2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Βρεθηκε ενα καλο μηχανακι σαν βαση για modding(ας ειναι και Yamaha,θα το αντεξω!)
Κι ενα ωραιο ταξιδιωτικο ενος μερακλη κατοχου!
http://web.archive.org/web/201204100...-south-america
Για τετοια ταξιδια,less is better,σε οτι αφορα κυβικα,βαρος,ογκο μοτοσυκλετας...
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Σήμερα έκανα ένα σύντομο test ride στο HusqvarnaTerra 650,
Τι δεν μου άρεσε: Η θέση οδήγησης, στην προσπάθεια τους να βολέψει όλα τα ύψη, αλλά να έχει και αρκετή απόσταση από το έδαφος, ήταν τα γόνατά μου ψηλά. Ύψος έχω 1,75.
Επίσης η θέση οδήγησης όρθιος δεν μου άρεσε, το τιμόνι ήταν χαμηλά, αλλά αυτό ίσως να ρυθμίζετε, δεν ρώτησα.
Το μοτέρ χαμηλά είναι "άδειο" και όταν επέμενα στην πρώτη έκανε ένα απότομο τίναγμα όταν έφτανε ψηλά.
Το ελατήριο στην γκαζιέρα ήταν το πιο σκληρό που έχω οδηγήσει, εύκολα με φαντάζομαι με τενοντίτιδα μετά από 200 χλμ, ελπίζω να στρώνει με τον καιρό
Τι μου άρεσε: Πανάλαφρο! παιχνίδι, στα δύο πρώτα λεπτά το κάνεις κόμπους. Μεγάλο προσόν στο χώμα
Ψηλά έχει γκάζι, με το έξτρα μασκάκι φαντάζομαι ότι θα ταξιδεύει αξιοπρεπώς. Για εθνική μιλάω, στον επαρχιακό δεν το χρειάζεται καν.
Σέλα λίγο σκληρή, αλλά με αρκετό μέγεθος για δύο άτομα, ή για φόρτωμα.
Τώρα όσο για κατανάλωση, εκεί μου είπαν ότι συνήθως βλέπουν 200χλμ πριν το λαμπάκι.
Αυτά τα ολίγα, το έβαλα εδώ ως σχετικό στην κουβέντα. Αν δεν είναι ας βγει
Travel, Grow, Share
Όσοι κατοικοεδρεύουν στο νησί, ας ετοιμαστούν για α) δοκιμή της νέας σοδειάς ρακής, β) φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου i) με το μηχανάκι που έχω, που σκ@τ@ μπορώ να φτάσω, ii) carb ή injection και άλλα.
Λάβετε θέσεις.
Mike όταν λες νησί να είσαι ποιο συγκεκριμένος...και εμείς στο "νησί" κατοικοεδρεύουμε, αλλά προς το παρόν δοκιμάζουμε την νέας σοδειάς πατάτα...
Μακάρι να είμασταν όλοι στο ίδιο νησί..... αυτό με τις ρακές ντεεεεέ...
Σχετικά με το θέμα θα πω ότι οι επιλογές είναι πολλές (εώς άπειρες...θα καταλάβετε τι εννοώ...) και νομίζω ότι το θέμα "μοτοσυκλέτα" θα ήταν το τελευταίο που θα με απασχολούσε αν είχα την δυνατότητα να κάνω ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο. Και εξηγούμε... παράγοντες όπως το που θα πάω, για πόσο καιρό θα ταξιδεύω, πόσα χλμ θα καλύψω περίπου συνολικά και πόσα θα κάνω ημερησίως, αν θα είμαι δικαβαλο, αν θα γυρίσω πίσω με την μηχανή και πότε, αλλά και πολλά άλλα νομίζω θα καθορίσουν τις αποφάσεις που θα πάρω, αφού πρώτα από όλα αποφασίσω πόσα φράγκα συνολικά μπορώ να διαθέσω... Ρεαλιστικά μιλώντας, πριν κάνουμε το γύρο του κόσμου μπορούμε ίσως να κάνουμε κανά μεγάλο ταξίδι...(πάνω από μήνα τουλάχιστον...)και να δούμε τι μας χρειάζεται, τι όχι κτλ.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι ένα μηχανάκι ίσως να μπορεί να περάσει μια έρημο, ένα αμμόλοφο, ένα ποτάμι, μια τρελλή λασπουριά, κροκάλα,χιόνι κτλ κτλ και τελικά να βγει παλικάρι...ο αναβάτης του θα μπορέσει;
Για να το κάνω τάληρα...πριν αποφασίσουμε για μηχανή, εξοπλισμό, διαδρομή κτλ ας εστιάσουμε πρώτα στον αναβάτη...τι μπορεί, πόσο μπορεί, και τι "μόντες" πρέπει να κάνει για να είναι έτοιμος για μια τέτοια δοκιμασία... Αν γουστάρετε να το "φιλοσοφίσουμε" ας "ξεβρακωθούμε" και ας δούμε ποιοι έχουν τα κότσια να το κάνουν κάτι τέτοιο... Τα φράγκα χρειάζονται δυστυχώς αλλά δεν είναι το πρώτο...το έχουν αποδείξει και κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα....
Αυτή την κουβέντα εγώ θα γούσταρα...γιατί στην τελική οι αναβάτες που τολμούν κάτι τέτοιο μηχανή βρίσκουν...και ας μην διαβάσουν τις δικές μας προτάσεις...τα υπόλοιπα πως θα βρούμε...
υ.γ. Η κουβέντα μέχρι τώρα μου θυμίζει πρωτάρηδες δρομείς που μετά το πρώτο 5αράκι στην άσφαλτο "ετοιμάζονται" να τρέξουν "Σπάρταθλο", "'Ολυμπο" ή "Παρανέστη" και κουβεντιάζουν ποιο παπούτσι θα πρέπει να πάρουν και τι εξοπλισμό θα χρειαστούν....ας συνέλθουν...Γλυκέ μου με πιάνεις... έτσι;
υ.γ.2 Εγώ πάντως και με ένα XRάκι 400 με μανιβέλα και λίγες μοντίφες θα γούσταρα...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
[QUOTE=LOUKILOUK;2393870][QUOTE]
σε πιανωωωωω![]()
Είναι πολύ ωραίο το θέμα που ανοίξατε.. δεν είναι λίγες οι στιγμές που με τον Δημήτρη (Gallos) έχουμε κάτσει και κουβεντιάσει γι αυτό το ονειρεμένο μηχανάκι που θα μας κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η εμπιστοσύνη μου και οι γνώσεις μου είναι στο vstrom 650 το οποίο όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτά που έχουμε στο νου μας, δεν χαλάει αλλά απλά δεν πάει σε κακοτράχαλα μέρη. Ίσως με αρκετά ευρώ και πατέντες γίνει 21 ο τροχός κτλ κτλ κτλ αν ήμουν καλύτερος οδηγός μπορεί και με την μορφή που έχει να ήταν επαρκές.
(Έτσι το είχα στημένο το μηχανάκι και η φωτογραφία είναι κοντά στο Αστραχάν, ήμουν δικάβαλος και με τριβάλιτσο που είναι βολικό αλλά λάθος για την δουλειά που το θέλουμε αφού μιλάμε για κακοτράχαλο έδαφος.)
Οπότε ένα λάθος που κάνουμε πολλοί είναι το βάρος.
Ξεκινάμε με το να έχουμε μονοκάβαλο το μηχανάκι, επίσης πετάμε τις βαλίτσες και βάζουμε αδιάβροχους σάκους όσο πιο χαμηλά στο κέντρο βάρους της μηχανής.
Δεν θέλουμε έξτρα ντεπόζιτα κτλ κτλ έχουμε έξτρα κάνιστρο ότι νάναι για την ημέρα που θα το χρειαστούμε και το πετάμε στην πορεία.
Οι πολλές μπάρες προστασίας δεν προστατεύουν απαραίτητα το μηχανάκι όπως νομίζουμε και αισθανόμαστε άνετα... (θέλει κουβέντα αυτό το θέμα)
Το απαραίτητα που θα κουβαλάμε μαζί, πρέπει να είναι περιορισμένα σε αριθμό και βάρος.
Οι τεχνικές γνώσεις ας είναι βασικές δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μηχανικοί όλοι ούτε να έχουμε αρχαιοκάπηλα μηχανάκια με παλαιές τεχνολογίες και θεωρίες κτλ κτλ...
Η μηχανή να οδηγείται σωστά λειτουργικά και να είναι άνετη και έτοιμη για πολύωρο ταξίδι.
Το σημαντικότερο η μηχανή να είναι διασκεδαστική και όχι ένας τάφος που απλά περνάει τις λακούβες...
Προχωρώντας την επαγωγική σκέψη, χρυσή τομή δύναμης και βάρους πάει αναγκαστικά σε μονοκύλινδρο.
Οι μοντέρνες επιλογές ακολουθώντας και τους ρυθμούς της μόδας είναι το BMW Xchallenge και το Ktm 690.
Τυχαίνει να έχω και ένα Xchallenge αλλά για κάποιον λόγο δεν του έχω εμπιστοσύνη.
Για πολλούς το xchallenge είναι μια κορυφαία και ιδανική μοτοσυκλέτα για μετατροπές και avd riding, έχει αποδειχτεί από Colebatch κτλ κτλ
Για να καταλήξω και εγώ κάπου χωρίς να μακρηγορώ πιστεύω προσωπικά η επιλογή μου θα ήταν ένα μοντέρνο εντουράκι:
1) αν δεν πιέζει ο ταξιδιωτικός χρόνος ένα Klx 250s (που έχω εμπειρία και ωραίες αναμνήσεις) είναι απολαυστικό, ελαφρύ, σχετικά δυνατό και σίγουρο.
2) αν πρέπει να βγαίνουν πολλά χιλιόμετρα xchallenge, ktm 690, (τα πιο δημοφιλή έβαλα)
3) αν ο δρόμος είναι άσφαλτος και χώμα βατό χωρίς ακρότητες... τότε ότι μηχανάκι έχει ο καθένας και νοιώθει άνετα (πχ Vstrom, Africa, Bmw και άλλα πολλά)
Κλείνοντας ο αναβάτης παίζει ρόλο, η φυσική του κατάσταση και οι αντοχές του, αυτό είναι και το ζουμί της όλης υπόθεσης, φυσικά όμως σημαντικός παράγοντας είναι ο διαθέσιμος χρόνος και οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός!
Ελπίζω όλοι μας να βρούμε το μηχανάκι rtw που μας αξίζει με τους παράγοντες που κρίνει ο καθένας μας.
Ανεβαζε τρελες θερμοκρασιες ο πισω κυλινδρος απο οσο ξερω λογω σχεδιαστικου λαθους...
επισης το 690 καλο και απαιχτο αλλα ειλικρινα οσα μεγαλα ταξιδια εχω δει με δαυτα , ολοι μενουν απο αντλια βενζινης καποια στιγμη , στο τελευταιο βιντεο που εβλεπα με 2 τετοια απο Ταξιδι Λονδινο - Αυστραλια , και τα 2 εμειναν απο αντλια .
Από τα λίγα που κατέω η συγκεκριμένη δεν ήταν ποτέ και ότι ποιο αξιόπιστο έβγαλε η μαμά Χόντα...αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι περισσότερο γνωρίζοντες...Η Άφρικα που ήρθε στην συνέχεια και ουσιαστικά την "αντικατέστησε" μάλλον είναι καλύτερη σαν πρόταση...Όχι ότι έχουν και πολλή σημασία όλα αυτά αλλά κουβέντα να γίνετε...![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια