Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: Αγορά gps...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Παίδες πιθανότατα να έχετε δίκιο, ιδίως αν μιλάμε για μεγάλα ταξίδια. Απλά στα ηλεκτρονικά, το "για μια ζωή" δεν υπάρχει, μιας και σε 1-2 χρόνια το πανάκριβο GPS-smartphone πιθανόν να αξίζει μόνο για πρες παπιέ.

για μενα αυτη ειναι η αποψη μου πλεον οτι αφορα τα ηλεκτρονικα. αν θες κοιτας κατα κινα μερια παμφθηνα. περνα απο κανα tinydeal και κανα dx και παθε πλακα απο τις τιμες. κατι 7ιντζα με 50 ευρω. κι αφου λες οτι θα το βαλεις μεσα σε πλεξιγκλας τοχεις κανει κι αδιαβροχο.

και μην πολυψαχνεσαι με δυνατοτητες και τεχνικα χαρακτηριστικα. απλο gps ειναι δεν ειναι τιποτα φοβερο.

διαλεγεις και παιρνεις

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    για μενα αυτη ειναι η αποψη μου πλεον οτι αφορα τα ηλεκτρονικα. αν θες κοιτας κατα κινα μερια παμφθηνα. περνα απο κανα tinydeal και κανα dx και παθε πλακα απο τις τιμες. κατι 7ιντζα με 50 ευρω. κι αφου λες οτι θα το βαλεις μεσα σε πλεξιγκλας τοχεις κανει κι αδιαβροχο.

και μην πολυψαχνεσαι με δυνατοτητες και τεχνικα χαρακτηριστικα. απλο gps ειναι δεν ειναι τιποτα φοβερο.

διαλεγεις και παιρνεις
    Εχω δει απο κοντα αυτα τα πολυιντσα του 50αρικου και ειναι για πεταμα κυριολεκτικα.
    Τρελα κοληματα,οθωνες που δεν "ακουνε" σε ολη τους την επιφανεια και αλλα κουλα....
    Για μενα οπως ειπε και συμφορουμιτης απο πανω 5ιντσο smartfone με μονιμη παροχη
    ρευματος και ειναι κομπλε.
    Αυτο ειναι πολυ καλο το εχει ο κουνιαδος μου και ειναι και δικαρτο!
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

ανέ-μελος Το avatar του/της KAGOURO
    http://www.chinavasion.com/china/who...4GB_Bluetooth/

έχω πάρει το προηγούμενο μοντέλο και φίλος φόρτωσε χάρτες και προγράμματα. Το χω σχεδόν τρία χρόνια και για τα λεφτά που έδωσα κάνει άψογα τη δουλειά του. Αδιάβροχο, με σκίαστρο και βάση με πινάκια φόρτισης απευθείας απο μπαταρία μέσω ρελέ...! Αν σκόπευα φυσικά να ταξιδέψω ανά τον κόσμο ίσως να ήταν η εφεδρική επιλογή μου !
    άσχετο αλλά το καλύτερο gps είναι οι τσοπάνηδες ,,,,

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KAGOURO Προβολή μηνύματος
    http://www.chinavasion.com/china/who...4GB_Bluetooth/

έχω πάρει το προηγούμενο μοντέλο και φίλος φόρτωσε χάρτες και προγράμματα. Το χω σχεδόν τρία χρόνια και για τα λεφτά που έδωσα κάνει άψογα τη δουλειά του. Αδιάβροχο, με σκίαστρο και βάση με πινάκια φόρτισης απευθείας απο μπαταρία μέσω ρελέ...! Αν σκόπευα φυσικά να ταξιδέψω ανά τον κόσμο ίσως να ήταν η εφεδρική επιλογή μου !
    άσχετο αλλά το καλύτερο gps είναι οι τσοπάνηδες ,,,,
    Απ΄το συγκεκριμένο μαγαζί μόλις παρέλαβα ένα tablet και είναι άψογοι btw...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ πήρα ένα φθηνό gps + αδιάβροχη θήκη με την πλαστική βάση της + μπρίΖα με ρεύμα από τη μπαταρία = 100 ε πάνω κάτω

Αν δεν κάνεις εντρούρο μια χαρά είναι

Αλλά και μπρίζα να μη βάλεις δε Ντρέχει και τίποτα.
    Σπάνια θα κρατήσεις ανοιχτό το Gps για πάνω από μια ώρα.

-------
    υγ
    Βασικό
    Μην κάνει το μπλιμπλίκι τυφλοσούρτη, θα έχεις πρόβλημα.
    Και σμαρτ φον μια χαρά είναι αρκεί να έχεις καλούς χάρτες.
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 13/01/2014 στις 22:51.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geez996
    Garmin zumo 550
    Το πήρα πριν 4 χρόνια για μοτο και αυτοκίνητο. Και βάσεις και για τα δυο συν αντικλεπτικη της τουρατεκ με κλειδί.
    Είναι με προφορτομενο χάρτη Ευρώπης αλλά έχω και υποδοχή για καρτουλα για τους έξτρα χάρτες που χρησιμοποιώ.
    Έχω γύρω στους 7 χάρτες ανάλογα με την χώρα. Είναι δική μου επιλογή να έχω άλλο χάρτη για κάθε χώρα. Πχ Αίγυπτο και Λίβανο αλλά για Ευρώπη έχω τον ευρωπαϊκό που είναι προεγκατεστημενος.

Το πλήρωσα τότε 700 ευρώ και ξεμπερδεψα. Σημερα το βρίσκεις με κανά 400
    Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    Να βοηθησω κι εγω,έχω το xperia s με το ναβιγκον της γκαρμιν και έχω παθει πλακα,
    καθημερινη -επαγγελματική χρηση(ταξίδια στην Ευρώπη)σε παιρνει απ το χερι και σε παει στην πόρτα του προορισμού σου,δεν το περίμενα!
    Απο το πρωι παει δεν παει νωρίς το απόγευμα χωρίς χωρίς φόρτιση αλλά και χωρίς πλοήγηση κάθε βράδυ ηταν στην πρίζα οπότε μην περιμένεις και πολλά απο αυτονομία,ουτως η άλλως και συσκευές gps χρειάζονται σχεδόν μόνιμα πρίζα.
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη ...

Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις γιατί θέλεις το GPS πάνω στη μηχανή και τι χρήση θα κάνεις.

Αν π.χ. το θέλεις για delivery μέσα στην Αθήνα οποιοσδήποτε πλοηγός ή smartphone με ενημερωμένους χάρτες θα σε καλύψει.

Αν όμως το θέλεις για ταξίδι και μάλιστα σχεδιασμένο, η Garmin είναι μονόδρομος.
    Είναι η μόνη εταιρεία που σου δίνει τη δυνατότητα (μέσω Basecamp) να σχεδιάσεις το ταξίδι σου στον υπολογιστή σου και να περάσεις όλη την πληροφορία στη συσκευή.

Στη συνέχεια, σημασία έχει ο τύπος του ταξιδιού.
    Αν πρόκειται να φύγεις απ' την Αθήνα για να φτάσεις στην Ινδία μέσα από χώρες με υποδεέστερες υποδομές, σημάνσεις, κλπ με ένα adventure μηχανάκι, θέλεις ένα Garmin Montana. Στιβαρότατο, αδιάβροχο, με τη δυνατότητα να του βάλεις και ΑΑ μπαταρίες που θα βρεις παντού αν "ξεμείνεις" από ρεύμα. Του περνάς τη διαδρομή ως track και ακολουθείς τη γραμμή στο χάρτη. Δε σε ενδιαφέρει πολύ η πλοήγηση και να ακούς οδηγίες, αρκεί να ξέρεις που βρίσκεσαι και προς τα πού να πας.

Αν θέλεις όμως να γυρίσεις την Ευρώπη με ένα sport touring, τότε ο πλοηγός σου δεν είναι ο συνοδηγός σου.
    Θα το χρησιμοποιήσεις αν και όταν χαθείς για να βρεις το δρόμο σου ή για να εντοπίσεις το ξενοδοχείο/camping στο τέλος της ημέρας που θα είσαι κουρασμένος.
    Στην περίπτωση αυτή, το τι θα πάρεις εξαρτάται από το budget σου και το πόσο high tech θέλεις να είσαι.
    Μπορείς να πάρεις το τελευταίο Garmin Zumo, ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσικλέτα, να του βάλεις και τους sensors για να βλέπεις την πίεση των ελαστικών σου και να το στηρίξεις με τη super duper βάση μοτοσικλέτας η οποία έχει μόνιμη γραμμή παροχής ρεύματος.
    Απ' την άλλη, μπορείς απλά να πάρεις ένα αξιοπρεπές Garmin Nuvi με το 1/4 της τιμής και να το έχεις στο tankbag σου με ένα φορτιστή από το πριζάκι της τιμονόπλακας just in case. Αν και όταν το χρειαστείς, βάζεις τα ακουστικά μέσα στο κράνος και σε πάει όπου θέλεις.

Αυτά προς το παρόν...

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Για το ταξίδι στας Ινδιας οκ γκαρμιν, αλλα για την ευρωπή γιατι οχι τομτομ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Για το ταξίδι στας Ινδιας οκ γκαρμιν, αλλα για την ευρωπή γιατι οχι τομτομ?
    To Garmin το γράφω με την παρακάτω υπόθεση:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Αν όμως το θέλεις για ταξίδι και μάλιστα σχεδιασμένο, η Garmin είναι μονόδρομος.
    Είναι η μόνη εταιρεία που σου δίνει τη δυνατότητα (μέσω Basecamp) να σχεδιάσεις το ταξίδι σου στον υπολογιστή σου και να περάσεις όλη την πληροφορία στη συσκευή.
    Διαφορετικά, πας στην περίπτωση:

Αν π.χ. το θέλεις για delivery μέσα στην Αθήνα οποιοσδήποτε πλοηγός ή smartphone με ενημερωμένους χάρτες θα σε καλύψει.
    Και όπου Αθήνα βάζεις την πόλη που θέλεις.

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη ...

Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις γιατί θέλεις το GPS πάνω στη μηχανή και τι χρήση θα κάνεις.

Στη συνέχεια, σημασία έχει ο τύπος του ταξιδιού.
    Αν πρόκειται να φύγεις απ' την Αθήνα για να φτάσεις στην Ινδία μέσα από χώρες με υποδεέστερες υποδομές, σημάνσεις, κλπ με ένα adventure μηχανάκι, θέλεις ένα Garmin Montana. Στιβαρότατο, αδιάβροχο, με τη δυνατότητα να του βάλεις και ΑΑ μπαταρίες που θα βρεις παντού αν "ξεμείνεις" από ρεύμα. Του περνάς τη διαδρομή ως track και ακολουθείς τη γραμμή στο χάρτη. Δε σε ενδιαφέρει πολύ η πλοήγηση και να ακούς οδηγίες, αρκεί να ξέρεις που βρίσκεσαι και προς τα πού να πας.

Αν θέλεις όμως να γυρίσεις την Ευρώπη με ένα sport touring, τότε ο πλοηγός σου δεν είναι ο συνοδηγός σου.
    Θα το χρησιμοποιήσεις αν και όταν χαθείς για να βρεις το δρόμο σου ή για να εντοπίσεις το ξενοδοχείο/camping στο τέλος της ημέρας που θα είσαι κουρασμένος.
    Στην περίπτωση αυτή, το τι θα πάρεις εξαρτάται από το budget σου και το πόσο high tech θέλεις να είσαι.
    Μπορείς να πάρεις το τελευταίο Garmin Zumo, ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσικλέτα, να του βάλεις και τους sensors για να βλέπεις την πίεση των ελαστικών σου και να το στηρίξεις με τη super duper βάση μοτοσικλέτας η οποία έχει μόνιμη γραμμή παροχής ρεύματος.
    Απ' την άλλη, μπορείς απλά να πάρεις ένα αξιοπρεπές Garmin Nuvi με το 1/4 της τιμής και να το έχεις στο tankbag σου με ένα φορτιστή από το πριζάκι της τιμονόπλακας just in case. Αν και όταν το χρειαστείς, βάζεις τα ακουστικά μέσα στο κράνος και σε πάει όπου θέλεις.

Αυτά προς το παρόν...
    Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα ταξίδι με sport touring, να σχεδιάσω το ταξίδι στον υπολογιστή μου και να περάσω όλη την πληροφορία στη συσκευή.
    Επίσης θα ήθελα να είναι μικρό, να έχω μόνιμη βάση (Ram mount) με μόνιμη παροχή ρεύματος.
    Αυτό που δεν είναι απαραίτητο, να είναι σχεδιασμένο για μοτοσικλέτα, να του βάλω τους sensors για να βλέπω την πίεση των ελαστικών, να είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας...
    Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

Ένας από τους τρόπους στήριξης, με βάση και με μόνιμη παροχή...
    http://www.vfrdiscussion.com/forum/i...ring-stem-gps/
    Τελευταία τροποποίηση από binzis; 14/01/2014 στις 08:59.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από binzis Προβολή μηνύματος
    Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα ταξίδι με sport touring, να σχεδιάσω το ταξίδι στον υπολογιστή μου και να περάσω όλη την πληροφορία στη συσκευή.
    Επίσης θα ήθελα να είναι μικρό, να έχω μόνιμη βάση και μόνιμη παροχή ρεύματος.
    Αυτό που δεν είναι απαραίτητο, να είναι σχεδιασμένο για μοτοσικλέτα, να του βάλω τους sensors για να βλέπω την πίεση των ελαστικών, να είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας...
    Δε θέλεις να έχεις μόνιμη βάση και μόνιμη παροχή ρεύματος .
    Θέλεις ένα Garmin Nuvi των 4.3 ιντσών στο tankbag σου και αν χρειαστεί φόρτιση στο δρόμο το "πριζώνεις".
    Αν χρειαστείς πλοήγηση πάνω στη μηχανή, το βάζεις στη θέση του χάρτη και ακούς τις οδηγίες είτε ενσύρματα είτε ασύρματα αν έχεις υποδομή bluetooth.

Κι επειδή σε καταλαβαίνω και έχω περάσει αυτό το μονοπάτι, άσχετα αν δεν έκανα το ταξίδι των πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων...
    Απόλαυσε τη διαδικασία του να προετοιμάσεις το ταξίδι σου στον υπολογιστή.
    Βγάλε τις διαδρομές σου, κάνε τους υπολογισμούς σου για χιλιόμετρα, ανεφοδιασμούς, κλπ...
    Μέσα από τη διαδικασία αυτή τα δεδομένα θα περάσουν στο μυαλό σου, απλά θα τα περάσεις και στο GPS για να αισθάνεσαι και να είσαι κατά τι πιο προετοιμασμένος.

Όταν ξεκινήσεις όμως με το καλό το ταξίδι σου, μην αφήσεις ένα τεχνολογικό gadget να σου στερήσει ούτε στιγμή μοτοσικλετιστικής απόλαυσης.
    Έχε το GPS για παν ενδεχόμενο, αλλά αν χαθείς ρώτα έναν άνθρωπο πρώτα πριν πατήσεις το power button.

I hope you get my point.

Επίσης θα ήθελα να είναι μικρό, να έχω μόνιμη βάση (Ram mount) με μόνιμη παροχή ρεύματος.
    Τοτε κοιτας οτιδηποτε σε Garmin της σειρας zumo...220-350-550(?)-660 και παει λεγοντας.Σχεδιασμενα για μοτο,ερχονται με προφορτωμενο το mapspurce/basecamp τα οποια ειναι οτι πρεπει για να σχεδιαζεις την διαδρομη σου,αδιαβροχοποιηση Ip7,οποτε ξεχνας και βασεις πλεξιγκλας και τα σχετικα,και με δικη τους γραμμη και ασφαλειοθηκη στην μπαταρια.Αν δεν σε παιρνει οικονομικα για κατι τετοιο,απλα πας σε υποδεεστερες λυσεις.

Δε θέλεις να έχεις μόνιμη βάση και μόνιμη παροχή ρεύματος
    Δεν σε πρόλαβα...αυτό εννοώ με βάση και με μόνιμη παροχή...μπορώ να βγάλω την βάση ανά πάσα στιγμή...

edit
    το έφτιαξα...
    Τελευταία τροποποίηση από binzis; 14/01/2014 στις 09:08.

Δεν σε πρόλαβα...αυτό εννοώ με βάση και με μόνιμη παροχή...μπορώ να βγάλω την βάση ανά πάσα στιγμή...
    Αν και είναι "σπασμένο" το link, κάτι τέτοιο έχε στο μυαλό σου...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά Gps για ταξίδι στην Ευρώπη (παντού)
    από S16 στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2011, 05:49
  2. Αγορά Gps
    από tbaris στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2009, 10:17
  3. Αγορά GPS + mount: Αξίζει ?
    από Nik0s στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2006, 20:38
  4. Πληροφορια για αγορα GPS