Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 68

Θέμα: Βοήθεια για αγορά 1ης μηχανής

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nobody Προβολή μηνύματος
    εσενα οπτικα τι θα σου αρεσε περισσοτερο να βλεπεις στο γκαραζ/πυλωτη/πεζοδρομιο του σπιτιου σου?
    αυτή τη κουβέντα είχαμε ένα βράδυ με εξέχον μέλος του φόρουμ
    του παραπονιόμουν ότι το χόρνετ δε με πολυβολεύει για τα καθημερινά πήγαινε έλα, με ζορίζει στο ταξίδι λόγω ανυπαρξίας φέρινγκ κλπ κλπ

η απάντησή του ήταν:

- ρε φίλε, όταν την βλέπεις ταυλώνεις ;
    - εντελώς
    - ε τότε ξέρεις τι να κάνεις

η μόνη μου ένσταση είναι ότι επάνω σε μια μηχανή μπορεί να σου τύχουν τα μύρια όσα, μπορεί π.χ. να μη τρέχεις αλλά εκείνη τη φορά που θα κάνεις το απότομο άνοιγμα πάνω από το γλιτσιασμένο κομμάτι του δρόμου, είναι πολύ καλύτερο να έχεις 30~40 άλογα και όχι 100...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Νέο μέλος Το avatar του/της WebHunter
    Η μηχανή θα αγοραστεί με προοπτική τουλάχιστον 3 ετών, επομένως δεν θέλω να δώσω λεφτά σε κάτι που θα μου στερήσει κάποια πράγματα πχ μια γρήγορη βόλτα στην Πάρνηθα/Χαλκίδα ή οπουδήποτε εντός της ακτίνας των 200-300 χλμ με συνεπιβάτη, γι'αυτό και η επιλογή για 600-650 cc.

Θα μ'άρεσε κάτι πιο sport και άγριο (naked). Αυτή τη στιγμή το hornet είναι το ideal από άποψη ομορφιάς, αλλά δεν μπορώ να ξέρω για τις επιδόσεις του (max να έχω πιάσει τα 100ΚΜ/h με αυτό). Μετά είναι τα Diversion, ER, GSR και τελευταία τα CBF / F600 GS. Αυτά βάση του τι θα μ'άρεσε.

Μετά πάει το κομμάτι ασφάλεια. Hornet-CBF με ABS και μοντέλα καινούρια σχετικά πάνε στα 4000+€. To F600 GS είναι το πλέον οικονομικό (με ABS), ενώ τα Er (με ABS)-Diversion (χωρίς ABS) είναι στο budget μου.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Προφανως και θα παρεις οτι γουσταρεις να πλενεις, αλλα για μεσα στην Αθηνα που θα κυκλοφορεις περισσοτερο θα προτιμουσα το ερ6

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WebHunter Προβολή μηνύματος
    Θα μ'άρεσε κάτι πιο sport και άγριο (naked). Αυτή τη στιγμή το hornet είναι το ideal από άποψη ομορφιάς, αλλά δεν μπορώ να ξέρω για τις επιδόσεις του (max να έχω πιάσει τα 100ΚΜ/h με αυτό)

οι επιδόσεις του είναι υπέρ αρκετές, πίστεψέ με
    στα λεφτά που λες βρίσκεις 7άρι με abc

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    όχι πρώτη μηχανή 100+ άλογα να φανταστείς ο Αριστίδης επειδή χρησιμοποιεί τα 20 άλογα συνήθως στο χορνετ του η ντίζα κόπηκε επειδή το γκάζι το ανοιγει
    μέχρι τις 3500 στροφές πέρα απο τη πλάκα ναι μεν θα τη πάρεις για βάθος τριετίας αλλα η μηχανή αυτή ειναι καλή για εξέλιξη αφου κάνεις το αγροτικό σου
    σε κανά er6 όπως λέει και ο sapadak ειναι οτι πρέπει για τη χρήση που θες
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Ωραία, άρα θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε κάτι που είναι μέχρι 80 άλογα

Τώρα που θα κάτσω να τις ψάξω όλες, τι πρέπει να κοιτάξω πριν φωνάξω μηχανικό να έρθει μαζί μου;

Δεύτερον, ABS σε μηχανές του 07 είναι αξιόπιστο, ή καλύτερα να το αποφεύγω; Πόσο εύκολα χαλάει; Τι service θέλει;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DgSensei
    Φίλε επειδή κι εγώ πρόσφατα αγόρασα πρώτη μηχανή όντας αρχάριος να σου πω μερικά πράματα όπως τα είδα.

Το abs για αρχάριο θεωρώ ότι είναι απαραίτητο.Ούτε 3 μήνες δεν την έχω την μηχανή και θεωρώ ότι τουλάχιστον 2 φορές θα είχα φάει τούμπα αν δεν το είχα.
    Θες μια μηχανή που να μην έχει "πολλά" άλογα.Κοινώς να μπορεί να συγχωρήσει την βλακεία που ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνεις με το γκάζι κάποια στιγμή.Υπο αυτή την έννοια θεωρώ ότι το fazer δεν είναι καλή επιλογή.
    Θες μια μηχανή που να έχει καλό ζύγισμα και εύκολες "μανούβρες".Υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι ένα on off θα ήταν ποιό κατάλληλο για σένα.
    Τέλος εσύ θα πάρεις αυτό που σε "ταυλώνει" περισσότερο όπως λέει και ο aristidisz γιατί αλλιώς θα είσαι πάνω σε ένα μηχανάκι και θα σου τρέχουν τα σάλια όταν βλέπεις στο φανάρι το "άλλο".

Εγώ το f650gs με abs πήρα πάντως

δε νομίζω ότι έκαναν κάποια αλλαγή στα φρένα του hornet στα μοντέλα του 07 και του 10...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

δες κ fz6.. μια χαρά για πρώτο μηχανάκι ειναι ιδανικό..

δεν είσαι και πιτσιρικάς να το ματσακωνεις παντου και χαμηλά δε θα σε τρομάξει καθόλου...

και με 4000-4500e βρίσκεις του 09-10 κ με abs

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Παντως και δικη μου αποψη ειναι οτι τα 100 αλογα ειναι πολλα για αρχαριο. Εκει που νομιζεις οτι του πηρες τον αερα μπορει να σε δαγκωσει. Το ιδιο ισχυει καιοταν θα βγεις βολτα με καποιους πιο εμπειρους και θα θελεις να τους φτασεις. Ετσι νομιζω την εχουμε παθει πολλοι. Αν απο την αλλη ομως οντως κρατιεσαι και εχεις υπομονη τοτε το hornet ειναι φοβερο μηχανακι!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    δε νομίζω ότι έκαναν κάποια αλλαγή στα φρένα του hornet στα μοντέλα του 07 και του 10...
    Δεν αναφέρομαι μόνο στο hornet. Γενικά ρώτησα. Πχ το er με abs αξίζει και ας είναι του 07?

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Suzuki Bandit 650, αν και για κυρίως μέσα στην πόλη τα κυβικά είναι πολλά...
    Για αρχάριο είναι πολύ καλή φάση και το CB400 super four, αλλά μιλάμε για παλιό μηχανάκι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ ξεχνάς το ABS...
    Επίσης το παλιότερο ER-5 είναι αντίστοιχη καλή φάση σε δικύλινδρο, φοράει τον αλεξίσφαιρο κινητήρα του KLE500 και είναι οικονομικό και εύκολο σε όλα του! Επί πλέον, με την τελευταία επιλογή θα σου μείνει και κάνα χιλιαρικάκι από το budget για να τα φας σε βενζίνες και ό,τι άλλο γουστάρεις!
    ...το νου σου!!

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    αν σε ψηνει το er6 τσεκαρε το f που εχει φαιρινγκ=λιγοτερο ξυλο απτον αερα και κατ εμε πολυ πιο ομορφο..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Ωραία, άρα θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε κάτι που είναι μέχρι 80 άλογα
    Μην κολάς μόνο στην ιπποδύναμη γιατί π.χ και το KTM duke690R είναι 69 άλογα...αλλα τι άλογα δε θες να ξέρς :P
    Εφόσον θα πας να δείς μηχανές απο ιδιώτες απο τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξεις ειναι αν έχει φάει πτώση η μηχανή,επίσης να έχει ο κάτοχος
    βιβλιαράκι με τα service της μηχανής αν τα έχει κάνει στην ώρα τους. Φθορές στα λάστιχα (μην είναι με τα λινά) και άλλα πολλά που κυρίως ο μηχανικός
    σου θα τα τσεκάρει,τώρα αμα σε αφήνει ο άλλος να ανοίξεις και κινητήρα (καθόλου εύκολο) θα έχει και ένα κόστος αλλά θα έχεις και το κεφάλι σου ύσηχο για να δείς
    σε τι κατάσταση ειναι τα μηχανικά μερη που με γυμνό μάτι δε ξέρεις τι παίζει και απο κει συνήθως καταλαβαίνεις τι χρήση της έχει κάνει ο άλλος..
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος
    @Pan (dvs), ναι είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τι λιγότερο έχει σε σχέση με το hornet?
    Δεν με ενδιαφερει αν εχει κατι λιγοτερο η περισσοτερο,μου καθεται καλυτερα στο ματι και μου φτανει.
    Θα σου προτεινα το cbf 600 οπως σου λεει ο Αριστειδης (και συμφωνω μαζι του),αλλα θεωρησα οτι το ηθελες πιο αγριο.Ειναι πιο ευκολοοδηγητο απο τα αλλα της κατηγοριας.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια για αγορά 1ης μηχανής
    από Xa0s στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2015, 16:44
  2. Βοηθεια για αγορα νεας μηχανης
    από marinost στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2012, 10:15
  3. βοήθεια για αγορά πρώτης μηχανής
    από madddogg στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας