Υπάρχουν και κάποιες -κόκκινες- γραμμές ...
Και εξηγώ :
Σε υπόγειο πάρκινγκ, με μία μόνο είσοδο, εδώ και λίγες μέρες έγινε "εισβολή" γάτας. Ποντίκια ΔΕΝ υπάρχουν, οπότε η παρουσία της είναι ανεπιθύμητη - εκτός από αυτοκίνητα και μηχανές, στο χώρο υπάρχουν ρούχα, συσκευασμένα τρόφιμα, εργαλεία, ανταλλακτικά της δουλειάς μου κλπ.
Οι ενδείξεις κλασικές : κάποια μικροπράγματα πεσμένα στο πάτωμα και ίχνη από πατούσες σε παρμπρίζ και σέλλες ...
Η κλασική μέθοδος, σκουπόξυλο και φωνές τύπου ξουτ, ουστ κλπ δεν απέδωσαν.
Αφήνω την πόρτα του γκαράζ ανοικτή, μήπως και φύγει μόνη της, όπως μπήκε.
Το βράδυ αφήνω ένα κουτί με γατοτροφή, μην ψοφήσει από πείνα αλλά και να δω αν είναι ακόμη μέσα....Το άλλο πρωί ή γατοτροφή εξαφανισμένη
Την επόμενη μέρα. λόγω δουλειάς, μία από τα ίδια. Αφήνω το ανοικτό κουτί με τη τροφή, φεύγω, ξαναγυρνάω σε μισή ώρα, η γάτα είναι ήδη στη χώνεψη ..
Πήγα παρακάτω, ξανά whiskas από το σούπερ μάρκετ, για να τη δελεάσω να βγει από την κρυψώνα της, άδειασμα του χώρου από αυτοκίνητα και μηχανές για να τη δω και υπομονή μια ώρα. Δεν άντεξε τη μυρωδιά, έσκασε μύτη, οπότε με το σκουπόξυλο βγήκε έξω ευγενικά και γρήγορα, και πίστεψα ότι ησύχασα ..
Καλού κακού, αφήνω τη γατοτροφή σε κάποιο σημείο. Ξαναπάω μετά από τέσσερις-πέντε ώρες. η γατοτροφή όπως την είχα αφήσει ...
Τέλος λέω ...
Αμ δε
Σήμερα το πρωί, η γατοτροφή είχε εξαφανιστεί ....
Επειδή ο χώρος δεν έχει άλλη είσοδο
Επειδή δεν μπορώ να είμαι φύλακας κάθε φορά που ανοιγοκλείνει η πόρτα του γκαραζ
Επειδή η λύση της φόλας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ....
ΚΑΙ επειδή το απόγευμα θα γεμίσω το χώρο με ναφθαλίνη και φλούδες πορτοκαλιών και λεμονιών ...
Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο ;
Σας ζάλισα λίγο αλλά μου την έχει δώσει ...
ΥΓ. Ζητείται σκύλος για ολιγόλεπτη βοήθεια. Αμοιβή εξαιρετική (μπριζολάκια, κόκαλα, ότι γουστάρει)