Αααα ας μην το κάνουμε θέμα...
Οι τράπεζες ξέρουν τα πάντα.
Λογαριασμό πας ν ανοίξεις και σου λένε φέρε και ένα εκκαθαριστικό (κάθε χρόνο)
όχι πως δεν μπορούν να το βρουν και χωρίς να το πας αλλά μην κουράζονται κι όλας !
Εσύ φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις ΟΥΤΕ τους μετόχους της τράπεζας.
![]()
ανανήψαντας
Καταρχην η καταγραφη γινετε ωστε σε περιπτωση δικης αυτος που χρωσταει δεν μπορει να πει οτι δεν ενημερωθηκε για το χρεος του...κατα δευτερον για να στεκει αυτη η καταγραφη σε ενα δικαστηριο πρεπει να υπαρχει η ενημερωση οτι γινεται καταγραφη και οτι ειναι εις γνωσεις του και αποδοχης του...ενας τριτος λογος ειναι γιατι οταν προτοβγηκαν αυτες οι εταιριες τα πουστρηλικια οι εκβιασμοι και η μειωση προσωπικοτητας εκεινου που χρωστουσε ηταν καθημερινο φαινομενο...υποκλοπη (και μη αποδεκτη απο δικαστηριο) θεωρηται οταν καποιος δεν γνωριζει οτι καταγραφετε...μονη εξαιρεση και σε αυτο ειναι αν υπαρχει εισαγγελικη παραγγελια...αν και βασικα ειναι γνωστο οτι ολες οι συνομηλιες στα κινητα τηλεφωνα καταγραφονται απο τις εταιριες για μια περιοδο απο 6 μηνες εως ενα χρονο για θεματα ασφαλειας...
στο συγκεκριμενο θεμα η κοπελιτσα δεν εκανε κατι το μεμπτο απο το να ακολουθησει την διαδικασια ενημερωσης χρεους...ο τυπος την επιασε απροετοιμαστη και αδιαβαστη λεγοντας της οτι και αυτος καταγραφει δια πασαν νομιμη χρηση του...κατι που βεβαια δεν ειναι παρανομο αν ενημερωθει ο καταγραφομενος...εκει που το εχασε ειναι ο τροπος που της μιλισε (που μπορει βεβαια να θεωρηθει προσβλητικος) την απειλησε προσωπικα για μηνυση και το χειροτερο εβγαλε στον αερα την συνομηλια τους χωρις την συγκαταθεση της και μη αποκρυπτοντας τα ονοματα...αυτο ειναι παραβιαση του απορρητου και δημοσιευση προσωπικων δεδομενων...η κοπελιτσα θα μπορουσε να του κανει μια ξεγυρισμενη μυνηση...
αυτο που ρωτησε ο Χυμα για τα στοιχεια...οταν προσλαμβανεσε σε παρομοιες εταιριες υπογραφεις και συμφωνο εμπιστευτικοτητας οτι δεν μπορεις και δεν πρεπει να βγαλεις εκτος τις εταιριας αυτα τα στοιχεια...και βεβαια καποιοι ξερουν τα στοιχεια της κ...δας σου γιατι ΕΣΥ αποφασησες να τα δωσεις για να παρεις ενα δανειο...
τεσπα μεγαλη κουβεντα για ενα ακουστικο υλικο που αφαιρεθηκε κιολλας απο τον σωληνα...α ναι και προσωπικη αποψη ειναι οτι αν ο τυπακος εχει περιουσιακα στοιχεια στο ονομα του,με αυτο που εκανε,εχουν ξεκινησει κιολλας διαδικασιες κατασχεσης απο την τραπεζα για τσαμπουκα...
Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια. Το εκκαθαριστικό κάθε χρόνο, εκτός του ότι δε μπορώ να το βρω και δεν το κάνω επειδή βαριέμαι, έχει συγκεκριμένο σκοπό, το να ξέρεις το οικονομικό προφίλ του πελάτη σου. Εάν εσύ δηλώνεις ιδιωτικός υπάλληλος και κάθε χρόνο μου φέρνεις εκκαθαριστικό με εισόδημα € 10.000 και μια μέρα σκάσεις μύτη με € 150.000 μετρητά και μου πεις είναι από αποταμίευση, εφόσον δε συνάδει με το οικονομικό σου προφίλ εάν δεχτώ την κατάθεση είμαι υπόλογος για διακίνηση μαύρου χρήματος και έχω ποινικές κυρώσεις, τόσο απλά... Να στο πω απλά, επειδή είμαι στο χώρο, μια μέρα σκάει αθίγγανος με € 70.000 μετρητά σε πεντακοσάρικα, του ζητάω εκκαθαριστικό και δήλωνε ελεύθερος επαγγελματίας με ζημιές... έφυγε από εκεί που ήρθε. Σερβιτόρος με εκκαθαριστικά τριών ετών που κάθε χρόνο δήλωνε € 7.000 από μισθωτές υπηρεσίες, έσκασε μύτη με επιταγή € 190.000, έφυγε και αυτός από εκεί που ήρθε.
Κανονικά εννοείται πως είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να κάνουν επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων και των πελατών τους που άνοιγαν παλιά λογαριασμό μόνο με μια ταυτότητα και χωρίς την προσκόμιση καν ΑΦΜ. Παραπάνω νομίζω πως αου ανέφερα ξεκάθαρα 2 περιπτώσεις απόπειρας κατάθεσης μαύρου χρήματος σε ελληνική τράπεζα...
Aν ήσουν μέσα στο χορό (και στο χώρο) θα έπρεπε να ήξερες πως οι τράπεζες είναι ελεγκτές μαύρου χρήματος, ρίξε μια ματιά ας πούμε στο N.3932/2011 ή στο Ν.3691/2008.
Τώρα για το παράδειγμά σου δε χρειάζεται καν να το σχολιάσω, εγώ σου αναφέρω ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, υπάρχουν διευθυντές και διευθυντές, υπάλληλοι και υπάλληλοι. Εννοείται πως θα βρεις υποκατάστημα τράπεζας να δεχθεί την κατάθεση όπως θα βρεις και υποκατάστημα τράπεζας να την απορρίψει (όπως ακριβώς ανέφερα παραπάνω).
Άς το ρε, άς το να πάει στο διάολο....
Η Ελλάδα δεν πλένει χρήμα οκ?
._
Κουβεντιάζουμε τώρα...![]()
ανανήψαντας
Δεν μπορώ να σου απαντήσω τί κάνουν ή δεν κάνουν στο εξωτερικό από τη στιγμή που δεν ξέρω το καθεστώς που ισχύει, πάντως πρόσφατα που μίλαγα με γιατρό ο οποίος έστειλε τα χρήματά του σε νορβηγική τράπεζα τον ξετίναξαν κανονικά μου είπε από όλα τα δικαιολογητικά που του ζήτησαν.
Ο τυπάκος είχε επιταγή τραπεζική άλλης τράπεζας, την κατέθεσε στο λογαριασμό του με valeur 1 ημέρας όπως ισχύει για τις τραπεζικές επιταγές, ο προϊστάμενος δέχτηκε την κατάθεση με τη λογική ότι αφού έφερε τραπεζική επιταγή από άλλο τραπεζικό ίδρυμα είμαστε καλυμμένοι, εγώ υποστήριξα ότι το άλλο πιστωτικό ίδρυμα δεν έκανε τη δουλειά του σωστά και δεν δέχομαι να προχωρήσω τη συναλλαγή, υπερίσχυσε η γνώμη μου και ευγενικά τον κάλεσα να του εξηγήσω πως δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε δεκτή την κατάθεσή του λόγω αναντιστοιχίας φορολογικής δήλωσης - ποσού κατάθεσης.