Σελίδα 12 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 443

Θέμα: Adventure riding.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για άλλα μηχανάκια, νομίζω ναι. Αλλά και να μην υπάρχει το φτιάχνεις μόνος σου. Η' μάλλον δεν χρειάζεται καν... ξηλώνεις το διακόπτη του σταντ και ενώνεις μεταξύ τους τα 2 καλώδια. Μονωτική ταινία, τα στερεώνεις με ένα tie-wrap κάπου στο πλαίσιο και τελείωσες.
    Την πατεντα την ξερω,στο 690 παντως δεν δουλεψε ..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Δεν θα πω ότι το βλέπεις λάθος (και κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι τέτοιο), αλλά το βλέπω με άλλο τρόπο.
    Ο σκοπός του adventure ταξιδιού δεν είναι ο μαζοχισμός ούτε το επίτευγμα της διάσχισης μιας πχ γιγάντιας ατελειωτης λασπουριάς. Όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, για να νιώσει ότι "το έχει", ότι μπορεί, για να αποδείξει στον εαυτό του (ή σε άλλους) ότι κάτι έκανε οδηγικά, δεν χρειάζεται να τραβηχτεί μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Μπορεί κάλλιστα να πάρει το ον-οφφ του και να επιχειρήσει διάσχιση της Πίνδου Δεκέμβρη μήνα. Θα είναι ότι πιο επικό και γαμηστερό και άμα το βάλει στο advrider θα συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τα αμερικανάκια (και θα κάνει και φοβερή διαφήμιση στη χώρα).

Ο σκοπός του adventure, και των δυσκολιών που πάνε με αυτό, προκύπτει απο πάρα πολλούς παράγοντες.

Όσον αφορά το δύσκολο οδηγικά κομμάτι, δεν επιλέγω μια διαδρομή για την ταλαιπωρία. Την επιλέγω γιατί θέλω να φτάσω σε ένα μέρος το οποίο είναι μαγικό, εξωπραγματικό, μοναδικό στο κόσμο και η όψη του θα με κάνει να παραμιλώ και να το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Το επιλέγω γιατί στο τέλος της θα βρώ ανθρώπους σπάνιους και ανόθευτους από άλλες εποχές. Για να φτάσω όμως εκεί πρέπει αναγκαστικά να περάσω πχ από μια έρημο γιατί δεν υπάρχει άλλη διαδρομή. Είναι τόσο απλό. Δεν διέσχυσα την έρημο στο altiplano της βολιβίας γιατί είμαι "βαρεμένος" και γούσταρα να δοκιμαστώ στην άμμο. Την διέσχυσα γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να βιώσω το απίστευτο.

Επίσης, και αυτό είναι τροφή για σκέψη για όσους από εσάς διαβάζετε το θρεντ και έχετε στο μυαλό σας κάποια στιγμη να κάνετε ένα μεγάλο τέτοιο ταξίδι (που σας το εύχομαι ολόψυχα):

Ξεχάστε κάθε τι που ξέρετε όσον αφορά τη διαχείριση των σωματικών δυνάμεων και αντοχών σας, τη διαχείριση της ψυχολογίας και των συναισθημάτων (φόβος, άγχος, αίσθημα επιβίωσης, άισθημα χαμού), την διαχείριση των αποσκευών, των εφοδίων, της συντήρησης της μηχανής, και τη διαχείριση της οδήγησης, σε σχέση με το πως όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ενεργήσει πάνω σας ή σας έχουν επηρεάσει σε μέχρι πρότεινος μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις. Μιλάω για πολύμηνο ταξίδι. Δεν μιλάω για 20 μέρες.
    Η διαφορά είναι απλά χαοτική και δυστυχώς μόνο αν το βιώσει κάποιος μπορεί να το καταλάβει.

Και όλα τα παραπάνω συνδέονται με το θέμα του θρεντ διότι η επιλογή της μοτό μπορεί και θα επηρεάσει κάθε έναν παράγοντα με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή στο ταξίδι.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.
    Πχ αναφέρθηκε μηχανάκι απαιτητικό στην συντήρηση (allstarf, αν δεν κάνω λάθος?). Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, 4 μήνες στο δρόμο στη Ν. Αμερική να έχω το νου μου μεταξύ χίλιων άλλων σκέψεων ΚΑΙ στη συντήρηση και ότι θα πρέπει κάθε 10 μέρες να αλλάζω λάδια και κάθε 2η εβδομάδα να τσεκάρω βαλβίδες. Όχι ευχαριστώ. Καλύτερα να πάω με ποδήλατο.
    Ταξιδευτής vs Τουρίστας
    Αυθορμητισμός vs Κονσέρβα
    Περιπέτεια vs Στράτα στρατούλα

http://ijms.nova.edu/Spring2011/IJMS...iceDavies.html

Αν δεν είναι η επίτευξη της δυσκολίας ο σκοπός, αν δεν επιλέγεις το δύσκολο για την δυσκολία αλλά σαν τον μόνο δρόμο για τον μαγικό προορισμό, αν δεν θες να έχεις τον νου σου σε βλάβες, ανεφοδιασμό, συντήρηση, τότε τα παρακάτω είναι adventure riding; :

http://www.kuduexpeditions.com/index.htm
    http://www.globebusters.com/
    http://www.edelweissbike.com/

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    πάρα πολυ καλό άρθρο !!!!!

thank you sir

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ταξιδευτής vs Τουρίστας

Αν δεν είναι η επίτευξη της δυσκολίας ο σκοπός, αν δεν επιλέγεις το δύσκολο για την δυσκολία αλλά σαν τον μόνο δρόμο για τον μαγικό προορισμό, αν δεν θες να έχεις τον νου σου σε βλάβες, ανεφοδιασμό, συντήρηση, τότε τα παρακάτω είναι adventure riding; :

Μήτσο....

Τι διαβάζεις?!!!

Άντε επειδή είσαι ανήσυχος θα κάνω μια προσπάθεια, παρόλο που ο Γιάννης τα έγραψε καλύτερα απ' ότι θα το κάνω εγώ..

Το adv riding γεννήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν απλά να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η "περιπέτεια" ερχόταν από μόνη της. Δεν γεννήθηκε απ' τις δοκιμασίες που τους υπέβαλε η κάθε δυσκολία αλλά απ' τα απρόοπτα που τους περίμεναν πίσω από κάθε στροφή. Τότε τους λέγανε ταξιδευτές και αντικειμενικός σκοπός τους ήταν το ταξίδι. Ως τότε οι λέξεις adv gear δεν είχαν μπει ποτέ μαζί, ούτε adv riding υπήρχε, ούτε adventurer. Η μόδα είναι αυτή που δημιούργησε αυτούς τους όρους και προσπαθούμε τώρα εμείς τους ερμηνεύσουμε.

Απαραίτητο συστατικό του ορισμού της περιπέτειας είναι η λέξη "απρόοπτα". Η οποία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθεί ή συνοδεύεται από τις λέξεις "δυσκολία", έντονες συγκινήσεις" και άλλες.
    Ταξιδιώτης είναι αυτός που μετακινείται για να φτάσει σε ένα άλλο τόπο, ενώ ο ταξιδευτής μπορεί να μην έχει σταθερά σχέδια ή να τα αλλάζει κατά βούληση. Προορισμός του είναι οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκτήσει μέσα απ' το ταξίδι.

Πάντρεψε τώρα τους ορισμούς, βάλτους επάνω σε δυο τροχούς και έχεις την απάντησή σου.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/02/2014 στις 14:37.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    πάρα πολυ καλό άρθρο !!!!!

thank you sir
    +1

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Μήτσο....

Τι διαβάζεις?!!!

Άντε επειδή είσαι ανήσυχος θα κάνω μια προσπάθεια, παρόλο που ο Γιάννης τα έγραψε καλύτερα απ' ότι θα το κάνω εγώ..

Το adv riding γεννήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν απλά να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η "περιπέτεια" ερχόταν από μόνη της. Δεν γεννήθηκε απ' τις δοκιμασίες που τους υπέβαλε η κάθε δυσκολία αλλά απ' τα απρόοπτα που τους περίμεναν πίσω από κάθε στροφή. Τότε τους λέγανε ταξιδευτές και αντικειμενικός σκοπός τους ήταν το ταξίδι. Ως τότε οι λέξεις adv gear δεν είχαν μπει ποτέ μαζί, ούτε adv riding υπήρχε, ούτε adventurer. Η μόδα είναι αυτή που δημιούργησε αυτούς τους όρους και προσπαθούμε τώρα εμείς τους ερμηνεύσουμε.

Απαραίτητο συστατικό του ορισμού της περιπέτειας είναι η λέξη "απρόοπτα". Η οποία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθείται ή συνοδεύεται από τις λέξεις "δυσκολία", έντονες συγκινήσεις" και άλλες.
    Ταξιδιώτης είναι αυτός που μετακινείται για να φτάσει σε ένα άλλο τόπο, ενώ ο ταξιδευτής μπορεί να μην έχει σταθερά σχέδια ή να τα αλλάζει κατά βούληση. Προορισμός του είναι οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκτήσει μέσα απ' το ταξίδι.

Πάντρεψε τώρα τους ορισμούς, βάλτους επάνω σε δυο τροχούς και έχεις την απάντησή σου.
    Τι προσπάθεια να κάνεις ρε συ δεν είναι να μου εξηγήσεις κάτι. Τροφή για σκέψη που λένε είναι αυτό που πόσταρα. Είπα να το πάω αλλού μια που βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι και ξεχάστηκε το θρεντ.
    Συμφωνώ εννοείται με τα περί περιπέτειας

Όσο για διάβασμα έχει μπόλικα εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139211 να καείς όσο θέλεις.

Moderator
    Τι προσπάθεια να κάνεις ρε συ δεν είναι να μου εξηγήσεις κάτι. Τροφή για σκέψη που λένε είναι αυτό που πόσταρα. Είπα να το πάω αλλού μια που βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι και ξεχάστηκε το θρεντ.
    Συμφωνώ εννοείται με τα περί περιπέτειας

Όσο για διάβασμα έχει μπόλικα εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139211 να καείς όσο θέλεις.

Α καλά!!! Είναι το δευτερο ποστ σου που δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Πρέπει να το κοιτάξω αυτό!

Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι? Ποιος το βρήκε ρε παιδιά? Εμάς γιατί δε μας το λέει?

Α κατάλαβα τι έγινε! Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα. Λέω και 'γω, συμφωνήσαμε σε κάτι!!!

Το θρεντ ίσως επανέλθει όταν ο σφυγμός των ανήσυχων ανέβει πάλι στα κανονικά του επίπεδα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Α καλά!!! Είναι το δευτερο ποστ σου που δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Πρέπει να το κοιτάξω αυτό!

Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι? Ποιος το βρήκε ρε παιδιά? Εμάς γιατί δε μας το λέει?

Α κατάλαβα τι έγινε! Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα. Λέω και 'γω, συμφωνήσαμε σε κάτι!!!

Το θρεντ ίσως επανέλθει όταν ο σφυγμός των ανήσυχων ανέβει πάλι στα κανονικά του επίπεδα.
    Α δεν βρέθηκε; Νόμιζα συμφώνησαν οι περισσότεροι στις προδιαγραφές του. Είναι βέβαια ένα θέμα αν υπάρχει και στην πραγματικότητα οκ.
    Θα περιμένω τα γιουρίκα γιουρίκα αν είναι.

Ταξιδευτής vs Τουρίστας

To άρθρο το διάβασα 2 φορές και μα τη μπαναγία δεν κατάλαβα που το πάει, τι θέλει να πει ... Υπάρχουν παράγραφοι που λέει κάτι ωραία, αλλά υπάρχουν και σημεία που λέει - κατά τη ταπεινή μου γνώμη - ότι να'ναι και δείχνει ότι το αγγίζει τόσο επιφανειακά (ή βιαστικά) που σκεφτόμουν αν ο τύπος έχει επαφή με το αντικείμενο ... που δεν νομίζω να έχει.

Έπειτα, στη δική σου ερώτηση: αφενός κάπου πάλι δε βγάζω νόημα, αφετέρου δεν είμαι εγω που θα κρίνω ή που θα ορίσω τι εστί adventure riding για τους άλλους. Έχουμε γεμίσει γκουρού και "θρύλους"... Θα προσπεράσω. Ξέρω τι είναι adventure riding για εμένα ... ως εκεί.

Το άρθρο θέλει να θίξει ότι το adventure riding έχει γίνει προιόν lifestyle, έτσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Μέσα ανοίγει και άλλα θέματα και γίνεται κουραστικό σε μερικά σημεία.

Πληρώνεις δηλαδή το "πρακτορείο περιπέτειας" και σου προσφέρει μηχανή, διαμονή, υποστήριξη σε καύσιμα, ανταλλακτικά κτλ και παράλληλα σε πάει σε μέρη που επιλέγουν και οι πιο hardcore ταξιδευτές. Χωρίς άγχος να χαθείς, να μείνεις και γενικά εξασφάλιση για οποιαδήποτε αναποδιά. Πόσο αυθεντική περιπέτεια είναι όλο αυτό;

Έκανα quote εσένα γιατί είπες ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι δυσκολίες ούτε η ταλαιπωρία αλλά να δεις τα μέρη του πλανήτη. Δεκτόν. Αλλά (χωρίς να ψάχνω απόλυτους ορισμούς) για μένα αν δεν έχει δυσκολία δεν είναι περιπέτεια, τον πλανήτη τον βλέπεις και ως τουρίστας που θα αγοράσει το παραπάνω πακέτο. Έχει την γλύκα του πιστεύω να κάτσεις να σχεδιάσεις την διαδρομή μόνος σου, τον εξοπλισμό, την μηχανή σου και φυσικά να αντιμετωπίσεις το όποιο εμπόδιο ή λάθος σου πάλι μόνος σου. Συμπληρώνει και ολοκληρώνει την εμπειρία. Σίγουρα με άλλα συναισθήματα γύρισες εσύ από την νότια αμερική (που έφυγες με την ψυχολογία και το κλίμα που περιγράφεις στο μπλόγκ σου) και άλλα συναισθήματα κάποιος που έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή απλώς αγοράζοντας το πακέτο.

Α εννοείται ότι και γω θα αγόραζα τέτοιο πακέτο αν κέρδιζα το τζόκερ αύριο. Να πάρω το κολλάι όχι τίποτα άλλο.

Το άρθρο θέλει να θίξει ότι το adventure riding έχει γίνει προιόν lifestyle, έτσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Μέσα ανοίγει και άλλα θέματα και γίνεται κουραστικό σε μερικά σημεία.
    νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, το adventure πουλάει ... μια ματιά μόνο στο site της bmw, εκεί αριστερά που έχει το bannerάκι του νέου 1200 ADV... γράφει "Κάνε εντύπωση ... παντού"... adventure-στατους-γκλαμουριά-lifestyle.

Πληρώνεις δηλαδή το "πρακτορείο περιπέτειας" και σου προσφέρει μηχανή, διαμονή, υποστήριξη σε καύσιμα, ανταλλακτικά κτλ και παράλληλα σε πάει σε μέρη που επιλέγουν και οι πιο hardcore ταξιδευτές. Χωρίς άγχος να χαθείς, να μείνεις και γενικά εξασφάλιση για οποιαδήποτε αναποδιά. Πόσο αυθεντική περιπέτεια είναι όλο αυτό;
    Τώρα ανοίγουμε άλλο θέμα, για την αυθεντικότητα. Μπορώ να το δω πάντως και λίγο πιο τραβηγμένο. Ότι δλδ κανείς απο εμάς δεν είναι αυθεντικός πια, αφού λίγο πολύ πατάμε σε διαδρομές που έχουν κάνει άλλοι και βρίσκουμε την περισσότερη πληροφορία σερβιρισμένη στο ίντερνετ. Απλά θέλει χρόνο για ψάξιμο και διάβασμα. Αυθεντικοί ήταν εκείνοι που το έκαναν πριν 30+ χρόνια. Οι Mondo Enduro, ο Ted Simon κλπ... Εμείς αντιγράφουμε.

Έκανα quote εσένα γιατί είπες ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι δυσκολίες ούτε η ταλαιπωρία αλλά να δεις τα μέρη του πλανήτη. Δεκτόν. Αλλά (χωρίς να ψάχνω απόλυτους ορισμούς) για μένα αν δεν έχει δυσκολία δεν είναι περιπέτεια, τον πλανήτη τον βλέπεις και ως τουρίστας που θα αγοράσει το παραπάνω πακέτο. Έχει την γλύκα του πιστεύω να κάτσεις να σχεδιάσεις την διαδρομή μόνος σου, τον εξοπλισμό, την μηχανή σου και φυσικά να αντιμετωπίσεις το όποιο εμπόδιο ή λάθος σου πάλι μόνος σου. Συμπληρώνει και ολοκληρώνει την εμπειρία. Σίγουρα με άλλα συναισθήματα γύρισες εσύ από την νότια αμερική (που έφυγες με την ψυχολογία και το κλίμα που περιγράφεις στο μπλόγκ σου) και άλλα συναισθήματα κάποιος που έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή απλώς αγοράζοντας το πακέτο.

Α εννοείται ότι και γω θα αγόραζα τέτοιο πακέτο αν κέρδιζα το τζόκερ αύριο. Να πάρω το κολλάι όχι τίποτα άλλο.
    Έχει τη γλύκα του να το κάνεις μόνος σου, σίγουρα, και για εμένα προσωπικά είναι μια φάση του ταξιδιού που την απολαμβάνω. Είναι μέρος της ιεροτελεστίας. Αλλά ξέρω κάποιους που απλά απορούν και λένε "ποιος ο λόγος για τόσο κόπο, όταν υπάρχει το έτοιμο?" και τους φαίνεται απολυτως φυσικό να αναρωτιούνται έτσι. Στα δικά τους μάτια εγώ είμαι πυροβολημένος (με την κακή ένοια).

Επίσης, δεν είναι πάντα κακό το έτοιμο πακέτο. Φαντάσου πχ να θες όσο τίποτα άλλο να ταξιδέψεις πχ στους δρόμους του μεταξιού αλλά οι τρέχουσες συγκιρίες, οι υποχρεώσεις σου (οικογένεια+δουλειά) να μη σου αφήνουν κανένα περιθώριο ελεύθερου χρόνου τα βράδυα ή τα ΣΚ για να καθήσεις να οργανώσεις το ταξίδι. Τότε η μόνη σου επιλογή θα ήταν ίσως να το κάνεις με ένα γκρουπ απο εταιρεία. Είναι κακό αυτό?

Καθόλου κακό και κατακριτέο. Απλώς διαφορετικό. Και τα δυο θα τα έκανα.
    Κουβέντα να γίνεται

Ακριβός εξοπλισμός και ακριβά μοτόρια (αυτά τα "Adventure" ντε...) ?

pure adventure riding ... 3 χρόνια στο δρόμο με budget κάτω απο 15.000 δολάρια :

http://youtu.be/bAQYPGtjKSo

Moderator
    5 λεπτά.

Μόνο!!!

Αν δεν το έχετε δει αξίζει τον κόπο.
    Απίστευτες φωτογραφίες και τρομερές πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα σε πραγματικά adventure συνθήκες.

505 μέρες 94.706 km ταξίδι σε σύνολο 147.921 km η μηχανή!

http://www.the-great-adventure.fr/wo..._id=14&lang=en

Σελίδα 12 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2015, 02:44
  2. Adventure Riding tips
    από MikeG στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2013, 13:36
  3. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2013, 23:35
  4. Adventure Riding.....Τότε και Τώρα....
    από SVX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 13:34
  5. TRAIL RIDE, θα ερθει τελικα κανεις για παρέα?
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 17:30

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF