Τελικά η συμβίωση μου με τη νέα μου μηχανή είναι σκέτη Adventure.Αρχίζω να πιστεύω πως το όνομα που δώσανε οι Αυστριακοί έχει δύο όψεις..

Το λοιπόν..Θα θυμάστε την περιπέτεια της 2ης μέρας με τον συμπλέκτη..Εεε πήρα το μάθημα μου..Το 950 είχε 43000 χιλιόμετρα και δεν παύει να είναι 7 χρόνια μηχανή..έτσι με δική μου πρωτοβουλία το έγδυσα τελείως..Αλλάξα τα περισσότερα κολάρα, λάδια,φίλτρα,υγρά φρένων,υγρά ψυγείου,πρόσθεσα ένα μεταλλικό φίλτρο βενζίνης. Ανοιξα την τρόμπα βενζίνης και αντικατέστησα τα πλατινάκια με
αυτό, και ακουλούθησα
αυτές τις οδηγίες και έκανα και ένα σερβις στη τρόμπα νερού.Ανταλλακτικά από Makina Parts..πολύ δυνατό σάιτ σε συνδιασμό με το
http://www.ktmpartsexpress.com/pages...s?aribrand=KTM. Και μετά το πήγα και στον μαστορα,έκανα σέρβις στα μπροστινά, άλλαξα μπουζί,ρουλεμάν μπροστινού τροχού,ρουλεμάν τιμονιού, μου ρύθμισε και τα καρμπιλατέρ μιας και είχα πολύ πλούσιο μίγμα (μαύρα μπουζί, βρώμα τα ρούχα κλπ) και έκανα και βαλβίδες όπου χρειάστηκαν ρύθμιση 3. Εκτός από τα μπροστινά τα υπόλοιπα γίνανε προληπτικά να είμαστε σίγουροι..Τώρα πάμε στο πρόβλημα..Ειχα από την αρχή μια μικρή διαρροή λαδιού κατα μήκος της κάτω φλάτζας του πίσω κυλίνδρου..
μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο..αλλά υπάρχει..όταν η μηχανή πάει μέχρι 5000 στροφές δεν τρέχει τίποτα..όταν αρχίζει να ανεβάζει στροφές τότε παρατηρώ από το 1 στο 2 ένα μικρό δάκρυσμα.στην αρχή ελπίζαμε να είναι από τη μίζα..όταν άνοξε ο μάστορας για βαλβίδες άλλαξε και στη μίζα φλάτζα ή λαστιχάκι δεν θυμάμαι..Στην αρχή και για καμιά βδομάδα δεν είδα τίποτα..τη Παρασκευή μετά από ένα καλό χώμα το δάκρυσμα ξαναεμφανίστηκε.. Πέρασα από κει και μου είπε δυστυχώς πρέπει να είναι η φλάτζα του πίσω κυλίνδρου τον οποίο τον είχε σφίξει με δυναμόκλειδο και τον είχε βρει εντάξει στο σέρβις..Βέβαια μου είπε ότι είναι μεταλλική και δεν μπορεί να καταλάβει πως την έπαθε..Το ερώτημα είναι: Μπορεί να αλλάξει η φλάτζα αυτή χωρίς να κατέβει κινητήρας; Ο μάστορας που πάω μου είπε ναι..Ένας που ζήτησα μια δεύτερη γνώμη μου είπε πως θα κατεβάσει κινητήρα..Ρωτώ γιατί αν δεν γίνεται τότε ο πρώτος κάτι άλλο έχει δει πως θέλει σφίξιμο και κάνει τη πάπια να φάει το 80αρι εργατικά που ζήτησε..Αν γίνεται τότε ο 2ος είναι απατεώνας και να το ξέρω..