Εσυ δλδ που καθεσε και χαρακτιριζεις ομαδες ανθρωπων <<αποκτηνωμενα φασισταρια>> να υποθεσω σε κανει να αισθανεσε οτι εισαι το ακριβες αντιθετο του "φαιστα" ε;
Το ποσο κρυφορατσιστης εισαι παντος φαινεται στο οτι γουσταρεις που αυτοι που πνιγηκανε ειναι ξενοι "αραπαδες" (οπως τους τσουβαλιασες χιουμοριστικα φυσικα με φερετζε) και εχεις ετσι λογο να εισαι σιγουρος για τα ρατσιστικα κινητρα.
Ολοι γυρο σου ειναι καραφασιστες αν δεν συμφωνουν με εσενα ε;
Μακρια απο καθρευτες σου συνιστώ γιατι μπορει να δεις κανενα φασιστα στην αντανακλαση και να παθεις τιποτα...
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 04/02/2014 στις 23:28.
Δεν θυμαμαι να τους ζητησαν ταυτοτητες πριν τους πνιξουν.Εκτος και αμα τους ζητησαν και συνειδητοποιησαν οτι υπηρχε θεματακι με την νομενκλατουρα.
Στο αφγανισταν υποθετω οτι ειναι τοσο ωραια που αποφασιζουν που και που να το ριξουν στην περιπετεια και να καβαλησουν μια βαρκα για χωρες
που η εννοια του δημοσιου διαλογου εγκειται στους ποιους νομιμοποιουμαστε πλεον να καθαριζουμε με συνοπτικες διαδικασιες.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Ευχαριστω.Η λεξη "αραπαδες" μεσα στα συμφραζομενα μου αποκταει μια εννοια που δεν νομιζω οτι εισαι τοσο ανοητος για να μην την καταλαβεις,οποτε κατι αλλο παιζει.
Αν εσυ μπορεις με ανεση να χαρακτηρισεις μια ομαδα ανθρωπων μισανθρωπους τοτε μπορω και εγω να τους πω κατι αλλο.
Επισης ναι συγνωμη που στο χαλαω αλλα ειμαι το ακριβως αντιθετο του φασιστα.
Εγω θελω νιγηριανους περιπτεραδες στον δρομο μου,πακιστανους συναδελφους στην δουλεια μου,αφγανους ντιλιβεραδες στην πιτσαρια μου,και δανους γκομενους στο κρεβατι μου.![]()
-..Not Yet!
Επίσης μιας και ξενυχτάμε που ξενυχτάμε να σας διορθώσω λίγο γιατί έχετε μπερδευτεί... προφανώς μιλάτε για ρατσιστές και όχι φασίστες! Έχει μία διαφορά. Φασισμός σημαίνει επιβάλω τη γνώμη μου δια της βίας. Ρατσιστής είναι αυτός που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους ανάλογα με τη ράτσα.... ή την κοινωνική ομάδα κλπ... κλπ...
Παρακολούθησα λίγο τη συζήτηση περί μεταναστών και θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα. Ένας πόλεμος προκαλεί αστάθεια σε μία γενικότερη περιοχή. Για παράδειγμα, ο πόλεμος στη Συρία δεν επηρεάζει μόνο τη Συρία, αλλά το Λίβανο την Ιορδανία κ.ο.κ Υπάρχουν χώρες που οδηγήθηκαν σε τρομακτικά κακή οικονομική κατάσταση λόγω συνθηκών ή πολιτειακών αλλαγών, όπως ήταν η Αλβανία και η Γεωργία, όπως σήμερα η Ελλάδα. Έχω συγγενείς πολιτικούς πρόσφυγες που γύρισαν στη χώρα μετά το 1981. Δεν τους εμπόδιζε ο πόλεμος αλλά το πολιτικό καθεστώς. Θεωρώ ότι η γνώμη να κάτσουν στη χώρα τους και να βελτιώσουν την κατάσταση είναι σωστή. Όμως:
Όταν γίνονταν ο πόλεμος στο Ιράκ υπήρχε μεγάλο ποσοστό κόσμου που έλεγε "τι δουλειά έχουμε εμείς να διαμαρτυρόμαστε για τους γύφτους εκεί κάτω". Ή για το Αφγανιστάν "βαράνε τις γυναίκες". Όλη η βόρεια Αφρική φλέγεται και έχουμε βάλει και μεις το χεράκι μας παίζοντας ενεργό ρόλο. Δυστυχώς θυμάται ο κόσμος τι γίνεται εκεί όταν τον βρίσκει το μετανάστη έξω από το σπίτι και τα βάζει με αυτόν. Στην ουσία χτυπάει τον αδύναμο και το θύμα μιας υπόθεσης. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που με πρόσχημα το μεταναστευτικό προωθούν συμφέροντα της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΧΑ ταυτίζει τα κόμματα της αριστεράς με το μεταναστευτικό πρόβλημα, στοχοποιεί έτσι τα στελέχη ως ανθέλληνες και ταυτόχρονα έχοντας κάνει συμφωνία κανονικότατη με τους εφοπλιστές βάζει προμετωπίδα το μεταναστευτικό για να δικαιολογεί επιθέσεις σε συνδικαλιστές και εργάτες στα ναυπηγεία.
Όταν δεν θες το μετανάστη, και κακά τα ψέματα αυτοί που περιφέρονται στο λιμάνι της Πάτρας δεν έχουν καμία όρεξη να κάτσουν εκεί, τότε δεν του γκρεμίζεις το σπίτι από τη Σούδα, δεν συναινείς σε συμφωνίες που επιτρέπουν στη βιομηχανία σου να φύγει από εδώ και να πάει στο Πακιστάν για 1 δολάριο τη μέρα επικροτώντας τις εργασιακές σχέσεις αρχαίας Αθήνας και δεν τον εγκλωβίζεις με το Δουβλίνο 2 μέσα στη Επικράτεια σου για να μην μπορεί να πάει εκεί που θέλει. Προσωπικά είμαι άνεργος αλλά ποτέ δεν ήθελα ούτε θέλω να φύγω από τη χώρα μου. Πείτε το βίτσιο πείτε το όπως θέλετε. Είχα γνωστούς που πάνε λαθραία σε άλλες χώρες και τους στοιβάζουν στις εκεί Αμυγδαλέζες μέχρι να τους διώξουν από τη χώρα. Το φέρνω σαν παράδειγμα πόσο δίπλα μας είναι ένα πρόβλημα που δείχνουμε τους "άλλους"
Για να το μαζέψω, επειδή υπάρχει και το επιχείρημα της ανεργίας, ανεργία σε τέτοιο οικονομικό σύστημα θα υπάρχει πάντα. Ο εργαζόμενος στην ΑΓΟΡΑ εργασίας είναι αγοραίος. Όταν πάει κάποιος σε ένα σούπερ μάρκετ αγοράζει ποσότητα και ποιότητα όπως την θέλει. Τα υπόλοιπα λήγουν και τα πετάμε. Ή κάθονται στο ράφι. Η απλή οικονομική λέει ότι όσα περισσότερα αγαθά είναι διαθέσιμα τόσο πιέζεται η τιμή τους να μειωθεί. Οπότε ο μετανάστης σε αυτό το οικονομικό σύστημα κάνει καλό και τον θέλουν, τόσο οι εργοστασιάρχες, όσο και ο πατέρας μου που θέλει να βάψει το σπίτι.
-..Not Yet!
Πληγωθηκα τωρα.
Καληνυχτα.
-..Not Yet!
Είσαι σίγουρος ότι τους έπνιξαν ή βγάζεις συμπεράσματα όπως ο judge πρωκτεντέρης;
Ξέρεις μήπως τί έγινε;
Από θάλασσα έχεις ιδέα και τί μπορεί να πάει στραβά(δε το λέω καθόλου ειρωνικά).
Αμφιβάλλεις ότι ο λαθραίος θα ισχυριστεί το ο,τιδήποτε για να κερδίσει συμπάθειες;
Μίλησα εγώ για Αφγανιστάν;Κοίτα πάνω για ποιές χώρες μιλάω.
Ξαναλέω ο ανθρώπινος πόνος ανά την υφήλιο είναι πολύ μεγάλος.
Από πού και ως που οι Έλληνες και η Ελλάδα πρέπει να τον ανακουφίσουν εις βάρος των εαυτών τους και της πατρίδας τους;
Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο:βάζεις ένα στερεότυπο σε ανθρώπους και χώρα επειδή σου χαλάνε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εικόνα που εσύ γουστάρεις:δηλαδή την Ελλάδα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ εποίκων.
Ωραίος δημοκράτης...
Οντως.Επρεπε να τους πω μισανθρωπους και να μην ανοιξει ρουθουνι.
Επισης στο τελος επρεπε να καταληξω σε κατι του στυλ "ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" για να ξερουμε οτι ειναι και αυτοι θυματα.
Γουσταρω τρελα να απολογουμαι σε μια κουβεντα που αμα την πιασει καποιος απο μερικες σελιδες πριν,
θα συνειδητοποιησει οτι αυτα που γραφονται τα τελευταια 10-15 λεπτα ειναι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε,και θα συνεχισω να απολογουμαι
μεχρι που να μην μπορω να την παλεψω αλλο απ'τα γελια.
-..Not Yet!
Πως συνεισφέραμε ακριβώς στο μπάχαλο της Β.Αφρικής παίζοντας ενεργό ρόλο; Ποιος βαράει τους μετανάστες αν τους βρει έξω από την πόρτα του; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμα και αν δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη σε όλα αυτά δεν θα ερχόντουσαν έτσι και αλλιώς πάλι εδώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Αν επεκτείνεις την λογική αυτή του φταίμε όλοι, φταίνε και οι Αφγανοί, που είτε ήταν ταλιμπανέζοι (ή επέτρεψαν να υπάρχουν ταλιμπανέζοι) και έδωσαν πάτημα στον "εκδημοκρατισμό" τους με κρουζ, βαμβαρδιστικά, απάτσι και πυράυλους, φταίνε και οι Πακιστανοί που δεν κάναν τίποτα για να αναπτυχθούν οικονομικά ως κράτος, φταίνε και οι Αλβανοί που την πάτησαν με τις οικονομικές πυραμίδες και όλοι κάπου φταίνε...