Εντελως αντικειμενικα,το 660 ειναι τρομερα αξιοπιστο..απο τα 100 π.χ που κυκλοφορουν εδω,τα 2-3 να ειχαν ενα θεμα,και αυτο οχι τιποτα σοβαρο,ενω τα ευρωπαικα λογω κακης συντηρησης η ασχετων μηχανικων εδω,ολο με ζημιες ειναι...
Δεν αποσύρθηκα ..εδώ είμαι και παρακολουθώ την συζήτηση . Είναι γεγονός πως 10 χρόνια με το χτ μου δεν είχα προβλήματα πέραν της αλλαγής TPS και κάτι σφιγκτήρες στα κολλάρα του ψυγείου . Αλλά επειδή είχα και το παλιό χτ παραξενεύτηκα που σε μια συντηρημένη μηχανή που δεν την σκάω δεν την πιέζω έβγαλε αυτό το θέμα και πάλι σκέφτομαι πως ήμουν τυχερός αφού κινούμαι κάθε ημέρα Λυκόβρυση Αθήνα μέσω εθνικής οδού όπου η ταχύτητα που αναπτύσσω είναι κοντά στα 90 με 120 χμ και αν συνέβαινε και κόλλαγε σε κανέναν στρόφαλο και μπλόκαρε ο τροχός τότε
Η ανησυχία μου τωρα που τη βλέπω λυμενη είναι αν θα δεθεί σωστά και δεν θα χτυπάει σαν τις καμπάνες του Αγίου Μάρκου
![]()
Δεν θα εβλεπε κομματια μεταλλου στην αλλαγη λαδιων??μαγνητικη ταπα καρτερ δεν εχει??
Το δυσκολο στην επισκευη ειναι να βγει το μοτερ η να λυθει το κιβώτιο? Απο την λιγη εμπειρια που εχω στα xt600 δεν ηταν τρομακτικο να αλλαχτει το γραναζι της ταχυτητας.
sorry αν βγαινω εκτος θεματος.
Τις περισσότερες φορές, όταν σπάει γρανάζι κιβωτίου κάτι αλλο φταίει.
Να το ψάξετε γιατί μπορεί να επαναληφθεί η ζημιά.
Μπορεί πχ να συρταρώνει ο άξονας και φθείρεται σταδιακά. Εχω κι εγώ κατι γρανάζια κιβωτίου Yamaha που λείπουν κομμάτια.
Ηταν γάτος ο μηχανικός, και μετα απο 25.000 χλμ ξαναέγινε το ίδιο.
Εφταιγε αυτο που περιγράφω πιο πάνω.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Εγώ ως νέος φίλος στο Forum δε γνωρίζω από τέτοια. Το σίγουρο είναι πως όλοι μας αγαπούμε τις μοτό, άρα έχουμε πάντα περισσότερα να μας ενώνουν παρά να μας χωρίζουν, αρκεί να θέλουμε να το δούμε αυτό.
Σε ότι με αφορά τώρα, δε κατηγοριοποίησα ποτέ τις μοτό σύμφωνα με τη χώρα προέλευσης ή κατασκευής. Κριτήριο κάθε φορά ήταν τι ζητούσα και τι άντεχε το πορτοφόλι μου (και προσαρμοζόμουν και ως προς το καινούριο ή μεταχειρισμένο).
Την δεκαετία του '80 και του '90 τα Ευρωπαϊκά είχαν μείνει πίσω -κυρίως σε τεχνολογία- και τη δεκαετία του '00 που κυκλοφόρησαν απίστευτα Ευρωπαϊκά εργαλεία δε μπορούσες να τα αγοράσεις!
Φυσικά και θα ήθελα να είχα μια BMW 1200GS και δε ήταν η φημολογία για τα προβλήματα της (σε ηλεκτρονικά και abs) που με εμπόδισε, αλλά η τιμή της.
Πέρασε και ένα KTM Adventure 950 από τα χέρια μου (η πιο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ μεγάλου κυβισμού που έχω οδηγήση), μου το έδωσαν για Test Drive μιας εβδομάδας (πρόλαβα να κάνω και ταξίδι 300 χλμ. μαζί του), πριν παραγγείλω το Yamaha TDM900 μου, μάλιστα μου είπαν με σιγουριά πως θα αλλάξω γνώμη και θα παραγγείλω αυτό αντί του TDM. Την ώρα που έφευγα με το KTM μου έδωσαν και 1 λίτρο λάδι να έχω μαζί μου να το τσεκάρω κάθε 500 χλμ. γιατί "τσίμπαγε".... Το είχε και ένας ξάδερφος μου και με αποθάρρυνε λόγω πολλών προβλημάτων αν και μου είπε πως δεν είχε ποτέ παράπονο από την αντιπροσωπεία, όμως ο μισός κινητήρας -κυριολεκτικά- αλλαγμένος στην εγγύηση. Παρόλα αυτά αν είχα τα χρήματα να έχω μια 2η μηχανή που θα έκανε λίγα χιλιόμετρα και μόνο για τα προσωπικά μου γούστα, ε ναι θα το έπαιρνα!
Για να επιστρέψουμε στο θέμα, που στη πραγματικότητα είναι το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο kaps. Το μόνο σχόλιο που ήταν εντός θέματος ήταν του sapila racing, που του έλεγε να προσέξει γιατί πιθανόν το κούρεμα του γραναζιού να οφείλεται σε άλλη αιτία και μπορεί να επαναληφθεί.
Όλα τα άλλα -συμπεριλαμβανομένων των δικών μου- ήταν σχόλια εκτός θέματος. Άλλα για να εκφράσουμε τη χαρά του ότι μια διαφημισμένη μηχανή για την αξιοπιστία της τελικά χαλάει και άλλα για να υπεραμυνθούμε υπέρ της. Ότι και να γραφτεί όμως, αύριο το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά μας, θα είναι εκεί μπροστά μας... το XT παντού!