Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Ποια μέρη του σώματος τραυματίζονται συχνότερα σε μια πτώση;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της OlKa

Ποια μέρη του σώματος τραυματίζονται συχνότερα σε μια πτώση;

http://www.newsbeast.gr/moto/odiki-a...-se-mia-ptosi/

Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να έκανε αναφορά σε ποσοστά για κάθε χώρα ξεχωριστά... Εσείς τί λέτε;
    Όλα είναι δρόμος...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Το αρθρο ειναι σωστο μονο να πω και εγω τη βλακεια μου.... στο σημειο που μιλα για αναβατες πιστας που <<με 200χαω δεν παθαινουν τραυματισμου λογο πληρες εξοπλισμου>> ειναι προφανες σωστο χωρις αμφιβολεια μην ξεχναμε ομως οτι στη πιστα δεν θα πεσει ο αναβατης πανω σε : αυτοκινητα , πεζοδρομια , καγκελα κλπ..... Προφανες ο πληρες εξοπλισμος σε προφυλασει απο τραυματισμους και τπτ αλλο δε μπορει να στο καλυψει αυτο. Προφανος δε μπορουμε να πηγαινουμε στη δουλεια με ολοσωμη φορμα δερματινη .... να φοραμε οσα περισσοτερα μπορουμε ειναι το πιο λογικο.

Ευχαριστουμε olka για το ωραιο αρθρο

υσ: οσο για την ερωτηση σου τα στατιστικα ειναι παντα ενδοιαφερον να τα παρακολουθουμε εχεις ωραια σκεψη....απλα μερικες φορες μου εχει τυχει η πραγματικοτητα να ειναι τελειως διαφορετικη απο τα στατιστικα που βλεπω. (τουλαχιστον η δικη μου πραγματικοτητα και των οικειων μου)

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της OlKa
    Σωστά τα λες... Απλά είμαι περίεργη με τα ποσοστά που θα έδιναν στα ατυχήματα στην Ελλάδα λόγω δρόμων, λόγω απαίδευτης οδικής συμπεριφοράς κλπ που όλοι ξέρουμε -δυστυχώς- λίγο πολύ... Όπως και να ΄χει, μετά από αυτά που διάβασα κι επειδή έχω ήδη χειρουργημένα δύο γόνατα, η πιο ωραία ευχή του 2014 ήταν το "πάντα όρθια"! Πάντα όρθιοι παιδιά να τα διαβάζουμε...
    Τελευταία τροποποίηση από OlKa; 07/01/2014 στις 00:32.
    Όλα είναι δρόμος...

Παίδες ...'Οποτες έπεσα .... Στα αριστερά πονούσα .

Άαααααοοοοουυυυυυυυ τςςςςς

πολιτικες πεποιθησεις να υποθεσω Γιαννη???

απουσία ΑΒS μάλλον πως ήτανε

Κατά τ άλλα ...Πατρίδα , ψωμί και ελιά . Αλλά σιγά σιγά γιατί η Πατρίδα κοιμάται .

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Δε ξερω πια μερη του σωματος χτυπαμε πιο συχνα στην αιλλαδαρα σε μια ενδεχομενη πτωση,αλλα ποτε δεν εχουμε εγκαυματα διοτι η τριβη καταργειτε στους δρομους της Αθηνας με τους γυαλινους δρομους μας

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Δεν ξέρω τι θα έδειχνε μια έρευνα μπορώ όμως να σας πώ τι περιστατικά εχω στην μονάδα απο μηχανάκια, δηλαδή σοβαροί τραματισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Σε ποσοστό 99% κεφάλια που σημαίνει αναβάτης χωρίς κράνος. 90% θώρακας(φυσικά έχει και κεφάλι γι'αυτό το 90%). Πιο σπάνια ακρωτηριασμοί σε πόδια και αυτό λόγω απουσίας μπότας. Στα τόσα χρόνια που είμαι σε μονάδες 2 περιστατικά εχω δεί και μάλιστα ο 1 το έσωσε το πόδι μετά απο πολύ ταλαιπωρία και με καθημερινό άγχος να το χάσει. Ο άλλος δυστηχώς το έχασε αλλά ευτυχώς κάτω απο το γόνατο πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή με προσθετικό.
    Ξαναλέω μιλάω για σοβαρούς τραυματισμούς και όχι για σπασίματα σε χέρια-πόδια που είναι περαστικά σε λίγους μήνες.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω τι θα έδειχνε μια έρευνα μπορώ όμως να σας πώ τι περιστατικά εχω στην μονάδα απο μηχανάκια, δηλαδή σοβαροί τραματισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Σε ποσοστό 99% κεφάλια που σημαίνει αναβάτης χωρίς κράνος. 90% θώρακας(φυσικά έχει και κεφάλι γι'αυτό το 90%). Πιο σπάνια ακρωτηριασμοί σε πόδια και αυτό λόγω απουσίας μπότας. Στα τόσα χρόνια που είμαι σε μονάδες 2 περιστατικά εχω δεί και μάλιστα ο 1 το έσωσε το πόδι μετά απο πολύ ταλαιπωρία και με καθημερινό άγχος να το χάσει. Ο άλλος δυστηχώς το έχασε αλλά ευτυχώς κάτω απο το γόνατο πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή με προσθετικό.
    Ξαναλέω μιλάω για σοβαρούς τραυματισμούς και όχι για σπασίματα σε χέρια-πόδια που είναι περαστικά σε λίγους μήνες.
    Αυτοι που φορανε κρανος ,αλλα τραυματιζονται τελικα στο κεφαλι ,σε τι ποσοστο θα ελεγες οτι κυμαινονται,και τι ειδους ειναι οι τραυματισμοι τους?

Ωραίο άρθρο. Αν και πιστεύω ότι το που θα τραυματιστείς αν πέσεις είναι θέμα τύχης, γενικά θεωρώ πως ότι μείνει ακάλυπτο έχει περισσότερες στατιστικές πιθανότητες να χτυπήσει οπότε μόνιμα με πανοπλία, χειμώνα-καλοκαίρι. Και ας τρώω δούλεμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Αποτελώ εξαίρεση δηλαδή?
    Εκρηκτικό κάταγμα του σπονδύλου Θ12

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αυτοι που φορανε κρανος ,αλλα τραυματιζονται τελικα στο κεφαλι ,σε τι ποσοστο θα ελεγες οτι κυμαινονται,και τι ειδους ειναι οι τραυματισμοι τους?
    10 χρόνια δουλέυω σε ΜΕΘ και τα 7 απο αυτά στο ΚΑΤ και δεν μου έχει έρθει τραυματισμός στο κεφάλι που να φορούσε κράνος...
    Εχουν έρθει με άλλους τραυματισμούς πχ θώρακας, πόδια, σπλαχνικά όργανα. Συνήθως θώρακας βέβαια.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    η κωλότσεπη
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Παίδες ...'Οποτες έπεσα .... Στα αριστερά πονούσα .

Άαααααοοοοουυυυυυυυ τςςςςς
    Ομοιοπαθης, καταγμα στο μικρο δαχτυλο του αριστερου χεριου (για το οποιο ειχα γυψο μεχρι τον αγκονα )

Παλι καλα φορουσα κρανος γιατι παρα το γεγονος οτι πηγαινα αρκετα αργα επεσα καπως αχαρα και χτυπησα με δυναμη το κεφαλι στον δρομο, ευτυχως εκτος απο εναν μικρο πονοκεφαλο μεχρι την επομενη μερα δεν ειχα κατι αλλο...

Παρόμοια θέματα

1. Σκέψεις σε μία καφετέρια στην άκρη του κόσμου.
    από drspeed στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2010, 23:16
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2005, 12:34
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2003, 15:06
  4. Σας καλοσορίζουμε σε μία νέα κατηγορία
    από Webmaster στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0