Σελίδα 6 από 30 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 443

Θέμα: Adventure riding.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Ο σκοπός του adventure, και των δυσκολιών που πάνε με αυτό, προκύπτει απο πάρα πολλούς παράγοντες.
    Συμφωνώ και εγώ όντως το έχω πιάσει πολύ απλοϊκά το θέμα.
    Την επιλέγω γιατί θέλω να φτάσω σε ένα μέρος το οποίο είναι μαγικό, εξωπραγματικό, μοναδικό στο κόσμο και η όψη του θα με κάνει να παραμιλώ και να το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Το επιλέγω γιατί στο τέλος της θα βρώ ανθρώπους σπάνιους και ανόθευτους από άλλες εποχές.
    Μου αρκεί αυτό

Αν και θα μπορούσες να πας με ένα buggy και να μην σε φέρουν στα όρια της λιποθυμίας τα 85χλμ άμμου.
    Αλλά όχι, επέλεξες μοτοσυκλέτα γιατί, .....adventure! (πλάκα κάνω φυσικά , το ταξίδι σου είναι απίστευτο ).

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Κάθε δέκα μέρες αλλαγή λάδιων και κάθε 2 βδομαδες βαλβιδες είναι παρά πολύ καλός χρόνος περιοδικης συντηρησης σε τέτοιες συνθήκες, κατά την άποψη μου και χωρίς να έχω πάει σε άλλο βουνό εκτός από αυτό που είναι έξω από το σπίτι μου...

Α έχω παει και στη Πίνδο αλλά εκεί ήμουν με τα πόδια και δε πιανεται

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Αν δεν ήταν το χώμα θα πήγαινα με οτιδήποτε, και με το scooter έφευγα αύριο το πρωί. Αλλά για το χώμα ένα ελαφρύ 250 θα ήταν αυτό που θα έψαχνα, κάτι σαν KLX 250.

Επίσης να ρωτήσω κάτι τον road spirit: ΑΝ οδηγούσε η γυναίκα, θα προτιμούσες να κάνεις το ταξίδι με δυο μικρά (μέχρι 250) ή με το 800 που πήγες;
    Travel, Grow, Share

Daz... Έχεις πιάσει ένα ωραίο θέμα και εγώ απάντησα στο πόδι.. Ο Road spirit αναφέρει πολύ σωστά πως ορίζεται ένα adv ταξίδι. Άρα συζητάμε για adventure riding-bike που να μπορείς να κάνεις το κατσίκι? Γιατί πχ o doug με το harley μια χαρά πήγε BAM(είχε κάνει μοντίφα όμως)...Να σου πάρω ένα άλλο παράδειγμα? Όχι γιατί μου την ''λες'' για το ρημάδι, αλλά γιατί φίλε μου Daz άμα θες, θα υποφέρεις αλλά θα πάει... Ακόμα και στα κοτρόνια που έδειξες...

emilio scotto στον δρόμο προς Cape town
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	images.jpg 
Προβολές:	348 
Μέγεθος:	15,5 KB 
ID:	301963
    Νότια Αμερική

Όνομα:	images23.jpg 
Προβολές:	344 
Μέγεθος:	7,9 KB 
ID:	301964

Άρα Daz, ξεκαθαρίζω ότι υπάρχουν όντως κάποιοι που θα πάνε με ότι να ναι και όπου να ναι... Οπότε συζητάμε για το τι θα διάλεγε ένας μέσος αναβάτης που θα ήθελε ότι συνάντηση σε μεγάλο ταξίδι θα μπορούσε να το περάσει με μια σχετική άνεση.. Συζητάμε για ένα μηχανάκι, που θα ένιωθες άνεση να βάλεις χέρι. Για ένα μηχανάκι που δεν θα το κοιτάνε έκπληκτοι οι μηχανικοί στο Uzbek όπως κοιτάνε οι ΔΝΤ τον ελληνικό προϋπολογισμό... Συζητάμε για ένα μηχανάκι, που θα σε φτιάχνει άσχημα στην καρδιά όταν θα το βλέπεις έξω από την σκηνή σου.. Γιατί μπορεί αύριο να παρουσιαστεί ένα μηχανάκι, που ως δια μαγείας να κάνει όλα αυτά που ανάφεραν όλοι ,αλλά να μην σε φτιάχνει...

Εύγε που μας έβγαλες από το λήθαργο

ps:Βόλτα στο Μαρόκο
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων images25.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από Gallos; 22/10/2013 στις 09:58.
    Me gusta la moto, me gustas tu....

Gallos : όπως ειπες, αμα θες να πας και δεν έχεις χρήματα, θα πας με οτι έχεις ή σου επιτρέπει η οικονομική σου κατάσταση να αποκτήσεις. Αλλά αυτό ίσως είναι διαφορετικό απο το "ιδανικό".

Antsoar: αμα πηγαίναμε με 2 μοτό και ειχαμε τα χρήματα θα πηγαίναμε με 2 690. Γιατί για μένα αυτό είναι το ιδανικό. Αν τώρα υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει δυνατοτητα αλλη πέραν της επιλογής "800 ή 2x250” τότε σαφώς το δεύτερο.

Για ταξίδι RTW νομίζω ότι ο γνωστός Ηλίας έκανε μία από τις καλύτερες επιλογές....
    Ποιός μπορεί να πει ότι το XR με συγκεκριμένες μετατροπές (αύξηση χωρητικότητας ρεζερβουαρ, ενίσχυση υποπλαισίου) δεν είναι μία από τις απαντήσεις στην κεντρική ερώτηση του θέματος...
    Ακόμα δεν βλέπω βέβαια κάποιον να απαντάει αν στην ίδια κατηγορία το ψεκαστό μπορεί να προσφέρει με αξιοπιστία καλύτερες επιδόσεις (χαμηλότερη κατανάλωση, προσαρμογή στις διαφορετικές πυνκότητες αέρα (υψόμετρο κλπ), και αν τελικά είναι ευκολότερο να βρεις μεμβράνη για καρμπ στη μέση του πουθενά, ή να κάνεις σέρβις στα ιντζεξιονς....
    Μία παρατήρηση δική μου είναι ότι ένα συν παραπάνω στην άνεση ταξιδιου το δίνει ένα παρόμοιας αλεξίσφαιρης κατασκευής δικύλινδρο μοτερ (250 κυβικών)....
    βέβαια το παραπάνω δεν ξέρω πως συνδυάζεται με την απαραίτητη ύπαρξη μανιβέλας που επίσης μπορεί να κριθεί σωτήρια στη μέση του πουθενά....

τέλος θεωρώ εκτός θέματος κυβισμό άνω των 400-600 κ.εκ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar

Antsoar: αμα πηγαίναμε με 2 μοτό και ειχαμε τα χρήματα θα πηγαίναμε με 2 690. Γιατί για μένα αυτό είναι το ιδανικό. Αν τώρα υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει δυνατοτητα αλλη πέραν της επιλογής "800 ή 2x250” τότε σαφώς το δεύτερο.

Με εκπλήσεις ευχάριστα και στις δυο περιπτώσεις
    Travel, Grow, Share

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Ακόμα δεν βλέπω βέβαια κάποιον να απαντάει αν στην ίδια κατηγορία το ψεκαστό μπορεί να προσφέρει με αξιοπιστία καλύτερες επιδόσεις (χαμηλότερη κατανάλωση, προσαρμογή στις διαφορετικές πυνκότητες αέρα (υψόμετρο κλπ), και αν τελικά είναι ευκολότερο να βρεις μεμβράνη για καρμπ στη μέση του πουθενά, ή να κάνεις σέρβις στα ιντζεξιονς....
    Mιας και αναφερεις το παραδειγμα του Ηλια και του carb, ισως να βολευε το injection. Ο Ηλιας χρειαστηκε μεμβρανη η οποια δεν βρισκοταν ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Για την ακριβεια, η μεμβρανη που χρειαστηκε ο Ηλιας για να συνεχισει το ταξιδι του, ηταν Αμερικη–Ολλανδια–Ελλαδα–Ουζμπεκισταν.
    Νομιζω οτι αν δεν καθαριζε ο tifoefs δεν νομιζω να επεστρεφε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

...
    Το λινκ παραπανω?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Mιας και αναφερεις το παραδειγμα του Ηλια και του carb, ισως να βολευε το injection. Ο Ηλιας χρειαστηκε μεμβρανη η οποια δεν βρισκοταν ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Για την ακριβεια, η μεμβρανη που χρειαστηκε ο Ηλιας για να συνεχισει το ταξιδι του, ηταν Αμερικη–Ολλανδια–Ελλαδα–Ουζμπεκισταν.
    Νομιζω οτι αν δεν καθαριζε ο tifoefs δεν νομιζω να επεστρεφε.
    Μηχανικό καρμπυρατέρ και ξερό ψωμί!

Το λινκ παραπανω?
    δεν το είχα δει...
    πολύ εύστοχη παράθεση!

Βέβαια δεν αναφέρει την περίπτωση που τα μπεκ χρειάζονται καθαρισμό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αντβεντσιουρ
    όμως αναμφισβήτητα είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματά τους απ' ότι φαίνεται....

Μπεκ βενζίνης και να θέλουν καθαρισμό , πρέπει να του βάλεις λάσπη αντί για καύσιμο και να έχει χαλάσει και το φίλτρο .

Πιο πιθανό είναι απλά να χαλάσουν , ή να χαλάσει ένα tps ....γιαυτό πάντα μαζί spare αυτά , όταν έχεις injection .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    δεν το είχα δει...
    πολύ εύστοχη παράθεση!

Βέβαια δεν αναφέρει την περίπτωση που τα μπεκ χρειάζονται καθαρισμό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αντβεντσιουρ
    όμως αναμφισβήτητα είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματά τους απ' ότι φαίνεται....

δεν θα χρειαστούν σίγουρα τίποτα εκτός από ρεύμα και βενζίνη.
    αλλά βέβαια έτσι προκύπτει και η ανάγκη αξιόπιστης ηλεκτρικής εγκατάστασης μπαταρίας μεγαλύτερης γεννήτριας κλπ.
    Εβαλα μερικές πηγές πιθανών προβλημάτων τώρα στην εξίσωση,που συμβάλουν και στο βάρος?
    Ετσι βεβαίως φτάνουμε στο αξιοπερίεργο του 400αριού που ενώ έπρεπε να είναι 120 κιλά καταντάει να ζυγίζει όσο ένα 650 εικασαετούς σχεδίασης.
    Και για να κινηθεί αξιοπρεπώς βέβαια χρειάζεται αντίστοιχα άλογα που έρχονται συνήθως με υψηλές συμπιέσεις και άγριους εκκεντροφόρους,
    θυσιάζοντας την ροπή χαμηλά και το ράθυμο γουργουρητό στις μεσαίες.
    Από την άλλη το καρμπυρατέρ απαιτεί απλά βενζίνη.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    θα γυρίσουμε τη κουβέντα στο "και με τι μηχανάκι μπορείς να κάνεις ταξίδι adventure" ή το παραθέτεις ως δείγμα ιδανικού μηχανακιού για adventure?
    Γιατι δεν ειναι ιδανικο ?.Δεν ασχολεισαι με θεματα μεταφορας της μοτοσυκλετας,απλως το αγοραζεις απ'την χωρα που θες να ξεκινησεις και το πουλας οταν τελειωσεις το ταξιδι.Και απο reviews διαβαζω οτι ειναι αξιοπιστο,εχει πουλησει εκατομμυρια κομματια +οτι μπορεις να βρεις και ανταλλακτικα σε χωρες οπως Περου,Νεπαλ, Ονδουρα κλπ οπου πωλειται κατα κορον.
    Επανερχομαι με καρμπς κλπ που διαβασα εδω http://www.sibirskyextreme.com/2013/...e-selection-2/ γιατι πρεπει να παω την μικρη για χορο(θελουν και ταξιδι RTW τα μουτρα μου )

Οι μεταλλικές βαλίτσες ... ένας ακόμα μύθος του adventure riding. Είναι γυαλιστερές οι παντέρμες και τονόνουν το "εγώ" μας και χωράνε και αυτοκόλλητα.
    Ένα ακόμα απο τα μαθήματα που πήρα. Μεταλλικές βαλίτσες ποτέ σε τέτοια ταξίδια, όπως συμφωνούν εξάλλου και όλοι όσοι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο. Colebatch, Lewis, κλπ κλπ κλπ ...

Σπάνε πόδια, προσθέτουν βάρος, αν τσαλακωθούν σε μια πτώση λες αντίο στην αδιαβροχοποίηση, θες λαμαρινατζή να στις ισιώσει (μέχρι τότε πανικόβλητος τυλίγεις ότι έχεις μέσα σε σκουπιδοσακούλες για να μη βραχεί), μεταφέρουν δυνάμεις απο το χτύπημα/πτώση στο υποπλαίσιο, δεν βοηθούν στην απόσβεση κραδασμών, γενικά ΔΕΝ.
    Δεν γίνεται να συμφωνήσω περισσότερο!!!
    Και για του λόγου το αληθές.... και επειδή μ' αρέσει να μιλάω με ντουκουμέντα....

Πίστα Merzouga-Tagounite (Μ6), Μαρόκο

Όνομα:	P5020449.jpg 
Προβολές:	281 
Μέγεθος:	92,4 KB 
ID:	302025

Touratech Zega... νέου τύπου, μετά από ένα παρολίγον... δυστύχημα στον "Δρόμο της Ελπίδας" (Route de l' Espoir), Μαυριτανία

Όνομα:	P5130795.jpg 
Προβολές:	281 
Μέγεθος:	96,9 KB 
ID:	302026

Και το παλικάρι που ανέλαβε να την ξανακάνει... παλαιού "ορθογώνιου" τύπου, λίγο πριν τα σύνορα με Μάλι (Boutilimit, Μαυριτανία)

Όνομα:	P1000727.JPG 
Προβολές:	280 
Μέγεθος:	83,4 KB 
ID:	302027

Ένα από τα σημεία που σίγουρα θα αναθεωρήσω για το επόμενο ταξίδι μου...

Σελίδα 6 από 30 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2015, 02:44
  2. Adventure Riding tips
    από MikeG στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2013, 13:36
  3. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2013, 23:35
  4. Adventure Riding.....Τότε και Τώρα....
    από SVX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 13:34
  5. TRAIL RIDE, θα ερθει τελικα κανεις για παρέα?
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 17:30

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF