Σελίδα 16 από 34 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819202126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 509

Θέμα: Ανοιχτα την Κυριακη?

Υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που το ωραριο εργασιας τους ειναι ιδιο με το ωραριο των καταστηματων.
    Και αυτοι εχουν (καποια) λεφτα αλλα οταν εχουν χρονο δεν ειναι ανοιχτα τα μαγαζια.
    Καποια πελατια θα υπαρχει οπως υπαρχει και για τα περιπτερα-μπακαλικα-σουβλατζιδικα που δουλεβουν πολυ αργα την νυχτα (και οχι μονο σαββατοκυριακα).
    Αν το ωραριο αφηνοταν τελειος ελευθερο οι επιχειρησεις θα εβρισκαν απο μονες τους τα ωραρια τους.
    Ισος να ειναι και ευεργετικο για τις μικρες επιχειρησεις αυτο, μιας και η "νυχτερινη" πελατια ειναι μικρη για να αποφερει κερδη σε ενα μεγαλο μαγαζι αλλα αρκετη για ενα μικρο.
    Το θεμα ειναι να μην παραβιαζετε το 8ωρο-40ωρο και η "μαυρη" εργασια (ειναι αντιπαραγωγικο για την κοινωνια).
    Εδω παμε να ξανανακαλυψουμε τον τροχο, μιας και ολα αυτα εχουν εφαρμοστει στην υπολοιπη ευρωπη.

υ.γ. στους εν δυναμη καταναλωτες βαλε και τους τουριστες που μπορει και να εχουν μονο μερικες ωρες για βολτα στην αγωρα της καθε περιοχης.

υ.γ.2 το μεγαλο ζητημα ειναι να παραμεινει καμια δημοσια υπηρεσια-τραπεζα ανοιχτη κανα απογευμα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    δημοσια υπηρεσια ανοιχτη???απαπαπα τι ειναι αυτα που λες
    KLE 400-XT 250.

Το κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια μαζεμένη φαντάζει πια μια γλυκιά ανάμνηση...

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    στην πατρα ειχαν συγκεντρωση και δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν.υπηρχε και παρουσια αστυνομιας.διαβασα για 1-2 αυτοφορα επειδη ανοιξαν πριν τις 11...θα δουμε αργοτερα..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    στην πατρα ειχαν συγκεντρωση και δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν.
    Χρυσαυγητες πρεπει να ηταν αυτοι που δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν... Τραμπουκοι του παρακρατους και ετσι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της iliasfyntanidis
    Δεν συμφωνώ.Και εγω δουλεύω Κυριακές,και Χριστούγεννα και Πάσχα...
    Ειναι κάποιες δουλειές που δεν καταλαβαίνουν απο αργίες.Βασικα καμία δουλεια δεν καταλαβαίνει απο αργίες αν θελουμε να είμαστε σωστοί.Για παράδειγμα....
    Εαν πάθεις λάστιχο θα ήθελες να ειναι ανοιχτό το συνεργείο σου ώστε να πας να το φτιάξεις αλλα δεν μου καίγεται καρφί εαν δεν ειναι ανοιχτό το supermarket γιατι ξέχασα να παρω παριζακι ας πούμε...
    Γιατροί,σώματα ασφαλείας ειναι 24/365 γιατι αυτή ειναι η φύση της δουλειάς τους.
    Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα.
    Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...
    Τρυπια τα επιχειρήματα απο όπου και αν τα δεις όσο καλοπροαίρετος και αν θέλω να ειμαι.
    Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτο το μετρό κοιτάζοντας το 100% καλοπροαίρετα....
    Πάρτε το χαμπάρι οτι το μετρό θα εδραιωθεί και σε εμάς τους πολίτες ανήκει η ευθύνη πέρα ως πέρα.Μας ξεβρακωνουν και γινόμαστε συνένοχοι.Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
    Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο αν μέρη...
    Τωρα που η απόφαση και η μπάλα ειναι στο γήπεδο των πολιτών να δω τι θα κάνουμε και τι θα πούμε σε περίπτωση που εδραιωθεί το μετρο.Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.Τα πραγματα οδεύουν με ισοπέδωση όλων αυτών που εχουμε κερδίσει και απολαμβάνουμε δεξιοί και αριστεροί κεντροοι και δεν ξερω εγω τι αλλο...
    Ride till the end....isle of man style!
    William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από iliasfyntanidis Προβολή μηνύματος
    Δεν συμφωνώ.Και εγω δουλεύω Κυριακές,και Χριστούγεννα και Πάσχα...
    Ειναι κάποιες δουλειές που δεν καταλαβαίνουν απο αργίες.Βασικα καμία δουλεια δεν καταλαβαίνει απο αργίες αν θελουμε να είμαστε σωστοί.Για παράδειγμα....
    Εαν πάθεις λάστιχο θα ήθελες να ειναι ανοιχτό το συνεργείο σου ώστε να πας να το φτιάξεις αλλα δεν μου καίγεται καρφί εαν δεν ειναι ανοιχτό το supermarket γιατι ξέχασα να παρω παριζακι ας πούμε...
    Γιατροί,σώματα ασφαλείας ειναι 24/365 γιατι αυτή ειναι η φύση της δουλειάς τους.
    Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα.
    Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...
    Τρυπια τα επιχειρήματα απο όπου και αν τα δεις όσο καλοπροαίρετος και αν θέλω να ειμαι.
    Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτο το μετρό κοιτάζοντας το 100% καλοπροαίρετα....
    Πάρτε το χαμπάρι οτι το μετρό θα εδραιωθεί και σε εμάς τους πολίτες ανήκει η ευθύνη πέρα ως πέρα.Μας ξεβρακωνουν και γινόμαστε συνένοχοι.Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
    Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο αν μέρη...
    Τωρα που η απόφαση και η μπάλα ειναι στο γήπεδο των πολιτών να δω τι θα κάνουμε και τι θα πούμε σε περίπτωση που εδραιωθεί το μετρο.Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.Τα πραγματα οδεύουν με ισοπέδωση όλων αυτών που εχουμε κερδίσει και απολαμβάνουμε δεξιοί και αριστεροί κεντροοι και δεν ξερω εγω τι αλλο...

Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.
    Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
    Τα περιπτερα-μινι μαρκετ που πουλανε απο γαλα μεχρι σερβιετες πως εχουν καταναλωση;
    Καποιοι εχουν θεμα, και απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.

Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα.
    Οπωτε καλυτερα να καθετε ο ανεργος και την Κυριακη. Τι να τα κανει τα ψοροχρηματα και την ασφαλιση
    Ασε που θα πιαστει με δουλεια μια στο τοσο...
    Ή ο αλλος που κανει δυο δουλειες για να βγει, καλα να παθει.

Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα [...] .Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...
    Τωρα πραγματικα μιλας σωστα και με επιχειρηματα...

Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
    Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο εν μέρη...
    Δυο εκλογικες αναμετρησεις σε 6 μηνες με τα μνημονια υπογεγραμμενα και χαμπαρι δεν πηρε ο πολιτης...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Eνημερώνω τους αγαπητους συμφορουμίτες πως για σήμερα, 3/11/2013, θα εφημερεύει / διανυκτερεύει το The Mall Athens... οπότε αν παραστεί άμεση ανάγκη για αγορά τηλεόρασης, πλυντηρίου και λοιπών οικοσυσκευών ή ρουχισμού για την σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας να ξέρετε που θα πάτε, μην γυρνάτε σαν τις άδικες κατάρες νυχτιάτικα...

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Eνημερώνω τους αγαπητους συμφορουμίτες πως για σήμερα, 3/11/2013, θα εφημερεύει / διανυκτερεύει το The Mall Athens... οπότε αν παραστεί άμεση ανάγκη για αγορά τηλεόρασης, πλυντηρίου και λοιπών οικοσυσκευών ή ρουχισμού για την σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας να ξέρετε που θα πάτε, μην γυρνάτε σαν τις άδικες κατάρες νυχτιάτικα...
    Χιλια ευχαριστω για την ενημερωση, χαλασε το πλυντηριο ρε γμτ και το καλο σοβρακο ειναι στα απλυτα, οποτε τωρα χαρη στο νεο μετρο εχω 2 επιλογες 1) αγοραζω πλυντηριο 2) αγοραζω σοβρακο για το βραδυνο ραντεβου. Απο εκει που δεν θα ειχα τι να κανω, τωρα η κυβερνηση μου εδωσε 2 λυσεις αυτοματα ετσι μπαμ.

Επισης θελω να αγορασω γαντια, μπουφαν, κρανος, μποτες οποτε αν ξερεις να μου πεις ποια μοτομαγαζα εφημερευουν ωστε να τα δοκιμασω και να τα παραγκειλω απο εξω.

Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
    Τα περιπτερα-μινι μαρκετ που πουλανε απο γαλα μεχρι σερβιετες πως εχουν καταναλωση;
    Καποιοι εχουν θεμα, και απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.

Όχι δεν έχω δει...Θα είναι φοβερό σαν θέαμα,ε?Ποιο θέμα υπάρχει?Το να είσαι εργένης και να δουλεύεις ωράριο καταστημάτων..Πλάκα μου κάνεις,έτσι?Δλδ δεν μπορείς να πας σουπερμαρκετ ή δεν μπορείς να πας να πάρεις ρούχα..Σε λίγο δεν θα αγοράζουν τα τζιν πέντε-πέντα αλλά ένα-κανένα.

Οπωτε καλυτερα να καθετε ο ανεργος και την Κυριακη. Τι να τα κανει τα ψοροχρηματα και την ασφαλιση
    Ασε που θα πιαστει με δουλεια μια στο τοσο...
    Ή ο αλλος που κανει δυο δουλειες για να βγει, καλα να παθει.

Εσύ έτσι μεγάλωσες?Με μία Κυριακή....
    Και για να πάω στο δικό σου σκεπτικό.Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου''Θα δουλέψεις την Κυριακή?''
    Εσύ απαντάς''Όχι κύριε,θέλω να φάω με τη οικογέναια μου,ή να πάω βόλτα με την γκόμενα μου ή να παίξω με τα παιδιά μου....''
    ''Α,θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά,ε?''
    ''Ωράια πήγαινε σπίτι σου λοιπόν θα πάρω κάποιον άλλο,υπάρχει ουρά από έξω...''

Και να σου πω ένα άλλο σενάριο...Αν δουλέψεις και δεν σου δώσει αυτά που πρέπει μισθολογικά θα μιλήσεις?Η θα κάνεις την κότα γιατί εκεί έξω περιμένει τόσος κόσμος...

Και τρίτο σεναριάκι.Αν εδραιωθεί σαν μέτρο εφόσον υπάρξει επιτυχία(βασικό ποιος θα εγγυηθεί ότι είχε επιτυχία,η συνκυβέρνηση λέω εγώ..)και σου πουν θα δουλεύεις όλες τις Κυριακές και θα πάρεις ρεπό που μπορεί να γίνει,πολλά έχουν αλλάξει,πήγαινε εσύ να το ανατρέψεις σαν μέτρο ή ακόμα καλύτερα κάνε παράπονα στον εργοδότη.Φίλε μου κανένας δεν θα σωθεί εάν δουλέψει μία Κυριακή.Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει.Εσύ δηλαδή αισθάνεσαι ότι ''κατι θετικο''εγινε?
    Στο ξαναλέω δουλέυω 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΩ.
    Και δουλέυω γιατί αυτή είναι η φύση της δουλειάς μου...

Τωρα πραγματικα μιλας σωστα και με επιχειρηματα...
    'Οταν κάνεις παράθεση να κάνεις παράθεση σε όλη την πρόταση και όχι σε αυτό που φωτογραφίζει αυτό που σε συμφέρει,έτσι?
    Εγώ είπα αυτό ''Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...''
    Αυτό το τρικ που έκανες μου θύμσε προεκλογική καμπάνια στην Αμερική,ενταξει ήρθε και στην Ελλάδα μην βαράτε...
    Να στο αναλύσω...Και εγω έχω πάει τουρίστας πολλές φορές εξωτερικό και τα μαγαζιά ήταν κλειστα.Δεν με πείραξε ρε συ που δεν πήρα τον πύργο της Πίζας σε σουβενιρ...Εάν έρθει ο τουρίστας και πει ότι δεν του άρεσε η Ελλάδα επειδη δεν ψώνισε θα σου πω και εγώ ότι μαλάκες τουρίστες δεν θέλω.Έχει τόσα φάουλ να πει για την Αθήνα ο τουρίστας(πολλά...)που αν εστιάσει στα ψώνια θα είναι σαν τον ''τουρίστα'' νεο-Έλληνα στην Αράχωβα με γούνα-πούρο-γυαλί ηλίου-ξανθιά γκόμενα και Mercedes top down,δηλαδή ζωο.Χέστηκα για αυτό τον τουρίστα.Θέλω τουρίστα.

''Δυο εκλογικες αναμετρησεις σε 6 μηνες με τα μνημονια υπογεγραμμενα και χαμπαρι δεν πηρε ο πολιτης...''
    Ο πολίτης εξαπατήθηκε για ακόμη μια φορά.Αλλά και να μην εξαπατήθηκε και να έπραξε λάθος ξανά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.Είναι η μπάλα στο δικό σου γήπεδο δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.Εάν περάσει(και τα στοιχεία δεν είναι ψευδή που θα παρουσιάσουν)εμείς θα το έχουμε κάνει να περάσει και κανείς άλλος.
    Ακούω πολύ κόσμο να λέει ''μα στο εξωτερικό,έτσι γίνεται''
    Το εξωτερικό μανταμ και κύριε δεν υπάρχει η μαύρη εργασία που υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό.Έχω παραδείγματα live απο Αγγλία και Αυστρία.Και δεν μας λέτε στο εξωτερικό εάν βγεις το βράδυ θα βρεις σουβλατζίδικα,μπαρ,περίπτερα ανοιχτα?Αυτό γιατι δεν το λέτε...Υπάρχει ασφάλεια για τον εργαζόμενο κανονικά μεροκάματα...Εχει καταντήσει πλέον γραφική η αναπαράσταση ιδίως παλαιότερα ανθρώπων που πηγαιναν εξωτερικό και έλεγαν μετα τις 10 δεν κυκλοφορεί ψυχή...Αλλά εμεις οι πονηροι θα τα ισοπεδώσουμε όλα,έτσι.Προσωπικά ξαναχέστηκα εάν κλείσουν τα περιπτερα,βενζινάδικα(βάζω με κάρτα εάν μου κόβει λίγο),προ-πο,ταβέρνες....Θέσεις εργασίας προσφέρουν και αξιοπρεπεις μισθούς.Και χωρίς αυτα ζω και ασ βγω στην ταβερνα την Τρίτη,και ασ παίξω προ-πο την Τεταρτη,και ας πάω στον μπαρ την Πέμπτη...Μα τι λέω αφού δεν έχουμε λεφτά για εξτρα..
    Βγήκα μία βόλτα στα μαγαζιά στην Πετρούπολη σχετικά αργά και έβλεπα κάποιους υπαλλήλους να κοιτάζουν βαριεστημένα(προφανώς ήταν μισθωτοί)και κάποιους άλλους ιδιοκτήτες που τους γνωίζω να στέκονται στην πόρτα...Μέσα κυρίως ήταν κοριτσόπουλα-γυναίκες γαρ να δοκιμάζουν φουστάνια...Τώρα εάν τα πήραν 5-5 δεν ξέρω...
    Λύσαμε ΟΟΟΛΑ τα ζητήματα και μας έμεινε η Κυριακή...Πάντως γενικά σε βρίσκω ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλέυρι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Το κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια μαζεμένη φαντάζει πια μια γλυκιά ανάμνηση...
    Οι ονειροπολοι δεν έχουν θέση στην νέα τάξη πραγμάτων....
    Σου έχω όμως λύση...πικ-νικ στον πεζόδρομο της Ερμού με την οικογένεια!

Παλαιό μέλος
    [B]Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
    Και για να πάω στο δικό σου σκεπτικό.Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου''Θα δουλέψεις την Κυριακή?''
    Εσύ απαντάς''Όχι κύριε,θέλω να φάω με τη οικογέναια μου,ή να πάω βόλτα με την γκόμενα μου ή να παίξω με τα παιδιά μου....''
    ''Α,θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά,ε?''
    ''Ωράια πήγαινε σπίτι σου λοιπόν θα πάρω κάποιον άλλο,υπάρχει ουρά από έξω...''

Και να σου πω ένα άλλο σενάριο...Αν δουλέψεις και δεν σου δώσει αυτά που πρέπει μισθολογικά θα μιλήσεις?Η θα κάνεις την κότα γιατί εκεί έξω περιμένει τόσος κόσμος...

Και τρίτο σεναριάκι.Αν εδραιωθεί σαν μέτρο εφόσον υπάρξει επιτυχία(βασικό ποιος θα εγγυηθεί ότι είχε επιτυχία,η συνκυβέρνηση λέω εγώ..)και σου πουν θα δουλεύεις όλες τις Κυριακές και θα πάρεις ρεπό που μπορεί να γίνει,πολλά έχουν αλλάξει,πήγαινε εσύ να το ανατρέψεις σαν μέτρο ή ακόμα καλύτερα κάνε παράπονα στον εργοδότη.Φίλε μου κανένας δεν θα σωθεί εάν δουλέψει μία Κυριακή.Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει.Εσύ δηλαδή αισθάνεσαι ότι ''κατι θετικο''εγινε?
    Μα στην Ελλάδα αυτό αποκλείεται να συμβεί....

Παρόμοια θέματα

1. Θα παίξει τίποτα την Κυριακή???
    από petridist στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2004, 14:21
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 09:08
  3. Την Κυριακη 21/3 κανονιζεται βολτα στην Αγια Αννα..
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2004, 10:00
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 14:42
  5. την Κυριακή που λέτε...
    από NLS στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 15:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε