Από τον Κυριαζή αγόρασα μπαταρία για το τρακτέρ και μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς. Τις μπαταρίες τις τεστάρει με μια μεγάλη αντίσταση κατανάλωσης, σε λίγο χρονικό διάστημα δηλαδή τραβάει από τη μπαταρία ίσο ρεύμα όσο 100 μιζιές για παράδειγμα. Έτσι αποδεικνύει ότι η μπαταρία είναι ΟΚ. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, εξ' άλλου είναι πολλές δεκαετίες στο χώρο. Την ελαττωματική μπαταρία την αντικαθιστά αμέσως πάντως.
Καταλήγοντας να πω πως κάποιες φορές το πρόβλημα έγκειται στο κύκλωμα φόρτισης του οχήματος μας και στο κατά πόσο αυτό το κύκλωμα λειτουργεί σωστά.
Να σε ρωτήσω κάτι...αρχές του 2012 δύο φορές μου άλλαξε "μετρημένες μπαταρίες" σε διάστημα 2 μηνών και η μηχανή δεν έπερνε μπροστά αν την άφηνα 2 μέρες...
Μου έλεγε ότι είχα πρόβλημα στα ηλεκτρικά, ανορθωτή και λοιπές μ@λακίες...εγώ πήγα προληπτικά να την αλλάξω μετά από δύο χρόνια χρήσης, εξηγώντας του ότι δεν είχα το παραμικρό ηλεκτρικό πρόβλημα πριν και μάλιστα δεν με πίστευε...
Τελικά αγόρασα μία made in Japan με διπλάσιο κόστος (φυσικά όχι από αυτόν) την έβαλα μόνος μου και μέχρι σήμερα απλά...κανένα πρόβλημα, ακόμα και μετά από 15 μέρες ακινησίας...
Πως εξηγείται αυτό...!!!
Εννοείται ότι δεν ξαναπάτησα και ότι δεν θα ξαναπατήσω…
Μάλιστα από τότε, μακριά και από τέτοιου είδους μπαταρίες made in Taiwan, Korea, China κλπ…
Έτσι για την ιστορία και μένα μου μετρούσε τις μπαταρίες με την αντίσταση μπροστά μου και μου έλεγε ότι ήταν εντάξει…
Μεγάλη ταλαιπωρία πήγαινε-έλα, μέτρησε-φόρτισε…made in Japan με διπλάσιο κόστος και ξεμπερδεύεις.
Η μία είχε 42 ευρώ και η άλλη 78 από το Σαρακάκη αν θυμάμαι καλά…
Οι ώρες που έχασα από όλη αυτή την διαδικασία, συν την αναμονή για το βάλε-βγάλε φόρτισε τσέκαρε, ΔΕΝ πληρώνονται…
Η υπερβολή πια είναι…42 ευρώ ένα μήνα ζωής και σπρώξιμο για να πάρει μπρος, σε σχέση με τα 78 ευρώ και μέχρι στιγμής 18 μήνες άψογης λειτουργίας…![]()
παντως καλο να μας πει ο φιλος απο ποιον απο τους 2 την αγορασε,στην εκει περιοχη εχει δυο με αυτο το ονομα...
...την εστηλα με μεταφορικη, εξοδα δικα μου.....η πλακα ειναι οτι μου ειπε εισαι ο μοναδικος παραπονεμενος, και του λεω δεν αφινετε τα παραμυθια με τους δρακους....παντως εγω απο τι βλεπω παω για ανορθωτη, επρεπε να εχω στο ρελαντη πανω απο 13βολτ και εγω εχω 10.5... δεν θελω καν να σκεφτομε οτι ειναι πηνια...
http://www.afoikiriazi.gr/ στο Αιγαλεω
Πάντως από το ίδιο μαγαζί που αγόρασα το καλοκαίρι μια Yuasa για το μηχανάκι μου λόγω του ότι είχε περάσει ήδη μια 4ετία με την ίδια μπαταρία, μπορώ να πω ότι είχα καλή εξυπηρέτηση. Συνάντησα 2 ευγενέστατα παιδιά που με εξυπηρέτησαν άμεσα μου έβγαλαν την παλιά και πέρασαν την καινούρια και όλα καλά. Μιλάω πάντα για το μαγαζί που είναι επί της Θηβών 95 Περιστέρι
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."