Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Συγκριση κόστους ζωής

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    athens vs rome

Indices Difference
    Consumer Prices in Rome are 11.16% higher than in Athens
    Consumer Prices Including Rent in Rome are 43.49% higher than in Athens
    Rent Prices in Rome are 210.56% higher than in Athens
    Restaurant Prices in Rome are 14.74% higher than in Athens
    Groceries Prices in Rome are 20.30% higher than in Athens
    Local Purchasing Power in Rome is 41.02% higher than in Athens

You would need around 3,730.75€ in Rome to maintain the same standard of life that you can have with 2,600.00€ in Athens (assuming you rent in both cities). This calculation uses our Consumer Prices Including Rent Index.

για πείτε ρε παίδες τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτό το αποτέλεσμα..... έτσι για να δούμε πως σκεφτόμαστε (την ορθότητα της σκέψης μας δλδ)
    τι δεν καταλαβες??απλα η Ρωμη οντως ειναι πιο ακριβη απο την Αθηνα...αυτο δεν σημαινει οτι η Αθηνα ειναι φτηνη...γιατι εγω προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν που να εχει μισθο 2.600...και εχω και προσωπικη εμπειρια απο κοστους ζωης και στις 2 πολεις...

σε αυτα τα sites οι αριθμοι ειναι οι μεσοι οροι...και ειναι συμπληρωμενα απο απλους χρηστες...δεν προσπαθει κανενας να πεισει κανεναν για τιποτα...

Για πε

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ

Για πε
    σε μένα το λες ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    σε μένα το λες ;
    Πες και συ

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Πες και συ
    νομίζω αυτό που λέει είναι προφανές
    αυτό που παίζει ρόλο, δεν είναι μόνο πόσα παίρνεις, αλλά τι κάνεις με αυτά που παίρνεις (εκεί που ζεις)
    τώρα κατά πόσον είναι σωστά, τι να πω, τα της Αθήνας για το numbeo αν τα δείτε είναι πάρα πολύ ακριβή...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Real Time data...
    Ενας μεσος μισθος εδω Στοκχολμη ειναι περιπου στα 2500-3000 ευρω καθαρα(σε νορμαλ κανονικη δουλεια,που ακομη την κυνηγαμε)
    -Νοικιαζω ενα δωματιο σε σπιτι με 3200 κορωνες τον μηνα(1Eυρακι=9 κορωνες τρεχουσα τιμη),ρευμα-ιντερνετ 50Mbps-τελη μεσα στην τιμη.Η τιμη ειναι προς το φτηνο,ο μεσος ορος στα δωματια ειναι 4000 το μηνα
    Για διαμερισμα αυτην την στιγμη ο μεσος ορος για ενα τριαρι για οικογενεια ειναι περιπου στα 9-10000 κορωνες,συνηθως στην τιμη περιλαμβανονται και τα διαφορα τελη
    -Καρτα για τα μεσα ΜΜ,απαραιτητο αξεσουαρ,790 κορωνες τον μηνα.Μην το σκεφτεστε για απλα ειστηρια,το φτηνοτερο εισιτηριο απλης διαδρομης κοστζει 25 κορωνες και παει ακομα πιο πολυ για πιο μεγαλη διαδρομη εντος πολης.Οι συγκοινωνιες απιστευτα καλες και καλυπτουν ολη την περιοχη.Σκεφτειτε πχ οτι ο προαστειακος απο το ενα ακρο μιας γραμμης εως το τελος κανει αποσταση περιπου 120χλμ!Μονο το μετρο αν θυμαμαι καλα εχει περιπου 100 σταθμους
    -Βενζινη 15 κορωνες,στο κεντρο πληρωνεις και διοδια οταν μπαινεις,σε πιανουν με καμερα και σου ερχεται το ποσο πληρωνης στο σπιτι καθε μηνα.Μοτοσυκλετες εξαιρουνται.Σε ΟΛΗ την υπολοιπη χωρα δεν εχει πουθενα διοδια εκτος της γεφυρας που ενωνει Δανια-Σουηδια
    -Σουπερμαρκετ γενικα φτηνοτερο στα ειδη πρωτης αναγκης και στα αλλα περιπου ιδιες τιμες.Τα πιο πολλα λειτουργουν καθημερινα 8πρωϊ-10 το βραδυ.Κυριακες λειτουργουν μονο τα μεγαλα και κεντρικα εμπορικα,τα συνοικιακα ειναι συνηθως κλειστα.
    Ενδεικτικες τιμες Γαλα 9/Αυγα η εξαδα 15/Ντοματες 15 το κιλο/Τυρι Γκουντα 55 το κιλο/Πατατες φρεσκες 12 /Μπαγκετα 400 γρ 12/Κεφτεδακια 1 κιλο 30/Κοτοπουλο ψητο 1 κιλο 40/Βουτυρα κλπ φτηνοτερα/Ελαιολαδο του Lidl 750γρ 45/Πουρες πατατας 500γρ 15/Ετοιμα γευματα 400 γρ προψημενα 25-35
    Στα ραφια υπαρχει οτι τραβαει η ορεξη σας και μπορει να βρεις τα πλεον απιθανα λαχανικα που δεν ειχα δει ποτε στην ζωη μου χαχα
    -Διαφορα σκορπια:Χαμπουργκερ ή σαντουϊτς με αναψυκτικο 45,Ποτηρι μπυρα 500ml σε μαγαζι 50-60,Ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα περιπου 10% φτηνοτερα,Ρουχα/αθλητικα/Παπουτσια ελαφρα ακριβοτερα,Γυαλια μυωπιας ακριβοτερα,φακοι επαφης λιγο φτηνοτεροι
    -Αεροπορικα εισιτηρια εντος κι εκτος Σουηδιας φτηνοτερα,κι αν ειναι εποχη με τσαρτερ πηγαινοερχεσαι Ελλαδα με 100 ευρω.Τραινο ακριβο,διαδρομη Göteborg-Stockholm 550 χλμ 700 κορωνες το φτηνοτερο για αγορα απο τα γκισε.Το αεροπλανο ηταν φτηνοτερο!
    Αυτα τα ολιγα.Σημειωτεον οτι η Στοκχολμη ειναι το πλεον ακριβο μερος της χωρας.Επαρχιακα οι τιμες ειναι 20% κατω,αλλα δυσκολη η ευρεση εργασιας.Ειπαμε,πουθενα δεν ειναι παραδεισος.Υπαρχουν τα καλα και τα κακα της καθε επιλογης,που ειναι προσωπικη μας.Τα σεβη μου!
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    ανακριβειες υπαρχουνε και σε αλλες χωρες,παραδειγμα στη λωζανη εμενα μου βγαζει τοι νοικιαζεις στο κεντρο της πολης με 2700 φραγκα το μηνα,πραγμα που δεν ισχυει εκτος και αν ειναι κατακαινουργια η πολυκατοικια,με μεγαλο μπαλκονι με θεα,τεραστια αποθηκη,γκαραζ και μιλαμε για επιπλωμενο διαμερισμα βεβαιως βεβαιως...

αυτα ειναι για να παιρνουμε απλα μιαν ιδεα του κοστους ζωης σε καθε χωρα χωρις να σημαινει οτι πρπει να τα εχουμε και ευαγγελιο ντε και καλα,εξαιρεσεις προς τα πανω και προς τα κατω παντα θα υπαρχουνε παντου.το κελιδι για μενα ειναι να πας πρωτα να μεινεις οσο μπορεις περισσοτερο στον εν δυναμει νεο σου προορισμο για να βγαλεις σωστο συμπερασμα εκτος κι αν εχεις πραγματικα δικο σου ανθρωπο(αδερφο,πατερα-μανα και παει λεγοντας) εκει για να σου πει ακριβως τι παιζει απο μεσα.

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Βύρωνα το numbeo νομίζω είναι καλύτερο

http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp
    Για συγκρίνετε το Las Vegas με την Αθήνα...
    San Francisco Bay Area member......

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Σύγκριση κόστους διοδίων.
    από notakos600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2010, 14:37
  2. - Χρονος Ζωης --
    από CyBeRseXX στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 23:19
  3. Το φως της ζωης ......