Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: Εμπρησμοί στα δάση

Προφανώς κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στην φύση σε ΣΤΕΡΙΑ ή ΘΑΛΑΣΣΑ θα έχει μικρές ή μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις…
    Ακόμη και ένας αθώος περίπατος με τα πόδια μπορεί να αφήσει σκουπίδια , μια χαλασμένη φωλιά κ.λ.π.

Όμως , θα πρέπει ο άνθρωπος να απομακρυνθεί εντελώς από την φύση ?
    Εγώ πιστεύω πως όχι …

Κάθε δραστηριότητα ΑΝΑΨΥΧΗΣ στην φύση μπορεί να κάνει κάποιο μικρό κακό σε αυτή (που η φύση η ίδια το επουλώνει γρήγορα), αλλά της κάνει και πάρα πολύ καλό γιατί ο άνθρωπος μαθαίνει να την αγαπά και να την σέβεται..
    Το καλό που κάνει στον άνθρωπο η επαφή με την φύση δεν χρειάζεται να το κουβεντιάσουμε νομίζω…

Το προβλημα ξεκινα όταν αντιμετωπίζουμε την φύση σαν μια πηγή εκμετάλλευσης πόρων με σκοπο το κέρδος …
    Υλοτομία , λατομία ,μεταλλεία , υδροηλεκτρικά , άρδευση , τουριστικές εγκαταστάσεις , βίλλες , οικόπεδα…
    Αυτές είναι πληγές που αφήνουν τα σημάδια τους μόνιμα ….

Ακομη και ολες οι μοτοσυκλέτες στον κόσμο ήταν εντουρο και πήγαιναν κάθε μερα στο δάσος , δεν θα κατάφεραν να κανιών την ιδια ζημια που κάνει σε μια μερα π.χ. ένα μεταλλείο εξόρυξης χρυσού

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Προφανώς κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στην φύση σε ΣΤΕΡΙΑ ή ΘΑΛΑΣΣΑ θα έχει μικρές ή μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις…

Το προβλημα ξεκινα όταν αντιμετωπίζουμε την φύση σαν μια πηγή εκμετάλλευσης πόρων με σκοπο το κέρδος
    Απλά και όμορφα. Μέρος της φύσης είμαστε, αυτό είναι και το πρόβλημα ότι δεν το καταλαβαίνουμε.
    Οι επιπτώσεις που προκαλούμε είναι φυσικές, είτε κόβουμε ένα λουλούδι είτε βουλιάζει ένα πετρελαιοφόρο.
    Απλά, δε γνωρίζουμε το συμφέρον μας....

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Α με βαρδια στα 1600........ περιμενετε.....???

Aσε θα προτιμησω τους ποδηλαταδες στο βιντεο......
    Για αυτό σου λέω ότι η συλλογιστική σου είναι καθαρόαιμη νεοελληνική και δεν μου προκαλλει έκπληξη... προφανώς το 10ώρο σε πυροφυλάκειο με βενζίνες πληρωμένες από την τσέπη του καθενός, όταν οι υπόλοιποι είναι σε παραλίες ή κάνουν service στο μηχανάκι τους είναι αναποτελεσματικό για έλεγχο πυρκαγιων. Άσε που σε κάθε πυρκαγία πλημμυρίζει το βουνό απο εντουράδες που σπεύδουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, τους είδαμε και φέτος... μαλακία, θα έπρεπε να βάλουμε εσένα με το μηχανάκι να κάνεις 2 ώρες εντουράδα και αν κάτσει κάτι να ειδοποιήσεις... συνέχισε με επιχειρήματα του τύπου οι άλλοι χτίζουν βίλες ή ψωλάρουν σε 1600 μέτρα υψόμετρο να διακιολογείς την απραξία σου.

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Το δάσος και η άγρια ζωή προστατεύεται με παιδεία και σεβασμό. Δηλαδή η λύση είναι να μην ξαναπάει κανένας στο δάσος (και τις παραλίες);

Άμα μάθεις από τον πατερούλη, μητερούλα, σχολείο να το σέβεσαι και να το εκτιμάς, μια χαρά προστατεύεται και σίγουρα όταν τα δάση έχουν ζωή (ανθρώπινη) είναι πιο δύσκολο να καούν, καταπατηθουν, κυνηγηθούν!
    WHO RUNS THE SHOW

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    φορείς και όργανα για δασοπροστασία υπάρχουν, λεφτά και προγραμματισμός δεν υπάρχει, δυστυχώς...

κατ' εμέ πάντως δεν έπρεπε να υφίσταται η έννοια του εθελοντισμού σε τόσο σημαντικά πράγματα...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Για αυτό σου λέω ότι η συλλογιστική σου είναι καθαρόαιμη νεοελληνική και δεν μου προκαλλει έκπληξη... προφανώς το 10ώρο σε πυροφυλάκειο με βενζίνες πληρωμένες από την τσέπη του καθενός, όταν οι υπόλοιποι είναι σε παραλίες ή κάνουν service στο μηχανάκι τους είναι αναποτελεσματικό για έλεγχο πυρκαγιων. Άσε που σε κάθε πυρκαγία πλημμυρίζει το βουνό απο εντουράδες που σπεύδουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, τους είδαμε και φέτος... μαλακία, θα έπρεπε να βάλουμε εσένα με το μηχανάκι να κάνεις 2 ώρες εντουράδα και αν κάτσει κάτι να ειδοποιήσεις... συνέχισε με επιχειρήματα του τύπου οι άλλοι χτίζουν βίλες ή ψωλάρουν σε 1600 μέτρα υψόμετρο να διακιολογείς την απραξία σου.
    Περι προσωπικου....

1) Δεν μπορεις να ξερεις ποιος ειμαι και τι και εαν εχω κανει κατι...???

2) Το οτι το βουνο ειναι αναποσπαστο μερος κυριως της επαγγελματικης δραστηριοτητας σου δεν σημαινει οτι μπορεις να την λες σε οποιον και οπουδηποτε.....
    Κρατα λοιπον τον εθελοντισμο σου ( εαν εισαι σε αυτον ) για την παρτυ σου γιατι σε τουτο το θρεντ μονο ταμπελα στην κουρουπα σου δεν εχεις βαλει ( αν και δεν ειμαι σιγουρος για αυτο.....)

3) Το βουνο στην διαρκεια φωτιας μποριε να βοηθησει ο καθενας με τον τροπο του .......

Τωρα το εαν ειναι εντουρας , ποδηλατας , περιπατητης ... Να δωσεις πληροφοριες που μπορουν να το δηλωνουν....

( Υγ απο που βγηκε το el_hymador ειπαμε... Να δουμε μηπως υπαρχουν βαθυτερα αιτια οχι τιποτα αλλο..)

Φυσικά τα δάση και η φύση δεν καταστρέφονται από την ανθρώπινη παρουσία, όσο αυτή η παρουσία ακολουθεί αυτονόητους κανόνες και περιορισμούς. Στο ελλαδιστάν όπου ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει, όποτε του καπνίσει και όπου του καπνίσει, για ποιο πράγμα συζητάμε ακριβώς, για παιδεία ή για αειφορική διαχείριση; Το ξαναγράφω, η κατά τόπους απαγόρευση και η αυστηροί περιορισμοί εισόδου - εξόδου από τα δάση θα έπρεπε να ισχύουν από εχθές ως μέτρα, αφού είμαστε παντελώς ανίκανοι ως πολίτες να τα διαφυλάξουμε. Γιατί να μην ισχύει και εισιτήριο για όσους θέλουν να μπουν μέσα; Δεν κατάλαβα δηλαδή, πληρώνουμνε 5 ευρώ τον καφε, 10 ευρώ το σινέμα και 30 το γήπεδο και θα μπαινουμε στα δάση τζάμπα; Εναλλακτικά, να παίρνεις πάσο για είσοδο στο δάσος προσφέροντας αντισταθμιστικά εθελοντική εργασία. Θες να μπεις μέσα; Ωραία, θα πας να καθαρίσεις, να δενδροφυτεύσεις ή να φυλάξεις βάρδια τόσες ώρες (καλά αυτό είναι και αναποτελεσματικό ως μέτρο, αλλά λέμε τώρα) και μετά μπες. Δυστυχώς είναι μονόδρομος μια τέτοια απόφαση αν θέλουμε να μείνει τίποτα όρθιο στα δάση μας. Στην τελική αν τα θέλαμε free και να τα χαιρόμαστε χωρίς περιορισμούς ας έκανε ο καθένας από το μετερίζι του κάτι και όχι απλώς να χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα για την δική μας αρπαξία - ασυδοσία τους λαθροϋλοτόμους, καταπατητές, εμπρηστές και την ανυπαρξία των κρατικών φορέων. Αυτά είναι γνωστά, ας ακουνήσουμε τον κώλο μας να κάνουμε κάτι όμως γιατί σε λίχα χρόνια θα περπατάμε σε αποκαίδια και τσιμέντα και θα κλαίμε την μοίρα μας κατηγορόντας άλλους. Ενδεικτικά, ενα από τα πιο τραγικά φαινόμενα πάντως, είναι ότι οι περισσότεροι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν οργανωθεί σε ομάδες πυροπροστασίας / δασοπροστασίας... ποιοι; οι κυνηγοί! Που στο διάολο είναι όλοι οι εντουράδες, ποδηλάτες, πεζοπόροι, χιονοδρόμοι που κατακλύζουν κατά χιλιάδες τα δάση και τα βουνά δεν ξέρω...

Σε αυτή τη χώρα όλοι έχουμε δικαιώματα και 0 υποχρεώσεις και για όλα μας φταίνε κάποιοι άλλοι... και αυτό ως νοοροπία εμφανίζεται παντού.

Φυσικά τα δάση και η φύση δεν καταστρέφονται από την ανθρώπινη παρουσία, όσο αυτή η παρουσία ακολουθεί αυτονόητους κανόνες και περιορισμούς. Στο ελλαδιστάν όπου ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει, όποτε του καπνίσει και όπου του καπνίσει, για ποιο πράγμα συζητάμε ακριβώς, για παιδεία ή για αειφορική διαχείριση; Το ξαναγράφω, η κατά τόπους απαγόρευση και η αυστηροί περιορισμοί εισόδου - εξόδου από τα δάση θα έπρεπε να ισχύουν από εχθές ως μέτρα, αφού είμαστε παντελώς ανίκανοι ως πολίτες να τα διαφυλάξουμε. Γιατί να μην ισχύει και εισιτήριο για όσους θέλουν να μπουν μέσα; Δεν κατάλαβα δηλαδή, πληρώνουμνε 5 ευρώ τον καφε, 10 ευρώ το σινέμα και 30 το γήπεδο και θα μπαινουμε στα δάση τζάμπα; Εναλλακτικά, να παίρνεις πάσο για είσοδο στο δάσος προσφέροντας αντισταθμιστικά εθελοντική εργασία. Θες να μπεις μέσα; Ωραία, θα πας να καθαρίσεις, να δενδροφυτεύσεις ή να φυλάξεις βάρδια τόσες ώρες (καλά αυτό είναι και αναποτελεσματικό ως μέτρο, αλλά λέμε τώρα) και μετά μπες. Δυστυχώς είναι μονόδρομος μια τέτοια απόφαση αν θέλουμε να μείνει τίποτα όρθιο στα δάση μας. Στην τελική αν τα θέλαμε free και να τα χαιρόμαστε χωρίς περιορισμούς ας έκανε ο καθένας από το μετερίζι του κάτι και όχι απλώς να χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα για την δική μας αρπαξία - ασυδοσία τους λαθροϋλοτόμους, καταπατητές, εμπρηστές και την ανυπαρξία των κρατικών φορέων. Αυτά είναι γνωστά, ας ακουνήσουμε τον κώλο μας να κάνουμε κάτι όμως γιατί σε λίχα χρόνια θα περπατάμε σε αποκαίδια και τσιμέντα και θα κλαίμε την μοίρα μας κατηγορόντας άλλους. Ενδεικτικά, ενα από τα πιο τραγικά φαινόμενα πάντως, είναι ότι οι περισσότεροι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν οργανωθεί σε ομάδες πυροπροστασίας / δασοπροστασίας... ποιοι; οι κυνηγοί! Που στο διάολο είναι όλοι οι εντουράδες, ποδηλάτες, πεζοπόροι, χιονοδρόμοι που κατακλύζουν κατά χιλιάδες τα δάση και τα βουνά δεν ξέρω...

Σε αυτή τη χώρα όλοι έχουμε δικαιώματα και 0 υποχρεώσεις και για όλα μας φταίνε κάποιοι άλλοι... και αυτό ως νοοροπία εμφανίζεται παντού.

χυμ ,(χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ) ο συλλογισμός σου είναι λίγο σαν το "μαζί τα φάγαμε..."

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    χυμ ,(χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ) ο συλλογισμός σου είναι λίγο σαν το "μαζί τα φάγαμε..."

+1...
    υπό αυτή τη λογική, εισιτήριο στις παραλίες, εισιτήριο στο Λυκαβηττό που έχει ωραία θέα κ.ο.κ...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Όχι σε καμία περίπτωση, απλά δεν μπορώ την νοοτροπία πήρε φωτιά ο κώλος μας και αντί να κάνουμε βαθύ κάθισμα σε νερό, περιμένουμε την πυροσβεστική...

Όχι σε καμία περίπτωση, απλά δεν μπορώ την νοοτροπία πήρε φωτιά ο κώλος μας και αντί να κάνουμε βαθύ κάθισμα σε νερό, περιμένουμε την πυροσβεστική...
    Φυσικά , αλλά αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης της πυροσβεστικής ως την πλέον υπεύθυνη ,αρμόδια και εκπαιδευμένη για την κατάσβεση μιας φωτιάς ….

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Στο ελλαδιστάν όπου ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει, όποτε του καπνίσει και όπου του καπνίσει, για ποιο πράγμα συζητάμε ακριβώς, για παιδεία ή για αειφορική διαχείριση; Το ξαναγράφω, η κατά τόπους απαγόρευση και η αυστηροί περιορισμοί εισόδου - εξόδου από τα δάση θα έπρεπε να ισχύουν από εχθές ως μέτρα, αφού είμαστε παντελώς ανίκανοι ως πολίτες να τα διαφυλάξουμε.
    Θα σταθώ μόνο σε αυτό. Αν σαν πολίτες είμαστε ανίκανοι να τα διαφυλάξουμε, να χαρώ εγώ κρατικούς φορείς που θα επιβάλουν και θα τηρήσουν την απαγόρευση!
    WHO RUNS THE SHOW

Δεν κατάλαβα δηλαδή, πληρώνουμνε 5 ευρώ τον καφε, 10 ευρώ το σινέμα και 30 το γήπεδο και θα μπαινουμε στα δάση τζάμπα;

Ναι, θα μπαινουμε στα δαση τσαμπα. Γιατι μας ανηκουν. Γιατι απο αυτα προερχομαστε, κι οχι απο καφετεριες και γηπεδα. Και ακριβως οπως πληρωνουμε φορους για να κυκλοφορουν οι ενστολοι και διατηρουν την ταξη στα γηπεδα και τις καφετεριες, ετσι ακριβως θα επρεπε να συμβαινει και με τα δαση.

Και τα σχετικα αρθρα του συνταγματος.
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Περι προσωπικου....

1) Δεν μπορεις να ξερεις ποιος ειμαι και τι και εαν εχω κανει κατι...???

2) Το οτι το βουνο ειναι αναποσπαστο μερος κυριως της επαγγελματικης δραστηριοτητας σου δεν σημαινει οτι μπορεις να την λες σε οποιον και οπουδηποτε.....
    Κρατα λοιπον τον εθελοντισμο σου ( εαν εισαι σε αυτον ) για την παρτυ σου γιατι σε τουτο το θρεντ μονο ταμπελα στην κουρουπα σου δεν εχεις βαλει ( αν και δεν ειμαι σιγουρος για αυτο.....)

3) Το βουνο στην διαρκεια φωτιας μποριε να βοηθησει ο καθενας με τον τροπο του .......

Τωρα το εαν ειναι εντουρας , ποδηλατας , περιπατητης ... Να δωσεις πληροφοριες που μπορουν να το δηλωνουν....

( Υγ απο που βγηκε το el_hymador ειπαμε... Να δουμε μηπως υπαρχουν βαθυτερα αιτια οχι τιποτα αλλο..)
    Ποτέ δεν βγήκα σε αυτό το forum και οπουδήποτε αλλού να δηλώσω ότι είμαι εθελοντής παρά μόνο σε αυτό το νήμα όταν άρχισες τις επί προσωπικού νύξεις περί κυρηγμάτων και νεόκοπων / όψιμων ενδιαφερόμενων για τα δάση. Σε ένα θέμα όπου το enduro δεν είχε άμεση σχέση ο μόνος που θίχτηκες ήσουν εσύ, με ειρωνική μάλιστα τοποθέτηση αφού ξέθαψες το νήμα με το ακρόπολις. Το βουνό δεν είναι αποκλειστικά μέρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και ούτε θεωρώ εαυτόν ως εκπρόσωπο του. Δεν την είπα σε κανένα, ούτε άρχισα τους αφορισμούς και τα συμπεράσματα σε αντίθεση με εσένα που επειδή κάνεις βρουμ - βρουμ στα δάση δικαιούσαι προφανώς να γράφεις τα εξής:

Τα δεντρα τα καιτε στα τζακια σας...... ( ειμαι σιγουρος και καποιοι απο εσας που εχουν η θα ποσταρουν σε τουτο το θρεντ.....
    Γκάζι καίω προσωπικά, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι βέβαια αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις... οι άλλοι καίνε.

Και επειδη οι περισσοτεροι δεν εχετε μυρωδια στο τι εχει γινει με την κοπη ολοκληρων δασων τα τελευταια .....ειδικα τα τελευταια τρια (3) χρονια.....

Συνεχιστε να ασχολειστε με μηχανακια και πατινια ....

( Ριχτε και καμμια φωτο απο ακροπολις να παρουμε μυρωδια.... )
    Δεν ασχολήθηκε κανείς με μηχανάκια και πατίνια. Από την άλλη αφού γνωρίζεις -και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω- ότι κόβονται τα δάση συμφωνείς ή διαφωνείς στο ότι κάτι πολύ δραστικό πρέπει να γίνει άμεσα; Απο ποιον περιμένεις / περιμένουμε; Απο τους κρατικούς φορείς;

Ήμουν εντουράς για 2 χρόνια, αν θεωρείτε εντουράς αυτός που πάει πέρισσότερο σέρνοντας παρά πάνω στο μηχανάκι σε δασικούς (εξ ου και el_hymador, λόγο της συχνότητας στις χύμες)... το σταμάτησα όταν όντας ξάπλα από πτώση με το μηχανάκι σβηστό στο διάολο, η εκκωφαντική ησυχία του δάσους μου έλεγε "Δε πα να γ@μηθείς και εσύ και το θορυβώδες μηχανάκι σου; Δεν είστε ευπρόσδεκτοι!"

Αυτά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Ναι, θα μπαινουμε στα δαση τσαμπα. Γιατι μας ανηκουν. Γιατι απο αυτα προερχομαστε, κι οχι απο καφετεριες και γηπεδα. Και ακριβως οπως πληρωνουμε φορους για να κυκλοφορουν οι ενστολοι και διατηρουν την ταξη στα γηπεδα και τις καφετεριες, ετσι ακριβως θα επρεπε να συμβαινει και με τα δαση.

Και τα σχετικα αρθρα του συνταγματος.
    Nαι. Όπως πληρώναμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για ασφάλιση και έχουμε γαμάτο σύστημα υγείας. Πληρώναμε φόρους και πήγαν όλοι σε δημόσια έργα. Πληρώναμε υπουργός οικονομικών και φωστήρες πολιτικούς για να έχουμε σήμερα μνημόνια και να πεθαίνει κόσμος απο την πείνα.

Το ξαναγράφω, αν θέλουμε ελευθερίες και δικαιώματα πρέπει να κουνήσουμε τον κ*λο μας και να ενεργοποιηθούμε σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έιναι ότι δεν ξέρουμε, πορφανώς κάτι δεν λειτουργεί καλά. Η πυροσβεστική κάνει ότι μπορεί όταν εκδηλωθεί πυρκαγία... ΑΝ αυτή εντοπιστεί εγκαίρως. Η λαθρουλοτομεία, καταπάτηση, οικοδοόμηση στα δάση δεν είναι δουλειά της πυροσβεστικής αλλά των δασαρχείων και άλλων υπηρεσιών. Έχετε έρθει ποτέ σε επαφή με δασαρχείο; Πολύ γέλιο...

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. TRAIL RIDE 0-300 στα Κιούρκα 14/12
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2003, 15:20
  2. SUPERfour…. Στα πόσα ΝΤΕΣΙΜΠΕEEEEEEEΛ!?????????????????
    από code στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2003, 00:26
  3. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2003, 16:09
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 08:37
  5. Πολλα μπραβο στα παιδια που
    από YZF-R1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 01:54

Κανόνες δημοσιεύσεων