Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 142

Θέμα: Οι "κυνόφιλοι"...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ε αυτό λέω... δεν έχουμε! Μάντεψε γιατί... (και δεν είναι θηράματα, είναι κρικοι από μια πολύ εύθρασυτη δυστυχώς αλυσίδας)

Φαντάζομαι ότι ένα σκυλί κλεισμένο σε ένα κουτί έξω από τα αμάξι, να μεταφέρεται εκτατοντάδες χιλιόμετρα με ζέστη, κρύο, βροχή κτλ πληροί τις προύποθέσεις περί άνετης παραμονής του ζώου, αρά δεν υπάρχει παρανομία...

Ναι και έχει πήξει το μάτι μου τόσο εδώ κάτω όσο και επί πόσα χρόνια στην Αθήνα να βλέπω κυνηγόσκυλα να τρέχουν ελεύθερα...

Να το δεχτώ... αλλά αν θες να βιώσεις αρχέγονα και αταβίστικα ένστικτα, πάρε ένα δόρυ, μια λινάτσα δεμένη με σπάγκο κατάσαρκα και αμόλα για το βουνό, χωρίς καμία άλλη προμήθεια. Εκεί όντως θα δοκιμαστεί ο εαυτός σου, οι ικανότητες σου και το πόσο καλά ξέρεις το βουνό... και θα βιώσεις και κάτι άλλο επίσης αρχέγονο, το οποίο φροντίζετε επιμελώς να το βγάζετε έξω από την εξίσωση, να είσαι δηλαδή εκτός απο θηρευτής και θήραμα. 50-50 φουλ κομπλέ εμπειρία. Εκεί μάλιστα! Με τα 4Χ4, τα ισοθερμικά, τα αδιάβροχα, τα gps, τα όπλα, τα μαχαίρια και τα σκυλιά, λυπάμει πολύ, αλλά είναι μια παντελώς ανήθικη και εξώφθαλμα αμφίροπη εγκληματική διαδικασία υπέρ σας, μην χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα τα περί αρχέγονων εντσίκτων, ούτε ένας από εσάς δεν θα επιβίωνε παρπάνω από κάτι ώρες στο δάσος χωρίς όλα αυτά.

και γνώσης και συναίσθησης.
    +1 σε ολα

Επισης, αυτο που ηθελα να προσθεσω σχετικα με την μεταφορα σκυλου σε εξωτερικη κλουβα ειναι οτι ο σκυλος τρωει καργα καυσαερια απο την εξατμιση οσο και εαν φενεται παραξενο. Ο αερας στο πισω μερος του αυτοκινητου στροβιλιζεται. Δοκιμαστε οσοι εχεται αυτοκινητο τυπου station wagon, hatch back κτλ να κανετε μερικα χιλιομετρα με την πορτα του χωρου αποσκευων ανοικτη.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς το αντίθετο γιατί κανείς δεν καταστρέφει αυτό που αγαπάει, αλλά φροντίζει να υπάρχει και να αυξάνεται με προστατευόμενες περιοχές , εμπλουτισμό μέσω εκτροφείων , σπορές και παροχή νερού σε ορεινές περιοχές , μελέτες και παρακολούθηση πληθυσμών , αυστηρά όρια αριθμού θηρευσίμων ανα κυνηγό , εναντίωση σε παράνομη και αυθαίρετη δόμηση , εναντίωση στις ανεμογεννήτριες (ξέρετε τάχα πόσα αποδημητικά πέφτουν νεκρά γύρω τους?)
    Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω .. Α ρε Μάργαρη (παν. καθηγητής που δεν ήταν κυνηγός αλλά επιστήμονας οικολόγος ) ποιός σε άκουγε όταν τα έγραφες όσο ζούσες..
    Διαφωνείς δηλαδή οτι το κυνήγι στην Ελλάδα (ασε τι γίνεται εξω π.χ. Αγγλια που κάτι ανεφερες) είναι το ίδιο μπ@ρδελο και δεν διαφέρει όπως και σε όλα τα υπόλοιπα??
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    el_hymador
    Λυπάμαι αλλα σε βρίσκω .. Εμπαθή..
    Δεν πρόκειται να βγεί άκρη έτσι , καταδικάζεις κάτι που δεν γνωρίζεις ή στο γνώρισαν λάθος.
    Να υποθέσω πως δεν τρως κρέας.
    http://www.newsit.gr/default.php?pna...237050&catid=6

άλλο το κρέας κι άλλομ το ελεύθερο πουλί...

http://www.parnitha-np.gr/paranomo_kynigi.htm

http://www.ihunt.gr/content/%CE%BF%C...BD%CE%B9%CE%B1

http://www.limnosfm100.gr/index.php/...%B1%CF%82.html

http://www.arcadiaportal.gr/news/sul...aranomo-kunigi

http://www.econews.gr/2011/04/18/zak...-lathrothiria/

http://www.inews.gr/28/vistonida-kai...pelekanous.htm
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από (Mostra)damoS Προβολή μηνύματος
    Διαφωνείς δηλαδή οτι το κυνήγι στην Ελλάδα (ασε τι γίνεται εξω π.χ. Αγγλια που κάτι ανεφερες) είναι το ίδιο μπ@ρδελο και δεν διαφέρει όπως και σε όλα τα υπόλοιπα??
    Ετσι όπως το θέτεις..
    Αφου όλα είναι μπουρδέλο δεν αξίζει να συζητάμε και να ασχολούμαστε με τίποτα..

By the way (που λένε και στο χωριό μου) Δεν γνώρισα κανέναν που να τον πήγαν σε μπουρδέλο με το ζόρι...
    Προς αποκατάσταση των μπουρδέλων

Συμφωνεί το... κρέας?
    μη το παμε εκει τωρα.
    Το "κρεας" το εκτρεφεις για να το φας. Το ελευθερο πουλι ομως ?
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος
    Καλά δεν καταλαβαίνεις ρε συ Νίκο?
    Εξισώνεις τον λαθροθήρα με τον κυνηγό?
    Κι αν απαγορέψουμε τον νόμιμο θα βλάψουμε τον παράνομο??

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex14 Προβολή μηνύματος
    μη το παμε εκει τωρα.
    Το "κρεας" το εκτρεφεις για να το φας. Το ελευθερο πουλι ομως ?
    Οχι Αλεξ.. Να το πάμε!
    Οπως εσύ κι εγώ δεν διάλεξες απο ποιούς και που θα γεννηθείς έτσι και το "κρέας"

Θάνατος και Ζωή , δύο όψεις του ίδιου νομίσματος , δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο , ότι είναι ζωντανό κάποια στιγμή θα φαγωθεί , ημών συμπεραλαμβανομένων..

Αγαπώ το είδος και φροντίζω να υπάρχει επειδή καταναλώνω , τρώω κάποια άτομα του είδους αυτού.

Δεν ειπε κανεις να μην συζητάμε... Μην τα βγάζουμε ολα ροδινα ομως... Εσυ ξεκίνησες να λες για το οτι ο κοσμος που δεν κυνηγα είναι σαν την γιαγια οταν καλείται να μιλήσει για μοτοσακά..

Παλαιό μέλος
    Ακριβώς το αντίθετο γιατί κανείς δεν καταστρέφει αυτό που αγαπάει, αλλά φροντίζει να υπάρχει και να αυξάνεται με προστατευόμενες περιοχές , εμπλουτισμό μέσω εκτροφείων , σπορές και παροχή νερού σε ορεινές περιοχές , μελέτες και παρακολούθηση πληθυσμών , αυστηρά όρια αριθμού θηρευσίμων ανα κυνηγό , εναντίωση σε παράνομη και αυθαίρετη δόμηση , εναντίωση στις ανεμογεννήτριες (ξέρετε τάχα πόσα αποδημητικά πέφτουν νεκρά γύρω τους?)
    Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω .. Α ρε Μάργαρη (παν. καθηγητής που δεν ήταν κυνηγός αλλά επιστήμονας οικολόγος ) ποιός σε άκουγε όταν τα έγραφες όσο ζούσες..
    Η δεν καταλαβαινω τι γραφεις η δεν καταλαβαινω τι βλεπω.
    Εκτος αν γραφεις τι ΘΑ επρεπε να γινεται.Εδω στα μερη μου ενας στους δεκα ειναι σοβαρος κυνηγος .Οχι μονο σεβεται τους κανονες αλλα εχει επιβαλει στον εαυτο του και σκληροτερους.Ολοι οι αλλοι ειναι για τον γαιδαρο καβαλα.

Πυροβολουνε γερακια,αετους,αγριοκατσικα,ζαρκαδια και οσο πιο σπανιο το ειδος τοσο περισσοτερο αντριλικι θα πουλησουνε το μεσημερι στο καφενειο.Κυνηγανε ολες τις εποχες του χρονου,με οτι τροπο μπορεις να φανταστεις.Περιμενουνε να πεσει χιονι και σκοτωνουνε τα παγωμενα ζωα μονο για να τα αρμαθιασουνε μετα,σαν συκα,και να βγαλουνε την φωτογραφια της ντροπης.

Οσο για τα ζωα τους....τουρτουριζουνε σε ανηλια μερη εξω απο το καφενειο,οσο τα ζωα μεσα τρωνε και πινουνε και λενε ιστοριες για αντρες.Ασε ρε nick... ,τους σιχαθηκε η ψυχη μου.

Το κυνηγι ειναι μια ανθρωπινη αναγκη (γνωμη μου) και πρεπει να συνεχισει να υπαρχει.Αν ομως τους κανονες δεν τους σεβονται οι ιδιοι οι εμπλεκομενοι ειναι θεμα χρονου να αρχισουνε να κυνηγανε σε ιδιωτικους χωρους ,κυνηγι που βαριεται να παρει τα ποδια μου.

Ουτε κουβεντα φυσικα δεν θα πω για τους σωστους κυνηγους (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από (Mostra)damoS Προβολή μηνύματος
    Δεν ειπε κανεις να μην συζητάμε... Μην τα βγάζουμε ολα ροδινα ομως... Εσυ ξεκίνησες να λες για το οτι ο κοσμος που δεν κυνηγα είναι σαν την γιαγια οταν καλείται να μιλήσει για μοτοσακά..
    Δεν έγραψα αυτό..
    Εγραψα πως όποιος δεν γνωρίζει δεν μπορεί να βγάζει συμπεράσματα.. Οπως η γιαγιά του παραδείγματος δεν γνωρίζει απο μοτο..

Αγαπώ το είδος και φροντίζω να υπάρχει επειδή καταναλώνω , τρώω κάποια άτομα του είδους αυτού.
    Σωστο, αλλα οι κυνηγοι εχουν γινει πιο πολλοι και απο τα σπουργιτια. Ενα να σκοτωσει ο καθενας εξαφανιστηκαν τα σπουργιτια.
    Επειδη εχω καποια ηλικια και ως αμυαλος νεανιας ειχα ασχοληθει για ενα φεγγαρι με το "αθλημα" μπορω μετα βεβαιωτητας να πω οτι τα θηραματα εχουν μειωθει δραματικα.
    Που θα παει αυτο ? Και μη τα βλεπεις ολα οπως θα επρεπε να ειναι. Υπαρχουν πολλοι καφροι αναμεσα μας.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Η δεν καταλαβαινω τι γραφεις η δεν καταλαβαινω τι βλεπω.
    Εκτος αν γραφεις τι ΘΑ επρεπε να γινεται.Εδω στα μερη μου ενας στους δεκα ειναι σοβαρος κυνηγος .Οχι μονο σεβεται τους κανονες αλλα εχει επιβαλει στον εαυτο του και σκληροτερους.Ολοι οι αλλοι ειναι για τον γαιδαρο καβαλα.

Πυροβολουνε γερακια,αετους,αγριοκατσικα,ζαρκαδια και οσο πιο σπανιο το ειδος τοσο περισσοτερο αντριλικι θα πουλησουνε το μεσημερι στο καφενειο.Κυνηγανε ολες τις εποχες του χρονου,με οτι τροπο μπορεις να φανταστεις.Περιμενουνε να πεσει χιονι και σκοτωνουνε τα παγωμενα ζωα μονο για να τα αρμαθιασουνε μετα,σαν συκα,και να βγαλουνε την φωτογραφια της ντροπης.

Οσο για τα ζωα τους....τουρτουριζουνε σε ανηλια μερη εξω απο το καφενειο,οσο τα ζωα μεσα τρωνε και πινουνε και λενε ιστοριες για αντρες.Ασε ρε nick... ,τους σιχαθηκε η ψυχη μου.

Το κυνηγι ειναι μια ανθρωπινη αναγκη (γνωμη μου) και πρεπει να συνεχισει να υπαρχει.Αν ομως τους κανονες δεν τους σεβονται οι ιδιοι οι εμπλεκομενοι ειναι θεμα χρονου να αρχισουνε να κυνηγανε σε ιδιωτικους χωρους ,κυνηγι που βαριεται να παρει τα ποδια μου.

Ουτε κουβεντα φυσικα δεν θα πω για τους σωστους κυνηγους (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα).
    Να τους καταγγείλεις , όπως κάνω κι εγώ , σε δασαρχεία , θηροφυλακή , αστυνομία .. Οχι ρουφιάνικα αλλά μετά απο προειδοποίηση .
    Εχεις έννομο συμφέρον να προστατέψεις το περιβάλλον όπως ακριβώς την αυλη του σπιτιού σου , γιατί το βουνό οι θάλασσες και οι κάμποι Είναι αυλή του σπιτιού σου!!

Φτάσαμε να λέμε πως όποιος κατέχει λειόκανο όπλο (Το μόνο επιτρεπόμενο) είναι και κυνηγός.. Αμ δε!!
    Ας όψεται η νομοθεσία που επιτρέπει στον καθένα να έχει κυνηγετικό όπλο..
    Η μόνες νόμιμες χρήσεις του κυνηγετικού όπλου είναι στο κυνήγι (υπο τις προυποθέσεις του νόμου) και το σκοπευτήριο .. Τέλος.
    Ολα τα υπόλοιπα δήθεν για προστασία κλπ είναι παράνομα.
    Και ούτε θα απολογηθώ εγώ για τον χωρικό που θέλει να προστατέψει τις κότες και τα περιστέρια του πυροβολεί τα γεράκια ή αυτόν που σκορπίζει φόλες για τις αλεπούδες και δηλητηριάζει αετούς και σπάνια όρνια.
    Είναι πολλά που δεν ξέρετε φίλοι και πιστέψτε με δεν προσπαθώ να σας μετατρέψω απο μηχανόβιους σε κυνηγαρέους αλλά αφου έγινε κουβέντα καταθέτω κι εγώ την αποψή μου.

Εγώ λοιπόν δεν είμαι του είδους. Αρα δεν μπορώ να ξέρω σωστά?? Εσύ ξέρεις γιατί ασχολείσαι.
    Πες μου λοιπόν το εξής. Γνωρίζεις κανένα μέλος συλλόγου που να έχει τροποποιημένο ημιαυτόματο ώστε να πέρνει πλέον των 3 φυσιγγίων?? και ας λέει ο νόμος.
    Γνωρίζεις κανέναν που να βγαίνει για κυνήγι με φακό νύχτο για λαγό??
    Γνωρίζεις κανέναν που να παράτησε τα σκυλία του στο βουνό να ψωφήσουν γιατί τρόμαζαν απο τους κρότους?
    Είμαι απο τον Εβρο και δυστυχώς έχω δεί καρότσες και καπώ αγροτικών φορτωμένες και έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Ημουν και στην Κρήτη και έχω δεί και ακούσει τα ίδια και χειρότερα.

και επειδή δεν γνωρίζω είπα να ρίξω μια ματία να δώ τι λένε τα μέλη.. http://www.e-artemis.gr/forumz/forum...o/266493535-2/

δες πόσοι γνώστες μιλάνε για απίθανα πράγματα σε ένα μόνο φόρουμ.. Δες τι λένε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται και μετά για τα πτηνα και τα ζώα...

Αυτό που λέω είναι δυστυχώς και σε αυτό τον χώρο περισσότερα είναι τα κακώς κείμενα παρά τα καλά... Ούτε επίθεση σε σένα είναι προσωπική ούτε έχω κάτι με τους κυνηγούς.. Αλλα μην τρελαθούμε οτι επιτελούν και κοινωνικό και οικολογικό έργο και πάλι καλά που έχουμε και αυτούς...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    διαβασε τι γράφει ο φίλος φωτογραφος κάπου δίπλα...

Postby gema »
    Το νεο το διαβασαμε και μεις στη σελιδα της ΕΟΕ. Δεν ειναι κατι καινουριο (για οποιον τουλαχιστον ασχολειται με το θεμα). Την προηγουμενη βδομαδα εμεις βρηκαμε δυο σακκουλες σκουπιδιων γεματες φτερα και κοκκαλα πουλιων. Μαλλον κυνηγοι που εντοπιστηκαν και ξεφορτωθηκαν τη λεια τους ή καποιος που τα πουλια τον ενοχλουσαν σε καποια δραστηριοτητα του και τα ξεκανε.
    Οι πιθανοτητες αντιμετωπισης δυστυχως ειναι μικρες. Οσο, σε παρομοιους χωρους, επιτρεπεται οποιαδηποτε ανθρωπινη δραστηριοτητα (ψαρεμα, καλιεργεια, οικοδομηση, υλοτομια) και δεν υπαρχει σοβαρη αστυνομευση, θα υπαρχουν και ολα αυτα τα φαινομενα. Σοβαρη αστυνομευση δε θα υπαρξει, γιατι εκει μπαινουν τα προσωπικα συμφεροντα και το πολιτικο κοστος των τοπικων αρχοντων. Και αναφερουμε παραδειγματα απο το χωρο που δραστηριοποιουμαστε:
    Η υλοτομια επιτρεπεται κατα περιοδους σε ορισμενες μονο περιοχες και οχι το σαββατοκυριακο (δε δουλευει το δασαρχειο, οποτε για να μη βαλει υπηρεσια, απαγορευει την υλοτομια). Μαντεψτε: Καθε σαββατοκυριακο βλεπεις φορτηγα να βγαινουν απο το δασος φορτωμενα ξυλα. Και φυσικα δεν ειναι μονο απο εκει που επιτρεπεται (γιατι θα πηγαιναν οποιαδηποτε αλλη μερα νομιμα). Αφου επισημα το δασαρχειο τους ειπε οτι το σαββατοκυριακο ΔΕΝ υπαρχει ελεγχος. Τι θα γινοταν;
    Το κυνηγι απογορευεται ολο το χρονο. Τα σαββατοκυριακα; Τοτε δε γινεται κυνηγι. Γινεται πολεμος. Το ιδιο τα απογευματα (φορεας και δασαρχειο δουλευουν μεχρι τις 3, λετε να μην το ξερουν. Μπροστα μας ετυχε και η εξης σκηνη: 2 βαρκες με κυνηγους στη λιμνη. Ενας ψηλα στον αρχαιολογικο χωρο (στον οποιο απαγορευται η εισοδος, εκτος προφανως αν εισαι φιλος των κυνηγων) με κινητο να τους ειδοποιει για τις κινησεις του δασαρχειου. Ενα τζιπ του δασαρχειου να πηγαινει γυρω γυρω στη λιμνη πιστευοντας οτι θα πιασει τους κυνηγους οταν βγουν με τουφεκια και θηραματα. Φυσικα τους αφησαν να πιασουν τη μια βαρκα που δεν ειχε τιποτε. Η αλλη βγηκε αλλου. Οταν επισημαναμε στο δασαρχη τι γινοταν (κατα τη διαρκεια της "καταδιωξης") μας απαντησε οτι δεν ειχε αλλο προσωπικο αλλα ουτε και βαρκα να μπει στη λιμνη. Στην περιοχη (5 km πιο περα) υπαρχει βαση ναυτικου και στρατιωτικο αεροδρομιο. Δε μπορουσε τοσα χρονια να εχει ζητησει την συνεργασια τους; Και βαρκες εχουν και ελικοπτερα. Ειναι ο ιδιος δασαρχης που "παρελειψε" να παραστει σε αγωγη του δημοσιου κατα καταπατητη της περιοχης. Και φυσικα ερημην του δημοσιου ο καταπατητης νομιμο
    ποιηθηκε. Θελετε κι'αλλα; Εχουμε πολλα....

άρα τι λέμε?
    ανανήψαντας

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων