Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Ήχος καδένας σε CBR 600 RR 2005

Ήχος καδένας σε CBR 600 RR 2005

Καλησπέρα σε όλους,
    εδώ και αρκετά km σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών (3.000 -7.000 rpm) ακούω έναν περίεργο ήχο σαν "χαρχάλιασμα", σαν να συντονίζει κάτι. Ο μηχανικός είπε ότι είναι η καδένα που χαλαρώνει με το χρόνο. Στο προηγούμενο service τεντώθηκε και στην αρχή όλα καλά αλλά μετά από λίγο άρχισε πάλι να το κάνει. Διάβασα online ότι είναι μια "κακή" συνήθεια που παρουσιάζουν τα honda, ο δε μηχανικός στο service είπε ότι ίσως να θέλει αλλαγή ο τεντωτήρας αλλά με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι δεν απαιτείται άμεση ενέργεια για αντικατάσταση, μπορούμε να το δούμε δηλ και πιο μετά.
    Τώρα τελευταία ο ήχος έχει ενταθεί και τον ακούω περισσότερο, είναι και ενοχλητικός.
    Έχει κάποιος κάτοχος CBR 600 RR (ή μη κάτοχος) εμπειρία από κάτι αντίστοιχο? Σίγουρα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κάτι περίεργο μέσα από αυτή την κατάσταση?
    Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας!
    Everybody can ride a fast bike, but very few can ride a bike fast

Ακριβώς το ίδιο παρουσίασε το δικό μου. Άλλαξα τον τεντωτήρα και ησύχασε. Κι εγώ μαζί!
    Think faster than you ride

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Ναι, δεν έχεις πρόβλημα.

Αυτό το
    Στο προηγούμενο service τεντώθηκε
    θες λίγο να μας πεις τι εννοείς και πως τέντωσες την καδένα του εκκεντροφόρου;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς το ίδιο παρουσίασε το δικό μου. Άλλαξα τον τεντωτήρα και ησύχασε. Κι εγώ μαζί!
    Εντάξει, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τόσο που να πηδήξει δόντι... γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα (πέραν του ηχητικού) αλλά και το κόστος αλλαγής τεντωτήρα και φλάτζας είναι μικρό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    το κόστος αλλαγής τεντωτήρα και φλάτζας είναι μικρό.
    Αυτό ακριβώς! Όντως δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αλλά γιατί να το αφήσεις; Και να κοψοχολιάζεσαι σε κάθε κλείσιμο γκαζιού;
    Think faster than you ride

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με καθυσηχάσατε!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ναι, δεν έχεις πρόβλημα.

Αυτό το θες λίγο να μας πεις τι εννοείς και πως τέντωσες την καδένα του εκκεντροφόρου;
    Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο μηχανικός που το πάω για service μου είπε ότι τέντωσε την καδένα λίγο. Δεν γνωρίζω πολλά μηχανολογικά και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό ή απλά μου έλεγε π@π@ριές. Σε κάθε περίπτωση θα αλλαχτεί στο επόμενο service για να ησυχάσω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikRRopixel Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με καθυσηχάσατε!

Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο μηχανικός που το πάω για service μου είπε ότι τέντωσε την καδένα λίγο. Δεν γνωρίζω πολλά μηχανολογικά και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό ή απλά μου έλεγε π@π@ριές. Σε κάθε περίπτωση θα αλλαχτεί στο επόμενο service για να ησυχάσω.
    ΟΚ, πάντως αν βάλεις τον μαμά τεντωτήρα κάποια στιγμή θα στο ξανακάνει. Μπορείς βέβαια να βάλεις μηχανικό με εξωτερική βίδα και κόντρα παξιμάδι (η ΑPE μου φαίνεται τους φτιάχνει).

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	005.jpg 
Προβολές:	242 
Μέγεθος:	60,5 KB 
ID:	298520

Ηonda, μια ζωη πατεντα
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Ωραίος sniper, καλή μόντα θα το έχω υπόψην.
    Τσακώστε και μία

Λοιπόν νομίζω το βρήκα, αυτό εδώ πρέπει να είναι:
    http://ebay.eu/1abVgJ3

Και εδώ σχετικό vid με εγκατάσταση και ρύθμιση (ο τύπος είναι στην Αλάσκα!!!)
    http://www.youtube.com/watch?v=cln1SDCajcY

edit: Δεν μπορώ να βρω την φλάτζα που δείχνει ο τυπάς part no: EC814. Αυτό άραγε είναι της honda ή της APE? Sniper γνωρίζεις?
    Τελευταία τροποποίηση από mikRRopixel; 30/10/2013 στις 11:14.

για να ησυχασεις και να μην εχεις θεμα πας αλλαζεις τεντωτηρα και καδενα και εισαι κομπλε για αλλα 100.000 κμ

εχω αλλαξει τεντωτηρα και μονο οταν αλλαξα και καδενα ησυχασα. τωρα εχω θεμα με την μιζα...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

δεν εχεις πει ποσα χλμ εχει πανω του το cbr αμα εχει γυρω στα 40.000 αλλαξε μονο τεντοτηρα δεν χρειαζετε ακομα καδενα,στα 90.000
    αλλαζεις και τα δυο.

επισης σημαντικο και το εχω παρατηρησει ειναι τα λαδια στα ποσα χλμ τα αλλαζεις και αυτο λεω συγκριτικα με ιδια μηχανακια ιδιο τροπο οδηγησης,εγω αλλαζα ποιο συχνα τα λαδια στα 4.000 ενω ο φιλος τα αλλαζε στα 6με 7000 ιδια μαρκα λαδια και ιξωδες,αλλαξε κατα 10.000χλμ ποιο νωρις απο εμενα τεντοτηρα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    για να ησυχασεις και να μην εχεις θεμα πας αλλαζεις τεντωτηρα και καδενα και εισαι κομπλε για αλλα 100.000 κμ

εχω αλλαξει τεντωτηρα και μονο οταν αλλαξα και καδενα ησυχασα. τωρα εχω θεμα με την μιζα...
    Σε 1.500 km περίπου που είναι το επόμενο service θα τα αλλάξω και τα 2 (τεντωτήρα και καδένα), αλλά σκεφτόμουν και την πρόταση του sniper με τον aftermarket μηχανικό τεντωτήρα γιατί δεν θέλω να μου το παρουσιάσει πάλι σύντομα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει για 100.000 km, αν σκεφτείς ότι μου το παρουσίασε στα πρώτα περίπου 40-50.000 km.
    Θυμάσαι περίπου κόστος για τα 2 αυτά ανταλλακτικά?
    Ελπίζω να ξεπεράσεις το πρόβλημα με τη μίζα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από power hornet Προβολή μηνύματος
    δεν εχεις πει ποσα χλμ εχει πανω του το cbr αμα εχει γυρω στα 40.000 αλλαξε μονο τεντοτηρα δεν χρειαζετε ακομα καδενα,στα 90.000
    αλλαζεις και τα δυο.

επισης σημαντικο και το εχω παρατηρησει ειναι τα λαδια στα ποσα χλμ τα αλλαζεις και αυτο λεω συγκριτικα με ιδια μηχανακια ιδιο τροπο οδηγησης,εγω αλλαζα ποιο συχνα τα λαδια στα 4.000 ενω ο φιλος τα αλλαζε στα 6με 7000 ιδια μαρκα λαδια και ιξωδες,αλλαξε κατα 10.000χλμ ποιο νωρις απο εμενα τεντοτηρα.
    Έχει πάνω τώρα 70.000 και κάτι. Λάδια αλλάζω κάθε 6.000 km όπως ορίζεται στο manual, προσπαθώ να το τηρώ πιστά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikRRopixel Προβολή μηνύματος
    Σε 1.500 km περίπου που είναι το επόμενο service θα τα αλλάξω και τα 2 (τεντωτήρα και καδένα), αλλά σκεφτόμουν και την πρόταση του sniper με τον aftermarket μηχανικό τεντωτήρα γιατί δεν θέλω να μου το παρουσιάσει πάλι σύντομα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει για 100.000 km, αν σκεφτείς ότι μου το παρουσίασε στα πρώτα περίπου 40-50.000 km.
    Θυμάσαι περίπου κόστος για τα 2 αυτά ανταλλακτικά?
    Ελπίζω να ξεπεράσεις το πρόβλημα με τη μίζα
    εκατό χιλιάδες δεν αντέχει ο τεντωτήρας και η καδένα της Honda ... τιμή έχουν γύρω στα 120 και 85 ευρώ

ο μηχανικός αντέχει σαφώς παραπάνω απλά χρειάζεται ρύθμιση με το χέρι σε κάποιο διάστημα χιλιομέτρων (ο μαμίσιος είναι αυτόματος με ελατήριο )

δεν έχει να κάνει με τις αλλαγές λαδιών ούτε με τα ιξώδη , απλά τυχαίνει σε άλλον σε 10000 σε άλλον σε 30000 χιλ διαφορά ... είναι απλά ηλίθιο ανταλλακτικό και μηχανολογικά λάθος σαν σύλληψη και εφαρμογή

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CBR 600 RR Recall
    από RapidShade στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2004, 11:47
  2. Shumitomo δαγκάνες σε cbr 600 f3
    από banditgr στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2004, 12:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα