Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 178

Θέμα: Υπερυθρη Θερμανση

Banned
    και με ζυγισμα
    και κουτουραδα-εναφορτηγο-μιαπλατφορμα,φετινα,περσινα,οξεια,βελανιδι κλπ
    ελληνικα,βουλγαρικα,αλβανικα,σκοπια κλπ
    απλα απο τις αλλοδαπες χωρες
    οι εμποροι το αγοραζουν τζαμπα,και το πουλαν για ελληνικο

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    70-80 κομμενα σκισμενα στην αυλη μου.....
    Νομιμα?

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Νομιμα?
    αμπσολουτλι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    140 ευρο ο τονος τα ξυλα?????????
    α τους κλεφτες
    το κιλο εχει 0,18€ εδω στην αθηνα
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    το κιλο εχει 0,18 εδω στην αθηνα
    δλδ 180 ο τονος

παιζουν πολλες προσφορες με 0.14€ 140δλδ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    Παιδιά, αφήστε του τόνους.....το κυβικό μόνο μπορείς με σχετική ακρίβεια να υπολογίσεις....

70-80/τόνος αποκλείεται.......το κυβικό εννοείς, το οποίο είναι 300-400 κιλά συνήθως...
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Τα ξυλα παιδια απο τοτε που αρχισαν να τα πωλουν με το κυβικο εγινε τρελος τζογος για το ποσο τελικα θα ζυγιζει ο τονος που θα σου φερουν!

Καποιοι λενε οτι καταφερνουν να κυβισουν εως και 900 κιλα ξυλα....αλλοι παλι πουλανε μονο 400 κιλα ξυλα ως ενα κυβικο! Οποτε επειδη οι διαφορες ειναι τεραστιες πιστευω οτι σε συνδιασμο με την περισσοτερη φροντιδα που ζηταει ενας καυστηρας ξυλου (πρεπει να τον ταΐζεις πιο συχνα υλικο) δεν ειναι και πιο βολικη επιλογη.
    Αναφερεται πιστευω σε κατοικους επαρχιας και πιο συγκεκριμενα αυτους των βορινων περιοχων που ουτως ή αλλως θα εκοβαν και θα ντανιαζαν τα ξυλα τους . Στην Αθηνα παιζει να σε κλεψουν πολυ χοντρα και δεν αξιζει να κυνηγας τον καθες "επαγγελματια"!

Για εμενα η πιο συμφερουσα επιλογη (δοκιμασμενη) ειναι ο καυστηρας που καιει πυρηνα. Τα μειονεκτιματα αντισταθμιζοναι απο την πολυ χαμηλη τιμη του υλικου! Νομιζω οτι αυτην την στιγμη ειναι η πιο value 4 money επιλογη! Αλλα Εχει και τα μειονεκτιματα που ανεφερα, οπως η δυσοσμια (το βασικοτερο) που ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να εχει σκεφτει καποιος πως θα λυσει πριν προχωρησει στην εγκατασταση!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    βασικά δεν υπάρχει "η καλύτερη λύση για θέρμανση"
    υπάρχει τι ανάγκες έχει ο καθένας
    άλλες ανάγκες έχω εγώ, που γενικώς δεν έχω θέμα με το κρύο, και μένω στον Πειραιά, άλλες ανάγκες έχει ένας οικογενειάρχης με μωρά στη Φλώρινα
    προσδιορίζοντας τις ανάγκες μας, βρίσκουμε και τον καταλληλότερο (και κυρίως οικονομικότερο) τρόπο θέρμανσης

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    βασικά δεν υπάρχει "η καλύτερη λύση για θέρμανση" υπάρχει τι ανάγκες έχει ο καθένας
    +απειρο

Και επισης ξεκινάμε λάθος ξεκινόντας να κοιτάμε εναλλακτικους τρόπους θέρμανσης οταν τα σπίτια μας ειναι αμονωτα!
    Αντι να δωσω 800-1000-1200 ευρω σε ενα ξυλο/πυρηνο/ηλεκτρικο λεβητα καλύτερα να τα δώσω να κάνω μια θερμοπρόσωψη στο διαμέρισμα μου

άλλες ανάγκες έχω εγώ, που γενικώς δεν έχω θέμα με το κρύο, και μένω στον Πειραιά, άλλες ανάγκες έχει ένας οικογενειάρχης με μωρά στη Φλώρινα
    προσδιορίζοντας τις ανάγκες μας, βρίσκουμε και τον καταλληλότερο (και κυρίως οικονομικότερο) τρόπο θέρμανσης
    + όσα θες...
    Επίσης τόση ώρα διαβάζω το νήμα, ξεκίνησε από την υπέρυθρη θέρμανση, πήγε στην θερμομόνωση και κατέληξε σε τιμές ξύλου... Γιατί δεν το ονομάζουμε, "τα πάντα για την οικιακή θέρμανση" να είναι και πιο σαφές....?

και ξαναπάμε:

για έναν μεγάλο αριθμό κόσμου, ίσως και πλειοψηφία, που δεν έχει σπίτι σε ανοικτό μέρος, αλλά έχει διαμέρισμα σάντουιτς ανάμεσα σε άλλα διαμερίσματα, ή παλιά μονοκατοικία με πέτρινους τοίχους, περιπτώσεις που δεν πάσχουν τόσο από μόνωση, θα πρότεινα τη γκαζοσομπα...
    Προσωπικά πέρυσι, ζέστανα το σπίτι μου με κάτι λιγότερο από 5 γκαζομπουκάλες (κόστος περίπου 80-100ευρώ). Η γκαζόσομπά μου έχει αερόθερμο από πάνω το οποίο δούλευε μόνιμα στον ανεμιστήρα χωρίς τις αντιστάσεις, κι έτσι έστελνε τον θερμό αέρα οριζόντια μέσα στον χώρο.
    Το μόνο που θα πάρω φέτος σαν έξτρα βοήθεια είναι έναν αφυγραντήρα ή ένα κλιματιστικό για να δουλεύει σε λειτουργία "dry" ώστε να αφυγραίνει τον χώρο, διότι στα κλειστά σπίτια η υγρασία είναι μεγάλος παράγοντας χαμηλής απόδοσης της θέρμανσης του σπιτιού...
    θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου για το γκάζι, πρέπει να είσαι χαζός για να γίνει ατύχημα, ειδ' άλλως είναι πολύ ασφαλές, με όλες τις νέες συσκευές να έχουν βαλβίδες ασφαλείας. Επίσης, δεν έχει αέρια κατάλοιπα τοξικά ή επικίνδυνα, και σαν δείκτη απόδοσης έχει 4 φορές παραπάνω από του πετρελαίου.... για ξύλο και λοιπά, συγνώμη αλλά είναι επίσης εκτός συναγωνισμού.

Αν μια θερμομονωση κοστιζε 5000€ , ολοι αυτο θα εκαναν..........αλλα δεν κοστιζει τοσο συν οτι αποτελει μια πολυ περισσοτερο χρονοβορα και πολυπλοκη διαδικασια! Μακαρι να μπορουσαμε να το κανουμε ολοι αυτο...ή ακομη καλυτερα να επιβαλοταν (κυριολεκτικα οχι στα χαρτια) απο το κρατος οταν ξεκινουσε μια οικοδομη!

Μεχρι λοιπον μια θερμομονωση να φτασει να κοστιζει οσο η αλλαγη ενος καυστηρα νομιζω οτι η καλυτερη λυση ειναι η επιλογη ενος φτηνοτερου και "οικολογικοτερου" καυσιμου(!), δεδομενου οτι υπαρχουν διαφοροι λογοι που δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε το πετρελαιο περαν του οτι ειναι ακριβο !

Σιγουρα μια σωστη κατασκευη κατοικιας ειναι το ιδανικο αλλα απεχουμε πολυ απο το συγκεκριμενο και δεν ειναι καιρος για εξοδα!
    NO NEWS..........GOOD NEWS

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    πόσο στοιχίζει δηλαδή μια θερμομόνωση ; πάνω από 5000 ;;;;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Εξαρταται το σπιτι ή τελος παντων την εκταση που θελεις να μονωσεις.

Αν μιλαμε για ενα -δυο εξωτερικα ντουβαρια (πχ διαμπερες διαμερισμα ενδιαμεσου οροφου που γειτνιαζει με αλλες πολυκατοικιες) σιγουρα δεν θα κοστιζει τοσο.

Αν ομως αναφερεσε σε διοροφη κατοικια ακαλυπτει και απο τις τεσσερις πλευρες με ταρατσα και πυλωτη ανοιχτη ....εε μαλλον 5000ε δεν θα σου φτασουν! Υποθετω δεν ξερω , δεν εχω ρωτησει , μακαρι να κοστιζει λιγοτερο!

Απλα στην μονωση εχεις να κανεις με συνεργεια ,οικοδομικες εργασιες και την περιπτωση κατι να μην γινει σωστα και να σου βγαλει ζημια!

ΠΧ Προσφατα (προπερσι) καναμε υγρο-θερμο μονωση στην ταρατσα! Ολα καλα μεχρι που ενα χρονο μετα συνειδητοποιησαμε οτι το συνεργιο ερηξε σημαντικη ποσοτητα του μονοτικου υλικου μεσα στις υδροροες οι οποιες και βουλωσαν και στην πρωτη καλη μπορα ξερασε ολα τα νερα μεσα στα ντουβαρια και στους τρεις οροφους.

Εε την συνεχεια την φανταζεστε!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Μέση τιμή για θερμομόνωση (στον Έβρο) ειναι στα 35 ευρω το μέτρο (τοιχος ή οροφή)
    Εχω ακούσει για δουλειες στα 20 ευρω, οπως και στα 50 ευρω το μέτρο. (τα υλικά ποικίλουν)

Στα κέντρα σίγουρα ειναι οικονομικότερα.
    Οποτε do the maths
    Σε μονοκατοικία με 3 τοιχους εκτεθειμένους και οροφή ήταν κοντά στο τάληρο η δουλειά (145 μέτρα σύνολικά με 5αρι φελιζόλ)

Μιλας για μεση τιμη τα 35 € μονο τα υλικα ή το συνολικο κοστος της διαδικασιας ?

Δλδ δεν χρειαζεται αδεια απο πολεοδομια κτλ? Συνεργεια , μλκιες , σκαλωσιες κτλ ολα με 35 €?

UPDATE: Μολις μλησα με φιλο που ασχολητε και μου επιβεβαιωσε οτι για 5-αρι παει 30€-35€ και 10-αρι 40€-45€ ...τιμες Αθηνα αλλα χωρις να αφαιρεις πορτες παραθυρα....παει λεει σεντονι. Αυτα ειναι τιμες που δινουν οι εταιριες ....δλδ ενας μαστορας ιδωτης ισως δωσει καλυτερη τιμη!

Αρα για ενα σπιτι 100τ.μ. θελεις πανω κατω 5500€ τον οροφο να τον μονωσεις και απο τις 4 πλευρες

Πες ενα τριοροφο οικημα....16500€ !Βαλε και ταρατσα-πυλωτη...20000€ !! Βαλε και πολεοδομια και λοιπες μλκιες ...22000€. Και λιγα ειπα αλλα....

Απο οτι φαινεται ειναι λιγο δυσκολοτερο βημα απο το να αλλαξεις καυστηρα.......σιγουρα πιο σωστο ......αλλα δυσκολοτερο!!!

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξέρετε που μπορώ να κάνω υπέρυθρη σε μοτέρ???
    από Wizard13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 20:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF