Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 57

Θέμα: Φιλόζωος, ναι είμαι, αλλά ...

Ψυχή βαθιά ... Καρδιακός Το avatar του/της Ασωτος

Φιλόζωος, ναι είμαι, αλλά ...

Υπάρχουν και κάποιες -κόκκινες- γραμμές ...

Και εξηγώ :

Σε υπόγειο πάρκινγκ, με μία μόνο είσοδο, εδώ και λίγες μέρες έγινε "εισβολή" γάτας. Ποντίκια ΔΕΝ υπάρχουν, οπότε η παρουσία της είναι ανεπιθύμητη - εκτός από αυτοκίνητα και μηχανές, στο χώρο υπάρχουν ρούχα, συσκευασμένα τρόφιμα, εργαλεία, ανταλλακτικά της δουλειάς μου κλπ.

Οι ενδείξεις κλασικές : κάποια μικροπράγματα πεσμένα στο πάτωμα και ίχνη από πατούσες σε παρμπρίζ και σέλλες ...

Η κλασική μέθοδος, σκουπόξυλο και φωνές τύπου ξουτ, ουστ κλπ δεν απέδωσαν.

Αφήνω την πόρτα του γκαράζ ανοικτή, μήπως και φύγει μόνη της, όπως μπήκε.

Το βράδυ αφήνω ένα κουτί με γατοτροφή, μην ψοφήσει από πείνα αλλά και να δω αν είναι ακόμη μέσα....Το άλλο πρωί ή γατοτροφή εξαφανισμένη

Την επόμενη μέρα. λόγω δουλειάς, μία από τα ίδια. Αφήνω το ανοικτό κουτί με τη τροφή, φεύγω, ξαναγυρνάω σε μισή ώρα, η γάτα είναι ήδη στη χώνεψη ..

Πήγα παρακάτω, ξανά whiskas από το σούπερ μάρκετ, για να τη δελεάσω να βγει από την κρυψώνα της, άδειασμα του χώρου από αυτοκίνητα και μηχανές για να τη δω και υπομονή μια ώρα. Δεν άντεξε τη μυρωδιά, έσκασε μύτη, οπότε με το σκουπόξυλο βγήκε έξω ευγενικά και γρήγορα, και πίστεψα ότι ησύχασα ..

Καλού κακού, αφήνω τη γατοτροφή σε κάποιο σημείο. Ξαναπάω μετά από τέσσερις-πέντε ώρες. η γατοτροφή όπως την είχα αφήσει ...

Τέλος λέω ...

Αμ δε

Σήμερα το πρωί, η γατοτροφή είχε εξαφανιστεί ....

Επειδή ο χώρος δεν έχει άλλη είσοδο

Επειδή δεν μπορώ να είμαι φύλακας κάθε φορά που ανοιγοκλείνει η πόρτα του γκαραζ

Επειδή η λύση της φόλας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ....

ΚΑΙ επειδή το απόγευμα θα γεμίσω το χώρο με ναφθαλίνη και φλούδες πορτοκαλιών και λεμονιών ...

Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο ;

Σας ζάλισα λίγο αλλά μου την έχει δώσει ...

ΥΓ. Ζητείται σκύλος για ολιγόλεπτη βοήθεια. Αμοιβή εξαιρετική (μπριζολάκια, κόκαλα, ότι γουστάρει)
    Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό, κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι΄αυτό βαθιά και σε μισώ ...

Prisoner Of The Road Το avatar του/της rider
    google.... "cat repellent"... pet shop.... problem solved!
    Never ride faster than your guardian angel can fly...

Την υιοθετεις στο γκαραζ για να μην εχεις ποτε ποντικια

θα του κανει ζημιες μεσα στο γκαραζ...κατι που να την διωξει χωρις να της κανει κακο χρειαζεται

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Την υιοθετεις στο γκαραζ για να μην εχεις ποτε ποντικια
    Μετα απο τοσο φαϊ υιοθετηθηκε μονη της, σιγα μην φυγει τωρα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Ρε φιλε αμα την ταισες μεσα στο γκαραζ τον ηπιες....εσυ θα εφευγες μετα?για μλκ ψαχνεις?
    Κοψε το φαι και οπου την βρεις κυνηγησε την

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rider Προβολή μηνύματος
    google.... "cat repellent"... pet shop.... problem solved!

Τα οποία (τα περισσότερα) έχουν αποτελεσματικότητα κατά ένα 60% και βγάλε.

Και κυρίως είναι για να τα ψεκάσεις/ρίξεις/whatever σε συγκεκριμένα σημεία σε μέρη που δε θες να πηγαίνει η γάτα.
    (πχ έχω γάτα και δε θέλω να μου ανεβαίνει στον καναπέ οπότε ψεκάζω λίγο γύρω γύρω στην "ποδιά" και χαμηλά στα μπράτσα)

@Άσωτος

Οι γάτες αυτή την εποχή είναι στις μέρες τους.

Δε θέλω να σε αγχώσω περισσότερο αλλα ποντάρω τα λεφτά μου (και την άδεια άμα λάχει), ότι το γατί τρύπωσε στο γκαράζ σου γιατί ψάχνει μια καλή γωνιά για να γεννήσει τα μικρά της.
    Μου έχει συμβεί κι εμένα σε αποθήκη/πάρκινγκ.

Δεν ξέρω πώς θα καταφέρεις να τη διώξεις, πάντως αν είναι να το κάνεις κάν'το τώρα πριν γεννήσει (αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει γεννήσει ακόμα, αν και αν είχε γεννήσει θα άκουγες το κλάμα απ'τα μικρά).
    Αν "νικήσεις" (ψιλοδύσκολο, μιας κι όπως τα περιγράφεις ήδη έχει βρει τη σκοτεινή κρυψώνα της και την έχει βολευτεί και δε θα θέλει να ξεσπιτωθεί) πιθανότατα θα πάει να γεννήσει κάπου αλλού.
    Αν χάσεις, θα γεννήσει εκεί, θα θηλάσει τα μικρά της, και κανά μήνα (βαριά) μετά τη γέννα θα σε χαιρετήσουν και θα φύγουν όλα μαζί παρέα.

Στην περίπτωση που χάσεις, ή που έχει γεννήσει ήδη, μη διανοηθείς να πας να πειράξεις (ή έστω και να πλησιάσεις καλοπροαίρετα) τη φωλιά της, τα μικρά της ή την ίδια. Κινδυνεύεις απο το να σου κάνει λουρίδες ό,τι φοράς και σε γεμίσει γρατζουνιές μέχρι να σου γδάρει μούτρα μάτια κλπ.

Τα λέω όλα αυτά μιας και είπες ότι φόλες (και υποθέτω και άσκηση βίας) δεν είναι στο μενού, γιατί δε θέλω να διανοηθώ ότι θα πλακώσεις στις κλωτσιές ζώο (και μάλιστα γκαστρωμένο) για να σου αδειάσει τη γωνιά.

Το να της κόψεις το φαΐ δε θα την κάνει να φύγει.
    Θα βρίσκει φαΐ έξω και θα ξανάρχεται.

Οπότε τώρα που είναι νωρίς (αν δεν έχει γεννήσει δηλαδή το ξαναλέω) είτε την κυνηγάς ελπίζοντας να φύγει, είτε βρίσκεις που έχει κάνει τη φωλιά της και της τη "χαλάς" (μάλλον θα έχει βρει κάποιο σημείο σκοτεινό, "κλειστό"/στενόχωρο, πίσω από τίποτα ράφια κλπ) αλλάζοντας λίγο το χώρο, είτε πας στην τρίτη επιλογή*

*Της ρίχνεις καμιά κουβερτούλα σε καμιά γωνιά (αν τη θέλει θα την τραβολογήσει μόνη της στη γωνιά της για να γεννήσει), της έχεις ένα μπολάκι με νερό κι ένα με φαΐ για να μη χρειάζεται να αφήνει μόνα τα μικρά της να βγει να ψάξει για τροφή, κι αποφασίζεις να το παίξεις λίγο "μπαμπάς" για ένα μικρό διάστημα μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά όπως σου είπα και να την κοπανήσουν όλα μαζί.

Να σου σκίσει ρούχα, σέλες, πράγματα κλπ δεν παίζει. Στη φάση που είναι η γάτα το μόνο που την απασχολεί είναι να γεννήσει αφενός κι έπειτα να προστατεύσει τα μικρά της.
    Δε θα κάτσει να μαλακιστεί με τα πράγματα που έχεις στην αποθήκη.

Διαλέγεις και παίρνεις

ΥΓ. Δεν ξέρω τις ευαισθησίες σου σαν άνθρωπος και τί απόφαση θα πάρεις, απλά να σε ενημερώσω ότι το να δεις μια μέρα 5-6 χνουδωτές μπαλίτσες νεκρές στο υπόγειό σου περιτριγυρισμένες από μυρμήγκια, είναι πολύ πιο φρικτό σα θέαμα απ'όσο μπορεί να σου φαίνεται τώρα σαν ιδέα.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    .......
    το λεγόμενο "γατοσέντονο"

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    το λεγόμενο "γατοσέντονο"

Μη μιλήσω για το γλαροσέντονο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3
    Θα συμφωνησω και εγω.
    Μαλλον να γεννησει ψαχνει.
    Οπως πολυ σωστα ειπε ο pipe smoker αν εχεις ορεξη βαλε ενα ρουχο και λιγο νερο-φαι και σε ενα μηνα θα εχουν την εχουν κανει.
    Και θα εχεις βοηθησει και ενα ζωντανο.

Όπως σου τα είπαν είναι. Έχει σταμπάρει το χώρο για να γεννήσει εκεί τα μικρά της.Μάλλον θα πρέπει να την ανεχτείς μέχρι να γεννήσει και να μεγαλώσουν λίγο τα μούλικα,μετά θα πάρουν δρόμο όλα μαζί.Το οτι την τάισες πάντως θα την κάνει να σε έχει στα υπ'οψιν της...

μουλικα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    μουλικα..

Αφού δεν ξέρουν ποιόν έχουνε πατέρα
    Δεν το λέω με απέχθεια προς τα ζωντανά!

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Αφου την υιοθέτησες άθελα(ίσως και να το ήθελες μέσα σου) βάζοντας της φαγητό σε έχει ήδη αγαπήσει και δεν πρόκειται να φυγει. Κάνε οτι είπε στο σεντόνι πιο πάνω και θα βγείς πολύ ψυχικά κερδισμένος απο την αγάπη που μπορεί να σου δώσει μια μικρή ψυχούλα.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος
    Αφού της έβαλες φαγητό, δύσκολο να μην ξανάρθει. Φαντάσου δηλαδή να έμπαινες λαθραία σε μια βίλα και ο ιδιοκτήτης αντί να σε διώξει με τις κλωτσιές να σου έδινε και ένα 500εύρω δώρο. Ε μάλλον θα ξαναπήγαινες και την άλλη μερα..

Δεν κοιτάς μήπως συμφιλιωθείτε στο χαλαρό και χωρίς δεσμεύσεις? Βάζε της που και που νεράκι ή κάνα φαγώσιμο και όλα καλά.
    Ασφάλισε καλά τα τρόφιμα στη αποθήκη και όσο για ζημιές στο αυτοκίνητο και τη μηχανή, χλώμο το βλέπω. Προστάτευσε τη σέλα το πολύ πολύ με ένα κάλυμα και 2-3 βιβλία πάνω ώστε να μην έχει χώρο να ανέβει ή να τροχίσει τα νύχια της και όλα καλά.

Άμα η γάτα ήξερε ότι κουβεντιάζουμε για αυτήν στο moto, παίζει να μας κατούραγε ολονών τις ρόδες από η χαρά της

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Xenon kits: Ναι μεν αλλα...
    από Ταξιδευτής στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2008, 14:30
  2. fz1 ναι...αλλά όχι και ξεκράνωτη!!!
    από Jo.Da. στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2006, 13:07
  3. Streetfighters......ναι αλλα ποιο;
    από nassosxlvbros στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί