λεω ενα τυχαιο παραδειγμα.....εχει ο στελιος ενα χτ του το εχουν βουτηξει και βλεπει καποια ανταλακτικα που του κινουν το ενδιαφερον οτι ειναι απο το δικο του.ειναι μια βοηθεια ειναι κατι...δεν ξερω μπορει να κανω λαθος...
λεω ενα τυχαιο παραδειγμα.....εχει ο στελιος ενα χτ του το εχουν βουτηξει και βλεπει καποια ανταλακτικα που του κινουν το ενδιαφερον οτι ειναι απο το δικο του.ειναι μια βοηθεια ειναι κατι...δεν ξερω μπορει να κανω λαθος...
δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:
μάλιστα
και το θεωρείτε παράλογο να φανταστώ ;
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
καθολου παραλογο ειλικρινα.απλα συγκεκριμενες καταστασεις βοηθουν τους κλεφτες!οταν λεει το αλλο παιδι να μπαινουν τα κλεμενα στα φορουμ σαν αλερτ και τον χλεβαζουν παλι ειναι καλο για τους κλεφτες!
δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
αν και είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν οτι πρέπει να καταγγέλονται στα φορουμ διάφορα κακώς κείμενα, στην περίπτωση που αναφέρεις, ο όποιος μοντ, καλώς σου απάντησε....
μιλάμε για κλεμμένα, αν έχεις αποδείξεις, στην αστυνομία για να τον μπουζουριάσουνε....
απλά πράγματα, όμορφα και ωραία....
απο στροφες λοιπων μιας και στην ευθηα δεν .....
εδω δεν τοχειρηστηκες καλα φιλαρακο.
θα μπορουσες καλιστα να γραψεις σε αυτο το θεμα οτι. (χωρισ να υπαρχει προβλημα)
εγω βρηκα ενα τηλεφωνο 69χχχχχχ στο καρ, και εχει οτι ανταλλακτικο γουσταρο σπ πολη καλες τιμες. . δεχετε και παραγγελιες. Αρπαχτιδης Κλεφτοπουλος & Σια.
Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.
Πραγματικά , προσπαθώ να καταλάβω (ειλικρινά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης) πιο είναι το ζητούμενο στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό thread με θέμα τις κλοπές …
Την στάση που πρέπει να έχουν οι υπεύθυνοι του φορουμ νομίζω την ξεκαθάρισε ο sapilas..
Από εκεί και πέρα , όλοι θέλουμε να βοηθήσαμε να βρεθεί κάτι κλεμμένο…
Ο πρώτος όμως που καίγεται είναι αυτός που το έχασε και αντιδρά άμεσα ..
Πόσες φορές έχουν εγγραφεί κι εδώ αλλά και σε άλλα φορουμ άνθρωποι που το μόνο τους ποστ είναι η κλοπή της μηχανής τους και φυσικά σε όλα τα φόρα υπάρχει ειδικό section που φιλοξενεί άμεσα αυτά τα ποστ… σε κάποιες μάλιστα (ελάχιστες) περιπτώσεις μέσα από φόρουμ βρέθηκε η μοτοσυκλέτα..
Από εκεί και πέρα , ο πρώτος που θα πρέπει να ενημερωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ και για πάρα πολλούς λόγους είναι η αστυνομία…
Τώρα , άμα δούμε μια αγγελία που μας μοιάζει «ύποπτη»…
Αν την δούμε στο forum πρέπει να επικοινωνήσουμε ΑΜΕΣΑ και προσωπικά με τους administrators .. ειμαι σίγουρος ότι ξέρουν τι θα κάνουν (κανείς δεν θέλει «περίεργες» αγγελίες..)
Αν την δούμε στο car.gr πρέπει αντίστοιχα να ενημερώσουμε τους εκει administrators (ούτε κι εκείνοι θέλουν «περίεργες» αγγελίες και να είστε σίγουροι ότι θα πράξουν ανάλογα)
Αν είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ή έχουμε ΣΟΒΑΡΕΣ ενδείξεις ότι είναι κλεμμένο , κατ ευθείαν στην αστυνομία (κι ας κάνει ότι καταλαβαίνει)..
οσο αφορά την αγορά «μεταχειρισμένων» ανταλλακτικών , αυτό επαφίεται στην «μπέσα» του καθενός …
ΥΓ επειδή κάθε μέρα κλέβονται κατά Μ.Ο. περίπου 35 μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα και εξιχνιάζονται ελάχιστες περιπτώσεις , σημαίνει ότι ή είναι πολύ καλα οργανωμένοι οι κλέφτες ή οι διώκτες τους είναι λιγο ανίκανοι ή και τα δυο…
Βάλτε ότι σαν μοτοσικλετιστές δεν έχουμε κανένα φορεα που να πιέζει το κράτος για να δει το θεμα στα σοβαρά , τα «μαναρακια» μας είναι πολύ εύκολο να κανούν φτερά (και όχι μονο τα Χοντα)
Κλειστο γκαραζ , ασφαλεια κλοπης , λουκετα , συναγερμους ,τον νου μας και τυχη…
Το αυτό.
Αναφορά της αγγελίας. Υπάρχει ένα μαμημένο κουμπάκι γι'αυτή τη δουλειά.
Τώρα εάν κάποιος δει την ίδια του τη μηχανή που του την κλέψανε να την πουλάνε σε αγγελία, ας μην κάνει καν αναφορά κι ας πάρει καπάκι την αστυνομία να πάνε να τον τσιμπήσουν επιτόπου.
Αυτόν το βιτζιλαντισμό με το θέμα των αγγελιών δεν τον καταλαβαίνω.
Χώρια από τα ζητήματα που μπορεί να δημιουργηθούν όπως είπε ο sapilas, δε βοηθάει κάπου το να αρχίσουν 1,2,5 άτομα να φωνάζουν/γράφουν "ΑΑΑΑΑΑ η τάδε αγγελία μάλλον έχει κλεμμένη μηχανή/ανταλλακτικά". Μέχρι κι ο ίδιος ο κλέφτης θα το πάρει χαμπάρι, θα κατεβάσει την αγγελία, θα πετάξει τη sim που είναι στο όνομα "Ahmut Shcufakeefig", και μετά από λίγες μέρες θα την ξανανεβάσει με άλλες φωτογραφίες με άλλο όνομα και με άλλο αριθμό (αν δεν τα σπρώξει με άλλο τρόπο να τελειώνει), και μην τον είδατε.
Κλέβουν μηχανάκια μπροστά στα μάτια μας χωρίς να τους παίρνουμε χαμπάρι. Λέτε να είναι τόσο μαλάκες στο θέμα "σπρωξίματος"?
Τώρα αν πρόκειται περί μπέσας ή όχι ρε Γιώργο δεν ξέρω τι να σου πω.
Ίσως ανάλογα την περίπτωση.
Ολόκληρο μπροστινό μεταχειρισμένο πχ δεν έχω αγοράσει. Κι ούτε και θα αγόραζα πιστεύω, πόσο μάλλον χωρίς να είμαι σίγουρος για το από που προήλθε.
Αλλά όταν είχα πάει στο μηχανικό μου και μου είπε ότι ο λόγος που είχε ψοφήσει η μηχανή ήταν ένα καμμένο φις πλεξούδας και το άλλαξε με ένα μεταχειρισμένο αντίστοιχο που ταίριαζε, δεν του ζήτησα πιστοποιητικό και pedigree.
Ελπίζω να μην είναι απο κανά CB400 που κάποιος το κλαίει και να το φοράει τώρα το δικό μου μηχανάκι, αλλά έχοντας μια κάποια εμπιστοσύνη και στο μηχανικό μου δε νομίζω κιόλας.
Μα , φυσικα , η «μπεσα» παει και για τους μηχανικους στα συνεργεια…
Όμως , ας κανω δυο ερωτήσεις - παραδείγματα του πραγματικού κόσμου που ίσως μας βοηθήσουν στην αποφυγή κλεμμένων ανταλλακτικών (και πιστεύω ότι αυτή μπορεί να είναι συμβολή ενός φόρουμ) …
1. Ας υποθεσουμε ότι το κατεχω το κατσαβιδι και θελω να αλλαξω ένα ανταλακτικο στην μηχανη .
Εχω δυο επιλογες
Το καινουργιο - ακριβο» από την αντιπροσωπεία ή το ιντερνετ.
Το «φτηνο – μεταχειρισμενο» από ανταλακτικαδικο – ιντερνετ – ιδιωτη.
Στην δευτερη περιπτωση , πως ξερω ότι ,τουλαχιστον , από το μαγαζι , δεν είναι κλεμμένο…?
2. Δεν εχω το κατσαβιδι και το παω στον μαστορα
μου δίνει δυο επιλογες
Το καινουργιο - ακριβο» από την αντιπροσωπεία
Το «φτηνο – μεταχειρισμενο»
Στην δευτερη περιπτωση , πως ξερω ότι δεν είναι κλεμενο…?
Σβήσ'το μη δει ο Oldman τη λέξη "μπέσα" και "μηχανικός" στην ίδια πρόταση και μας πάθει τίποτα
Το ψάχνεις όσο θες/γίνεται/μπορείς.
Αλλά θα συμφωνήσω με τον τρούπη ότι από όποια πλευρά και να το πιάσουμε, αν εμβαθύνουμε θα δούμε ότι η προσγείωση είναι αναπόφευκτη, εκτός κι αν θέλουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις. (αν κάποιος τις έχει ανάγκη δε'ν'κακό, αρκεί να μην το παρακάνει)