Παιδιά καλησπέρα
Μετά από πολύ καιρό αναζήτησης αποφάσισα να αγοράσω ένα 950 adv. Είναι μοντέλο του 05' και έχει 43000 χιλιόμετρα. Βρίσκομαι στη Κρήτη και έχω και 2η μηχανή, μια BMW K1300s του 11'. Το πέρασμα μου περιλαμβάνει ένα ένα tdr250 μια Xt600, μετά ένα TDM850, VARADERO 04' ψεκαστό, Varadero 07 και τέλος τη BMW. Μηχανικά να πω την αλήθεια γνωρίζω τα βασικά αν και τα varadero και το tdm από λάδια, νερά και λοιπά υγρά τα έκανα όλα μόνος μου. Παίρνω περιχαρής το 950 (και γύρισε ο χρόνος πίσω μιας και το σκεφτόμουνα και το 04') και το πήγα σε μηχανικό εξουσιοδοτημένο της Ktm στη πόλη του ιδιοκτήτη. Μου λέει "φίλε χαρτί"..Η μηχανή είναι ζάχαρη και το μόνο που θέλει είναι τσιμούχες στα καλάμια γιατί δακρύζουν.Αφού έγιναν οι σχετικές "περικοπές" ξεκινώ για την πόλη μου..Το μηχάνημα πήγαινε μπάλα..Αέρας..Όλα πάνω του φώναζανε "σκίσε με αν μπορείς"..Φτάνω Χανιά πολύ χαρούμενος με την αγορά μου..Την άλλη μέρα ξυπνώ,1/11/2013 την παίρνω και κάνω και μια εντουράδα..Μπροστά ένα ΤΤ πίσω εγώ..Καθαρό χώμα όχι πέτρες και τέτοια..Δεν τον έφτανα αλλά με τίποτα δεν τον έχανα..Γυρίζω και λέω τι μαλάκας που ήμουν που δεν την πήρα όταν η βενζίνη ήταν φτηνή.!! Τότε βλέπω μια σταγόνα λάδι..Σκύβω και διαπιστώνω ελάχιστα λαδάκι πάνω από το καπάκι της ανάφλεξης αλλά φαινότανε σαν να έρχεται από πάνω..Βουρ στον δικό μου ktm στα Χανιά.. Αφού είπαμε για τα καλάμια και για διάφορα άλλα που θα γίνουν (είπε πως σίγουρα θα αλλάξουμε τα υγρά του συμπλέκτη γιατί τα νιώθει κάπως), μου λέει να μην ανησυχώ και 90% είναι από το λαστιχάκι της μίζα διότι το βλέπει και από την άλλη πλεύρα..και είναι τόσο ελάχιστο που αποκλείεται να είναι σπουδαία ζημιά..Εύχομαι.. Σήμερα σε μια βόλτα που έκανα ένιωθα το σασμάν λίγο σκληρό..Κυρίως τη τετάρτη..Και τα κατεβάσματα ήταν πιο καρφωτά..Και ξάφνου 1η, 2η, 3η, και τετάρτη δεν έμπαινε, κατεβάζω δευτερα και ήταν σαν να κάρφωσε και μετά δεν έμπαινε ούτε η 3η..τρομπάρω τον συμπλέκτη 3-4 φορές και όλα σαν να μην έγιναν..όλες έμπαιναν μια χαρά..Κανά μισάωρο μετά, τα ίδια άλλα σε άλλη ταχύτητα..μετά το τρομπάρισμα, πάλι ζάχαρη..Νομίζω πως χάνω τον συμπλέκτη (43000)..Η αλήθεια είναι πως ελπίζω να είναι αυτό..Παρακαλώ όποιος έχει εμπειρία ας πει να μου φύγει η έγνοια μέχρι την Δευτέρα..Τι συμπτώματα έχει η τρόμπα? Και άν είναι τρόμπα συμπλέκτη τι επιλογές έχω?..Ευχαριστώ Υγ: κατά διαβολική σύμπτωση με το μάστορα έχω ραντεβού τη Τετάρτη που θα έρθουν τα τσιμουχάκια..Αν βγεί το ρητό θα ξενερώσω άσχημα..