XR 125L
XR 125L
Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και τα μικρά δίχρονα όπως Honda CRM125, Yamaha DT 125-200, Husqvarna WRE 125.
Τα συν που μπορώ να σκεφτώ
α. έχουν πιο οικονομική συντήρηση και επισκευή από τα 4χρονα
β. έχουν περισσότερο νεύρο-δύναμη από τα αντίστοιχα 4χρονα
Τα μείον
α. έχουν αυξημένη κατανάλωση γιατί συνήθως σε τρώει το χεράκι και τα πλακώνεις
β. είναι κι αυτά παλιά και πολύ πιθανό να έχουν περάσει δύσκολες ώρες..αν θέλει 1 φορά ψάξιμο για να βρεις πχ. σωστό XR125L, θέλει 2 φορές ψάξιμο για να βρεις αντίστοιχα σωστό CRM 125.
Η διαφορά μεταξύ τους βέβαια η μέρα με τη νύχτα σε όλους τους τομείς.![]()
όντως είναι ωραία μερικά δίχρονα, δες yamaha DT, aprilia RS, to CRM που είπες και άλλα, και μάλιστα μερικά εντυπωσιακά φτηνά στην αγορά τους (δε νομιζω πως αγοράζονται πλέον, για αυτό). αλλά όπως εξήγησα τα οικονομικά δύσκολα σε τέτοιους καιρούς για ένα φοιτητή (πόσα λεφτά να μαζέψω πια από σερβιτορηλήκι, μοίρασμα εφημερίδων και αγγαρείες σε παππουδογιαγιάδες?), και φοβάμαι ότι θα τρώει πολλά σε βενζίνη, άσε που θα είναι και παλιό. βενζίνη, θόρυβος, λάδια, και φθορές φοβάμαι ότι είναι κακός συνδιασμός για να προτιμήσω δίχρονο! άσε που συνήθως τους αλλάζουν τα φώτα στη χρήση, ακριβώς επειδή είναι πιο δυνατά.
Καλως, παρε ενα 125 τοτε ωστε να εχεις χρηματα να το κινησεις και να το συντηρησεις.
Το cbf125 ειναι αρκετα εμπορικο , οποτε αν μπορεσεις να πας σε μεγαλυτερη κατηγορια δε θα δυσκολευτεις να το δωσεις χωρις να το σκοτωσεις. Επισης ειναι πολυ οικονομικο σε χρηση και συντηρηση , με 15€ βγαζω καπου 350χλμ εγω εντος πολης. Μονο μειον οτι μπορει να σου βγαλει ζημια στην τρομπα, αλλα ρωτα αν την εχει αλλαξει ο προηγουμενος.Μπορω να σου γραψω απειρα καλα γι αυτο το μηχανακι.
Ενα μεσο 125αρι καιει 2-3 λιτρα ανα 100χλμ. Ενα 250αρι καιει απο 3,5 και πανω. Οποτε ναι, το 250αρι ισως σου πεσει αρκετα βαρυ. Σιγουρα ομως κανεις ταξιδι καλυτερα με 110-120 , και εχεις και δυναμη στα 60 για καμια προσπεραση. Το 125αρι εχει δυναμη μεχρι τα 60-70, τελικη 110 σε κατηφορα , 90 σε ανηφορα.
Με διχρονο σου συνιστω να μη μπλεξεις, μιας και θα ειναι το κυριο μεσο μετακινησης σου.
Για το διπλωμα ρωτα καμια σχολη οδηγων. Αν οντως πληρωνεις ενα παραβολο και αναβαθμιζεται, ή ειναι μικρο το κοστος της εξετασης για μεγαλυτερη μηχανη θα σου ελεγα να το κανεις. Αργα ή γρηγορα θα το θελησεις και θα το κανεις. Αν εχεις χρονο για διαδικαστικα και δεν πνιγεσαι με δουλειες κερδισμενος θα βγεις σε βαθος χρονου.
Για τους γονεις και το γενικοτερο οικογενειακο περιβαλλον εχω να πω οτι καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Καλο ειναι παντως να συζητησεις μαζι τους και να τους δειξεις οτι θα το κανεις γνωριζοντας τους κινδυνους και παιρνοντας τον καταλληλο προστατευτικο εξοπλισμο. Κι ας υπηρχε ατυχημα στην οικογενιεα παλαιοτερα. Εχω περασει κατι αντιχτοιχο , οταν ο πατερας μ ειχε πεσει οταν ημουν μικρος. Απο τοτε δεν ξαναοδηγησε, μεχρι που πηρα γω μηχανη. Κρυφα την ειχα αγορασει και την εκρυβα, και δε μου μιλουσε ουτε στο τηλ οταν το εμαθε. Μετα απο λιγο καιρο ξανακοβε βολτες με τη μηχανη μου, μετα ξαναπηρε δικια του κλπ κλπ. Κι εγω εχω ενα μικρο αγχος οταν παιρνει τη μηχανη και παει βολτα, κι αυτος το ιδιο για μενα. Τηρεις τους κανονες ασφαλειας, χαιρεσαι την οδηγηση, και ελπιζεις οταν πεσεις να μη χτυπησεις πολυ, αρα φορας τον καλυτερο δυνατο εξοπλισμο.
Καλες βολτες![]()
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
εγω θα σου προτεινα και σκουτερακι μεχρι 200κυβικα.και σε καλυπτει το διπλωμα και χαμηλη καταναλωση εχουν και ευελικτα κ ευκολα για αρχαριο οδηγο.δε βρισκω κατι κακο πραγματικα..
Sym Hd Evo 200i
Υπερ πλήρης φίλε dimzan σε ευχαριστώ πολύ για το feedback. Κάπως έτσι το σκέφτομαι, να κινηθώ σε 125 '06-'07 περίπου μάλλον ΧΤ, αν και δεν αποκλείω και το CBF, ή αλλιώς σε κάποιο παλιό 250άρι τύπου ΑΧ-1, μόνο σε περίπτωση που γνωρίζω ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.
Έχεις δίκιο κάθε κατάσταση με γονείς είναι ξεχωριστή. εμένα ο πατέρας μου είχε πάθει παλιότερα ατύχημα και δεν ξαναπερπάτησε από τότε, οπότε του είναι δύσκολο, αλλά το κύριο πρόβλημα έιναι η μάνα μου. και εγώ δε θέλω να το πάρω και να το κρύβω θα το συζητήσω εξαρχής. τώρα πότε θα μου ξαναμιλήσουν ένας θεός ξέρει! ένας άλλος φίλο μου που διαφωνούσαν οι δικοί του πολύ, μια μέρα εμφανίστηκε με μηχανή (700άρα κιόλας όχι αστεία) και δεν του είπαν τίποτα. τώρα τον στέλνουν κάθε μέρα αγγαρείες στο κέντροόπως και να το κάνεις όπως είπες κάθε οικογένεια αλλιώς, θα δούμε τι επιφυλάσσει και για μας ο θεός! όσο για τον κατάλληλο εξοπλισμό, όταν έρθει η ώρα και έχουμε το μοτόρι με το καλό, θα φτιάξω νέο ποστ!!
Μου λες και εσυ θες κανονικη μηχανη και τεινεις προς 125 κυβικα.(προσεξε δε το κρινω ουτε το λεω κακοπροεραιτα οτι θελει και μπορει ο καθενας)
Και γω με συμπλεκτη εμαθα και τωρα οδηγαω σκουτερ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ναι καποια στιγμη θα παω σε κατι αλλο,προς το παρον το σκουτερ μου και παω παντου ανετα =Ρ
Μια προταση εκανα και γω μη θιγεις τα σκουτερακια!!!!![]()
Sym Hd Evo 200i
Μια καλή κίνηση που θα βοηθούσε να καταλάβουν οι γονείς σου πόσο υπεύθυνα βλέπεις το θέμα 'μηχανή' θα ήταν να πάρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό σου (κράνος - μπουφάν, τουλάχιστον) ΠΡΙΝ από το μοτόρι. Και φυσικά να είσαι καλυμμένος από δίπλωμα, αν κινηθείς σε περισσότερα κυβικά.
safety doesn't happen by accident
Εννοείται πως τα σκουτεράκια είναι άνετα, ευκολοοδήγητα και ιδανικά για την πόλη (άσε που δεν τρως και τις λάσπες του δρόμου) και σε καμία περίπτωση δεν τα θίγω. αλλά από τη στιγμή που θα το σκάσω το 1000άρικο+, ας πάρω κάτι που να μου αρέσει και να με ευχαριστεί κιόλας προσωπικά!! όσο για το 125-250, δυστυχώς είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει ο πτωχός φοιτητής για να πάρει την πρώτη του οικονομική μηχανούλα!!
φίλε vanda σαν να έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί έτσι! όντως αν πάρω πρώτα κράνος κλπ, θα τους προετοιμάσω και για το ζήτημα, θα γίνει και δεδομένο πλέον ότι θα πάρω και μηχανή, θα έχουν και κατά νου ότι για μένα προέχει η ασφάλεια! αργά σταθερά βήματα! θα αρχίσω λοιπόν να ψάχνω και για κάνα κράνος για αρχή! μένω χαλάνδρι. καμιά ιδεα;