Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 23

Θέμα: Φίλοι μου καλοί μου φίλοι

Νέο μέλος Το avatar του/της apo_kun

Φίλοι μου καλοί μου φίλοι

Όντας θύμα των αλλαγών στη νομοθεσία περί αδειών οδήγησης θέλω να υποβάλλω το εξής ερώτημα : υπάρχει τρόπος να κάνω οποιουδήποτε τύπου δυναμομέτρηση στη μηχανή μου που είναι ελάχιστα άνω του επιτρεπόμενου ορίου του διπλώματος μου ώστε να μπορώ να την κυκλοφορώ νόμιμα? Υπονοώ πως αυτή η μέτρηση θα μπορέσει να έχει και κάποια ισχύ την στιγμή που θα με σταματήσει η τροχαία

Υ.Γ. Είμαι κάτοχος του μικρότερου διπλώματος και σε λίγους μήνες θα μπoρέσω να πάω στο Α2. Η μηχανή μου είναι Transalp XLV-600 του 1993 και λέω τώρα εγώ ο πονηρός πως αν την δυναμομετρήσω από τα 52 εργοστασιακά άτια θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και καμπόσα...
    Τελευταία τροποποίηση από apo_kun; 20/11/2013 στις 23:25.
    trailblazer

Banned
    και να την δυναμομετρησης τσαμπα κοπος
    αντε και να δειξει λιγα kw παρακατω,να εχει χασει δηλαδη
    το θεμα ειναι τι γραφει η αδεια
    τωρα αν ρωτησεις σε καποιο μηχανολογο μηχανικο και κανεις μια πατεντα π.χ δαχτυλιδι στην εξαγωγη
    και αποδιδει λιγοτερο και εισαι εντος οριων,και το βεβαιωνει ο μηχανολογος,και παρεις εγκριση απο κρατικο κτεο και αλλαξεις μετα την αδεια με τα καινουργια kw τοτε μαλλον θα εισαι οκ
    υποκιβισμος λεγεται και εχει ξανααναφερθει

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ γιατί κάνουμε λόγο για μια μηχανή που στην άδεια γράφει 36.5 kw κι εγώ χρειάζομαι 35..... αν είναι δυνατόν δηλαδή
    trailblazer

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    και να την δυναμομετρησης τσαμπα κοπος
    αντε και να δειξει λιγα kw παρακατω,να εχει χασει δηλαδη
    το θεμα ειναι τι γραφει η αδεια
    τωρα αν ρωτησεις σε καποιο μηχανολογο μηχανικο και κανεις μια πατεντα π.χ δαχτυλιδι στην εξαγωγη
    και αποδιδει λιγοτερο και εισαι εντος οριων,και το βεβαιωνει ο μηχανολογος,και παρεις εγκριση απο κρατικο κτεο και αλλαξεις μετα την αδεια με τα καινουργια kw τοτε μαλλον θα εισαι οκ
    υποκιβισμος λεγεται και εχει ξανααναφερθει
    Μιλάς για κρατικό ΚΤΕΟ. Υπάρχει ακόμη τέτοιο πράγμα? Έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ και βρήκα μεν κάτι αναφορές στον υποκυβισμό αλλά όχι κάτι σχετικό, πόσο μάλλον σχετικό με την διαδικασία μέσω μηχανολόγου μηχανικού που αναφέρεις. Αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω θα το εκτιμούσα πολύ
    trailblazer

Banned
    για να υποκιβησεις-κατεβασεις-τα cc καποιου οχηματος,μπορεις να τοκανεις με 2 τροπους
    α)η με αλλαγη μοτερ μικροτερου κυβισμου
    β)με μικρηνση του υπαρχοντος.δλδ μικροτερο πιστονι κλπ κλπ
    στην περιπτωση σου,και αν θυμουνται καποιοι καποτε ερχοντουσαν σφραγισμενα μηχανακια,απο γερμανια κυριως,τα οποια ειχαν κατιγελοιες ροδελες στην εξατμιση-λαιμους,και κατι γκαβλιτσακια διαφορετικα,απο τα ανοιχτα
    εσυ ρωτας στο κτεο του ελληνικου,τους λες αυτα(σε αυτοκινητα γινεται,εχει γινει,το εχω δει με τα ματια μου)
    αν βγαλεις ακρη-θελει υπομονη και επιμονη με δαυτους
    τοτε πολυ απλα,βρισκεις ενα συνεργειο-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ-που να πιστοποιει τις επεμβασεις-αντ/κα
    οτι αλλαξες πουκαμισα στον κυλινδρο,εβαλες ποιο μικρα πιστονια,δυναμομετρας-βασικα με ροδελες ΜΟΝΟ στους λαιμουςεξαγωγης πρπει να εισαι οκ
    αλλααυτο το ξερεις μονο εσυ και το συνεργειο
    μετα πας σε μηχανολογο μηχανικοτου τα δειχνεις ολα
    τιμολογια,αποδειξης δυναμομετρο,παλια αδεια,δυναμομετρο
    πιστοποιει την αλλαγη-πτωση kw
    μετα με ολα αυτα ανα χειρας,πας συγκοινωνιων και σου εκδιδουν καινουργια αδεια
    καλο κουραγιο και περιμενω νεα

μετα πας σε μηχανολογο μηχανικοτου
    Πρωτα πας σε μηχανολογο και ρωτας και μετα ολα τα αλλα.
    Πρωτων γιατι δυσκολα θα βρεις ΜΜ που να ξερει την διαδικασια και τι χρειαζετε και δευτερον γιατι το κοστος μπορει να ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερο απο την αγωρα ενος νεου μηχανακιου με λιγοτερη υποδυναμη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Πρωτα πας σε μηχανολογο και ρωτας και μετα ολα τα αλλα.
    Πρωτων γιατι δυσκολα θα βρεις ΜΜ που να ξερει την διαδικασια και τι χρειαζετε και δευτερον γιατι το κοστος μπορει να ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερο απο την αγωρα ενος νεου μηχανακιου με λιγοτερη υποδυναμη.
    Κι εγώ έχω σκοπό να πάω πρώτα σε ΜΜ και να ρωτήσω πριν κάνω οτιδήποτε. Τη μηχανή ήδη περίμενα για να μπορέσω να την καβαλήσω. Ένας λόγος που δεν σκέφτομαι αγορά μικρότερης μηχανής είναι ο οικονομικός καθώς πίστευα πως όντας η μηχανή τόσο κοντά από την μάνα της στο όριο του διπλώματος το <φίμωμα> και η διαδικασία που θα χρειαζόταν για να θεωρηθεί νόμιμη δεν θα ήταν τόσο απαιτητική.
    trailblazer

Banned
    υπαρχουν μμ που ασχολουνται με αυτα,αντικαταστασεις κινητηρων κλπ
    οπως επισης και καποιες σχολες οδηγων
    σου ειπα με ενα φιμωμα θα πεσεις σε αποδοση
    αλλα αυτο πρεπει καποιος να το πιστοποιησει

υπαρχουν μμ που ασχολουνται με αυτα,αντικαταστασεις κινητηρων κλπ
    οπως επισης και καποιες σχολες οδηγων
    σου ειπα με ενα φιμωμα θα πεσεις σε αποδοση
    αλλα αυτο πρεπει καποιος να το πιστοποιησει
    Ξέρεις μήπως κανέναν συγκεκριμένο όπου θα μπορούσα δηλαδή να στείλω ένα mail να μάθω λεπτομέρειες?
    trailblazer

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    πήγαινε έξω από κάνα υπουργείο συγκοινωνιών και θα βρεις λογικά

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Banned
    οπως σου ειπε ο αριστειδης,εξω-απεναντι κλπ
    για την ιστορια(αν και ψιλοασχετο)πριν χρονια εχω παει με αδεια στο πατρικο,να δω το αγροτικο που πηρε ο συγχωρεμενος ο πατερας μου
    ετυχε λοιπον να θελει κτεο
    ηταν εισαγωγης,ειχε περασει τελωνειο,ειχε αδεια κλπ απλα ελειπε η σφραγιδα του κτεο
    κλεινω ραντεβου-τοτε μονο κρατικο υπηρχε-πηγαινω και δεν με σφραγιζουν γιατι δεν ειχα τα αυτοκολλητα γραμματα-ιχ.φ.ωφελιμο,εδρα κλπ
    τωρα ρωταω τον υπαλληλο,τι και πως μου λεει<φευγεις,τα βαζεις,ξανακλεινεις ραντεβου,η καπου εξω ειναι ενας<τετοιος>πρεπει να εχει>
    ειμαι μεσα βγαζω το αμαξι εξω,τον βλεπω τον ρωταω-ειχε για καθε τυπο φορτηγου-αγροτικου,και ζηταει αρχικα 100 αυρο!!!!
    επεσε στα 50!!!
    και τελικα εγω δεν τα κολλησα,σφραγιδα μου εβαλαν,και ο τυπος εφυγε με χειροπεδες,και ηταν και ξαδερφος πρωην τοπικης βουλευτου

οπως σου ειπε ο αριστειδης,εξω-απεναντι κλπ
    για την ιστορια(αν και ψιλοασχετο)πριν χρονια εχω παει με αδεια στο πατρικο,να δω το αγροτικο που πηρε ο συγχωρεμενος ο πατερας μου
    ετυχε λοιπον να θελει κτεο
    ηταν εισαγωγης,ειχε περασει τελωνειο,ειχε αδεια κλπ απλα ελειπε η σφραγιδα του κτεο
    κλεινω ραντεβου-τοτε μονο κρατικο υπηρχε-πηγαινω και δεν με σφραγιζουν γιατι δεν ειχα τα αυτοκολλητα γραμματα-ιχ.φ.ωφελιμο,εδρα κλπ
    τωρα ρωταω τον υπαλληλο,τι και πως μου λεει<φευγεις,τα βαζεις,ξανακλεινεις ραντεβου,η καπου εξω ειναι ενας<τετοιος>πρεπει να εχει>
    ειμαι μεσα βγαζω το αμαξι εξω,τον βλεπω τον ρωταω-ειχε για καθε τυπο φορτηγου-αγροτικου,και ζηταει αρχικα 100 αυρο!!!!
    επεσε στα 50!!!
    και τελικα εγω δεν τα κολλησα,σφραγιδα μου εβαλαν,και ο τυπος εφυγε με χειροπεδες,και ηταν και ξαδερφος πρωην τοπικης βουλευτου
    Τι λες τώρα....!!!!
    trailblazer

Banned
    καπου εχω και αντιγραφο της δικογραφιας αμα λαχει....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από apo_kun Προβολή μηνύματος
    Όντας θύμα των αλλαγών στη νομοθεσία περί αδειών οδήγησης θέλω να υποβάλλω το εξής ερώτημα : υπάρχει τρόπος να κάνω οποιουδήποτε τύπου δυναμομέτρηση στη μηχανή μου που είναι ελάχιστα άνω του επιτρεπόμενου ορίου του διπλώματος μου ώστε να μπορώ να την κυκλοφορώ νόμιμα? Υπονοώ πως αυτή η μέτρηση θα μπορέσει να έχει και κάποια ισχύ την στιγμή που θα με σταματήσει η τροχαία

Υ.Γ. Είμαι κάτοχος του μικρότερου διπλώματος και σε λίγους μήνες θα μπoρέσω να πάω στο Α2. Η μηχανή μου είναι Transalp XLV-600 του 1993 και λέω τώρα εγώ ο πονηρός πως αν την δυναμομετρήσω από τα 52 εργοστασιακά άτια θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και καμπόσα...
    Νόμιμα δεν έχεις τύχη... Κάθε όχημα που κυκλοφορεί στους δρόμους διαθέτει την λεγόμενη "έγκριση τύπου" βάσει της οποίας παίρνει έγκριση κυκλοφορίας σε όλη την ΕΕ, και φυσικά εκεί αναφέρεται η από τον κατασκευαστή δηλωμένη ιπποδύναμη.
    Δεν υπάρχει τρόπος να "πείσεις" κανέναν ότι από το συγκεκριμένο δικό σου λείπουν κάποια αλογάκια αρα θα πρέπει να ταξινομηθεί σε άλλη κατηγορία...

Τώρα πλαστογραφίες ή κολπάκια του στυλ "δηλώνω ότι έβαλα πάνω μικρότερο μοτέρ" και ρίσκα έχουν και θα τα βρείς μπροστά σου όταν θα προσπαθήσεις να πουλήσεις το μηχανάκι... Θα σου έλεγα να μην μπείς σε τέτοια δύσβατα μονοπάτια...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 22/11/2013 στις 17:51.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2009, 13:26
  2. Tα φώτα σας, καλοί μου άνθρωποι
    από spyiannis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2008, 12:54
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2008, 16:06
  4. Δυστυχώς φίλοι (και εχθροί μου μου-rct) έτσι είναι...
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2006, 16:45
  5. Καλοί μου άνθρωποι ...
    από WWW στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2005, 09:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας