Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Ρακοκάζανα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2
    κ το προπανιο κανει την ιδια δουλεια αρκει να μην του δινεις πολυ φωτια,εχοντας προπανιο κ δουλευοντας το ομως με φλογα σαν να ειναι ξυλα ολλα καλα!!!

(δυσκολο σε επαγγελματικο καζανι μιας οι μερες οι ωρες της αδεις λειτουργειας που δινει το τελωνειο ειναι στανταρ, κ μεσα σε αυτες της ωρες πρεπει να βγει η δουλεια)

ακομα καλο θα ηταν τα στεμφυλα που θα μπουν μεσα να μην εχουν πανω τα κοτσανια ,δλδ τα σταφυλια καλο ειναι να τα περναμε απο μηχανημα που βγαζει της ρογες απ τα τσαμπια.οποτε στο βρασιμο θα εχουμε μουστο σαρκα κ τις ρογες απο σταφυλη κ οχι τα κοτσανια τα οποια βγαζουν ξυλοκαινες

αντε στην υγεια μας!!
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

κ αμα θελουμε ακομα καλλιτερο αποτελεσμα στο τελικο προιον

βραζουμε 3 φορες

πρωτη τα στεμυλα

δευτερη το τσιπουρο που βγαλαμε

κ μετα παλι το τσιπουρο βγαλαμε

σε καθε βραση σταματαμε την αποσταξη στου 30 βαθμους αλκοολης

την πρωτη σταγονα(κανα μισο κιλο)δεν το βαζουμε μεσα

αφου γινουν ολα αυτα κ βγει το τσιπουρο με βαθμο αλκοολης 50 πχ για να το κατεβασουμε στο 40 με 42 αναλλογος τα γουστα του καθενα,βαζουμε νερο, αλλα οχι απ την βρηση,βαζουμε παλι το καζανι μονο με νερο κ αυτο το αποσταγμα το προσθετουμε στο τσιπουρο μας μεχρι να κατεβει εκει που θελουμε
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ερωτηση πρωτη.

το πρωτο μισοκιλο που λες εξαρτατε απο το ποσο μεγαλο ειναι το καζανι ε; δηλαδη αν ενα καζανι βγαζει την καζανια 10 κιλα ρακη ενα αλλο βγαζει καζανια 4 κιλα. μισοκιλο και στις δυο περιπτωσεις;

ερωτηση δευτερη

καζανια με στραφυλα, την καναμε τελειωσε. βαζουμε την ρακη για αποσταξη δευτερη. στο ιδιο καζανι θα την βαλουμε; επειδη το καζανι ειναι μεγαλο και η ρακη λιγη.

ερωτηση τριτη

σκετη την αποσταζουμε την ρακη; δεν βαζουμε τιποτα αλλο μεσα;

και βλεπουμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    ερωτηση πρωτη.

το πρωτο μισοκιλο που λες εξαρτατε απο το ποσο μεγαλο ειναι το καζανι ε; δηλαδη αν ενα καζανι βγαζει την καζανια 10 κιλα ρακη ενα αλλο βγαζει καζανια 4 κιλα. μισοκιλο και στις δυο περιπτωσεις;

ερωτηση δευτερη

καζανια με στραφυλα, την καναμε τελειωσε. βαζουμε την ρακη για αποσταξη δευτερη. στο ιδιο καζανι θα την βαλουμε; επειδη το καζανι ειναι μεγαλο και η ρακη λιγη.

ερωτηση τριτη

σκετη την αποσταζουμε την ρακη; δεν βαζουμε τιποτα αλλο μεσα;

και βλεπουμε
    1 το ποσο βγαζουμε παει αναλλογικα με το καζανι

2 ναι στο ιδιο κ προσθετουμε νερο,νερο τοσο ωστε να μην καψουμε το καζανι(να εχει μεσα δλδ ως την μεση περιπου κ οχι 3 ποντους στο πατο πχ)

3 σκετη(εκτος κ αν θες να βαλει κατι για να προσθεσουμε αρωμα κ γευση ,κανελα,κυδωνια,γλυκανισο,καλο ειναι να μην βαλεις τπτ,γνωμη μου, γιατη μεχρι να βρεις την συνταγη θα εχεις χαλασει αρκετα κιλα τσιπουρο,αντε να βαλεις κανα κυδώνι το πολυ
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Εγω γιατί βλέπω στις φωτό ότι όλοι οι τεμπέληδες (και μη μερακλήδες) καζανιάζουν με υγραέριο ..??
    Κοιταξε να σε πω....αδικο δεν εχεις.Μια τεμπελια,τουλαχιστον εγω την εχω.

Αν προσεξες,κατω απο το καζανι,εχω συστημα ανατροπης.Πολλες φορες βγαζω και μονος μου καζανια ,οποτε κοιταζω να κανω ευκολη τη ζωη μου.Αλλο ενα καλο του υγραεριου ειναι οτι πετυχαινω σταθερη θερμοκρασια στο καζανι.

Φυσικα γνωστος Κρητικος συναδελφος,προτιμα ξυλα και συγκεκριμενα μαλιστα,για να παιρνει και απο εκει αρωματα η ρακη.Αλλα αυτος ειναι νεο παιδι και εχει ορεξη ακομη.

Ενας ακομη λογος ,αγαπητε Βορειε μαστορα,που αποφευγω να βαζω ξυλα ειναι οτι ως γνωστον οπου υπαρχει καπνος υπαρχουνε και καζανια.Για ευνοητους λογους δεν θελουμε να δινουμε στοχο και ενδεχομενως να εχουμε και απροσκλητους επισκεπτες.
    Τελευταία τροποποίηση από Pan (dvs); 22/01/2014 στις 18:21.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs);2423098[COLOR="#FFFF00"
    Ενας ακομη λογος ,αγαπητε Βορειε μαστορα,που αποφευγω να βαζω ξυλα ειναι οτι ως γνωστον οπου υπαρχει καπνος υπαρχουνε και καζανια.Για ευνοητους λογους δεν θελουμε να δινουμε στοχο και ενδεχομενως να εχουμε και απροσκλητους επισκεπτες.[/COLOR]
    Άμα βαλετε παραδίπλα μια φουφού με κοψίδια, πραγμα που επιβάλλεται άλλωστε στο καζανιασμα, οι υποψίες θα στραφούν στην τέλεση πικνικ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Banned
    PAN DVS O MOONSHINER ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αμα υπαρχει φουφου με κοψιδια θα ευωδιαζουν δεν θα υπαρχει υποψια βρασμου

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Άμα βαλετε παραδίπλα μια φουφού με κοψίδια, πραγμα που επιβάλλεται άλλωστε στο καζανιασμα, οι υποψίες θα στραφούν στην τέλεση πικνικ...
    ετσι κι αλλιώς αυτό γινεται γιατι ειτε με ξυλα ειτε με προπάνιο η αποσταξη μυρίζει απο μακρυά ...

τουλάχιστον αυτο καναμε εμεις στο Πωγώνι
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Ο λογος που δεν κανουνε ανοξειδωτα ,απ'οτι μου λενε οι παλαιοτεροι, ειναι γιατι ο χαλκος παρακραταει κατα καποιον τροπο αρκετα βλαβερα συστατικα κατα το βρασιμο και δεν τα αφηνει να πανε στο τελικο αποσταγμα.

Συνημμένο 308164
    Κατά την διάρκεια της απόσταξης δημιουργούνται βλαπτικές ουσίες που ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox) σαν ουδέτερος χημικά δεν μπορεί να εξουδετερώσει
    σε αντίθεση με το χαλκό ο οποίος έρχεται σε αντίδραση δημιουργόντας σύμπλοκα άλατα μεγάλου μοριακού βάρους άρα μη πτητικά που καθιζάνουν και
    δεν μπορούν να περάσουν στο τελικο μας απόσταγμα.

Παλαιό μέλος
    Μπα ξερουνε οτι δεν εχουμε Αμερικανικες συνηθειες ειδικα τους χειμερινους μηνες.Αλλα μην νομιζεις ολο και καποιον θα εχουμε καμμια διακοσαρια μετρα πιο περα να ψηνει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από matmat Προβολή μηνύματος
    ετσι κι αλλιώς αυτό γινεται γιατι ειτε με ξυλα ειτε με προπάνιο η αποσταξη μυρίζει απο μακρυά ...

τουλάχιστον αυτο καναμε εμεις στο Πωγώνι
    Ναι μωρε αλλα ο καπνος φαινεται απο πολυ μακρια και το αποφευγουμε.Δεν θελουμε να δινουμε και δικαιωματα.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Λύστε μου μια απορία που έχω όντας άσχετος με το άθλημα, δεν θέλετε να δίνατε στόχο όταν βράζετε το πράμα γιατί α) είναι παράνομο ή β) δεν γουστάρετε κόσμο μην αναγκαστείτε σε κεράσματα?
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Ειναι παρανομο? Δεν το ηξερα. Οσους γνωριζω ρακι και κρασι φτιαχνουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Ειναι παρανομο? Δεν το ηξερα. Οσους γνωριζω ρακι και κρασι φτιαχνουν.
    Ναι μωρέ γιαυτό κι εγώ ρωτάω, αλλά μάλλον είναι τσίπηδες και δεν θέλουν τα κεράσματα

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Λύστε μου μια απορία που έχω όντας άσχετος με το άθλημα, δεν θέλετε να δίνατε στόχο όταν βράζετε το πράμα γιατί α) είναι παράνομο ή β) δεν γουστάρετε κόσμο μην αναγκαστείτε σε κεράσματα?
    α)Οταν εχεις αδεια δεν ειναι παρανομο

β)Με την πρωτη ευκαιρια ρε,θα σε ταισω μεχρι να σκασεις.Να μην εχεις να λες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    α)Οταν εχεις αδεια δεν ειναι παρανομο

β)Με την πρωτη ευκαιρια ρε,θα σε ταισω μεχρι να σκασεις.Να μην εχεις να λες.
    Έχω να ρίξω ρουφιανιά λέμε, το καρφί θα πάει γόνατο, έτσι για να με θυμάστε

:a36:

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF