http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...AC%CF%81%CE%B9
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%...B4%CE%B9%CE%AC
Αμαρτια απο το θεο να καιτε τετοια ξυλα.
Μιλαμε οτι (υπο συνθηκες) αντεχει περισσοτερο σε χρονο και απο το τσιμεντο.
Από άνοιξη μέχρι και τώρα έχει κάνει εντελώς ανώμαλο καιρό, γ@μηθηκαν τα πάντα Πελοπόννησο, ελιές ούτε για δείγμα και γενικά οι καλλιέργειες πήγαν κατα διαόλου... έχει αλλάξει το κλίμα δυστυχώς και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις συνέπειες πολύ σύντομα... π.χ. τα λάδια που θα φάμε φέτος...![]()
Ναι, αλλά πέρυσι ξεχείλιζαν τα τσουβάλια και τα τελάρα απ τις πλατφόρμες που όδευαν στα ελαιοτριβεία σημειώνοντας ρεκόρ 20ετίας και βάλε. Χεστήκαμε στο λάδι αδερφέ και όποιος δεν έσπευσε να "σκοτώσει" το περίσσεμα στον εύπιστο Αθηναίο, μια χαρά έχει το λαδάκι και της φετινής χρονιάς χωρίς διπλά εργατικά.![]()
Απαγορευεται δεν αντιλεγω αλλα κατι χωραφακια στο χωριο ειναι γεματα...Εννοειται δικα μας χωραφακια.
Πολυ θρακα κ καλη ζεστη. Εχει πολλεσ ονομασιες σε διαφορα μερη. Οπως κ Δεντρο...
Ride(s) the wind of change...
εγω αναφερομουν στο δευτερο
το πουρναρι ειναι αλλο
δεντρο εχω ακουσει να το λενε στην θεσσαλια
οσο για τον καιρο κατι λιγα κερασια εχω
περυσι ηταν χαλια,ισα που φαγαμε και οσοι ειχαν ποσοτητες κονομησαν
φετος η ανθοφορια χωρις βροχες εδεσε ολους τους καρπους
με αποτελεσμα υπερπαραγωγη,χαμηλη ποιοτητα οι περισοτεροι(μικρα σαν ρουλεμαν)
και χυμο για πολλα χρονια
Το πουρναρι ειναι αρχικα θαμνος και αργοτερα δεντρο.Επειδη αναπτυσετε αργα εχει πολυ γεματο ξυλο,συμπαγες.Ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.Αργει να καει και το καρβουνο του ειναι δυνατο και κραταει παρα πολυ.Δεν πεταει σπιθες και οταν καιγεται μυριζει ωραια.
Εγω κοβω πουρναρια δικα μου και δεν υπαρχει καμμια απαγορευση.Απλα τα κοβουμε με συγκεκριμενο τροπο για να ξαναγινουνε γρηγορα.Φυσικα χρειαζετε μια τυπικη αδεια απο το δασαρχειο κατι που ισχυει για ολα τα δενδρα.
Βγαζει βελανιδια αλλα δεν εχει σχεσει με τις βελανιδιες απ'οτι ξερω.Δεν γινεται πολυ μεγαλο.Ισως να ειναι και αυτο μια ρατσα βελανιδιας.
Για επαγγελματικη χρηση,δεν ξερω αν ισχυει κατι διαφορετικο.
το ξερω
θα την βγαλουμε με τα περσινα αποθεματα
Συνδυασμός πουρνάρι με ελιά. Το απόλυτο! Μία φορά, προ τριετίας, το βρήκα από το Άγιο Όρος σε τιμή 140€ τον τόνο όταν η οξιά είχε 90€. Εχω ακόμα και δεν καιγεται. Το βάζεις στον λέβητα-τζάκι και σβηνει αντί να ανάψει.
epic σχολιο!
Ήρθα και εγω! Νυχτερινός deliverάς στο επάγγελμα και έχω να αναφέρω οτι πλέον τα τζάκια στο Αττικό άλσος - Ψυχικό - Γαλάτσι και περίχωρα, φουντώνουν για τα καλά...
Ευτυχώς σήμερα με την βρόχα δε ντουμανιάσαμε τόσο πολύ, μόνο λέπια βγάλαμε. Πάλι καλά βέβαια, ξεπλύθηκε και το αδιάβροχο γιατί κάθε φορά που σχόλαγα και έφευγα φορώντας το, με παίρνανε απο πίσω τα σκυλιά. Βλέπεις ο συνδυασμός της τσίκνας απο τα τζάκια και του ψημένου μπέικον απο την κρεπερί με κάνει ακαταμάχητο...
Πάντως η μυρωδιά που βγάζουν τα ξύλα απο Ψυχικό μεριά είναι πολύ ωραία! Απο Γαλάτσι πάλι, μάλλον γυψοσανίδες καίνε...
Πέρυσι το γλυτώσαμε με φουλάρια και χειρουργικές μάσκες.
Για φέτο, έχω προμηθευτεί φιάλες κατάδυσης...
Να τι ξέχασα να πάρω σήμερα...
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...