με αφορμη το τραγουδι που ποσταρε ο george,τα χωνει στους παπαδες ο χοντρος αλλα εχει και το "καλωςηρθες παραξενε στον τοπο μου" που μιλαει πολυ ομορφα για τον χριστο.
εγω πιστευω στον θεο.δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με την θρησκεια,μονο σαν πιτσιρικος ειχα αποριες πως και τι και γιατι δεν μας δειχνει κατι κλπ.
απο εκει και περα τους παπαδες και την εκκλησια δεν την μπορω.με τπτ.θα παω οποτε μου ερθει να αναψω ενα κερι χωρις να εχει κοσμο κλπ.ασχετες ωρες.
απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αλλο η εκκλησια(με τα πολλα λαθη της)αλλο η θρησκεια.δυστυχως δεν ταυτιζονται αυτα τα δυο στα ματια μου,αν και θα επρεπε.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
διαβάστε τι συνέβει και στη δίκη του ''ενόχου''.
http://tvxs.gr/news/ellada/o-dromos-..._campaign=tvxs
Ναι μονο που δεν σατυριζεις τον ιδιο ακριβως,αλλα με αφορμη τις εμμονες του σατυριζεις την ιδια την κατσαριδα και κατ'επεκταση αυτους που πιστευουν σε αυτη.
Η καλη σατυρα με βαση τα δικα μου κριτηρια προυποθετει τα παραπανω.
Οχι οτι δεν μπορεις να σατυρισεις τον ιδιο και μονο σαν γραφικη φιγουρα.Εγω αυτου του ειδους την σατυρα την θεωρω αποτυχημενη και φτωχη και την κρινω με βαση την αισθητικη μου σαν κακη σατυρα.
Δεν ζηταω να εξαφανιστει βεβαια απο προσωπου γης.
Το καλο εδω ειναι οτι την κακη σατυρα δεν την παιρνει κανενας στα σοβαρα ουτε οι αμεσα θιγομενοι (ρωτηστε τον λαζοπουλο αν κινδυνεψε ποτε)
Η ΚΑΛΗ και ευστοχη σατυρα ειναι αυτη που παντα ενοχλει.![]()
Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 19/01/2014 στις 13:03.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Διαβάζω το θρεντ απο την αρχή του με ενδιαφέρον.
Πιστεύω οι περισσότεροι απο εσάς που γράψατε εδώ,νομίζετε πως όποιοι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία,είναι αποκλειστικά πρόβατα και ουραγκοτάγκοι.
Όπως επίσης είμαι σίγουρος πως κανένας δεν γνωρίζει, τι ιστορία θα μπορούσε να κουβαλάει ένας Γέροντας στην πλάτη του.
Που να το φανταζότανε ο έρμος ότι θα γινόταν φέιμους! ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να ενοχλεί τον κόσμο και ήθελε να τον αφήσουνε μόνο του στην ησυχία του και την σκέψη του.
Φυσικά και δεν είδα κανείς να σατυρίζει την κωλοφυλάδα και τα μπλογκ που αναπαράγουν βατράχια.
Θα συμφωνήσω όμως σχεδόν με όλους στο γεγονός ότι το πρόβλημα δεν είναι οι θρησκείες αλλά οι άνθρωποι της...όμως.
Απο την μια έχουμε τον αρχηγό της εκλησίας χριστόδουλο λίγο πριν τα κακαρώσει απο καρκίνο να λέει το περίφημο "γιατί εγώ και όχι κάποιος άλλος??"
και απο την άλλη έχουμε τον καλόγερο στην Μονή στο Ντουραχάνι που μέσα σε 25 χρόνια έχει μεγαλώσει 500 ορφανά μόνος του.και ξέρετε κάτι?έχει κάνει λαμπρούς νέους!
Σε μια άλλη περίπτωση ο παππαβασίλης για πάρα πολλά χρόνια και μέχρι να πεθάνει,κυκλοφορούσε με ένα χρέπι παλιό όπελ που έσερνε ένα τρέιλερ και μάζευε παλιοσίδερα και τα πούλαγε σκραπ στην βιομηχανική.στην συνέχεια πήγαινε και ψώνιζε τρόφιμα και τα μοίραζε στον κόσμο.μια φορά στην καντίνα της βιομηχανικής είχε παραγγείλει 60 σαντουιτς και έκανε παζάρια να πληρώσει τα 50.στην συνέχεια τα μοίραζε σε πακιστανούς που δούλευαν στα εργοστάσια και ας ήξερε ότι ήταν μουσουλμάνοι...
κοιμόταν πολλά βράδια μέσα στο όπελ και μέσα απο αυτό έφυγε σε άλλους κόσμους.
Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν,,,σε ποια κατσαρόλα να τον βάλουμε...τι να του πούμε? πως δεν υπάρχει ανθρωποφάγα κατσαρίδα στο νταβάνι?πως τζάμπα τρέχει μάταιος κόπος?
Ας σεβαστούμε τις θρησκείες.Οι άνθρωποι της,όπως και όλοι εμείς,θα πρέπει να μοχθήσουμε για να μας σέβονται και να μας αγαπάνε![]()
Διαφωνω κυριως στα εξης:
1) Ο Παισιος δεν ηταν ενας φιλησυχος γεροντας που ξαφνικα μεταμορφωθηκε σε θαυματοποιο επειδη καποιοι αποφασισαν να επιλεξουν αυτον για να διασπειρουν ψευδεις ιστοριες.
Αν μιλουσαμε για τετοια περιπτωση θα ειχαν ενεργοποιηθει τα αντανακλαστικα της εκκλησιας απο πολυ νωρις,οχι τιποτα αλλο αλα για να μην ξεφτιλιστουν εντελως.
Ο τυπος τα ηθελε και τα επαθε.Εχω ανθρωπους στο σοι μου ευκολοπιστους που τον ειχαν γνωρισει και ξερω απο πρωτο χερι οτι και ο ιδιος τα πιστευε αυτα που ελεγε (μητροπολιτες κατα καιρους τον ξεχεζαν αλλα δεν τον καθαιρεσαν κλασσικη τακτικη της εκκλησιας ειδικα οταν καποιος παπας εχει απηχηση στον κοσμο),καθως και ακουσα ιστοριες απο εκκλησιαστικους κυκλους χωρις να μπορω να πω περισσοτερα,βασικα ο τυπος δεν ηταν και πολυ στα καλα του.Βεβαια οι περισσοτερες ιστοριες απο κει και μετα ειναι φανταστικες.
Λες οτι δεν ειδες κανεναν να κανει κριτικη στην κωλοφυλλαδα που γραφει τις φιδιες.Μα συγνωμη το γεγονος οτι ενας τυπος
αποφασιζει να πραξει ακριβως τα ιδια με τις κωλοφυλλαδες χρησιμοποιωντας εναν φανταστικο θαυματουργο γεροντα (παστιτσιο,μαιπρισιους και λοιπους),
ποιους λες ακριβως να ενοχλησε;Ασε που εγω την θεωρω ευστοχη σατυρα,ακριβως διοτι χωρις να ψαχνει ευκολους στοχους πηρε αυτην ακριβως της κατασταση της διασπορας ειδησεων και ιστοριων και τους την εστρεψε στα μουτρα.
2) Δεν ειναι οι ανθρωποι το προβλημα αλλα η ιδια η πιστη.Εκτος και αν την δεις σαν ηθικη φιλοσοφια την ολη φαση και ξεφυγεις απο το μεταφυσικο της μετεπειτα ζωης και της μια και μοναδικης αληθειας
που αυτος που την κατεχει θα μοιραστει μαζι σου μετα θανατον.Γιατι σε αυτη την σχεση παρεμβαλλονται μεσαζοντες αναγκαστικα.
-..Not Yet!
gcrook σεβαστή η γνώμη σου
θα μπορούσα επίσης να σου πω πολλά,αλλά απο το πληκτρολόγιο δεν
χώρια που πρέπει να ξυπνήσω στις 5![]()
Βρε συμφωνοι,αλλα εγω ειμαι ενας τυπος που γραφει σε ενα φορουμ οποτε αν θελεις
να μου πεις κατι πραγματικα,δεν εχεις και πολλες επιλογες.
Παντως επειδη θα δουλεψω ολονυχτια εχεις μεχρι τις 10 το πρωι.
Κατα τα αλλα στα υπολοιπα που λες δεν διαφωνω ουτε τα θεωρω ασημαντα.
-..Not Yet!
Καλα ασε η μιση Ελλαδα τον εχει γνωρισει ταχα
Μεχρι και αγεννητοι οταν συγχωρεθηκε οποτε αυτα τα ακουω βερεσε
Το τι εκανε πως εκανε εζησε κλπ θα το μαθεις ΜΟΝΟ αν επισκεφτεις το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και μιλησεις με καποιον που πραγματικα τον ηξερε
Το τι λεγονται γραφονται και πουλανε εκμεταλευομενοι το ονομα του ειναι μια αλλη ιστορια
Αλλα ακομα και εκεινοι οσο γραφικοι και να ειναι δεν κοροιδευουν και δεν χλευαζουν αθεους αντιχριστους και αλλοθρησκους
Πάντως το μόνο χρήσιμο στοιχείο προς αξιολόγηση είναι ότι το θέμα έφτασε 17 σελίδες και κανένας δεν προσεβλήθει, ούτε ξεκίνησε τζιχάντ... μια χαρά πολιτισμένη συζήτηση έγινε και συνεχίζει να γίνεται χωρίς να άνοιξε μύτη. Αυτά τα γράφω για τα περί απογόρευσης τέτοιου είδους συζητήσεων στο forum...![]()