Μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών με σκοπό να ανακηρυχθεί η Αγία Σοφία σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ωστέ να μην γίνει τζαμί.
http://action.hellenicleaders.com/p/...tion_KEY=10215
Μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών με σκοπό να ανακηρυχθεί η Αγία Σοφία σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ωστέ να μην γίνει τζαμί.
http://action.hellenicleaders.com/p/...tion_KEY=10215
Εγω θα βρω καμμια αντιστοιχη τουρκικη μαζωξη υπογραφων,να υπογραψω να ξαναγινει τζαμι
Εξαλλου θα μας φτιαξει ο Μελισσανιδης υποκαταστημα με το ιδιο ονομα στα Φιλαδελφεια,που να τρεχουμε τωρα στο Ισταμπουλ(οπως αν προσεξες ετσι λενε την πολη ακομη και οι ιδιοι οι hellenicleaders,τοση μετριοφροσυνη τρομαρα τους...)![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
+1 από μένα.
Εδώ η είδηση http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...11/2013_529261
Βασικά σκοτίστηκα για την θρησκεία απλά δεν μπορώ βλέπω να κακοποιείται ένα μνημείο.
Όπως δεν ανέχομαι τον Παρθενώνα να (ξανα)γίνει εκκλησία έτσι και δεν μπορώ να ανεχτώ την Αγία Σοφία να (ξανα)γίνει τζαμί.
Υ.Γ.Α ρε "ανθέλληνα" Κεμάλ. Πόσο μπροστά ήσουν για την εποχή σου...
Ρε παιδιά εγώ ξέρω ότι η Αγ Σοφία είναι μουσείο και τσιμπάνε ένα κάρο λεφτά για την αναδείξουν κλπ κλπ
Αυτό έγινε αφού έχτισαν πιο μεγάλο μαγαζί απέναντι.
Δε νομίζω ότι παίζει τέτοιο σενάριο
(Αντίθετα από μλκιες έχουμε χωρτάσει)
![]()
ανανήψαντας
Μνημείο της αποσχισμένης με τσαμπουκάδες ανατολικής περιφέρειας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας... ας ασχοληθουν οι Ιταλοί. Υπάρχει πουθενά να υπογράψω αίτηση ώστε να αφαιρεθούν τμήματα ελληνικών ναών που χρησιμοποιήθηκαν στο χτίσιμο χριστιανικών ναών και να γκρεμιστούν οι εκκλησίες που χτίστηκαν πάνω σε αυτούς;![]()
Η αποσχισμένη με τσαμπουκάδες ανατολική περιφέρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι ο λόγος που μιλάμε Ελληνικά τώρα...
επίσης πιστεύω ότι στο σπίτι σου πρέπει να έχει χαλίκια απο τον τόπο μου που πάρθηκαν με βίαιο τρόπο (μπουλντόζες)...
ο γέγονε, γέγονε. Ας διαφυλάξουμε ότι σώζεται στο παρόν τουλάχιστον....
Η αποσχισμένη με τσαμπουκάδες ανατολική περιφέρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι ο λόγος που κλείσαν όλες οι φιλοσοφικές σχολές, καταστράφηκαν και ριμάχθηκαν οι σχετικές με τον κλασσικό ελληνισμό αναφορές, κάηκαν συγγράματα και σφαγίασθηκαν χιλιάδες ως "ειδωλολάτρες" με σκοπό την επιβολή του δικού της δόγματος. Ο γέγονε γέγονε, συμφωνώ, αλλά βάση των γεονότων λέω και εγώ: χέστηκα, ας την κάνουνε mall, δεν είναι δικό μας μνημείο.![]()
Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 28/11/2013 στις 15:17.
Mην εισαι Ισοπεδωτικός..
Η Αγια Σοφιά ειναι ενα υπεροχο δειγμα βυζαντινης αρχιτεκτονικης, σχεδιασμενο εξ αρχης για να γινει χριστιανικος ναος, με φοβερη τεχνικη απο ανθρωπους που ηταν προγονοι του ελληνικου εθνους.
Εσυ μπορει να μην το θεωρεις σημαντικο, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι...
Για να κρίνεις τι γινόταν πριν 1000 - 1500 χρόνια θα πρέπει να λάβεις υπόψην τον τρόπο σκέψης και ζωής που ειχαν τότε οι άνθρωποι.
Αφενός λοιπόν ήταν κάτι συνηθισμένο να χτίζουν ναούς σε μέρη όπου προηγουμένως υπήρχαν άλλοι ναοί και αυτό γιατί θεωρούσαν ιερό το μέρος, αφετέρου για πρακτικούς λόγους χρησιμοποιούσαν υλικά που υπήρχαν ήδη εκεί μάρμαρα, λίθους κλπ αφού έπεφτε το κόστος και δεν πετούσαν υλικά αξίας.
Επίσης δεν υπήρχε η έννοια του μνημείου οπότε δεν θεωρούσαν πως πρέπει να τα προστατεύουν και να τα διατηρούν για τις επόμενες γενιές.