Ξέρεις τι κοινό έχουν όλοι αυτοί και γιατί κανένας δεν θέλει να ασχοληθεί πιο πολύ?
Όλοι αυτοί που λές
ή είναι εγκληματίες (και έχουν πάει σε κρεμάλες, φυλακές κλπ)
ή είναι εν δυναμη εγκληματίες (οπότε θα έπρεπε να είναι σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα)
και δόξα το Θεό ιστορία έχουμε διαβάσει και έχουμε επισκευτεί με το μηχανάκι τα μέρη
και έχουμε μιλήσει με ανθρώπους, οπότε
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ !
Εδώ τα κατορθώματα τους στο Νις της Σερβίας
Στρατόπεδο συγκέντρωσης ο ερυθρός σταυρός
(οι φωτογραφίες που ποστάρω είναι δικές μου)
ανανήψαντας
Επειδή εξ'απ'το χορό όλοι τραγουδάνε,μπορείς να μας πεις μέχρι πού θα έφτανες;
Ξεχνάς ότι ο λιμενικός έχει σαν πρώτο μέλημα την αρτιμέλεια και επιβίωση του πληρώματος και την αασφάλεια του σκάφους του,το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο λός για να φέρνει σε πέρας κάποιες αποστολές.
Προτεραιότητα έχει να έρθει αυτός και το υπόλοιπο πλήρωμα πίσω.
Αν είναι δυνατόν να χάνουμε προσωπικό και σκάφη λες και είναι στραγάλια!
Λες επίσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Για να μην μπω σε λεπτομέρειες, σε ρωτάω το εξής:
Έχεις εμπειρία από 6+ μποφώρ στο Αιγαίο;
Έχω δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοίας και αγωνιστική εμπειρία.Παρ'όλ'αυτά, δε διστάζω να παραδεχτώ ότι είναι σαφώς πιο εύκολο 6+ σε αγώνα απ'το να έχεις να πάρεις μια απόφαση όταν έχεις 30+ ανθρώπους που:δεν ξέρεις πώς θ'αντιδράσουν αν πας να τους πιάσεις για επιβίβαση,διότι πάνω στον πανικό και την ασχετοσύνη τους μπορεί ν'αντιδράσουν αψυχολόγητα.
Λεπτομέρεια: είναι ούτως ή άλλως πολύ,μα πάρα πολύ επικίνδυνη μια τέτοια απόπειρα.
Έκριναν ότι η ρυμούλκηση ήταν ασφαλέστερη.
Ήταν εκεί,έχουν εμπειρία,οπότε οι υπόλοιποι γιατί τους κατηγορείτε ενώ δεν ξέρετε;
Φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ.
Το ότι δεν είπε κανένα βοθροπεριοδικομπλογκοκάναλο ότι "με αυτοθυσία προσπάθησαν" δε σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν με αυτοθυσία!
Έλεος πια!
Λες επίσης ότι το διάβασες στα πολύ διαγώνια.
Παρ'όλ'αυτά έβγαλες συμπέρασμα!
Τί να πω ρε!
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα!
Είπα απ'τη στιγμή που δεν ξέρετε στα σίγουρα τι και πως ακριβώς συνέβη μην κρίνετε,μην συμπεραίνετε.
Εσείς βέβαια το βιολί σας.
Πιο απλά δε γίνεται να το εξηγήσω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 05/02/2014 στις 15:50.
το αστυνομικο δελτίο δε θα το φτιάξουμε εμείς αδερφέ. και ναι είναι βολικό να κρυβόμαστε πίσω απο την μη φυσική παρουσία μας στο συγκεκριμένο σημείο. αν δεν θες να καταλαβεις οτι απο κάπου χάνει η όλη θεωρία των μποφόρ απο μόνη της τότε δεν θες να καταλάβεις ποτέ.
εγώ πάντως είμαι σίγουρος οτι και 40 κάμερες να υπήρχαν πάνω απο το συμβάν πάντα θα υπάρξει και μια δευτερη άποψη για την αξιολόγηση του τι βλέπουμε στα μόνιτορ. είναι ακριβώς όπως με τα πέναλτυ (οκ ατυχές παράδειγμα αλλά πέρα για πέρα αντίστοιχο)
κοινωνιολογία μάθημα 1 .... ναπουμε
"οι δικές μας προκαταλείψεις μας κάνουν όχι μόνο να εξηγούμε αλλά και να φτάνουμε στο σημείο να νομίζουμε οτι βλέπουμε οτι θέλουμε να βλέπουμε"
δεν έχει σημασία τι θες να δεις εσυ ή τι θέλω να δω εγώ.
2 πράγματα είναι σίγουρα.
1. πνίγηκαν άνθρωποι εκ των οποίων παιδιά και βρέφη
2. οτι η πρώτη αντίδραση της διοικησης των υπευθύνων μετά το συμβάν ήταν "κανένας δε θα περάσει παράνομα αυτή τη χώρα"
τι δε καταλαααβαίνεις ...
Πολύ καλά τα λέει ο αγαπητός ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ kostaspetrou. Δεν ήμασταν εκεί άρα ότι και να λέμε είναι άτοπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ικανοποιημένοι (όπως ειπε μερικές σελίδες πριν) για την χώρα μας που πέθαναν τα παιδάκια, γιατί έτσι αποτράπηκε η συρρίκνωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
Ζήτω Ζήτω Ζήτω...
μακραν προτιμοτερο να αναζητησω αλλου φαια ουσια απο το να την περιμενω απο την δεξιοτερη εκδοχη της ψωλας βουλτεψη.
ετσι για το ρεζουμε...μην αμφιβαλεις οτι αν ελειπε το 90% αυτων που στηριξαΤε αυτους που ανακαλυψαΤε αργοτερα με την επιφοιτηση οτι ειναι προδοτες (πιο μπροστα η επιφοιτηση δεν ερχοτανε καθοτι ειχε παρει χαρτακι προταιρεοτητας το ρουσφετι και η βολεψη) τα πραγματα δεν θα ηταν σιγουρα ετσι. οποτε ναι παρακαλω κι εσενα μαζι με το 90% να βαλετε ενα στουπι στο στομα σας και να περιμενετε στωικα την αποφαση των υπολοιπων για την τυχη σας απο το να μου τσαμπουνατε μαλακιες.
στο επομενο ποστ σου οσο και αν με τσιγκλισεις δεν θα απαντησω καθοτι το αποτελεσμα ειναι ιδιο με το να συζηταω με τον παππου μου τον Θαναση (πεθανε)
παω.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι είναι ότι το περιστατικό αυτό συμπαρέσυρε σαν χιονοστοιβάδα και όλο το ζήτημα του μεταναστευτικού που πρέπει να εξεταστεί σε άλλες βάσεις και το κυριότερο, ψύχραιμα... σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ πρεπει να εξεταστεί με φόντο τους πνιγμούς βρεφών! Είναι εντελώς άλλο θέμα το τι έγινε στο Φαρμακονήσι και το το γίνεται με τον μεταναστευτικό γενικότερα. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδωθούν και να τιμωρηθούν οι υπάιτιοι παραδειγματικά, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό. Το να εκμεταλλευόμαστε όμως το γεγονός για να υποστηρίξουμε / επιβάλλουμε την πολιτική μας, όποια και αν είναι αυτή, από τη Βουλή μέχρι τα καφενεία και από τα blogs μέχρι το forum, είναι γελοιότητα και δεν οδηγεί πουθενά πέραν της ανταλλαγής βαριών χαρακτηρισμών μεταξύ των "αντιμαχώμενων" πλευρών, γενικεύσεων και αφορισμών.
Ενταξει αντιλαμβανομαι το πυροσβεστικο σου πνευμα αλλα μιλαμε πλεον για μια χωρα της οποιας ο πρωθυπουργος προεκλογικα δηλωνει οτι δεν γουσταρει μη ελληνοπουλα στους παιδικους σταθμους,
θεωρει οτι βια δεν ειναι μονο η ανεργια αλλα η μεταναστευση,και χαιρεται που η αφηγηση περι μεταναστευσης στην ευρωπη εχει παρει μια ακροδεξια μορφη μην σου πω οτι πιστευει κιολας οτι εκεινος ειναι ενας
απο τους κυριους υπαιτιους που καθιερωθηκε η λεξη λαθρομεταναστευση στην πολιτικη ζωη.
Τωρα αν πιστευεις οτι αυτη η αφηγηση δεν εχει βρει και πρακτικη εφαρμογη σε εκεινους που νομιμοποιουνται να εφαρμοσουν αυτες τις πολιτικες....
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Xέστηκα για το τι δηλώνει ο πρωθυπουργός, δεν με εκπροσωπεί και δεν έχει εκλεγεί νόμιμα. Όπως επίσης χέστηκα για το τι δηλώνει η Κούρτοβικ και ο κάθε μαλάκας - μαλακισμένη με τον επιτηδευμένο υπέρμετρο ανθρωπισμό τους. Αμφότεροι παπαρίζουν με μια τεχνηέντως πολωμένη κατάσταση που δεν προσφέρεται καθόλου μα καθόλου για παιχνίδια εντυπώσεων. Και αν η φασίζουσα νοοτροπία του Σαμαρά είναι έκδηλη και άμεσα αντιληπτή, χωρίς περιστροφές και καμουφλάζ, αυτό που είναι ακόμη πιο αισχρό είναι η εκμετάλλευση τέτοιων γεγονόντων από τους ροζ της διαμετρικά αντίθετης πλευράς που πουλάνε συνάισθημα και ευαισθησία προς μαζική κατανάλωση![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Τελικά δε ξέρω τι είναι καλύτερο να συναντάω σε αυτή τη ζωή... Φασίστες ή άτομα έξυπνα που έχουν τόσο αντιφατικό σκεπτικό στη ζωή τους? Τους πρώτους ξέρω πως να τους αντιμετωπίσω οι δεύτεροι με μπερδεύουν... δε τρώνε κρέας αλλά τρώνε κρέας δύο φορές την εβδομάδα, ωραία τα παντζάρια αλλά δε τα έχω φάει ποτέ, όλα είναι σάπια αλλά στηρίζω τη νομιμότητα κλπ...
Δεν ήθελα να ανεβάσω τους τόνους και γι'αυτό δε πόσταρα εδώ και μερικές σελίδες, αλλά ρε γαμώτο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ !!! Εντάξει για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν την καθαρότητα της φυλής τους δε μιλάω, τι να πω άλλωστε...
Επειδή ναι, ναι, και ναι (και όχι, δίπλωμα ιστιοπλοίας δεν έχω είναι η αλήθεια όπως και δεν έχω καμμία αγωνιστική εμπειρία) η άποψη ότι επειδή δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν αυτοί που πνίγονται
άρα δεν τους σώζω, αν αυτό είναι οδηγία που έχουν οι καπεταναίοι του λιμενικού, είναι πραγματικά πολύ lame και ακόμα πιο lame όποιος τη θεωρεί λογική.
Σου δηλώνω ότι οι δικές μου οδηγίες όταν "μάθαινα" στην "εκπαίδευση" μου πως χειριζόμαστε τον άμαχο πλυθυσμό, και οι διαταγές που είχαμε όταν ήμασταν πυρασφάλεια π.χ.
ήταν τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, αλλά προέρχονταν από γκαράβλαχους καραβανάδες, ποιος ξέρει τι πραγματικά έγραφε ο κανονισμός τους που τον γράφαν οι άσχετοι
στα παλιά τους τα παπούτσια.
Σίγουρα δεν ξέρω τι έγινε, δεν καταδικάζω κανέναν τους, αλλά καταδικάζω αυτούς που υποστηρίζουν ότι αν έγινε έτσι καλώς έγινε.
Λοιπόν ακούστε κάτι συνταρακτικό... είστε έτοιμοι; Μιλάμε αποκάλυψη που θα κλονίσει συθέμελα τη ζωής σας: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... sorry ε, το ξέρω ότι σας έπεσε βαρύ αλλά όσο και να μαλακιζόμαστε με αναλύσεις, υπερτσαμπουκάδες του κώλου και του πληκτρολογίου, ανάρτηση ταμπελών σε όσους δεν συμφωνούν μαζί μας, η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία: Αυτή τη στιγμή, πολύ πιθανόν σε κάποια χώρα της Αφρικής που παίζει εμφύλιος ξεκοιλιάζουν μια έγκυο, κάπου αλλού βιάζουν παιδάκια, σε ένα άλλο σημείο καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και... στο Αιγαίο μπορεί να πνίγονται μετανάστες χωρίς να το πάρει κανένας γραμμή, στο Πέραμα οικογένειες αναπνέουν χημικά από βερνικωμένα ξύλα που κάιγονται στο μαγγάλι, καρκινοπαθείς λιώνουν αβοήθητοι στη Κοζάνη και και και και και και... είναι γαμημένος ο κόσμος που ζούμε και τίγκα στην αδικία. Όλοι με μια επίφαση ασφάλειας ζούμε και μέ μια ψευδαίσθηση περί ποιότητας ζωής, αν δεν το έχετε καταλλάβει μάλιστα αυτό μετά απ΄όσα μας έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είστε... πολύ τυχέροι και σας ζηλεύω. Προσωπικά το έχω παλέψει πολύ να μην απαγκιστρωθώ από το ιδεαλιστικό αλλά δεν μου βγαίνει, στην τελική η συνειδητοποιήση του γεγονότος είναι τελικά πιο χρήσιμη και ουσιώδης από τα να πετάω στα σύννεφα.
Καθόμαστε τώρα εδώ και πόσες σελίδες από τις καρέκλες μας και τα κρεβάτια μας στα σπίτια μας και λέμε τις μπαρούφες μας λες και αυτό θα βοηθήσει με κάποιο τρόπο τους πακτωμένους μετανάστες σε κάποιο κομβοί που διασχίζει την ανατολική Τουρκία των -10 βαθμών με τελικό προορισμό το Αιγαίο... ξέρω, μερικοί από εμάς ζούμε ένα δράμα, δεν έχουμε πετρέλαιο και αναγκαζόμαστε να γράφουμε φορώντας μπουφάν, αυτό είναι πιο σκληρό από το να βουτάς χειμωνιάτικα στη θάλασσα, σας συμμερίζομαι και σας συμπονώ, συμπάσχω... πιο αργά μπορεί να κανονίσουμε και κανά ποτάκι (ένα μόνο, δεν βγαίνει παραπάνω, δράμα) και να χαζογελάμε με τους φίλους μας ξεχνώντας τα πνιγμένα βρέφη. Εν τω μεταξύ στο "γεια μας" το κομβοί που ανέφερα πιο πάνω θα έχει κολήσει σε ενάμισυ μέτρο χιόνι και πολύ πιθανόν να σκάβουν με τα χέρια για να το ξεκολήσσουν. Αύριο πάλι, που θα κάτσουμε μετά από την κουραστική μας μέρα να γράψουμε στο moto forum, θα τους ξαναθυμηθούμε εν μέσω Post για ανταλλακτικά, νέα μοντέλα μοτοσικλέτων και ιντερνετικές παραγγελίες. Και αφού τους θυμηθούμε, θα εξαπολύσουμε τα λογύδρια μας και όσο μετράμε ποιος την έχει μακρύτερη, το κομβοί θα έχει φτάσει παράλια και οι μετανάστες θα επιβιβάζονται σε καρυδότσουφλα για απέναντι, την γη της επαγγελίας όπου θα έχουν την ευκαιρία -στην καλύτερη- να "εργασθούν" σε φανάρια.
Δυστυχώς όσο σκληρό, απάνθρωπο και κτηνώδες σας ακούγεται, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Καριέρα ως Ιησούς δεν με ενδιαφέρει να κάνω, είμαι κότα και ψυχολογικά αδύναμος για να σηκώσω όλες τις αμαρτίες του κόσμου στις πλάτες μου αλλά θεωρώ επίσης ότι είμαι και ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου ώστε να αντιλαμβάνομαι ότι με τα λόγια και τις πορδές δεν βάφονται αυγά. Προτιμάω λοιπόν να το βουλώνω και να παραδέχομαι / συνειδητοποιώ ότι μπορώ στην παρούσα φάση μέχρι εκεί που φθάνουν τα πόδια μου, όπως επίσης ότι με νοίαζει περισσότερο απ΄ολα η πάρτη μου και ένας μικρός κύκλος δικών μου ανθρώπων. Την πάρτη μου και τους ανθρώπους αυτούς λοιπόν θα προφυλλάξω και να πάει να γ@μηθει ο Μρεχτ με τα τσιτάτα του, αν έρθει κανείς να πάρει εμένα ή αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζομαι και αγαπώ, δεν θα περιμένω από άλλους να βοηθήσουν, θα τους γ@μησω προσωπικά ότι έχουν @γ@μητο ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω.
Εν ολίγοις, ωραίο το δράμα μάγκες, καλός ο ιδεαλισμός και η παραμύθα που πουλάμε αλλά δεν βοηθάνε κανέναν και πολύ περισσότερο εμάς. Αν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι πραγματικά κάνουμε, τότε υπάρχει μια ελπίδα να διορθώσουν μερικά πράγματα, ξεκινώντας από τα απλά, από τα μέσα μας και από τα μεταξύ μας. Μετά όποιος έχει να δώσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και προς άλλους, καλώς και καλά να κάνει, μέχρι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.
Διαφωνώ
Όποιος έχει να δώσει, δείνει...
Αυτό είναι τρόπος ζωής δεν είναι της παρούσας φάσης μόνο.
ΑΠό μια φιλική φάπα, μια καλή κουβέντα, έως τα όργανα του αν με εννοείς.
Και ναι λυπάμαι που έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι και λυπάμαι που αυτό έγινε στο Αιγαίο και λυπάμαι
που ο άλλος γράφει με μπουφάν -εγώ με φλιζ-
Ελπίζω μια μέρα να ζήσω σ έναν καλύτερο κόΖμο και δεν κάνω καριέρα Χριστού.
Προσπαθώ όμως να δώσω (ότι έχω) για ν αλλάξω έστω και στο ελάχιστο
αυτή την άρρωστη κατάσταση !
![]()
ανανήψαντας