Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 72

Θέμα: 525 diafors 525desert

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Παρεξηγιάρη Spazzάκο, manual ΔΕΝ πήρες μαζί με το μηχανάκι ??

Αν δεν σκίζεις το 525 (δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει... ), μπορείς να κάνεις αλλαγές λαδιών (χωρίς φίλτρα) ανά 1.000 χλμ και αλλαγές φίλτρων κάθε 2.000 χλμ.

Υπόψιν ότι κάθε 2000χλμ θέλει ρύθμιση βαλβίδων, οπότε αν δεν τις ρυθμίζεις μόνος σου, άσε τις αλλαγές λαδιών και φίλτρων κ.λ.π. για το Service !!!

Σχετικά με τα λάδια, ρώτα τον συνεργειατζή σου τι θα σου βάζει και βάζε τα ίδια στις αλλαγές των 1000 χλμ.

(Το special για ΚΤΜ 20W60 της MOTOREX, δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω εκτός από μια "μείωση" των θορύβων του κινητήρα...)

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

καθε 2000 ρυθμιση βαλβιδων??τοσο συχνα?σιγουρα??γιατι εγω εμαθα οτι δεν χρειαζεται και τοσο συχνα...

οχι δε θα τις ρυθμιζω μονος μου..

γιατι να αφησω την αλλαγη λαδιων και φιλτρων για το σερβς.....???αφου ετσι ολο και και παραπανω θα μου παρει.καλα δε λεω??

και γιατι να ρωτησω τον συνεργειατζη τι λαδια θα μου βαζει για να βαζω κι εγω τα ιδια ...και να μην του ελεγα εγω τι θα μου βαζει.

επισης.....εαν τελος παντων το αφηνα να μου τα αλλαζει αυτος.....εαν εβαζα διαφορετικα καε 1000 τι πειραζει??

σιγα μην εμπιστευτω τον συνεργειατζη και για τα λαδια.

αν ηξερα να ρυθμιζω βαλβιδες θα το εκανα και μονος μου αλλωστε......

τα 300V πηρα τελικα.....τι λενε γνωριζετε??

α ναι!μανιουαλ πηρα αλλα πηρα στα γερμανικα στα ιταλικα στα γαλλικα και 2 στα ισπανικα!χαχααχ μονο αγγλικα ξερω οποτε θα παω αυριο να μου δωσουν το αλλο...

πραγματικα κατι τετοια θα μπορουσαν να συμβαινουν μονο στο συγκεκριμενο ....hellinstore
    κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Spazz
    τα 300V πηρα τελικα.....τι λενε γνωριζετε??

:a53: :a53: OXI !!

FFWD Το avatar του/της DimST
    300V δεν έχω δοκιμάσει.

Έχω βάλει όμως τα παρακάτω:
    silcolene (μία φορά για 900km),
    shell(δύο φορές για περίπου 1000km),
    Bellray Thumper 15W/50(700km και πολύ του ήταν)
    Torqo T4SR 10W40 και 20W/50 και για 900-1100km.

Απόλυτα ικανοποιημένος απο το σαζμάν την μείωση της φασαρίας της καμπάνας και θερμοκρασίες είμαι με τα torqo και πλέον βάζω μόνο αυτά.
    Αλλαγή λαδιών κάθε 1000km ΜΑΧ και φίλτρα κάθε δεύτερη φορά. Σίτες μαζί με την αλλαγή λαδιών για έλεγχο μοτέρ.
    Χειρότερα λάδια τα bellray. Μετά απο 600+km το κιβώτιο έγινε τσιμέντο και το μηχανάκι ανέβαζε θερμοκρασία αδικαιολόγητα οπότε και τα πέταξα άμεσα.

Θα το δείς και σύ, το μηχανάκι, σου απαιτεί αλλαγή λαδιών στα 1000km. Ούτως η άλλως 1,2 λίτρα χωράει το κακόμοιρο, κρίμα είναι να τα κρατάς παραπάνω.

Μεγιά και σύντομα σε κανα πιστάκι sm.

Σημείωση1: Μεγάλες διαφορές σε θερμοκρασία είδα και με αντικατάσταση με πιο ποιοτικό παραφλού. Ψάχτο όπωσδήποτε γιατι το καλοκαίρι το μηχανάκι υποφέρει.
    2: Βαλβίδες έλεγχος κάθε 3000km και αν χρειάζεται ρύθμιση. Προσοχή στην καδένα. Δεν θα ήταν κακό να την κοιτάς κάθε δεύτερη φορά (έλεγχος τεντωτήρα)

τι εννοεις σιτες μαζι με την αλλαγη λαδιων????

τον τεντωτηρα γινεται να τον ελεγχω μονος μου???

η αληθεια ειναι οτι τωρα που εβαλα τα 300V motul μου φαινεται ακουγεται περισσοτερο ο κινητηρας....ειναι πιο σκληρο το κιβωτιο ...και ανεβαζει πιο γρηγορα θερμοκρασια.η μαλακια ειναι οτι παιζει να ειναι ιδεα μου και να μην συμβαινουν ολα αυτα στην πραγματικοτητα....

................εχω καψει φαναριαααααα

απειρα κοκκινα!με προσοχη βεβαια κι αν με παιρνει...

θα δοκιμασω και τα torco στα 1000km

αν οντως δεν ειναι και τοσο καλα αυτα τα 300v και επειδη τα εχω βαλει τωρα που το στρωνω παιζει μηπως μαλακια??μηπως καλυτερα να τα αλλαζα απο τωρα??δε ξερω αγχωνομαι λιγο.εγραφαν και competition Παναθεμα τους!
    κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Spazz
    τι εννοεις σιτες μαζι με την αλλαγη λαδιων????
    Το μηχανάκι έχει 2 Oil Screens (σίτες ).

Την κοντή, που βρίσκεται στην κάτω μεριά του κάρτερ και την μακριά που βρίσκεται πίσω από τον λεβιέ ταχυτήτων (δίπλα στον αριθμό του κινητήρα).

H κοντή ξεβιδώνει με Allen, ενώ η μακριά με καρυδάκι (με προέκταση...).

Θα συνιστούσα να μην τις πειράξεις, γιατί η κοντή είναι μόνιμα φρακαρισμένη, ενώ η μακριά μπαίνει με μια "περίεργη" κλίση (η οποία δεν φαίνεται εξωτερικά) και πρέπει να είσαι ο "γάτος της μαντεψιάς" για να την πετύχεις...

Τώρα, αν ο DimST αναλαμβάνει την ευθύνη των κλωτσημένων πάσων στο κάρτερ και της μειωμένης λίπανσης λόγω στραβοβαλσίματος της σίτας... :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της doni
    mpela agorases spazzako parto xampari.

egw den xerw akoma ti tha valw apo ladia...

allo einai to provlima mu..
    otan to peira mu eipe oti eleipe kati pou exei sxesi me tin aposimpiesi kai den pairnei to mixanaki bros me tin miza...

vevaia mu eipe oti exei paragkilei to antalaktiko alla den einai diathesimo kai argei na to feroun

vevai egw den plirwnw tpt apo auta alla an einai na paizw manivelies gia oli mu ti zwi(oso telospantwn tha exw to mixanaki)protimw na analavw egw to kostos kai twra pu tha paw athina na to ftiaxw...

me tin manivela pernei bros panta kai eukola!tou paizw dio fores ton aposimpiesti kai tsak pire!!kai otan einai zesto kai exei doulepsei ligi wra pernei kai me tin miza(san na exei fortisei i bataria) alla ama einai auto ti sxesi exei o aposimpiesti

fantazete kaneis ti borei na paizei me auto?? einai akrivo na to ftiaxw twra pou tha paw athina..
    den exw kanena idietero talento!!!
    eimai apla pathiasmena periergos...

Moderator
    Ρε Doni, σωστά έχεις χαρακτηριστεί σαν "περίεργος" ....

Το μηχανάκι (κρύο) δεν παίρνει μπροστά με την μίζα, ενώ αυτή γυρίζει κανονικά ???

Τι εννοείς "του παίζω 2 φορές τον αποσυμπιεστή" ??΄

Η μίζα γυρίζει το ίδιο "εύκολα" όταν είναι ζεστό το μηχανάκι ??

Το καρπυρατέρ έχει Hot Start Button (το κόκκινο κουμπί...) ??

Απάντησε σε όλα 1 προς 1, αλλοιώς θα βαράς μανιβελιές στον αιώνα τον άπαντα !!! :rotflmao:

lipon den eimai periergos alla fenete oti merikes fores den boro na exigisw akrivos auto pou paizei giati apla den xerw...

to mixanaki den exei hot start sigoura..
    otan patisw tin miza kai einai krio akougete i miza na girizei alla den pernei..
    oso pataw ti miza xefortizei kai meta den akougete na girizei katholou..

lew tou pezw dio fores tin aposimpiesi enow oti travaw tin mikri maneta tis aposimpiesis pou einai panw sto kapaki tou simplekti kana dio fores...

otan einai zesto akouw oti girizei i miza alla xriazete ligo voithia apo tin mikri maneta pou legame parapanw...

an to paw ston ilektrologo kai ton rwtiso an exei swsto reuma i miza??einai kali idea??

re papou min mas apoperneis mikroi eimaste akoma.... na ftazoume ta xronia sou

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doni
    to mixanaki den exei hot start sigoura..
    otan patisw tin miza kai einai krio akougete i miza na girizei alla den pernei..
    oso pataw ti miza xefortizei kai meta den akougete na girizei katholou..

lew tou pezw dio fores tin aposimpiesi enow oti travaw tin mikri maneta tis aposimpiesis pou einai panw sto kapaki tou simplekti kana dio fores...

otan einai zesto akouw oti girizei i miza alla xriazete ligo voithia apo tin mikri maneta pou legame parapanw...

an to paw ston ilektrologo kai ton rwtiso an exei swsto reuma i miza??einai kali idea??

Δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ καλά !!!

ΟΣΕΣ φορές και να τραβήξεις τον χειροκίνητο αποσυμπιεστή, ΔΕΝ κάνεις τίποτε !!!
    Αυτός χρησιμοποιείται μόνο όταν βρεις με την μανιβέλα το ΑΝΣ (δεν κατεβαίνει όσο και να πηδάς επάνω...), τον τραβάς για να "σπάσεις" την συμπίεση και κατεβάζεις την μανιβέλα ΕΛΑΧΙΣΤΑ !!!
    Τον ελευθερώνεις, αφήνεις την μανιβέλα να έρθει επάνω και "βούρ" ...

ΜΗΝ δοκιμάσεις να τραβήξεις τον αποσυμπιεστή όταν "μιζάρεις" ή όταν δουλεύει το μοτέρ, γιατί θα κλαίς με μαύρο δάκρυ μετά !!!

Πιθανότατα να είναι χαλασμένος ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ αποσυμπιεστής, γι'αυτό και έχεις πρόβλημα εκκίνησης με την μίζα (αν και θα έπρεπε να σου την "γονατίζει" στις πρώτες μιζιές...).

Αντί να πας σε ηλεκτρολόγο, δοκίμασε να βάλεις μπροστά με την μίζα σου και με εξωτερική βοήθεια από άλλη μπαταρία (καλό θα είναι το όχημα που θα σου δώσει ρεύμα, να έχει αναμμένο τον κινητήρα του και χαμηλο-μεσαίες στροφές...).
    Αν πάρει μπροστά με εξωτερική βοήθεια, τότε πήγαινε στον ηλεκτρολόγο να δεις τι παίζει (από μπαταρία μέχρι τύλιγμα της μίζας).
    Αν δεν πάρει ούτε έτσι, ή είναι ο αυτόματος αποσυμπιεστής ή κάτι παίζει με την τροφοδοσία (Oh... yes !!)

ελα ρε τι λες!εγω γουσταρω να το βαζω με μανιβελα.και μπαταρια δεν καταναλωνεις και ειναι και πιο γουστοζικο με μανιβελα!

μανιβελιες καργα....

λοιπον ακουστε τωρα τι επαθα πριν σπασω το κομπιουτερ και μετα το ηλιθιο κεφαλι μου.

ημουνα κατω στην πιλοτι..λεω κατσε να τ βαλω μπροστα.το βαζω και λεω αφου δεν θα το ψιλομαρσαρω δε θα ζεσταθει και αμεσως κατσε να παω μια γρηγορα πανω κατι που ηθελα...

γυρναω και βλεπω καπνους να βγαινουν.το σβηνω αμεσως...τελος παντων να μην τα πολυλογω ζεσταθηκε προφανως αρκετα και ξερασε λιγο παραφλου και γι αυτο οι καπνο.

λοιπον πειτε τωρα τι κακο μπορει να δημιουργησε αυτο???πειτε πειτε πειτε.μεγαλη μαλακια??υπαρχει περιπτωση να φθαρθηκε τιποτα παραπανω η δε ξερω γω τι???

τι μαλακας που ειμαι!!!για πειτε ρε σεις μετα απο αυτο μηπως ..?

ξενερωσα τρελα παντως!!!ψυχολογικα νομιζω οτι κατι κακο θα εχει παθει.οτι ολα δεν ηταν οπως πρωτα.
    κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

re spazz lew na anixoume ena forum na leei mono gia provlimata empiries kai genika oti exei sxesi me 525 giati tha tous trelanoume olous... eimaste idi stin tetarti selida... :smilea:

lipon papou tis plirofories tis ektimw poli kai otan ertheis kriti kernw kai oti allo diathetoume edw

aplos mu fenete paraxeno oti autos mu eixe pei otan tou pataw tin miza na to voithaw me ton aposimpiesti.. kai to kanw sixna(malakia megali ee???)ma kala ti pipes mu leei?? elpizw na min exw kanei kamia zimia....
    giati den mu les tpt oso anafora to kostos tis episkeuis??

re si spazz min anxwnese ola einai kala den nomizw na exei pathei kati to motori sou(atekmiriwti apantisi min dineis vasi,mono gia simparastasi ta lew)!!kai auto den sinevei epeidi to paratises kai efiges!!ektos kai an to afises kana dio wres na douleuei:rotflmao:

min su benoun idees!! katapolemise to egw kanw eidiki psixotherapia gia to sigkekrimeno thema...

paroles tis pipes pou su lew kai egw tha anisixousa an to evlepa na vgazei kapnous..

skeftome eimai anikanos na sintirisw auto to prama..

kai twra pou eipame sintirw ama thelw na simplirwsw ladi kanw ta exis:
    1)enw to exw se isio meros kitaw to tzamaki kai vlepo na min fenete ixnos apo ladi!!(den anxonome akoma)
    2)to vazw na doulepsei kai to afino na zestathei(oxi san to spazz na xernaei paraflu ) ligo ligotero
    3)svinw kai vlepw oti kai pali den fenete tpt(twra anisixw kai poli malista mipos to afisa kai doulepse xwris ladi tosi wra)
    4)arxizw kai prostheto ladi mexri otou vlepw sto tzamaki to ladi na ftanei peripou sti mesi!!

lipon iparxei megalo provlima ama valw parapanw??(xwris na to katalavw?)mu fenete ligo mlk auto to tzamaki egw den to ipologizw swsta fenete adio kai me to pou tha tou valei ligo gemizei....

i parapanw diadikasia einai swsti??

papou theloume poli doulia akoma gia na ginoume ligo sxetikoi e??? tha to antexoun ta neura sou logo ilikias??

Moderator

Ρε είστε και οι 2 μ@λάκες ??
    (Αφού ξαναείχατε ΚΤΜ, γιατί κάνετε χαριτωμένους αυτοσχεδιασμούς ???)

Spazz, το μηχανάκι ΔΕΝ έπαθε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ !!!
    (έχω κάνει 40χλμ στο βουνό ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ψυκτικό - βάζοντας λίγο χιόνι κατά διαστήματα στο ψυγείο...).

Doni, ο χειροκίνητος αποσυμπιεστής είναι μια π@παριά που "σπρώχνει" τον εκκεντροφόρο στο σημείο όπου οι βαλβίδες εξαγωγής είναι ανοιχτές.
    Αν το κάνεις αυτό κατά την λειτουργία του κινητήρα (λόγω μιζαρίσματος) υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα τα τα γ@μήσεις την μάνα (και τον πατέρα..)
    (Ο αυτόματος απελευθερώνεται μηχανικά μόλις φτάσει ο εκκεντροφόρος στο "σωστό σημείο").

Τώρα για τα λάδια....

Τα EXC ΔΕΝ καίνε λάδια (αρκεί να κάνεις τις αλλαγές στις προβλεπόμενες ώρες λειτουργίας...) άρα ΔΕΝ χρειάζεται να συμπληρώνεις.
    Στο ματάκι της στάθμης, το λάδι πρέπει να φαίνεται γύρω στα 3-4 mm από κάτω (MIN και κρύο) έως 3-4 mm από πάνω (MAX και ζεστό).

Λόγω συστήματος λίπανσης, το παραπανίσιο λάδι ΔΕΝ κάνει ζημιά (μόνο στην τσέπη.. ), γιατί θα το "ξεράσει" το μοτέρ από το σωληνάκι των αναθυμιάσεων...

Υ.Γ.
    Αν είσαι τις γιορτές Ηράκλειο, θα ρίξω κανένα Π.Μ. να δούμε λίγο τον ματρακά σου, μπας και βγει καμιά άκρη ...

ωραια ωραια.αυτα ειναι καλα νεα!!πολυ καλα!!!

κι εγω εχω βαλει ελαχιστο λαδακι παραπανω.αλλα θα ανοιξω παλι την ταπα να το φερω ακριβως.

ρε ξερετε ποιος ειναι ο αντιπροσωπως της brembo???

εχω τρελαθει.ζαντες εχω ψιλοαποφσισει τι θα βαλω.

φρενα ομως??

πολυυυυυυυυ μανουρα!

α!και ο αντιπροσωπως της akrapovic ποιος ειναι??η tecno-moto??οχι ε??
    κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Spazz
    φρενα ομως?? φρενα ομως??

πολυυυυυυυυ μανουρα!

ΨΙΤ... Διαλεξε ενα πακετακι να βαλεις, γιατι οτι και να βαλεις απο φρενα ουτος η αλλως δεν θα τα τελειωσεις ποτε με την χρηση που θες να κανεις...

Το μονο που ξερω απο χαρακτηριστηκα μοταντ, ειναι ορισμενα στοιχεια που εχει απο μοταντ το προσωπικο μου χτ χ 660 .Παντως απο τα φρενα του ειμαι πολυ ικανοποιημενος ( γονατιζει το μηχανακι οποτε το θελησω και χωρις σημαδια κοποσης απο υπερθερμανση) με εξαιρεση την μαλλον κακης ποιοτητας δισκοπλακα ( κανει πατουρα ευκολα ).. Οποτε την δαγκανα της brembo που φοραει το συγκεκριμενο μηχανακι στην συνιστω ανεπιφυκακτα χωρις ομως να γνωριζω πως και αν μπαινει στο κτμ !!

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Diafores Fazer 04-05
    από Anonymus στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 14:51
  2. Diafores Sv 04 Me 06???
    από merkouris στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2006, 23:04
  3. diafores ttr 600 apo tt
    από howlingkast στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2006, 20:26
  4. Ζητηση για KTM 525
    από ale στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 14:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •