Ο σκοπός του adventure ταξιδιού δεν είναι ο μαζοχισμός ούτε το επίτευγμα της διάσχισης μιας πχ γιγάντιας ατελειωτης λασπουριάς. Όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, για να νιώσει ότι "το έχει", ότι μπορεί, για να αποδείξει στον εαυτό του (ή σε άλλους) ότι κάτι έκανε οδηγικά, δεν χρειάζεται να τραβηχτεί μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Μπορεί κάλλιστα να πάρει το ον-οφφ του και να επιχειρήσει διάσχιση της Πίνδου Δεκέμβρη μήνα. Θα είναι ότι πιο επικό και γαμηστερό και άμα το βάλει στο advrider θα συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τα αμερικανάκια (και θα κάνει και φοβερή διαφήμιση στη χώρα).
Ο σκοπός του adventure, και των δυσκολιών που πάνε με αυτό, προκύπτει απο πάρα πολλούς παράγοντες.
Όσον αφορά το δύσκολο οδηγικά κομμάτι, δεν επιλέγω μια διαδρομή για την ταλαιπωρία. Την επιλέγω γιατί θέλω να φτάσω σε ένα μέρος το οποίο είναι μαγικό, εξωπραγματικό, μοναδικό στο κόσμο και η όψη του θα με κάνει να παραμιλώ και να το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Το επιλέγω γιατί στο τέλος της θα βρώ ανθρώπους σπάνιους και ανόθευτους από άλλες εποχές. Για να φτάσω όμως εκεί πρέπει αναγκαστικά να περάσω πχ από μια έρημο γιατί δεν υπάρχει άλλη διαδρομή. Είναι τόσο απλό. Δεν διέσχυσα την
έρημο στο altiplano της βολιβίας γιατί είμαι "βαρεμένος" και γούσταρα να δοκιμαστώ στην άμμο. Την διέσχυσα γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να βιώσω το απίστευτο.
Επίσης, και αυτό είναι τροφή για σκέψη για όσους από εσάς διαβάζετε το θρεντ και έχετε στο μυαλό σας κάποια στιγμη να κάνετε ένα μεγάλο τέτοιο ταξίδι (που σας το εύχομαι ολόψυχα):
Ξεχάστε κάθε τι που ξέρετε όσον αφορά τη διαχείριση των σωματικών δυνάμεων και αντοχών σας, τη διαχείριση της ψυχολογίας και των συναισθημάτων (φόβος, άγχος, αίσθημα επιβίωσης, άισθημα χαμού), την διαχείριση των αποσκευών, των εφοδίων, της συντήρησης της μηχανής, και τη διαχείριση της οδήγησης, σε σχέση με το πως όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ενεργήσει πάνω σας ή σας έχουν επηρεάσει σε μέχρι πρότεινος μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις.
Μιλάω για πολύμηνο ταξίδι. Δεν μιλάω για 20 μέρες.
Η διαφορά είναι απλά χαοτική και δυστυχώς μόνο αν το βιώσει κάποιος μπορεί να το καταλάβει.
Και όλα τα παραπάνω συνδέονται με το θέμα του θρεντ διότι η επιλογή της μοτό μπορεί και θα επηρεάσει κάθε έναν παράγοντα με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή στο ταξίδι.
......