Σελίδα 12 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 231

Θέμα: γαυγισμα σκυλου

ο σκυλος δυσκολα γινεται ανυπακουος στα αφεντικα και δυσκολα επιτιθεται ειδικα στα αφεντικα.επειδη ακους διαφορα δεν σημαινει οτι θα σου τυχει ουτε ξερεις τις συνθηκες.μεταξυ μας κουκλος ο σκυλος σου.παρε μια αποψη απο εναν εκπαιδευτη που θα δει τον σκυλο στον χωρο σου.αν και δεν νομιζω να εχεις θεμα συμπεριφορας αυτου του σκυλου.δεν τον εμαθες να επιτιθεται και πολυ δυσκολα θα το κανει αυτο.
    πετρος

Μέλος
    αυτό που έχω καταλάβει και βλέπω είναι ότι θέλω να αλλάξω τον τρόπο που ο σκύλος δείχνει την χαρά του όταν με βλέπει. πράγμα που νομίζω ότι δύσκολα γίνετε. Θα μιλήσω με εκπεδευτές να δω αν μπορεί να γίνει. Φαντάσου ότι όταν έχω το σκύλο στο εξωχικό μαζί με κόσμο εάν φύγω εγώ όταν επιστρέψω αυτός πάλι θα γαυγίσει και όταν μπω μέσα θα σταματήσει (στο εξωχικό δεν τον νοιάζει αν υπάρχουν άλλοι μέσα όταν με δει θα γαυγίσει)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xalias Προβολή μηνύματος
    αυτό που έχω καταλάβει και βλέπω είναι ότι θέλω να αλλάξω τον τρόπο που ο σκύλος δείχνει την χαρά του όταν με βλέπει. πράγμα που νομίζω ότι δύσκολα γίνετε. Θα μιλήσω με εκπεδευτές να δω αν μπορεί να γίνει. Φαντάσου ότι όταν έχω το σκύλο στο εξωχικό μαζί με κόσμο εάν φύγω εγώ όταν επιστρέψω αυτός πάλι θα γαυγίσει και όταν μπω μέσα θα σταματήσει (στο εξωχικό δεν τον νοιάζει αν υπάρχουν άλλοι μέσα όταν με δει θα γαυγίσει)
    αυτο δεν αλλαζει.γι αυτον εισαι το αφεντικο του και ο πατερας του στην ουσια.ολα τα σκυλια το ιδιο αντιδρουν .και το ενα δικο μου τα ιδια κανει.
    πετρος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xalias Προβολή μηνύματος
    Δώστου ένα φιλάκι από εμένα, απλά υπέροχος.

κατα την γνωμη μου μην φοβασαι τον σκυλο σου.δεν νομιζω οτι θα επιτεθει.παντως ειναι κουκλος.φτου φτου.
    πετρος

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros1972 Προβολή μηνύματος
    κατα την γνωμη μου μην φοβασαι τον σκυλο σου.δεν νομιζω οτι θα επιτεθει.παντως ειναι κουκλος.φτου φτου.
    Εικασία και μεμονωμένη άποψη. Το παιδί ποτέ μόνο του με τον σκύλο, κανόνας απαράβατος για την αρμονική συνύπαρξη όλων στην αγέλη.

παραδ. 1) Η Ζάρα μας (boxer) είναι σκυλί που βρέθηκε παρατημένο και πάσχει από Λεϊσμανίαση (Καλαζαρ). Είναι σε θεραπεία και πάει καλά. Η μικρή μου κόρη (9 χρονών) κοιμάται μαζί της, παίζει μαζί της κλπ μόνο από το ίδιο πιάτο δεν τρώνε. Και όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς λατρεύουν την Ζάρα η οποία είναι ίσως το πιο υπάκουο σκυλί που έχει περάσει από τα χέρια μου. Δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχει ή όχι μέσα στο σπίτι. Για κάποιο λόγο λοιπόν, ίσως λόγω της θεραπείας, κατάλαβα ότι πονάει στο κεφάλι πίσω ακριβώς από τ' αυτιά της. Η μικρή γύρισε από το σχολείο και πήγε όπως κάνει κάθε μέρα, τρέχοντας να παίξει με τη Ζάρα. Προφανώς την ακούμπησε εκεί που πονούσε και το σκυλί ακολουθώντας το ένστικτο, δάγκωσε. Μη φανταστείς τπτ τραγικό, αρκετό όμως για να μπήξει τα κλάματα η μικρή.

παραδ. 2) Ο Μίσα, ήταν ένα χάσκυ που μεγάλωσε στο κρεβάτι μου δίπλα, που με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα και γενικά με λάτρευε. Κάποια στιγμή, σε ηλικία περίπου 3 ετών μπήκε στην αυλή μας μια θηλυκιά ακολουθούμενη από μια χαζή ιδιοκτήτρια ωρυόμενη. Στην προσπάθειά μου να χωρίσω τα σκυλιά, ο δικός μου μου επιτέθηκε και μου ξέσκισε το πατζάκι από το παντελόνι.

Το μυστικό της συμπεριφοράς αυτής λέγεται ένστικτο.

Ηθικόν δίδαγμα: >Ναι στο παιχνίδι παιδιού και σκύλου αλλά πάντα υπό εποπτεία.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εικασία και μεμονωμένη άποψη. Το παιδί ποτέ μόνο του με τον σκύλο, κανόνας απαράβατος για την αρμονική συνύπαρξη όλων στην αγέλη.

παραδ. 1) Η Ζάρα μας (boxer) είναι σκυλί που βρέθηκε παρατημένο και πάσχει από Λεϊσμανίαση (Καλαζαρ). Είναι σε θεραπεία και πάει καλά. Η μικρή μου κόρη (9 χρονών) κοιμάται μαζί της, παίζει μαζί της κλπ μόνο από το ίδιο πιάτο δεν τρώνε. Και όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς λατρεύουν την Ζάρα η οποία είναι ίσως το πιο υπάκουο σκυλί που έχει περάσει από τα χέρια μου. Δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχει ή όχι μέσα στο σπίτι. Για κάποιο λόγο λοιπόν, ίσως λόγω της θεραπείας, κατάλαβα ότι πονάει στο κεφάλι πίσω ακριβώς από τ' αυτιά της. Η μικρή γύρισε από το σχολείο και πήγε όπως κάνει κάθε μέρα, τρέχοντας να παίξει με τη Ζάρα. Προφανώς την ακούμπησε εκεί που πονούσε και το σκυλί ακολουθώντας το ένστικτο, δάγκωσε. Μη φανταστείς τπτ τραγικό, αρκετό όμως για να μπήξει τα κλάματα η μικρή.

παραδ. 2) Ο Μίσα, ήταν ένα χάσκυ που μεγάλωσε στο κρεβάτι μου δίπλα, που με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα και γενικά με λάτρευε. Κάποια στιγμή, σε ηλικία περίπου 3 ετών μπήκε στην αυλή μας μια θηλυκιά ακολουθούμενη από μια χαζή ιδιοκτήτρια ωρυόμενη. Στην προσπάθειά μου να χωρίσω τα σκυλιά, ο δικός μου μου επιτέθηκε και μου ξέσκισε το πατζάκι από το παντελόνι.

Το μυστικό της συμπεριφοράς αυτής λέγεται ένστικτο.

Ηθικόν δίδαγμα: >Ναι στο παιχνίδι παιδιού και σκύλου αλλά πάντα υπό εποπτεία.
    συμφωνω με το τελευταιο.δεν ειπα ποτε σκυλος και παιδι μονο του ειπα οτι παρουσια της γυναικας και υπο κανονικεςς συνθηκες δεν θα εχει προβλημα.
    πετρος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Δεν είναι θέμα παιδί και σκύλος μόνα τους είναι θέμα δίχρονο και μόνο του ποτέ ... Να τον αγαπάς και γράψε τους γείτονες ειδικά αν σε ενοχλούν και αυτοί. Σε πόλη ζούμε δε γίνετε να μην έχουμε ηχορύπανση ...Πόσο μάλλον αν η όχληση που προκαλείς είναι και 2-3 λεπτά μόνο

Είχα σκύλο με ελαφριά μορφή σχιζοφρένιας (ελαφριά όταν δεν είχε ερέθισμα) δε του δόθηκαν ποτέ φάρμακα(πλην 1-2 φορές που έπρεπε να είναι ήρεμος γιατί έκανε αιματώματα στα μάτια σε κρίσεις) και απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Τι μπορεί να το προκαλέσει πως πρέπει να πράξεις κλπ. Το μαθαίνεις το ζώο σου , το "διαβάζεις" και αναπτύσσεις τέτοια σχέση που σε βοηθάει και μόνο του να το διαβάσεις. Εμένα πχ πριν από κρίση σε κλειστό χώρο πχ αυτοκίνητο με έσπρωχνε να φύγω. Όταν ήταν σε περιβάλλον που δε θα είχε ερέθισμα δε θα πείραζε ποτέ παιδί για κανέναν λόγο ΟΤΙ και να του έκανε το παιδί. Αυτό που θέλω να πω είναι πως γενικά αν "τριφτείς" με το σκύλο όσο περίεργο και αν είναι ξέρεις πως θα αντιδράσει και σε τι θα αντιδράσει.

ps: δεν ήταν και κάνα σκυλάκι ... pit ήταν και ζήσαμε μαζί 15 χρόνια, ότι καλύτερο μου έχει τύχει στη ζωή μου, η αγάπη του, η αυτοθυσία του, το ταμπεραμέντο του, ο δυναμισμός του... έχω 1-2 μικρά σημάδια πάνω μου που είχαν συμβεί σε "κρίσεις" όσο ήταν μικρός σε ηλικία, που χαίρομαι πλέον που τα έχω

ΣΙΩΠΗΛΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της apaleftos
    Καταλαβαίνω απόλυτα τον φόβο που έχεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούγονται και λίγα! Ένας σκύλος όμως ποτέ δεν θα δαγκώσει χωρίς λόγο και συνήθως προειδοποιεί πριν το κάνει. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να του στρίψει και να μην ξέρει τι κάνει, όπως το ίδιο ακριβώς μπορεί να πάθει και άνθρωπος!

Έχουμε ξεφύγει όμως κατά πολύ από τον αρχικό προβληματισμό σου και την αρχική σου ερώτηση.

Τα κολάρα (ρεύματος) αυτό που κάνουν είναι αρκετά “σωστό” όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που το κάνουν. Τα σκυλιά μεταξύ τους, όταν κάποιο από την αγέλη πρέπει να επιβληθεί σε κάποιο άλλο που κάνει κάτι που δεν επιτρέπεται θα δαγκώσει απότομα στο λαιμό, χωρίς να τραυματίσει. Το ίδιο κάνει και το κολάρο στην ουσία... “δαγκώνει” απότομα χτυπώντας με ρεύμα σε τέτοια ποσότητα, αρκετή να ενοχλήσει το σκύλο αλλά όχι να τον τραυματίσει. Σωματικά δεν του κάνει κάποια ζημιά, ψυχικά όμως; Την τρώει και δεν ξέρει από που του ήρθε! Φυσικά είναι αποτελεσματικό αλλά ο σκύλος δεν μαθαίνει να μην γαβγίζει, φοβάται να το κάνει.

Τα υπερήχων είναι χειρότερα κατά την γνώμη μου. Κανένα σκυλί δεν θα ουρλιάξει σε άλλο τόσο ώστε να του τρυπήσει τα τύμπανα για να του πει να μην κάνει κάτι. Εκεί να δεις φρίκες ο σκύλος! Άσε που ο ήχος είναι πολύ πιθανό να ενοχλεί και άλλα γειτονικά ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα.

Όπως και να έχει είμαι κατά της χρήσης κολάρων. Έχω δει αντίδραση διάφορων σκυλιών κατά τη χρήση κολάρου, πραγματικά πανικοβάλλονται!

Γνώμη μου είναι, αν γίνετε να είναι κάποιος στο σπίτι την ώρα που επιστρέφεις ώστε να του πει με “σκυλίσιο” τρόπο ότι αυτό που κάνει δεν επιτρέπεται. Και αφού σταματήσει και ηρεμήσει, μετά μπαίνεις κι εσύ μέσα. Θα χρειαστεί σίγουρα αρκετές επαναλήψεις, αλλά θα το καταλάβει.

Τώρα από εδώ δεν νομίζω να μπορεί να σου πει κάποιος κάτι παραπάνω, χωρίς να δει το σκύλο, πως συμπεριφέρεται γενικά και πως αντιδράει σε κάποια ερεθίσματα.

Κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις έναν όσο γίνετε πιο σωστό εκπαιδευτή (μιας και ειπώθηκε και αυτό) αν το αποφασίσεις.
    Όταν θα πας να του πεις: “έχω ένα σκύλο και μπλα μπλα μπλα...” από τα πρώτα που θα σου πει είναι ότι πρέπει να δει το σκύλο.
    Τα μαθήματα γίνονται όλα παρουσία σου ή στο χώρο σου.
    Θα σου επιτρέψει να παρακολουθήσεις μάθημα με άλλα σκυλιά πριν αναλάβει το δικό σου.
    Επίσης, άσχετο με την εκπαίδευση αλλά σημαντικό για την υγεία του σκύλου, να σου ζητήσει το βιβλιάριο του πριν μπει στον χώρο εκπαίδευσης.

Αυτά...
    Α-μήχανος καβαλάρης

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Έχω συμβιώσει - συνυπάρξει με 6 σκυλια, είναι και θέμα χαρακτήρα, σε άλλα τους έπαιρνες το φαί μέσα από το στόμα και με ένα κοφτό "μη" ψάχνανε να κρυφτούνε και σε άλλα όταν τρώγανε απλά πέρναγες 1-2 μέτρα πλαγιώς γιατί στην ανάβανε για πλάκα, από δε υπακοή με γράφανε στις @@δάρες τους και στο απο αυτό τους. Σε όλα τις ίδιες αρχές "εκπαίδευσης" εφόρμοσα, αλλά ειδικά με 2 τσοπανόσκυλα που είχα δεν θα άφηνα μικρό παιδί μαζί τους ούτε για πλάκα και ούτε για ένα λεπτό.

Υ.Γ. με τον Πάρη είναι το αντίστροφο, δεν αφήνω μικρό παιδί μαζί του γιατί φοβάμαι για τον σκύλο...

ΣΙΩΠΗΛΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της apaleftos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Έχω συμβιώσει - συνυπάρξει με 6 σκυλια, είναι και θέμα χαρακτήρα, σε άλλα τους έπαιρνες το φαί μέσα από το στόμα και με ένα κοφτό "μη" ψάχνανε να κρυφτούνε και σε άλλα όταν τρώγανε απλά πέρναγες 1-2 μέτρα πλαγιώς γιατί στην ανάβανε για πλάκα, από δε υπακοή με γράφανε στις @@δάρες τους και στο απο αυτό τους. Σε όλα τις ίδιες αρχές "εκπαίδευσης" εφόρμοσα, αλλά ειδικά με 2 τσοπανόσκυλα που είχα δεν θα άφηνα μικρό παιδί μαζί τους ούτε για πλάκα και ούτε για ένα λεπτό.

Υ.Γ. με τον Πάρη είναι το αντίστροφο, δεν αφήνω μικρό παιδί μαζί του γιατί φοβάμαι για τον σκύλο...
    χαχαχαχα!! κάπως έτσι είναι και ο δικός μου!!!
    Μέχρι τα @@ του τράβηξε ο ανιψιός μου και έφυγε κλαίγοντας (ο σκύλος)...

Αυτό που λες για το φαΐ... όταν έχεις σκυλί επιβάλετε να μπορείς να του πάρεις το φαγητό χωρίς καν να προσπαθήσεις! Το ποιος έχει το φαΐ, αποφασίζει ποιος θα φάει, πότε και πόσο, έχει μεγάλη σημασία για το πως βλέπει ο σκύλος τα πράγματα. Σου ανήκει το φαγητό, είσαι ο αρχηγός της αγέλης...
    Θέμα χαρακτήρα είναι σίγουρα και όσο πιο κυριαρχικό είναι ένα σκυλί, τόσο πιο πολύ χρόνο, υπομονή και επιμονή χρειάζεσαι για το κάνεις να σου δείξει υποταγή.
    Α-μήχανος καβαλάρης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    καταρχας τωρα εμαθα τι ακριβως ειναι τα cane corso. κι ειδα μετα την φωτο σου πραγματικα εντυπωσιακο σκυλι. φτου να μην το ματιαξω!!

και κατι που εχω παρατηρησει σχεδον παντα.

ο σκυλος παιρνει αρκετα στοιχεια απο τον χαρακτηρα του αφεντικου του

γιαυτο μην φοβασαι υπερβολικα μην του το μεταδωσεις κιολας.

αποψη μου.

Μέλος
    τελικά φίλοι μου βρέθηκε ας το πούμε γνωστός εκπαιδευτής ο οπόίος ήρθε στο σπίτι και είδε τον σκύλο. Πήγαμε σπίτι όταν δεν ήταν κανεις για να δεί πως γαυγίζει ο σκύλος. Απ'οτι μου είπε ο σκύλος είναι μια χαρά, αρκετός ο χώρος μου μένει (το μπαλκόνι) τον οποίο και θεωρεί δικό του γί'αυτό και όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δεν τον νοιάζει να μπει μέσα. Το γαύγισμα είναι καθαρά χαράς είναι λέει σαν να φωνάζει ότι γύρισε ο μπαμπάς του όπως θα κάνει και το παιδί όταν μεγαλώσει.Είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Μπορεί να σταματήσει με τα διάφορα κολάρα αλλά μπορεί α) ο σκύλος να μην ξαναγαυγίσει, ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος και β) να το γράψει στα @ρχι..... του (ανάλογα το κολάρα) Είναι κάθοτος στο κολάρο ρεύματος όπως κι εγώ. Μου είπε για ένα κολάρο το οποίο όταν γαυγίσει ο σκύλος εκτοξεύει τη μυρωδιά της συτρονέλας (η οποία δεν αρέσει στους σκύλους). Όσο για τους φόβους που έχω δικαιολογημένα τους έχω αν και αυτό το σκυλί όπως το είδε είναι σχιεδόν αδύνατο να επιτεθεί. Τον είδε και μαζί με το παιδί και όλα είναι οκ. Το περίεργο που μου είπε είναι να αφήσω την κατάσταση ως έχει καθός ο σκύλος πλέόν έχει συνηθήσει (μάθει) έτσι. Εάν τον βάλω μέσα μου είπε ότι σιγα σιγά μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήση περισσότερο χώρο από αυτόν που θα του δώσω με αποτέλεσμα ίσως να έχω πρόβλημα με το παιδί (όχι να δαγκώσει). όσο για την γειτονιά μου είπε αυτό που είπατε κάποιοι. Γράψτους, δεν είναι ούτε δυο λεπτά υπόθεση. Δεν κάνω τίποτα παράνομο ούτε βασανίζω το ζώο. Αυτά.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αμην.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    => 179 ποσταρισματα τσαμπα!! τουλαχιστον βρηκες ακρη!!
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2009, 09:57
  2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ
    από symvoulos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2007, 10:18
  3. Η ρόδα μου αποχωρητήριο σκύλου
    από Tsakalaki στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2006, 16:53
  4. Εκπαίδευση σκύλου..Προσοχή..!