο DSLR startup kit με 300 euros περίπου;
    D3100 καινουρια με 360??? Γιατι για canon δε σε κοβω, τα λεμε 28 σελιδες τωρα...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

http://www.xe.gr/hlektronika/fotogra...-42357487.html

Με το σχετικο παζαρι αρκει να εχει κατω απο 15000 κλικς.
    Ο συγκεκριμενος δεν λεει ποσα αλλα αμα του στειλεις πμ....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Αν δεν εχει προβλημα να απαντησω εγω για αυτον, ναι. Εστιαζει. Τα μεγαλα DX μοντελα της Νικον εχουν μοτερακι AF...
    Οχι ολοι μας...
    Εγω με την 5100 δεν παιζει!!! Εκτος κ αν με λες μικρο!
    Ride(s) the wind of change...

Να πω και εγώ δυο λόγια. Μέχρι πρόσφατα είχα μια Nikon DSLR Entry Level (D5000) την οποία και ευχαριστήθηκα τα σχεδόν 3 χρόνια που την κράτησα. Ομως μια entry level μηχανή έχει και κάποιους περιορισμούς που εμένα μου δημιούργησαν αμέσως μετά την αγορά της κάποια θεματάκια και τα οποία και οδήγησαν τελικά στην αντικατάστασή της. Ενημερωτικά λοιπόν, την πούλησα διότι :

1) Δεν είχε ενσωματωμένο στο σώμα μοτέρ για φακούς non-AF. Με την D7000 έχω πλέον την δυνατότητα να βάλω και τους παλιούς μου φακούς, όπως τα διαμάντια : Nikkor 50mm f1.2 & Nikkor 75-300mm

2) Το σώμα μιας entry level ήταν πολύ μικρό και δεν με βόλευε καθόλου στα χέρια. Η D7000 είναι χορταστική, στιβαρή και με κορυφαία αίσθηση μηχανή. Ακόμα και με τον Nikkor 35mm f1.8 νιώθω ότι κρατώ ένα εργαλείο και όχι ένα παιχνίδι.

3) Κάποιες ρυθμίσεις στην Entry Level DSLR ήταν διαθέσιμες μόνο στα menu. Πλέον έχω σε πλήκτρα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις (ISO, WB, Bracketing, Focus points κλπ)

4) Κάποιες λειτουργίες έρχονται κάποια στιγμή ως απαραίτητες, όπως iTTL/Commander/Double SD Cards κλπ

Τέλος, να πω ότι στην δική μου "φωτογραφική" περίπτωση δεν με απασχόλησαν τα MPs αφού και με την Nikon D5000 έβγαζα τις φωτογραφίες που ήθελα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos

Ήταν προφανές ότι θα έφταιγε το ανέβασμα εδώ.Εκεί είναι όπως πρέπει.Πολύ ωραίο το stream σου.Θα το δω με ηρεμία.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Μήπως είσαι λίγο υπερβολικόςστην κρίση σου; Ο 55-200 σίγουρα δεν είναι η επιλογή για φωτογράφηση στη σαβάνα από επαγγελματίες του National Geographic, αντικειμενικά όμως και δεδομένης της τιμής του, είναι ένα ικανότατο kit φακουδάκι που μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.
    Δν ξέρω ρε συ.Τον πήρα και εγώ απλά για να υπάρχει μεταχειρισμένο επειδή τον βρήκα 40Ε,αλλά τον βάζω πάρα πολύ σπάνια πάνω.Είναι πλαστικούρα και σε μεγάλο zoom παίζει τόσο που δν παίζει να πετύχεις με τίποτα εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο συν ότι δν είναι καθόλου οξύς.Σε καθαρότητα εικόνας μου φαίνεται πως έχει χειρότερα οπτικά και από τον κιτ 18-55.
    Η αλήθεια είναι ότι δν υπάρχει και εναλλακτική για ερασιτέχνη γιατί μετά ξεφεύγουμε,αλλά δν θα πρότεινα σε κάποιον να μαζεύει και λεφτά για να τον πάρει.Προτιμότερο για μένα να έχω πάνω τον Tamron και να πηγαίνω μπρος πίσω.
    Πουλιά και τέτοια τα ξεχνάω βέβαια όπως είπα,δν αξίζει καν τον κόπο να ταλαιπωριέμαι με τον 55-200.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @ngelos Προβολή μηνύματος
    Ήταν προφανές ότι θα έφταιγε το ανέβασμα εδώ.Εκεί είναι όπως πρέπει.Πολύ ωραίο το stream σου.Θα το δω με ηρεμία.

Δν ξέρω ρε συ.Τον πήρα και εγώ απλά για να υπάρχει μεταχειρισμένο επειδή τον βρήκα 40Ε,αλλά τον βάζω πάρα πολύ σπάνια πάνω.Είναι πλαστικούρα και σε μεγάλο zoom παίζει τόσο που δν παίζει να πετύχεις με τίποτα εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο συν ότι δν είναι καθόλου οξύς.Σε καθαρότητα εικόνας μου φαίνεται πως έχει χειρότερα οπτικά και από τον κιτ 18-55.
    Η αλήθεια είναι ότι δν υπάρχει και εναλλακτική για ερασιτέχνη γιατί μετά ξεφεύγουμε,αλλά δν θα πρότεινα σε κάποιον να μαζεύει και λεφτά για να τον πάρει.Προτιμότερο για μένα να έχω πάνω τον Tamron και να πηγαίνω μπρος πίσω.
    Πουλιά και τέτοια τα ξεχνάω βέβαια όπως είπα,δν αξίζει καν τον κόπο να ταλαιπωριέμαι με τον 55-200.
    Δυστυχώς (για την τσέπη σου) έχεις μπλέξει με ένα φωτογραφικό πεδίο που απαιτεί τα περισσότερα φράγκα, ο κινούμενος στόχος και η δυνατότητα αξιόπιστου tracking αυτού, απαιτεί εξίσου καλό σώμα και φακό. Εν ολίγοις, περιστασιακά μπορεί να βγει καμία καλή φωτογραφία λόγω συγκυριών με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, αλλά για συχνή χρήση και αξιόπιστα αποτελέσματα πρέπει να πέσει το μπαγιόκο σε μεγάλη ποσότητα. Ο 55-200 είναι απλά το συμπλήρωμα του 18-55 και οι δύο μαζί αποτελλούν από τα καλύτερα ζεύγη kit σε αυτή την κατηγορία. Τον φακό τον είχα, τον θεωρώ καλύτερο του 18-55 (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ως σύνολο εννοώ) και είναι καλός για πορτρέτα, ξεφονταρίσματα αντικειμένων, λουλουδιών κτλ - κτλ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Οχι ολοι μας...
    Εγω με την 5100 δεν παιζει!!! Εκτος κ αν με λες μικρο!
    Κι εγω την ιδια εχω αδερφε μου. Και ναι, οπως γραφει και ο costas_versys απο κατω σου, "παιζουμε" σε entry level.

Την εχουμε και οι 2 μικρη...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς (για την τσέπη σου) έχεις μπλέξει με ένα φωτογραφικό πεδίο που απαιτεί τα περισσότερα φράγκα, ο κινούμενος στόχος και η δυνατότητα αξιόπιστου tracking αυτού, απαιτεί εξίσου καλό σώμα και φακό. Εν ολίγοις, περιστασιακά μπορεί να βγει καμία καλή φωτογραφία λόγω συγκυριών με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, αλλά για συχνή χρήση και αξιόπιστα αποτελέσματα πρέπει να πέσει το μπαγιόκο σε μεγάλη ποσότητα. Ο 55-200 είναι απλά το συμπλήρωμα του 18-55 και οι δύο μαζί αποτελλούν από τα καλύτερα ζεύγη kit σε αυτή την κατηγορία. Τον φακό τον είχα, τον θεωρώ καλύτερο του 18-55 (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ως σύνολο εννοώ) και είναι καλός για πορτρέτα, ξεφονταρίσματα αντικειμένων, λουλουδιών κτλ - κτλ.
    Define "καλός".
    Σε σχέση με τον kit ναι είναι καλύτερος για ψευτο-μάκρο και πορτραίτα,αλλά τίποτα από αυτά τα δυο δν κάνει καλύτερα από έναν φθηνότερο του 50mm 1.8 σταθερό.
    Οι φακοί με διαφράγματα μικρότερα του 4,5 είναι καλοί για αρχή,αλλά συνήθως ξεπερνάς τις δυνατοτητές τους πολύ γρήγορα.

Να με πάλι. Είχα αποφασίσει την Olympus E PL3, όμως μέσα μου με τρώει μήπως και πάω σε dslr.. Δε ξέρω..Αν, αν κάποιος πήγαινε σε μτχ DSLR κιτ, μέχρι 300 euros, τι θα επιλέγατε? Πιστεύω ότι αγγελίες βλέπετε όλοι, οπότε μια αίσθηση των τιμών που παίζουν υπάρχει.
    Mike,

Πωλείται Νίκον D60 με λίγα κλικ και 2 μπαταρίες :90 Γρηγόρης Τσελεπίδης 6946110536, Θεσσαλονίκη e-mail: grekoart@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ SLR NIKON D3000 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ 18-55mm K ME ΘΗΚΗ ΑΞΙΑΣ 30 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΙΜΗ 200 ΕΥΡΩ. e-mail επικοινωνιας : dritsam84@yahoo.gr

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52132.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52011.0

Φθηνές και οι δύο,αλλά όχι και για πολλά-πολλά.Καλές για αρχή,όμως.
    Τα παρακάτω είναι και γαμώ,λίγο εκτός του budget σου όμως:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52236.0
    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52154.0

Κι εγω την ιδια εχω αδερφε μου. Και ναι, οπως γραφει και ο costas_versys απο κατω σου, "παιζουμε" σε entry level.

Την εχουμε και οι 2 μικρη...
    Φίλε μου εαν δεις τι μου έδωσε η κακόμοιρη entry level μου, θα τρίβεις τα ματάκια σου...
    (και δεν εννοώ τα χρήματα που πήρα πουλώντας τη)

Λέγανε ότι δεν τα πάνε καλά στα ψηλά ISO, κλπ κλπ Εδωσα χρόνο να ασχοληθώ λίγο και να την μάθω και μετά έβγαζα ότι ήθελα.. να ένα απλό παράδειγμα με το αυτοκίνητό μου στο γκαράζ καθώς και την μηχανή μου..
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων DSC_0063-002.jpg‎   DSC_9997_01-001.jpg‎  

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη